Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، به بهانه ارتقای سطح مطالعاتی عموم مردم؛ طرح ملی «کتابخانه‌گردی» به عنوان یکی از راهکارهای پیشنهادی در این راستا در نظر گرفته شده است، برای ارتقای سطح مطالعاتی باید خانواده‌ها پابکارتر از همیشه باشند و فرزندان خود را در این مسیر هدایت کنند، اما حضور افراد تأثیرگذار همچون هنرمندان، مسئولان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در کتابخانه‌ها هم بی‌تأثیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روز گذشته، 18 اسفندماه کتابخانه عمومی شماره یک اراک به‌عنوان کتابخانه منتخب برای بازدید مسئولان، نویسندگان، شعرا و عموم مردم انتخاب شده بود، بازدیدها ساعت 9 صبح با حضور طبیب‌زاده، معاون فرهنگی و هنری اداره کل ارشاد استان آغاز شد. خبرنگار و عکاس خبرگزاری ایکنا تنها حاضران رسانه‌ای در کتابخانه بودند، گویا حضور رسانه‌ها به حضور افراد شاخص پیوند خورده است، حضور مسئولان نیز تا حدود ساعت 13 که مجموعه خبرگزاری در کتابخانه حاضر بودند در حد روابط عمومی و معاونان باقی ماند و خبری از مدیران کل نبود.


مجید طبیب‌زاده، معاون فرهنگی و هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، در حاشیه بازدید از کتابخانه عمومی شماره یک اراک گفت: امروز روز کتابخانه‌گردی و یکی از مناسبت‌های خوب مرتبط با کتاب و کتابخوانی است. روزهایی همچون روز کتاب و کتابخوانی و برپایی نمایشگاه‌های کتاب وجود دارد که بهره‌گیری از این روزها بر ارتقای فرهنگ مطالعاتی می‌افزاید.

تمام اهداف پیرو ترویج فرهنگ کتابخوانی است
وی تصریح کرد: رسالت مشترکی بین ارشاد اسلامی و اداره‌کل کتابخانه‌ها مبتنی بر توسعه فرهنگ مطالعاتی وجود دارد، فعالیت بین این دو مجموعه هم‌پوشانی داشته و تمام اهداف پیرو ترویج فرهنگ کتابخوانی است. هر ساله ارشاد اسلامی در راستای حمایت از نویسندگان و ناشران کتاب‌هایی را خریداری می‌کند، توزیع محصولات فرهنگی در حوزه کتاب از دیگر اقدامات صورت گرفته است. بخشی از محل خرید و سهمیه خریدی که وزارت‌خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی به اداره‌کل تخصیص می‌دهد به نهاد کتابخانه‌های عمومی تخصیص می‌دهد.
طبیب‌زاده با اشاره به اینکه کتابخانه‌های عمومی در تعامل با مردم پیشقراول هستند، اضافه کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه‌هایی همچون اجرای دوستان کتاب، روستای دوستدار کتاب، کتاب ایران، جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان و دوشنبه‌های کتابخوانی در مهد‌کودک‌ها را در دستور کار دارد.

اوضاع فعلی شایسته فرهنگ مردم ایران نیست
وی ادامه داد: عناوین طرح‌ریزی‌شده نشان از سیر نزولی گروه سنی دارد، سیر نزولی سن افراد کتابخوان حاکی از آن است که باید فرهنگ مطالعاتی از سن نوجوان و جوان به سنین کودکی و بین عامه مردم هدایت شود، بی شک اگر کودک از سنین پایین علاقمند به کتاب و کتابخوانی شود برای سن نوجوانی و جوانی با مشکل مطالعاتی در حوزه عمومی مواجه نیستیم. مشکل اصلی دور بودن مردم از مطالعه است و این اوضاع شایسته فرهنگ مردم ایران نیست.
به گفته طبیب‌زاده مردم کتاب نمی‌خوانند و این واقعیتی است که باید پذیرفت، زیرساخت‌ها برای توسعه فرهنگ مطالعاتی با ترویج و توسعه کتابخانه‌ها آماده است، وضعیت کتاب در کشور با حضور مؤلفان و مترجمان در کشور خوب است، خوشبختانه تولید محتوا در حوزه کتاب در حال رخ دادن است. اوضاع کشور در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه رو به صعود است و نرخ مطالعات در کشور کم نشده است بلکه افزایش محسوسی داشته است اما نسبت به آنچه که باید باشد پایین هستیم.
وی با اشاره به اینکه گروه‌های مرجع می‌توانند مردم را به مطالعه در زمینه‌های مختلف ترغیب کنند، اظهار کرد: بی‌شک حضور گروه‌های مرجع و تأثیرگذار منجر به رشد فرهنگ مطالعاتی می‌شود، گروه‌هایی مثل اساتید دانشگاه و معلمان از افراد تأثیرگذاری هستند که باید حضور داشته باشند.

اهدای 9 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی
معصومه خاکی، کارشناس منابع اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی هم گفت: در سال جاری حدود 9 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان اهدا شده است، همچنین در حوزه خرید و حمایت از نویسندگان بومی 19 جلد کتاب در 700 نسخه از نویسندگان بومی استان خریداری و بین کتابخانه‌های عمومی استان توزیع شده است.

وی ادامه داد: رقم مالی در حوزه خرید کتاب برای کتابخانه‌های عمومی بالغ بر 50 میلیون تومان است و کتاب‌های خریداری‌شده در این بخش بالغ بر 3500 نسخه کتاب است که با هزینه‌کرد انجمن شهرستان‌ها خریداری شده است. 8 هزار جلد کتاب توسط نهاد کتابخانه‌های عممی استان به دستگاه‌ها، سازمان‌ها و مدارس اهدا شده است. نزدیک به دوسال است که خرید کتاب با موضوع جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و موضوعات مشابه در این زمینه در دستور کار قرار دارد که در این زمینه امسال یک‌هزار و هفت نسخه کتاب خریداری شده است.

لزوم مخاطب‌شناسی در تهیه کتب کتاب‌خانه‌ها
خاکی درخصوص مخاطب‌شناسی و ارتباط آن با خرید کتاب نیز اظهار کرد: خرید و تهیه منابع در نهاد کتابخانه‌ها به دو شیوه سنتی و انتخاب کتاب بسته به نظر کتابدار صورت می‌گیرد. شیوه سنتی خرید و انتخاب کتاب در تهران انجام می‌شد و با توجه به امانت کتاب‌ها و تعدد فراوانی آنان نیازسنجی و کتب خریداری می‌شد، این شیوه کماکان در حال انجام است و در طول سال سهمیه‌ای را برای کتابخانه‌ها متناسب با درجه تعیین می‌شود. در شیوه دوم(انتخاب کتاب توسط کتابدار) لیستی در اختیار کتابدار قرار می‌گیرد و طبق نیاز کتب اعلام شده و نهاد طبق نیاز کتاب را خریداری و ارسال می‌کند. نظر نهاد کتابخانه‌ها بر شیوه دوم است؛ چراکه کتابداران در خط مقدم مراجعان قرار دارند و می‌توانند مخاطب‌شناسی و نیازسنجی را بهتر انجام دهند.
وی با بیان اینکه براساس آمار سامانه سامان، نوجوانان به کتاب‌های داستان با موضوعات هیجانی بیشتر علاقه نشان می‌دهند، گفت: بیشترین آمار و حجم کتاب کتابخانه‌های عمومی به کتب دینی در موضوعات مختلف، تاریخ، جغرافیا، ادبیات اختصاص دارد. بیشترین چاپ در کشور نیز در حوزه مذهب و تاریخ به ویژه تاریخ معاصر و دفاع صورت می‌گیرد. کتاب در حوزه زبان و زبان‌شناسی کم تألیف، کم ترجمه و کم منتشر می‌شود؛ از این‌رو تعدد کتاب در این زمینه کم است اما چون مراجعه کنندگان کتب دینی و تاریخ بیشتر است چاپ و توزیع کتاب نیز در این زمینه از فراوانی بیشتری برخوردار است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا ایکنا مرکزی کتابخانه گردی استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۹۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی ظهر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در کردستان اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای مهمی را به همراه داشته است و به برکت این انقلاب و نگاه رفیع مقام معظم رهبری شبکه کتابخانه‌های کشور جزو شبکه برتر دنیا محسوب می‌شود.

وی با بیا اینکه از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها و دسترسی جزو ۲۰ کشور برتر دنیا هستیم، افزود: همچنین به لحاظ تعداد کتابخانه‌ها در منطقه جایگاه اول، در آسیا جزو ۵ کشور نخست و در جهان اسلام نیز وضعیت خوبی داریم.

رمضانی به آمار برخی از کتابخانه‌های دنیا اشاره کرد و بیان داشت: تعداد کتابخانه عمومی در کشور رم سه هزار و ۸۰۰، ترکیه هزار و ۲۰۰ کتابخانه و مصر ۳۰۰ کتابخانه وجود دارد.

وی در ادامه از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و عنوان کرد: «کتابخانه بدون کتاب»؛ نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنین به وضعیت کتابخانه در استان کردستان اشاره کرد و بیان داشت: تلاش می‌کنیم برای شهرها و روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان اقداماتی انجام دهیم.

۱۰ شهر کردستان فاقد کتابخانه

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: در کردستان، ۱۰ شهر فاقد کتابخانه هستند و باید با مدیریت عالی استان از لحاظ فضا و مکان کمک شود تا ما نیز تجهیزات لازم را خریداری خواهیم کرد.

وی به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح و توجه به حوزه کودک و نوجوان به عنوانیکی از برنامه‌های اولویت‌دار حوزه کتابخانه‌ها پرداخت و بیان کرد: در همین راستا راه‌اندازی کتابخانه، برنامه تلویزیونی و جایزه برتر صورت گرفته و تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

رمضانی خاطر نشان کرد: اتصال کتابخانه‌های عمومی به مدارس، اختصاص زنگ مطالعه و شیوه آداب مطالعه نیز در دستور کار است تا از این طریق بتوانیم نقایص و کمبودها را جبران کنیم.

مسؤولان به حوزه کتابخانه های کردستان توجه کنند

نماینده ولی فقیه در کردستان نیز در این دیدار بیان کرد: در سفرهای شهرستانی بازدیدهایی از کتابخانه‌ها انجام داده‌ام و نیاز است مسؤولان کشوری در استان به حوزه کتابخانه‌ها توجه بیشتری داشته باشند.

حجت الاسلام پورذهبی اضافه کرد: زیباسازی فضای درونی و بیرونی کتابخانه‌ها، استفاده از ظرفیت دانش آموزان در توسعه فرهنگ کتابخوانی و اجرای برنامه‌های فرهنگی در کتابخانه ها برای توسعه عدالت فرهنگی از ظرفیت‌هایی است که در راستای تقویت حوزه کتاب و کتابخوانی باید مورد توجه باشد.

وی همچنین از نیاز ساختمان کتابخانه استان به بازسازی خبر داد و بیان کرد: باید تجهیزات و کتب کتابخانه های سنندج نیز به روزرسانی شود.

کد خبر 6087539

دیگر خبرها

  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • ترویج فرهنگ مطالعه رسالت همگانی است
  • اجرای پویش بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند در چهارمحال و بختیاری
  • لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتاب‌خوانی ترغیب کنند
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتابخوانی ترغیب کنند