Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@12:09:46 GMT

پروژه‌ای که غیرقانونی در کردستان تسهیلات گرفت!

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۴۴۴۶۷

پروژه‌ای که غیرقانونی در کردستان تسهیلات گرفت!

مسئولان ارشد کردستان اعلام کردند که «مجتمع تفریحی، ورزشی و گردشگری بزرگ شاسوار سنندج» بدون هیچ‌گونه تغییر کاربری و به‌صورت غیرقانونی تسهیلات هنگفتی گرفته است. ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، روز چهارشنبه 17 بهمن 97 از طریق ویدئو کنفرانسی با حضور علی‌اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، 527 پروژه در حوزه‌های میراث ‌فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری در 31 استان کشور با حجم سرمایه‌گذاری بیش از 16 میلیارد ریال رونمایی شد؛ در این بین 10 استان به‌عنوان استان‌های منتخب گردشگری حدود 216 طرح با سرمایه 10 هزار میلیارد ریالی را به خود اختصاص دادند که استان کردستان با طرح شاخص یکی از این 10 استان برتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله طرح‌های افتتاح شده کردستان در این روز افتتاح «مجتمع تفریحی، ورزشی و گردشگری بزرگ شاسوار سنندج» بود که توسط سیداحسن علوی نماینده شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران و حسین فیروزی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان به بهره‌برداری رسید، طرحی که بنا به اعلام «سیدمحسن علوی» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، یکی از پنج طرح افتتاحی شاخص در ایام دهه فجر بود. در این بین تفاوتی میان این طرح با دیگر طرح‌های افتتاحی وجود دارد و آن عدم تغییر کاربری این طرح از «پرورش اسب» به «باشگاه سوارکاری است» اقدامی که افتتاح و تخصیص اعتبار به این طرح را با این پرسش مواجه می‌سازد که چگونه می‌توان به طرحی که تغییر کاربری نداده است اجازه دریافت تسهیلات و شروع فعالیت داد؟! موضوعی که از طریق مسئولان پیگیری شد و پاسخ آنان شایان توجه بود.

هیچ‌گونه برگه تغییر کاربری در خصوص مجتمع تفریحی، ورزشی و گردشگری شاسوار سنندج وجود ندارد

سیدمحسن علوی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان معتقد است: «طرح مجتمع تفریحی، ورزشی و گردشگری شاسوار سنندج مربوط به سال‌های 93 -92 است و در آن زمان مجوزهای لازم را اخذ کرده و چون در آن زمان این طرح راه افتاده است، دیگر نیازی به تغییر کاربری نمی‌دیده‌اند؛ با این وجود از اینکه برای این مکان تسهیلات پرداخت شده یا خیر اطلاعی ندارم!» این گفته در حالی نقض می‌شود که وی در آئین افتتاحیه این مجتمع حضور داشته و به‌عنوان یکی از سخنرانان اعلام کرده بود که پنج طرح افتتاحی استان کردستان در ایام دهه فجر «با اعتبار 25 میلیارد تومان هزینه شده که سهم آورده کارآفرینان 6 میلیارد تومان و سهم پرداخت تسهیلات بانکی نیز 19 میلیارد و 800 میلیون تومان بوده است».

گفته‌های متناقص علوی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان زمانی قوت می‌گیرد که یکی دیگر از مسئولان حاضر در افتتاحیه این طرح به خبرنگار تسنیم اعلام کرد: «متولی اجرای این طرح چندین سال است که به دنبال راه‌اندازی طرح بوده و در واقع این مجتمع در اصل بنام مجتمع پرورش اسب مجوز گرفته و در حال حاضر برگه‌ای به نام برگه تغییر کاربری آن به باشگاه سوارکاری، در اداره‌ی ما وجود ندارد».

وی اعلام کرد: «اگر تغییر کاربری از پرورش اسب به باشگاه بود این کار ملاحظات قانونی را داشت اما چون در مکانی که به پرورش اسب اختصاص داده می‌شود نمی‌توان فعالیت‌های گردشگری را انجام داد و تا شعاع 300 متر اجازه احداث هیچ تأسیسات گردشگری وجود ندارد و این طرح نمی‌تواند به‌عنوان طرح گردشگری معرفی گردد».

این منبع که اصرار بر عدم خبری ساختن این موضوع داشت در ادامه گفت: «پیگیری این طرح در دست اقدام است و با این وجود در شرایط کنونی مجوزهای قانونی صرفاً برای مجتمع پرورش اسب اخذ شده و سرمایه‌گذار نمی‌تواند  فعالیت گردشگری را در این مکان انجام دهد».

سنندج |پلی که به‌دلیل بی‌توجهی میراث فرهنگی محل ریختن زباله شده است+تصاویر‌پل قشلاق سنندج صاحب نداردکردستان| از عدم توسعه گردشگری در دهگلان تا نبود بازارچه صنایع دستی

فعالیت مجتمع شاسوار تحت عنوان مجتمع تفریحی، ورزشی و گردشگری غیرقانونی است

خالد جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در خصوص این موضوع به خبرنگار تسنیم اعلام کرد: «اگر قرار بر پرورش اسب در این مکان باشد، به‌دلیل اینکه پرورش اسب دارای حریم الزامی است، نمی‌توان ابنیه و یا تأسیسات گردشگری را در این حریم ساخت».

وی در خصوص نحوه رفع این چالش گفت: «زمانی می‌توان فعالیت این مجتمع را به‌نام مجتمع تفریحی، ورزشی و گردشگری پذیرفت که مجوز این مکان به نام باشگاه اسب‌سواری باشد تا ماهیت فعالیت آن با گردشگری مکمل گردد، لاغیر تا زمانی که این مجوز به نام پرورش اسب است، این کار صحیح نیست».

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با ذکر اینکه اهمیت اصلاح نژادی اسب و حساسیت این موضوع بر کسی پوشیده نیست، تصریح کرد: «اگر بنا است که این طرح یک طرح گردشگری باشد! باید تغییر کاربردی داده شود. این تأکید بدان خاطر است که برخی فعالیت‌ها غیرقابل تغییر است. به‌عنوان مثال طرحی که به نام گاوداری تأیید می‌شود باید در قالب گاوداری احداث شود و این تأکید در زمینه اصلاح نژادی اسب وجود دارد و نمی‌توان یک فعالیت گردشگری را در مکان اصلاح نژادی به‌دلیل وجود حساسیت‌های خاص نمی‌توان لحاظ کرد».

وی با تأکید بر اینکه از نظر قانونی می‌توان کمک کرد تا تغییر کاربری‌ها لحاظ شود، ادامه داد: «در خصوص مجتمع شاسوار سنندج، ناهماهنگی‌های صورت گرفته و در صورت تشخیص ضرورت‌ها می‌توان در این مکان ظرفیت گردشگری را ایجاد کرد چراکه فعالیت این مجتمع در قالب باشگاه اسب‌سواری به‌دلیل قرارگیری 3 باشگاه دیگر در مجاورت آن و همچنین انتخاب مسیر صلوات‌آباد به‌عنوان یکی از اهداف گردشگری استان کردستان شدنی است».

جعفری با بیان اینکه اقدامات لازم در دست بررسی و کارشناسی است، خاطرنشان کرد: «اسب کرد یک نژاد اصیل و مهم و نیازمند حمایت و توسعه است در زمینه این طرح باید زمینه صیانت از نژاد اسب کرد را فراهم ساخت به همین خاطر امیدواریم که با دیدگاه حل مسئله این طرح اصلاح گردد».

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، تسهیلات راه‌اندازی این طرح از سوی سازمان گردشگری و میراث فرهنگی داده شده اما مجوز طرح پرورش اسب از سوی جهاد کشاورزی صادر گردیده که در صورت تأیید ورزش و جوانان مبنی بر اینکه این طرح قابلیت تبدیل به باشگاه سوارکاری را دارا باشد، حمایت‌های لازم در این خصوص لحاظ خواهد شد.

موضوع چندان اهمیتی ندارد!!

در این بین اظهار نظر «حسین فیروزی» معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان به‌عنوان یکی از حاضرین و سخنرانان مراسم افتتاحیه مجتمع تفریحی، ورزشی و گردشگری بزرگ شاسوار سنندج، تأمل برانگیز است، شخصی که در روز افتتاح این مجتمع اعلام کرده بود «مردم کردستان نشان داده‌اند که در بخش گردشگری همواره پای کار بوده‌اند و وظیفه مسئولان ایجاد بستر مناسب برای جذب سرمایه‌گذار در بخش گردشگری است».

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا می‌‌توان بدون تغییر کاربری امکان اعطای مجوز فعالیت و اخذ تسهیلات را برای طرحی فراهم ساخت؟ گفت: «در خصوص این طرح اختلاف نظری است که بین جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی کردستان به‌وجود آمده است».

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان در خصوص رفع این چالش، تصریح کرد: «قرار بر برگزاری جلسه‌ای است که در آن بتوان اختلافات را حل کرد اما در واقع چندان موضوع مهمی نیست و فکر می‌کنم در فرآیندهای صدور مجوز اختلافات بین این دو سازمان بوده که قابلیت حل دارد؛ مجوز از سوی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان صادر شده ولی جهاد کشاورزی معتقد است که باید از آنها نیز استعلام می‌شد».

فیروزی معتقد است: «موضوع چندان اهمیت ندارد و جهاد کشاورزی باید مقداری برای سرمایه‌گذار انعطاف بیشتری داشته باشد و در این مورد سختگیری‌هایی را لحاظ کرده است».

این گفته‌ها بیانگر آن است که فیروزی به‌عنوان یکی از مدیران شاخص استانی معتقد است دعوایی زرگری به راه افتاده و برای اینکه در این بین کسی متضرر نشود یکی از طرفین (جهادکشاورزی) کوتاه آمده و قضیه را فیصله دهد و جای این پرسش را خالی می‌گذارد که چگونه معاون امور اقتصادی استان کردستان از چم و خم مخالفت‌های جهادکشاورزی اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و موضوع را بی‌اهمیت می‌شمارد؟!

این بی‌اطلاعی زمانی قوت می‌گیرد که «سیدکمال حسینی» نیز به‌عنوان یکی دیگر از اعضای تیم اقتصادی استانداری کردستان در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم اعلام کرد: «طرح تغییر کاربری داده شده و در حال حاضر پرورش اسب است و به همین خاطر مشکل خاصی ندارد، مگر می‌شود بدون تغییر کاربری اقدام کرد؟»

این پرسش از سوی ما نیز مطرح است و پاسخ آن از جانب «سیدکمال حسینی» مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری کردستان به این نحو توجیه می‌گردد: «مجتمع تفریحی گردشگری میهمی در سطح کشور در زمینه پرورش اسب و چند طرح دیگر مشهور بوده و طرح وی بحث پرورش و طرح تلفیقی است، به همین خاطر بحث گردشگری در آن مطرح می‌شود. ابهام پیش آمده در خصوص مجتمع گردشگری و پرورش اسب مشکل خاصی ندارد و این طرح اولین طرح وی نیست. پرواضح است که اسب‌سواری یک فعالیت گردشگری بوده و در کنار آن پرورش اسب می‌تواند یک جاذبه گردشگری باشد و هیچ ایراد قانونی ندارد».

در پاسخ به مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری، گفته‌های رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان مطرح است که پرورش اسب را دارای الزاماتی دانسته و آن را در قالب یک طرح گردشگری و تفریحی توصیف نمی‌کند و ادامه فعالیت این مجتمع را با وجود تمامی تفاسیر منوط به تغییر کاربری می‌داند.

خطاب به این مسئولان که با دید تسهیل‌گری به این طرح می‌نگرند باید گفت: آقای مسئول در این برهه تاریخی که بسیاری از جوانان کردستانی برای راه‌اندازی کسب و کار خود در پیخ و خم سخت‌گیری‌های اداری سرگردان شده‌اند و گاه ناامید از اخذ تنها چند میلیون برای راه‌اندازی کسب و کارهای خود می‌شوند، شما چگونه با وجود پرداخت «25 میلیارد تومان اعتبار» آنهم تنها برای 5 طرح که یکی از آنها با چنین چالشی روبروست، می‌توانید اعلام کنید که چندان موضوع مهمی نیست. ما که رفتیم و گذشت آنچه شما با ما کردید اما این وسط شما می‌مانید و وجدانی که در میان در تلاش برای دغدغه‌ به دست آوردن دلِ دلدار است آن هم طوری‌که نه سیخ بسوزد و نه کباب!

انتهای پیام/ن

R7848/P/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۴۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلدیه تهران بعد از ۵۰ سال بازآفرینی شد

صبح امروز خبرنگاران از ۳ پروژه شهری از جمله مجتمع ورزشی امامزاده یحیی، میدانگاه سبزه‌میدان و خانه بلدیه (خانه شهر) بازدید کردند.

مسعود حق‌لطفی، مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران گفت: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه ۱۲ و در محدوده بافت فرسوده قرار دارد که احداث این پروژه پیش از این در اختیار شهرداری منطقه بود که با هماهنگی ایجاد شده فرآیند احداث این پروژه به سازمان عمرانی معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران سپرده شد.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده مجموعه آبی، توپی، بیلیارد و ... در مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در نظر گرفته شده و ان‌شاءالله این مجموعه در زمان معین و مشخص به بهره‌برداری خواهد رسید.

حق‌لطفی در پاسخ به این سؤال چرا پارکینگی برای مجتمع ورزشی امامزاده یحیی (ع) پیش‌بینی نشده ادامه داد: با توجه به اینکه قرار است از این مجموعه ورزشی اهالی این محله و منطقه استفاده بکنند پارکینگی برای آن پیش‌بینی نشده است.

وی تصریح کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه ۱۲ در زمینی به مساحت ۱۱۰۰ متر و شامل ۲ بلوک است که بلوک اول دو طبقه ساخته و مجموعه مختلف ورزشی در این مجتمع در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران به عنوان بازوی اجرایی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس ورود پیدا کرده است، افزود: از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پردیس شماره سه و چهار، ساختمان شهرداری منطقه ۶، احداث سوله‌های بحران، احداث شتاب‌نگاره‌ها برای مدیریت بحران، احداث میادین میوه و تره‌بار و همچنین احداث مراکز نگهداری برای مجموعه سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران جهت نگهداری معتادان متجاهر، اشاره کرد.

وی افزود: یکی از پروژه‌های مهمی که در دستور کار سازمان عمرانی قرار دارد، همان خانه بلدیه است. این پروژه در محدوده میدان امام خمینی در حال اجرا است.

حق لطفی در ارتباط با هزینه اجرای این پروژه گفت: پیش بینی ما از احداث و تجهیزات و بهره‌برداری از این مجموعه رقمی حدود ۳۰ میلیارد تومان است.

مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در رابطه با جزئیات احداث ساختمان شهر (ساختمان بلدیه) اظهار کرد: ساختمان بلدیه‌ای در سال ۱۳۰۳ در همین محدوده ساخته و در سال ۱۳۰۵ به بهره‌برداری رسید که بهره‌برداری آن فراتر از شهرداری بود و اقداماتی در حوزه اقتصاد و دارایی انجام می‌شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۴۸ ساختمان بلدیه تهران تخریب و جای آن را به پارکینگ اتوبوس‌های بین شهری داد و در ادامه از سال ۹۶ بازآفرینی بلدیه یا خانه شهر در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت.

حق‌لطفی با اشاره به اینکه در حال حاضر این پروژه ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: ان‌شاءالله قبل از روز تهران و در شهریورماه امسال این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران درباره کاربری خانه شهر (بلدیه) تهران اظهار کرد: رویکرد و کاربری در این مجموعه فرهنگی و تاریخی است البته قرار است بخشی از روابط عمومی شهرداری تهران در این مجموعه جهت نگهداشت این ساختمان حضور پیدا کنند.

وی درباره نحوه دسترسی به خانه شهر (بلدیه) گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پارکینگی برای این مجموعه پیش‌بینی نشده است و افراد می‌توانند از مترو که به این مجموعه متصل شده است استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • بلدیه تهران بعد از ۵۰ سال بازآفرینی شد
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • معرفی ۲۴۰۰ متقاضی تعویض خودروی فرسوده به محیط زیست کردستان
  • پرداخت ۱۳۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان کردستانی 
  • پرداخت 133 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان کردستانی
  • پرداخت ۱۳۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان کردستانی
  • افتتاح ۴ پروژه در بافت و تحول در اشتغال منطقه توسط گروه مالی گردشگری
  • صدور موافقت اصولی برای راه‌اندازی یک مجتمع گردشگری در چهارمحال و بختیاری
  • راه‌دسترسی منطقه گردشگری سد کنگیر ایوان تکمیل می‌شود