Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@04:02:41 GMT

صنعت برق عراق؛بازاری مستعد برای ایران/دولت حمایت کند

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۵۵۷۶۲

صنعت برق عراق؛بازاری مستعد برای ایران/دولت حمایت کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، پیام باقری با اشاره به اینکه تبدیل شدن ایران به قطب برق منطقه طبق هدفگذاری برنامه ششم توسعه با صادرات محقق می‌شود، گفت: تجهیزات و خدمات فنی مهندسی تولید شده در ایران متناسب با استانداردهای بین المللی است و قابلیت بالایی برای صادرات دارد.

وی با بیان اینکه صنعت برق می‌تواند بیشترین ارزش افزوده را تولید کند گفت: این صنعت از طریق دریافت مواد خام و تبدیل آن‌ها به کالای تمام شده، قادر به تولید ارزش افزوده قابل توجهی است، این در حالی است که سهم پایینی در صادرات غیر نفتی دارد و بیشترین صادرات غیر نفتی به مواد خام و میعانات گازی اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باقری در خصوص دلیل فاصله معنادار حجم صادرات با ظرفیت بالقوه موجود در کشور در بخش خدمات فنی مهندسی و تجهیزات افزود: صادرات خدمات فنی مهندسی به معنای احداث نیروگاه و شبکه برق است بنابراین روش صادرات در این بخش متفاوت از دیگر بخش‌ها و نیازمند ایجاد حلقه‌هایی در زنجیره صادراتی است.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق، شبکه بانکی را یکی از موانع بزرگ صادرات در این بخش دانست و گفت: وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های ایجاد شده، حجم صادرات متناسب با ظرفیت‌ها نخواهد بود که برای رفع این مشکل باید شبکه بانکی در کنار صادرکننندگان قرار داشته باشد.

باقری نرخ بالای هزینه تمام شده را نیز از دیگر موانع این بخش دانست و افزود: عمده این هزینه‌های بالا، خارج از مجموعه تولیدی رخ می‌دهد که نرخ تسهیلات برای سرمایه در گردش فعالان اقتصادی یکی از دلایل بالا رفتن هزینه تمام شده است و این در حالی است که رقبای ما در منطقه تسهیلات را با قیمت بسیار ارزان تأمین می‌کنند.

وی ایران را از لحاظ برخورداری از همسایگان در جهان دومین کشور دانست و افزود: تعدد همسایگان در اطراف ایران سبب ایجاد بازاری ۵۰۰ میلیون نفری برای کشور شده است که همه آن‌ها نیازمند برق هستند.
نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران میزان صادرات برق از ایران را ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ مگاوات اعلام کرد و گفت: ما با ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده در کشور، مقام نخست را در تولید برق داریم در حالی که هنوز حجم صادرات در این بخش قابل توجه نیست و دلیل آن انجام این فرآیند توسط دولت است.

باقری ورود بخش خصوصی به صادرات برق را سبب ایجاد فضای کسب و کار بسیار مناسب برای شرکت‌های فعال در صنعت برق دانست و ادامه داد: صادرات انرژی برق به معنای صدور خدمات فنی مهندسی، احداث نیروگاه، احداث خطوط انتقال و شبکه برق و توزیع است که همه این‌ها سبب ایجاد اشتغال در کشور خواهد شد.

وی با اشاره به انجام مذاکرات جدی با کشور عراق برای افزایش سهم صادرات برق به این کشور افزود: این بازار بسیار مستعد است، اما برای فعالیت در آن نیازمند حمایت دولت و بانک‌ها هستیم.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران با اشاره به اینکه کشور عراق در حال بازسازی است گفت: این کشور دارای درآمد زیادی است و با توجه به نیاز این کشور به بازسازی، توسعه صنایع و تلفات ۵۰ درصدی شبکه توزیع برق میزان تقاضا رو به افزایش است بنابراین این کشور یک بازار مستمر برای شرکت‌های ایرانی می‌تواند باشد. تقویت دستگاه دیپلماسی، تقویت بخش رایزنی با عراق و تقویت سفارتخانه‌ها در این کشور به ایجاد جایگاه مناسب و محکم برای صنعت برق ایران در کشور عراق منجر خواهد شد.

کد خبر 4564261

منبع: مهر

کلیدواژه: برق نیروگاه برق صنعت برق برق رسانی تولید برق صادرات برق ایران پیام باقری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۵۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند

یورونیوز در گزارشی به بررسی این پرسش پرداخت که «چرا آمریکا نمی‌تواند در پاسخ به حمله ایران به اسرائیل تحریم‌های نفتی علیه تهران را شدت بخشد؟».

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: وبسایت یورونیوز با بررسی گزارش‌های رسانه‌های غربی نوشت: خبرگزاری رویترز در گزارشی می‌گوید احتمال اینکه بعد از حملات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل، آمریکا تحریم‌های چشمگیری را علیه صادرات ایران وضع کند بعید به نظر می‌رسد.

اندکی پس از آنکه تهران حمله آخر هفته خود را آغاز کرد رهبران جمهوریخواه مجلس نمایندگان، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا را به ناتوانی در اجرای اقدامات موجود متهم کردند و وعده دادند که مجموعه‌ای از لایحه‌ها را برای تشدید تحریم‌های ایران اتخاذ خواهند کرد. استیو اسکالیس، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان، در گفت‌وگو با فاکس نیوز در این خصوص گفت: «دولت فروش نفت را برای ایران آسان کرده است و درآمدهایی برای آنها ایجاد می‌کند که برای تأمین مالی فعالیت‌های تروریستی استفاده می‌شود.»

فشار سیاسی برای تنبیه ایران یک مشکل دیگر برای دولت ایجاد می‌کند: چگونه می‌توان از چنین حملاتی در آینده بدون تشدید تنش‌های منطقه‌ای، افزایش قیمت نفت یا دشمنی با چین، بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران، جلوگیری کرد. واشنگتن برای ماه‌ها گفته است که یکی از اهداف اصلی‌اش این است که مانع از تبدیل مناقشه غزه بین حماس و اسرائیل به یک جنگ گسترده‌تر منطقه‌ای شود.

چندین تحلیلگر منطقه‌ای گفتند که تردید دارند که بایدن اقدام قابل توجهی برای تشدید اجرای تحریم‌های کنونی ایالات متحده برای خفه کردن صادرات نفت خام ایران، انجام دهد.

اسکات مدل‌، افسر پیشین سیا و رئیس کنونی شرکت راپیدان انرژی در این خصوص می‌گوید: «حتی اگر این لوایح تصویب شوند، سخت است که ببینیم دولت، تحریم‌های موجود را برای کاهش یا محدود کردن صادرات نفت ایران به شکل معناداری اعمال کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ پس از خروج از توافق هسته‌ای تهران، تحریم‌های آمریکا علیه نفت ایران را دوباره فعال کرد. دولت بایدن هم با تحریم شرکت‌ها در چین، امارات عربی متحده و جاهای دیگر به دنبال مقابله با دور زدن این تحریم‌ها بوده است.

علی‌رغم این تلاش‌ها، راپیدان تخمین می‌زند که صادرات نفت ایران به ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسیده است. اسکات مدل می‌گوید این میزان نزدیک به ۲ میلیون بشکه در روزی است که ایران قبل از تحریم‌ها صادر می‌کرد. تأثیر احتمالی بر قیمت بنزین یکی از دلایلی است که بایدن، با احتیاط درخصوص محدود کردن صادرات نفت ایران رفتار می‌کند.

کیمبرلی داناوان، کارشناس تحریم‌ها در شورای آتلانتیک، می‌گوید: تحریم‌های مرتبط با نفت در دو سال گذشته به شدت اجرا نشده است. به دلیل نگرانی از افزایش قیمت نفت، من انتظار ندارم که دولت در واکنش به حملات موشکی و پهپادی ایران علیه اسرائیل، اجرای تحریم‌ها را تشدید کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید: دولت بایدن هیچ تحریمی را علیه ایران لغو نکرده و به افزایش فشار بر جمهوری اسلامی ادامه داده است. تحریم‌های گسترده و همپوشانی ما علیه ایران همچنان پابرجاست و ما به اجرای آن‌ها ادامه می‌دهیم. اجرای تهاجمی تحریم‌ها همچنین می‌تواند روابط آمریکا و چین را بی‌ثبات کند، روابطی که مقامات چینی و آمریکایی پس از یک دوره دشوار پس از سرنگونی یک بالون نظارتی مشکوک چینی که از قلمرو ایالات متحده، تلاش شده ترمیم شود. تقریباً تمام نفت ایران که وارد چین می‌شود به‌عنوان منشأ مالزی یا سایر کشورهای خاورمیانه شناخته می‌شود و توسط «ناوگان تاریک» نفتکش‌های قدیمی حمل می‌شود که معمولاً هنگام بارگیری در بنادر ایران، فرستنده‌های خود را خاموش می‌کنند تا شناسایی نشوند. متخصص ردیابی نفتکش‌ها ورتکسا آنالیتیکس تخمین زده که چین در سال گذشته رکورد ۵۵.۶ میلیون تن متریک یا ۱.۱۱ میلیون بشکه نفت خام ایران را وارد کرده است. این رقم تقریباً ۹۰ درصد از صادرات نفت خام ایران و ۱۰ درصد از واردات نفت چین را تشکیل می‌دهد.

واشنگتن برای کاهش صادرات نفت ایران باید چین و نهادهای درگیر در تجارت این کشور را هدف بگیرد. یکی از منابع مطلع و مرتبط با این موضوع به رویترز می‌گوید: «اگر واقعاً می‌خواهید به دنبال صادرات نفت ایران باشید، بله، باید اقدامی معنادار علیه چین انجام دهید. اما آیا واقعا قصد دارید به دنبال بانک‌های بزرگ بروید و آیا قرار است کاری انجام دهید که نه تنها دولت فعلی که حتی دولت ترامپ هم انجام نداده است؟»

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات گاز ایران به عراق
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • صادرات ۷۵ تن خوراک آبزیان از لرستان به عراق
  • مکان یابی ایجاد بازارچه های صنایع دستی بانوان در کشور
  • کهنه سربازان دفاع مقدس: ۱۶۰۰ میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم
  • کهنه سربازان دفاع مقدس: 1600 میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • جهت‌گیری در تعرفه صادرات و واردات، حمایت از تولید است
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند