Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح مرمت و بازسازی گلدسته‌های حرم مطهر علوی با همت استادکاران ایرانی در مراحل پایانی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از ستاد بازسازی عتبات عالیات، سید علاء الموسوی - رئیس دیوان عالی اوقاف شیعی عراق - به همراه تولیت و اعضای شورای آستان قدس علوی از محل پروژه ترمیم و طلاکاری منارهای حرم مطهر دیدن کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یوسف الشیخ راضی تولیت آستان علوی درباره این پروژه اظهار کرد: ۹۵ درصد از مراحل ترمیم و طلاکاری گلدسته شمالی به انجام رسیده و ترمیم گلدسته جنوبی در حال انجام است.

تولیت آستان علوی افزود: بعد از پایان این پروژه درب ورودی ایوان طلا نیز ترمیم و مجدداً طلاکاری خواهد شد.

بر اساس این گزارش، طرح مرمت خشت‌های مطلای ایوان نجف در سه فاز تعریف شده که در مرحله نخست عملیات مرمت بخش جنوبی و گلدسته آن صورت گرفت و اکنون فاز دوم طرح در جریان است. فاز سوم و پایانی این طرح نیز شامل بخش مرکزی، سردر ورودی و تاج ایوان است.

بر اساس این طرح، خشت‌های مسی آسیب دیده حرم مطهر علوی که در زمان نادرشاه و به دست استادکاران ایرانی با روکشی از طلا پوشانده و نصب شده بود، پس از قرن‌ها دوباره توسط متخصصان کشورمان مرمت می‌شود.

مجموع کل خشت‌های به کار رفته در ایوان نجف به حدود ۲۵ هزار قطعه در ابعاد و اشکال مختلف از ساده تا خشت‌های منقش، میناکاری شده و دارای کتیبه و خطاطی می‌رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۹۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شب به یادماندنی در چند کیلومتری پایتخت

همشهری - سعیده مرادی: در استان تهران روستاهایی وجود دارند که فاصله چندانی با پایتخت ندارند و در آنها می‌توانید لذت یک شب زندگی در دل طبیعت را تجربه کنید.

روستای دمزآباد

یکی از قدیمی‌ترین روستاهای جنوب ورامین است که آثار فرهنگی و باستانی متعددی در آن وجود دارد.

رمزآبادی که دمزاباد شد

نام این روستا در گذشته «رمزآباد» بوده و به مرور زمان در تغییر تلفظ، به دمزآباد معروف شده است. این روستا دارای دشتی وسیع با محصولات صیفی جات، غلات، پنبه، کاهو، علوفات دامی، باغات، دامپروری، مرغداری و کارگاه‌های صنعتی است. همچنین هنر قالی جزو هنرهای اصیل دمزآباد محسوب شده و هنرمندان این خطه سهم بسزایی در صادرات فرش ورامین دارند.

چه جاذبه‌های گردشگری دارد؟

۱. امامزاده عبدالله(ع) : از نسل امام‌چهارم(ع) بوده و در روزهای مختلف سال به‌ویژه‌ماه مبارک رمضان برنامه‌های مختلفی دارد.

۲. بقایای قلعه گبری: قدمتش به دوره ساسانی و اواخر دوره سلجوقی می‌رسد و ثبت ملی شده است.

۳. خانه ارباب سپانلو: از خانه‌های تاریخی دوره قاجار که اربابی به‌نام‌ الله‌قلیخان سپانلو در آن سکونت داشت.

۴.تماشای خانه‌های تاریخی: خانه‌های بومی روستا شکل سابق خود را حفظ کرده‌اند.

۵. تماشای ماهیان زینتی: از مشاغل ساکنان، پرورش ماهی است به همین دلیل می‌توانید انواع ماهی‌ها را در مراکز پرورش ماهی ببینید.

موقعیت: ورامین، ۵۴ کیلومتری تهران

چطور برویم: برای رسیدن به اینجا باید تا جنوب شرق تهران بروید و وارد جاده قیامدشت شوید. مسیر را به سمت شرق ادامه دهید تا به ورامین برسید. در آنجا از بلوار ۱۵ خرداد وارد جاده چرمشهر شوید یا یکی از جاده‌های آباریک به دمزآباد و جوادآباد به دمزآباد را انتخاب کنید تا به مقصد برسید.

امکان عکاسی: دارد

ویژگی: تاریخی و خوش آب‌وهوا

امکانات رفاهی: مسجد، سرویس بهداشتی و رستوران

بایدها و نبایدهای سفر

۱. باتوجه به بافت سنتی مراقب باشید باعث تخریب آثار و بناهای روستا نشوید.

۲: امکان کمپ‌زدن در دشت وجود دارد اما مراقب محیط‌زیست باشید.

روستای گلدسته

از روستای گلدسته به عنوان ریه‌های شهر تهران و نگین سبز منطقه جنوب غرب تهران نام برده می‌شود. روستایی که از یک قرن پیش که شکل گرفت تاکنون با دشت‌های پر از گلش شهره خاص و عام است.

روستایی در محاصره باغ‌ها

روستای گلدسته آب وهوایی بسیار مطبوع دارد شغل زنان گلدسته اغلب خیاطی است و مردان اکثرا در صنعت چوب و نجاری وکشاوری مشغول به کار هستند. این روستا از چهار طرف توسط باغ‌های میوه و زمین‌های کشاورزی احاطه شده است و همین باعث می‌شود تا افراد بسیاری برای تفریح به این محدوده بیایند. به ویژه خیابان گلدسته که به سمت فیروز بهرام منتهی است با داشتن طبیعت زیبا و جوی‌های قدیمی محلی برای کمپ گردشگران است.

چه جاذبه‌های گردشگری دارد؟

۱. تپه سفید: تپه تاریخی و دیدنی که قدمتش به دوره ساسانیان می‌رسد. این تپه ثبت ملی شده است.

۲: مزارع پرورش گل: در گلدسته مزارع پرورش گل به وفور وجود دارد؛ مزارعی که یک پیاده‌روی ماندگار را برای گردشگران رقم خواهد زد.

موقعیت: اسلامشهر، دهستان فیروزآباد

چطور برویم: به سمت جنوب غرب تهران بروید و از بزرگراه شهید نواب به بزرگراه چراغی بروید، سپس وارد جاده ساوه شده و مسیر را ادامه دهید تا به چهاردانگه برسید. پس از عبور از خیابان شهید محمدحسن به روستای گلدسته می‌رسید.

امکان عکاسی: دارد

ویژگی: تاریخی و خوش آب‌وهوا

امکانات رفاهی: مسجد و سرویس بهداشتی

بایدها و نبایدهای سفر

۱. از صاحبان باغ‌ها برای ورود اجازه بگیرد.

۲. مراقب فرزندانتان باشید تا حین بازی به چاه‌های سر باز باغ‌ها نزدیک نشوند.

کد خبر 839906 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تعطیلات سفر - گردشگری تهرانگردی نوروز روستا اوقات فراغت تهران تهران استان تهران

دیگر خبرها

  • عکس/ نصب کتیبه‌های عزا در صحن مطهر علوی
  • اهتزاز پرچم عزای علوی بر فراز گنبد رضوی
  • میزبانی ۴۰ هزار خادم رضوی از عزاداران علوی در شب‌های قدر
  • اتمام مرمت ۱۴۵ بندسارخسارت دیده از سیل درجنوب سیستان وبلوچستان
  • ترمیم و نگهداری پل‌های تاریخی اصفهان با کمک شهرداری/ اختصاص بودجه برای مرمت مسجدسید
  • اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام با بهره‌گیری از توان خراسان رضوی
  • مرمت وبازسازی ۱۴۵ بندسارخسارت دیده از سیل به اتمام رسید
  • شب به یادماندنی در چند کیلومتری پایتخت
  • رفع مشکلات ترافیکی تقاطع بلوار شهید عابدی و بلوار حضرت خدیجه(س)
  • ضرورت بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های خراسان رضوی برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام