Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهستان «تمین» یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان میرجاوه می باشد که به دلیل ویژگی های خاص منطقه ای و طبیعت دست نخورده آن مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، تمین دهسنانی است بزرگ در دامنه دامنه آتسفشان تفتان که در غربی ترین قسمت شهر میرجاوه واقع شده است و از جنوب به کوه تفتان،از شمال به سنگان منتهی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دهستان تمین از مناطق هدف گردشگری استان محسوب می شود به سبب ویژگی های خاص منطقه ای و طبیعت دست نخورده آن مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است و به دلیل شیب زیادی که دارد به صورت پلکانی احداث شده و زیبایی خاصی دارد.

 

   
آبادی های دهستان تمین دارای آب و هوایی خوش بوده و در اغلب فصول سال هوای آن معتدل است، روستای که حدود ۷۵ کیلو متر تا گرمای سوزان کویر ریگ ملک فاصله دارد،گویی که قطعه ای از بهشت است و محصول اصلی آن انجیر،توت،شاه توت،امرود(گلابی)انگور، هلو، آلبالو، زرد آلو و بسیاری از میوه های مناطق سرد سیر در آن به عمل می آید.
 
قلعه تمین، آسیاب آبی، چله خانه، معماری صخره ای، قبرستان تمین، قبرستان هفتاد ملا و چشمه آب معدنی حضرت موسی از جمله آثار بر جسته و شناسایی شده روستای گردشگری تمین هستند که همه نشان از استقرار عظیم انسانی در این دهستان دارد. قدمت آثار باستانی در این منطقه بنا بر شواهد و ابزار بدست آمده حاکی از وجود تمدن در اطراف تفتان و به میزان 100هزار سال پیش دارد.
 یکی از بهترین چشمه های منطقه، «چشمه آب معدنی حضرت موسی» است که بر اساس اعتقاد بومیان این منطقه، علت نامگذاری این چشمه فرود آمدن عصای حضرت موسی در این نقطه است.
این چشمه در روستای تمین بالا واقع شده و به عنوان بزرگترین منبع تامین آب روستای تمین محسوب می شود،این چشمه زیبا از درون صخره‌ای عظیم جوشیده و چشم‌انداز زیبایی را به وجود آورده است از خصوصیات بارز این چشمه دارا بودن املاح معدنی مفید و درجه حرارت آن می‌باشد که در زمستان گرم و در تابستان خنک می‌باشد.
  اثر طبیعی «غار روپس» نیز در فاصله یکصد متری قبرستان «هفتاد ملا»، مقابل منطقه مسکونی روپس بالا قرار دارد که با رویش درختان گردو و انجیر وحشی باعث ایجاد زیبایی خاصی شده است.

معماری صخره ای تمین با مساحتی حدود چهار هزار مترمربع در نوع خود در سطح کشور کم نظیراست و طبق اسناد باستان شناسی، قدمت اینگونه سازه های معماری به اواخر دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی بازمی گردد. این معماری در سال 80 به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت ملی رسید. معماری صخره ای تمین در چهار قسمت در دل کوه کنده شده است.  
 مسئول میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، اظهار کرد:دهستان تمین به دلیل بافت زیبا و جاذبه های گردشگری بکر به عنوان روستای منتخب هدف گردشگری کشور انتخاب شده است.
عبدالله کُرد افزود: تعداد ۵۰ اثر تاریخی و طبیعی شهرستان میرجاوه شناسایی و در لیست آثار ملی ثبت شده‌اند که از آن جمله می توان به آسیاب تمین و گورستان تاریخی هفتاد ملا اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی و گردشگری دهستان تمین، احداث راه پله و پل مسیر دسترسی به هفتاد ملا، معرفی سه روستای هدف گردشگری تمین، لادیز و جون آباد، روشنایی معابر و نصب برج نوری در منطقه گردشگری تمین و نصب علائم راهنمای گردشگران سبب افزایش جذب گردشگران داخلی و خارجی به شهرستان شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۲۸۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان

علیرضا قاسمی در بازدید از مناطق سیل زده گفت: سیلاب، طغیان رودخانه‌ها و طوفان بی‌سابقه باعث آسیب‌های بسیار زیادی به تأسیسات آب شد، به طوری‌که ۲۹۵ روستا و ۶ شهر سیستان و بلوچستان دچار بی‌آبی شدند.

وی با بیان اینکه ۱۲ شهرستان سیستان و بلوچستان به دلیل تشدید بارش‌ها در محاصره سیل قرار گرفتند، افزود: در روستا‌هایی که امکان تردد وجود داشت و سیلاب در محل جاری نبود، نسبت به رفع فوری خسارت‌ها و برقراری آب در شبکه روستا‌ها و شهر‌های درگیر اقدام شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به آسیب خط اصلی مجتمع ۲۸ روستایی بندینی در شهرستان زرآباد بیان کرد: با توجه به جاری بودن آب در محل شکستگی خط انتقال اصلی مجتمع، برای رفع فوری مشکل بی‌آبی مردم اجرای طرح موقت و اضطراری در دستورکار آبفا قرار گرفت که اکنون در حال اجراست.

وی از فعالیت تانکر‌های آبرسانی سیار در زرآباد خبر داد و گفت: آب آشامیدنی مردم از طریق ناوگان آبرسانی سیار در حال تأمین است تا آسیب‌های وارده ترمیم و آب پایدار شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • مرسدس جی کلاس برقی رونمایی شد؛ شاسی‌بلند چهار موتوره با گشتاور شگفت‌انگیز (+عکس)
  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!
  • امدادرسانی هوایی به مناطق سیلزده قصرقند تداوم دارد
  • (تصاویر) زمین شگفت انگیز را از بالا ببینید
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • فرودگاه بین‌المللی زاهدان میزبان زائران سرزمین وحی شد
  • ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در خط مقدم امداد رسانی به سیل‌زدگان جنوب سیستان و بلوچستان