Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@23:16:00 GMT

تعلق 60 درصد ظرفیت نیروگاهی به بخش خصوصی

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۵۲۰۱۷

نائب رئیس انجمن سندیکای صنعت برق ایران گفت: هم اکنون 60 درصد از ظرفیت نیروگاه های برق کشور به بخش خصوصی تعلق دارد.

پیام باقری در گفتگو با برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد افزود: در حال حاضر 80 هزار مگاوات ظرفیت منصوبه در کشور وجود دارد همین مسئله سبب شده جایگاه نخست خاورمیانه و رتبه چهاردهم جهان از آن ایران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه 80 درصد ظرفیت نیروگاهی در کشور باید در دستان بخش خصوصی باشد، اظهارداشت: امروز در شرایط تحریمی مانند سال های 89 و 90 به دلیل جهش ناگهانی در نرخ ارز قراردادهای صنعت برق متوقف شده است.
نائب رئیس انجمن سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: در قراردادهای فعالان و بنگاه های اقتصادی صنعت برق مکانیزم تعدیل نرخ ارز در نظر گرفته نشده براین اساس افزایش ناگهانی نرخ ارز سبب شده اجرای قراردادهای بخش خصوصی با دولت به دلیل ناتوانی در انجام کار متوقف شود.
وی ضمن اشاره به اینکه از آغاز جهش ناگهانی و افزایش دو و نیم تا سه برابری قیمت ارز در ابتدای سال جاری اجرای قراردادهای صنعت برق متوقف شده است، ادامه داد: توقف در اجرای قرادادهای این صنعت به یک معضل تبدیل و یک هزار قرارداد به جمع قراردادهای متوقف افزوده شده است.
باقری با اعلام این مطلب که اجرای 600 قرارداد در حوزه تولید و 400 قرارداد در حوزه انتقال برق متوقف شده است، گفت: توقف در روند اجراد قراردادهای صنعت برق آثار و تبعات نامطلوبی دارد.
وی افزود: طی چند ماه گذشته سندیکای صنعت برق ایران از طریق سازمان برنامه و بودجه سبب صدور بخشنامه ای برای جبران آثار نوسانات نرخ ارز شده تا بخشی از تبعات ناشی از نوسان نرخ ارز جبران شود.
نائب رئیس انجمن سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: در صورت توقف در اجرای قراردادها هزینه های ثابت و سایر هزینه ها افزایش می یابد و باعث متضرر شدن فعالان صنعت برق می شود.
وی اظهارداشت: بنگاه های اقتصادی برای تامین سرمایه در گردش خود به سمت بازار پول سوق داده شده اند و تسهیلاتی با نرخ سود بالا را دریافت می کنند همین مسئله لطمه بسیار جدی به فعالیت های اقتصادی می زند.
باقری افزود: نزدیک به 80 هزار پروژه نیمه تمام وجود دارد که برای اتمام آنها حدود 600 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تامین آن در شرایط کنونی برای دولت آسان نیست.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی در صنعت برق توانمند و پیشرو است، گفت: صنعت برق به عنوان زیرساخت تمامی زیرساخت ها محسوب می شود و در این حوزه بخش خصوصی از ظرفیت های بالایی برخوردار است.
نائب رئیس انجمن سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه جذب سرمایه خارجی از زیرساخت های توسعه بوده و صنایع انرژی ایران هم برای سرمایه گذاران جذاب است، افزود: بند الحاقی یک تبصره 15 بدون توجه به ظرفیت های داخلی و توانمندی های بخش خصوصی از سوی اهالی خانه ملت مطرح شده است.
وی با اعلام این خبر که بخش خصوصی طلبکار عمده از وزارت نیرو است، اظهارداشت: از یک طرف مطالبات بخش خصوصی از سوی دولت پرداخت نمی شود و از سوی دیگر هم قیمت برق تولید شده در بخش خصوصی بر اساس نرخ تورم افزایش پیدا نکرده است.
باقری ادامه داد: با وجود چنینی مسائلی بند الحاقی تبصره 15 در مجلس شورای اسلامی مطرح می شود تا سرمایه گذاران خارجی در ایران برق تولید کنند و 50 درصد آن را نیز در چرخه صادرات قرار دهند.
وی افزود: در حالی که طبق بند ج ماده دو قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاران خارجی بیان می کند که نباید در جذب سرمایه گذاران خارجی انحصار ایجاد شود.
نائب رئیس انجمن سندیکای صنعت برق ایران ضمن اشاره به اینکه تا کنون مجوز صادرات برق به هیچ یک از نیروگاه داران بخش خصوصی داده نشده است، گفت: این مسئله نشان می دهد که بخش خصوصی نقشی در تبادل برق در داخل و خارج کشور ندارد.
وی با اعلام این مطلب که بخش خصوصی توانمندی تولید برق و صادرات 50 درصد از آن را دارد، اظهارداشت: ایران جز 10 کشور برتر در جهان در ساخت نیروگاه و سد سازی است.
باقری در پایان به رادیو اقتصاد یادآور شد: صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت برق نسبت به صادرات خدمات فنی و مهندسی حوزه های دیگر بیشتر است.
برنامه «روی خط اقتصاد» کاری از گروه کشاورزی شبکه رادیویی اقتصاد است که از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 19 به مدت 55 دقیقه به تهیه کنندگی «نازنین کتابچی، سید وحید موسوی، حمید رضا کجوری و مهدی شیار» با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه کردن مخاطبان بر روی موج اف‌ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند. 

فصل اقتصاد/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Cz9 برچسب ها: تعلق ، ظرفیت ، نیروگاه

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تعلق ظرفیت نیروگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۲۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد

مرتضی شاهمیرزایی  بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد، ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: آن دسته از مجتمع‌های پتروشیمی‌ که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.


معاون وزیر نفت با بیان اینکه باید با رفع موانع و چالش‌های تولید، زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود فراهم شود، اظهار کرد: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مدیرعامل تعمیرات نیروگاهی ایران:تلاش بی وقفه متخصصان منجر به ساخت ۱۶ هزار قطعه نیروگاهی و جلوگیری از خروج ۸۰ ملییون دلار ارز از کشور شده است
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر معرفی می‌شود
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • کارآفرینان با همکاری اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه‌سازی کنند
  • عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!