Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سخنگوي جنبش مقاومت اسلامي "النجباء" عراق اعلام کرد: اقدام آمريکا در تحريم اين جنبش، جنگ رواني است و چيزي را در صحنه واقعيت تغيير نخواهد داد.
وزارت خزانه داري آمريکا روز سه شنبه در ادامه اقدامات خصمانه‌‌ واشنگتن عليه جبهه مقاومت، جنبش مقاومت اسلامي "النجباء" عراق را تحريم کرد.
وزارت خارجه آمريکا نيز اعلام کرد، جنبش مقاومت اسلامي النجباء را در فهرست گروه‌هاي تروريستي خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جنبش مقاومت اسلامي"النجباء" از زير مجموعه‌هاي سازمان بسيج مردمي عراق "حشد الشعبي" است که در سال 2014 با فتواي «آيت‌الله سيستاني» مرجع عاليقدر شيعيان عراق تشکيل شد. اين جنبش در مبارزه با گروه تروريستي داعش در عراق و سوريه نقش محوري ايفا کرده است.
دولت آمريکا از زمان اعلام پايان نظامي داعش در عراق، تلاش‌هايي را براي تخريب و تضعيف گروه هاي مقاومت اسلامي عراق، انجام داده است؛ فشار واشنگتن و جريان‌هاي بعثي و سعودي براي انحلال الحشد الشعبي و نيز تحريم برخي گروه هاي تابع اين سازمان مردمي، با واکنش دولت و مردم عراق تاکنون ناکام مانده است.
پس از شکست گروه تروريستي داعش و بازپس گيري آخرين پايگاه هاي شهري از اين گروه در سال 2017 که به همت ارتش و نيروهاي بسيج مردمي عراق صورت گرفت سياستمداران عراقي بر خروج نظاميان آمريکايي از عراق تاکيد دارند.
اين درحاليست که آمريکا پس از شکست در پروژه تأثيرگذاري بر روند سياسي عراق به منظور به قدرت رساندن عناصر مزدورش در اين کشور، پروژه تقويت حضور نظامي در عراق از طريق تغيير آرايش نظامي اين نيروها و جنگ تبليغاتي و رواني عليه مقاومت مردمي درعراق را در پيش گرفته است.
آمريکا از طريق فضاسازي و فرافکني درصدد است تا مقاصد فتنه گرانه خود به منظور تضعيف ارکان دفاعي عراق از جمله حشد الشعبي را به پيش ببرد.
بر اين اساس در پي اعلام تصميم نمايشي ترامپ مبني بر خروج بخش عمده نيروهاي آمريکايي از سوريه برخي از منابع خبري از ورود بخشي از اين نيروها به عراق و تقويت حضور نظامي آمريکا در اين کشور خبر دادند که اين موضوع بازي جديد خطرناک آمريکا در منطقه را نشان مي دهد.
آمريکا تلاش مي‌کند در چارچوب طرح نمايشي خروج مرحله اي و مشروط از سوريه زمينه را براي بي ثباتي و آتش افروزي و مداخله بيشتر در منطقه از جمله درعراق فراهم کند.
تشديد تحرکات آمريکا در نقض حاکميت و استقلال عراق انتقاد گسترده عراقي ها بويژه گروه هاي مقاومت اين کشور که بر حفظ حاکميت و استقلال اين کشور تاکيد دارند را برانگيخت.
اين موضوع که گروههاي مقاومت عراق پيشتاز واکنش ها و اعتراضات به مرحله جديد توطئه هاي آمريکا هستند، انتقام جويي آمريکايي ها را در پي داشته است و با جوسازي و اتهام زني در صدد کنار زدن و به حاشيه راندن اين گروههاي پر نفوذ و مردمي عراق برآمده اند.
واشنگتن درصدد است امنيت سازي در عراق را به حضور خود در اين کشور مربوط ساخته چرا که امنيت سازي بومي را ناسازگار با منافع خود مي داند.
نگراني ديگر آمريکا موضوع جايگاه روزافزون گروه هاي سياسي وابسته به تشکل حشد الشعبي در عرصه سياسي عراق است و در اين چارچوب فهرست "النصر" در انتخابات اخير پارلماني پس از فهرست "سائرون" حائز بيشترين کرسي هاي پارلمان شد.
در چنين فضايي آمريکا با تحرکاتش جهت به حاشيه راندن حشد الشعبي سعي دارد مانع هرگونه نقش آفريني اين گروه در ساختار سياسي عراق شود.
اقدامات خصمانه آمريکا عليه اين گروه نتيجه اي نداشته زيرا اين تشکل مردمي به واسطه هويت وعملکرد خود ازمقبوليت مردمي برخوردار است و به واسطه مصوبه سال 2016 پارلمان عراق که اين گروه را تحت فرماندهي وزارت کشور و فرماندهي کل نيروهاي مسلح عراق قرار داد، از مشروعيت حقوقي نيز برخوردار است.
نويسنده: بيژن نجفي
113/117
يشتربخوانيد:
آمريکا جنبش النجباء عراق را تحريم کرد
انزجار آمريکا از فروپاشي تروريسم در منطقه؛ قرار دادن جنبش نجبا در ليست تروريسم
«النجباء» عراق مواضع داعش در سوريه را موشکباران کرد؛ 6 داعشي به هلاکت رسيدند
النجباء: تحريم‌هاي آمريکا بي اثر است
جنبش نجبا عراق: اقدام آمريکا، چيزي را در صحنه واقعيت تغيير نخواهد داد
نجباء عراق: پيروزي‌هاي متوالي مقاومت طرح «خاورميانه جديد» را ناکام گذاشت
کليدواژه آمريکا عراق مقاومت

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۱۷۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: ۳۰ افسر اسرائیلی را در اختیار داریم

به گزارش قدس آنلاین، این منبع در گفت‌وگو با العربی الجدید، صحت آنچه را رسانه‌های عبری نزدیک به دولت اشغالگر منتشر کردند، رد کرد مبنی بر اینکه حماس آزادی تنها ۲۰ اسیر به جای ۴۰ اسیر در مرحله اول توافق احتمالی را در دور اخیر مذاکرات قاهره پیشنهاد کرده است.

این منبع گفت: «در پی این ادعا گزارش‌های مطبوعاتی عبری منتشر شدند که نشان می‌دهند تعداد اسیران باقی‌مانده از ۲۰ تن تجاوز نمی‌کند که خلاف واقعیت است.»

این منبع گفت: «البته نمی‌توان به طور دقیق تعداد اسیران زنده را تعیین کرد، اما آنچه مسلم است این رقم بیشتر از آماری است که در رسانه‌های عبری منتشر می‌شود.»

وی فاش کرد که این جنبش به تنهایی حدود ۳۰ ژنرال و افسر شین بت را در اختیار دارد که در هفت اکتبر از یگان‌های نظامی و برخی از مواضع نظامی بسیار حساس دستگیر شدند.

وی با تاکید بر اینکه این افراد به ویژه در مکان‌های بسیار امن و دور از دست اشغالگران هستند و دسترسی به آنها تحت هر شرایطی غیرممکن است، در عین حال خاطرنشان کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اشغالگر و برخی از وزرای دولت وی اطلاعات زیادی را درباره هویت برخی از اسیران پرسنل نظامی مخفی می‌کنند تا مانع برانگیختن خشم در صفوف نیروهای رزمی شوند و بخش بزرگی از این موضع خشم از جانب سرلشکر نیتزان آلون، نماینده ارتش اسرائیل در هیئت‌های مذاکره کننده درباره اسرا، به دلیل سستی است که شاید نتانیاهو در این زمینه دارد.

این عضو حماس تاکید کرد که تنها راه برای آزادی اسیران اشغالگر از طریق مذاکرات جدی و متعاقب آن تعهد کامل به آتش‌بس و بازسازی است.

در حالی که تعداد دقیق اسرای اسرائیلی باقی مانده در غزه پس از بازگشت ۱۱۲ اسیر مشخص نیست، دفتر نتانیاهو از کشته شدن ۳۳ نفر از ۱۲۹ نفری که گفته می‌شود هنوز در نوار غزه بازداشت هستند، خبر داده است.

با این حال، تعداد پرسنل نظامی در میان آنها مشخص نشده است و این استراتژی اتخاذ شده توسط اشغالگران است که سعی می‌کند برخی از سربازان یا افسران بازنشسته یا ذخیره را به عنوان غیرنظامی طبقه بندی کند تا بهای مذاکره برای آنها را در جریان مذاکراتی که برای تبادل اسرا انجام می‌شود کاهش دهد. در حالیکه حضور اسرا در نزد بیش از یک طرف در غزه نیز امکان شمارش آنها را دشوار می‌کند.

این عضو جنبش حماس فاش کرد که «از سرگیری عملیات نظامی اشغالگران در شمال و مرکز، پس از آن که قبلاً اعلام کرده بود که مقاومت در آنجا نابودی شده به این برمی‌گردد که دریافته آنچه قبلاً ادعا می‌کرد، درست نیست». او تاکید کرد: مقاومت هنوز وضع خوبی دارد و همچنان به شیوه‌ای منضبط در ساختارهای یکپارچه عملیات را مدیریت می‌کند.

این منبع گفت که یحیی سنوار، رهبر جنبش حماس در غزه، «علیرغم جنگ جاری و عملیات اطلاعاتی اسرائیل که در طول روز متوقف نمی‌شود، از واقعیت جدا نیست در حالیکه ادعا می‌شود که سنوار در تونل‌ها مخفی شده است. اینها جز ادعایی از سوی نتانیاهو و آژانس‌های خبری‌اش نیست که به دنبال آن هستند تا شکست او را در دستیابی به اهداف اعلام شده به مردم اسرائیل و متحدانش سرپوش بگذارند. وی تاکید کرد که سنوار کار خود را به عنوان رهبر حماس در میدان انجام می‌دهد.

این منبع گفت که یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه اخیراً مناطقی را که شاهد درگیری بین مقاومت و ارتش اشغالگر بود، بازرسی کرد و با برخی از مبارزان جنبش در زمین و نه در تونل‌ها ملاقات کرد.

وی افزود: «مذاکراتی اخیراً بین رهبری جنبش در داخل و خارج - بدون اینکه ماهیت آنها مشخص شود - صورت گرفت که طی آن سنوار، رهبری جنبش در خارج را از وضعیت مقاومت در نوار غزه و آمار و گزارش‌های میدانی دقیق، قدرت و موقعیت مستحکم مقاومت و توانایی آن در مقابله با نیروهای اشغالگر مطلع کرد.»

از سوی دیگر، این عضو حماس با تاکید بر اینکه دولت آمریکا چهره واقعی خود را در دور مذاکرات به عنوان طرف اصلی جنگ غزه نشان داد نه یک میانجی، گفت: حماس «همیشه با تمام پیشنهادات مربوط به دستیابی به آتش‌بس جدی برخورد می‌کند».

وی گفت: از پایان دور قبلی مذاکرات، پس از شکست در تمام تلاش‌های فشار برای وادار کردن مقاومت به پذیرش شروط تسلیم به نفع دولت اشغالگر و آزادی اسرای اسرائیلی بدون تعهد واقعی که به درد و رنج ملت فلسطین پایان دهد، آمریکا خشمگین است.

این منبع با رد فشار میانجیگران مصر و قطر، تاکید کرد که مواضع قاهره و دوحه درک مطالبات و شرایط مقاومت است.

در همین زمینه، طلال عوکل، نویسنده و تحلیلگر سیاسی فلسطینی، به العربی الجدید گفت که «به نظر می‌رسد مذاکرات به سمت بن بست می‌رود».

وی افزود: «مشکل مختص مربوط به میانجی‌های عرب نیست حتی اگر ترکیه وارد خط میانجی‌گری شود فرقی نمی‌کند زیرا نتانیاهو نمی‌خواهد، جنگ را متوقف کند و بعد از این همه مدت به اسیران اسرائیلی اهمیت نمی‌دهد و دولت آمریکا را پشت سر خود می‌کشاند.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ساعت سرکوب در دانشگاه‌های آمریکا / گسترش جنبش‌های مردمی حمایت از فلسطین همزمان با مشت آهنین غرب در برخورد با فعالان معترض
  • بازدید السنوار از میدان های جنگ
  • واکنش حماس به ادعای انتقال مقر این جنبش به سوریه
  • منبع حماس: ۳۰ افسر شاباک اسیر حماس هستند
  • حماس: ۳۰ افسر اسرائیلی را در اختیار داریم
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه