Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی»، رئیس جمهور، قبل از عزیمت به سمت بغداد در فرودگاه مهرآباد درخصوص اهداف سفر به عراق، افزود: روابط ایران و عراق یک روابط ویژه‌ای است، مردم ایران در طول سالیان گذشته در یک آزمایش بزرگی سربلند بودند و آن اینکه مردم منطقه هر کجا مشکلی پیدا کردند و از ملت و دولت ایران کمک خواستند، مردم و دولت ایران با همه توان به کمک آنها شتافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر روحانی تاکید کرد: ما در روزهای بسیار سخت کنار مردم عراق بودیم و امروز نیز که روزهای صلح و امنیت این کشور است، باز هم در کنار ملت عراق هستیم.

رییس جمهور با بیان اینکه زمینه همکاری‌های دو کشور بسیار زیاد است، به سفر رئیس جمهور عراق به ایران و همچنین سفر هفته گذشته رئیس مجلس این کشور  به ایران اشاره کرد و افزود: رفت و آمدهای بسیار زیادی بین مسئولان عالیرتبه انجام گرفته و در حال انجام است.

دکتر روحانی افزود:  از لحاظ تمدنی، فرهنگی و تاریخی دو ملتی هستیم که در طول قرن‌ها و حتی  هزاران سال در کنار هم بوده ایم  و همیشه یک روابط بسیار خوب و برادرانه با هم داشتیم و این نکته‌ای است که شاید غربی‌ها درک نکنند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد:  مردم عراق یکی از آرزوهایشان همیشه، تشرف به مشهد الرضا و زیارت امام هشتم(ع) بود و مردم ایران نیز همیشه آرزویشان رفتن به عتبات عالیات در شهرهای کربلا و نجف و کاظمین و سامراست و بخاطر همین عشق و علاقه است که امروز می‌بینیم  روابط دو ملت یک روابط نمونه است. در سال 7 – 8 میلیون ایرانی و عراقی به کشور همدیگر تردد دارند و این نشان می دهد که دو ملت چقدر بهم نزدیک‌اند.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها دنبال ایران‌هراسی هستند و در منطقه هم همیشه دنبال ایجاد اختلاف بین کشورهای منطقه بوده اند، هم بخاطر منافع خودشان و هم برای حفظ رژیم غاصب صهیونیستی، همیشه دنبال ایجاد اختلاف و شکاف هستند.

رئیس جمهور افزود: خوشبختانه آمریکایی‌ها در  یکسال اخیر تقریباً در همه تلاش‌هایشان ناموفق بودند، اخیراً دیدیم در نشست ورشو لهستان که می‌خواستند برای آمریکا یک پیروزی باشد و به فشار به ایران تبدیل شود ، به شکست آمریکا و به عظمت ایران تبدیل شد و حتی متحدان آمریکایی نیز در این اجلاس جواب رد به آمریکا دادند و گفتند ما در برجام می‌مانیم و می‌خواهیم با ایران رابطه اقتصادی و سیاسی داشته باشیم.

دکتر روحانی گفت: همین هفته گذشته شاهد بودیم که در مراسم با شکوه افتتاح راه‌آهن قزوین - رشت  وزرای کشورهای همسایه ما شرکت کردند و اینها همه به این معناست که تلاش‌های آمریکا،  ناموفق است. هم ایران روابط با همسایگان خودش را به عنوان مهمترین مسأله در روابط خارجی می‌داند و هم همسایگان ما می‌خواهند روابط بسیار صمیمی و خوبی با ایران داشته باشند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز با عراق، تقریباً در همه زمینه‌ها از جمله رفت و آمد، حمل و نقل، ترانزیت، گردشگری، زیارت، تجارت، سرمایه‌گذاری، مسایل سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی رابطه داریم  و شاید موضوعی نیست که بتوانیم در روابط دوجانبه آن را در نظر نگیریم.

دکتر روحانی ادامه داد: امروز روابط اقتصادی ما حدود 12 میلیارد دلار در سال است و این روابط را به راحتی در سال‌های آینده می‌توانیم به 20 میلیارد دلار برسانیم. عراق بسیاری از نیازهایش را می‌تواند از ایران تأمین کند، ایران نیز می‌تواند نیازهایش را از عراق تأمین کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط نزدیک ما می‌تواند به نفع دو کشور باشد، تصریح کرد: طرح‌های مهمی هم در دست است، موضوع ترانزیت، اهمیت خاصی دارد، علاقمند هستیم که راه‌های ما اتصال بهتری پیدا کند. راه‌آهن ما به راه‌آهن عراق متصل شود که این هم به نفع زائران  و هم به نفع دو کشور و منطقه خواهد بود.

دکتر روحانی با بیان اینکه علاقمندیم هر چه سریع‌تر لایروبی اروند رود شروع شود، گفت: طبق معاهده 1975این لایروبی به نفع دو کشور و شهرهای بصره و خرمشهر و آبادان است.

رئیس جمهور افزود: امروز کشتی‌های کوچک و متوسط می‌توانند از این رودخانه عبور کنند در حالی که اگر لایروبی شود، ممکن است کشتی تا حد 20 هزار تنی هم بتواند در این آب ها رفت و آمد کند و در اسکله‌ها پهلو بگیرد.آبادانی بصره، آبادان و خرمشهر برای ما مهم است. این هم جزو مواردی است که در مباحث دو کشور مطرح خواهد شد.

دکتر روحانی مسأله شهرک‌های صنعتی در جوار مرزها را نیز از موضوعات مورد علاقه ایران و  عراق عنوان کرد و گفت: مسایل مرزی را داریم، مسایل امنیتی مورد نظر ما است و همچنین مسأله محیط زیست که برای ما مهم است و مسأله گرد و غبار و اقدامات مشترکی که بین دو کشور باید انجام بگیرد بنابراین موضوعات بسیار مهمی را در این سفر داریم که مطرح خواهیم کرد و امیدواریم در بسیاری از موارد به توافق برسیم.

رئیس جمهور  با اشاره به حضور تجار و بازرگانان در این سفر، گفت: در بغداد یک نشست و فروم اقتصادی  برگزار خواهد شد، علاوه بر این با عشایر و نخبگان و سیاسیون عراق هم ملاقات خواهیم داشت و همچنین به زیارت  حرمین شریفین در کربلا و نجف مشرف خواهیم شد.

دکتر روحانی گفت: امیدواریم این سفر به نفع دو ملت و دو کشور باشد و  توسعه روابط دو کشور را همراه داشته باشد ، از بهداشت و درمان گرفته تا تجارت و سرمایه‌گذاری و مسأله حمل و نقل و ترانزیت و گردشگری و زوار و مخصوصاً مسایل امنیت منطقه و مسایلی که به روابط و ثبات منطقه ما مربوط می‌شود جزو مباحث مطرح خواهد بود که امیدواریم مایه خیر و برکت برای دو ملت باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دلار راه آهن شیعیان عراق فرودگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۴۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید رئیسی بر رسمی شدن تجارت غیر رسمی میان ایران و پاکستان

رییس جمهور از فعالان اقتصادی و تجار ایران و پاکستان خواست تلاش خود را برای بالفعل کردن ظرفیت‌های متقابل مضاعف کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، با حضور در دانشگاه کراچی، در اجتماع جمعی از نخبگان، فرهیختگان، فعالان اقتصادی و علمای مذهبی این شهر، دیدارها و رایزنی‌های صورت گرفته میان مقامات دو کشور در اسلام‌آباد را در راستای توسعه روابط اقتصادی، تجاری، فرهنگی، علمی و فناوری میان دو کشور سودمند و مفید توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط دو کشور فراتر از همسایگی، در تاریخ، تمدن، فرهنگ و اعتقادات مشترک دو ملت ریشه دارد و پیوندی ناگسستنی میان دو ملت ایجاد کرده است، افزود: ارادت دو ملت به شخصیت نامدار و نام‌آوری چون امام خمینی (ره) ناشی از روحیه خداخواهی، ضداستکباری و ضد استعماری ایشان است و مردم دو کشور امام راحل را مظهر خداخواهی، عدالت‌خواهی و شخصیتی می‌دانند که در مقابل زیاده‌خواهی نظام سلطه ایستادگی کرده و ملت بزرگ ایران را به پیروزی رسانده است.

رئیسی همچنین اقبال لاهوری را شخصیتی با روحیه ضداستعماری، ضداستکباری، عدالت‌خواه، استقلال‌طلب و مورد احترام جهان اسلام و مردم کشورهای ایران و پاکستان توصیف و تصریح کرد: شخصیتی چون محمدعلی جناح نیز به دلیل برخورداری از همین روحیات و خصوصیات به نماد استقلال‌خواهی و ظلم‌ستیزی مردم پاکستان تبدیل شد و مانند سایر شخصیت‌های ضداستکباری و عدالت‌خواه مورد احترام و توجه مردم دو کشور و ملل مسلمان بوده و خواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به پایبندی جمهوری اسلامی ایران به شعارها و آرمان‌های انقلاب اسلامی، از جمله آزادی و استقلال‌خواهی گفت: با وجود گذشت 45 سال از پیروزی انقلاب، مسئله آزادی قدس و احقاق حقوق ملت فلسطین همچنان مورد توجه و تاکید مردم ایران قرار دارد.

رئیسی با بیان اینکه تصور و تلاش آمریکا و برخی کشورهای غربی در راستای امنیت‌آفرینی برای رژیم صهیونیستی با عادی‌سازی روابط با برخی کشورهای منطقه با شکست راهبردی مواجه شده است، افزود: اساس رژیم صهیونیستی بر ظلم و تجاوز قرار دارد؛ اشغال و تجاوز بر اساس هیچ کدام از نظامات بین‌المللی برای اشغالگر و متجاوز مشروعیت و مالکیت ایجاد نمی‌کند، چه اشغال یک روز باشد و چه 75 سال، به تصریح همه معاهدات بین‌المللی و نظامات حقوقی محکوم است و اشغالگر باید سریعا اخراج، محاکمه و مجازات شود.

رئیس جمهور مقاومت و ایستادگی را در برابر سازش و تسلیم، راهبردی به ثمر نشسته دانست و با اشاره به دستاوردهای مقاومت در برابر نظام استکبار و تجاوز و جنایات رژیم صهیونیستی تصریح کرد: راه‌حل رفع مشکلات جهان اسلام و جلوگیری از تداوم جنایات رژیم صهیونیستی و ظلم‌های نظام سلطه وحدت و انسجام در امت اسلامی و پرهیز از تفرقه و جدایی است.

رئیسی با اشاره به راهبرد امام راحل و رهبر معظم انقلاب برای حل مشکلات جهان اسلام از طریق وحدت، انسجام و مقاومت، از شکوه برگزاری راهپیمایی روز قدس امسال در همه امت اسلامی و همینطور گسترش آن به کشورهای غیر اسلامی و مشارکت انسان‌های آزاده گفت و افزود: رژیم صهیونیستی با وجود حجم بی‌سابقه جنایاتش در غزه تا امروز به طور کامل شکست خورده، زیرا نتوانسته است به هیچ یک از اهداف اعلامی‌‌اش برسد و در مقابل این مردم مظلوم و مقاوم غزه هستند که با مقاومت خود پیروزی را در این میدان نصیب خود کرده‌اند.

رئیس جمهور جنایت رژیم صهیونسیتی در حمله به کنسولگری ایران در سوریه را ناشی از همین شکست و استیصال دانست و افزود: ملت ایران با پاسخ قاطع خود رژیم صهیونیستی را به شکل موثری تنبیه کرد.

رئیسی در ادامه با اشاره به بی‌عملی و ناکارآمدی سازمان‌های بین‌المللی مدعی دفاع از حقوق بشر و امنیت در جهان گفت: تلاش‌های برخی کشورها برای ملزم کردن رژیم صهیونیستی به توقف جنایاتش در غزه، بارها با حق وتوی آمریکا بی‌اثر شده و امروز سوال ملت‌های آزاده این است که آیا نباید نظامی عادلانه جایگزین این ساختار ناعادلانه شود که توانایی دفاع از مظلوم و نشاندن ظالم سر جای خود را ندارد!

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تردید نداریم که نظمی عادلانه جایگزین نظم فعلی خواهد شد، افزود: اراده و خواست ملت‌های مسلمان و آزادی‌خواهان جهان تحت لوای انسجام و یکپارچگی برای آزادی قدس و پیروزی فلسطین حتما محقق خواهد شد. 

رئیسی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به توافقات صورت گرفته میان ایران و پاکستان برای گسترش روابط در سطوح مختلف و هدف‌گذاری برای رسیدن حجم تبادلات تجاری به 10 میلیارد دلار در قدم اول، مرز بیش از 900 کیلومتری دو کشور را فرصتی ارزشمند برای توسعه، رفاه و رونق مناطق مرزی دانست.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران با وجود همه تحریم‌ها و فشارها، پیشرفت‌های بزرگی در عرصه‌های علمی، فناوری و اقتصادی داشته است، ایران امروز را کشوری پیشرفته و فناور توصیف کرد که می‌تواند با به اشتراک گذاشتن ظرفیت‌های متقابل با پاکستان گام‌های بلندی در تامین منافع و پیشرفت دو طرف بردارد.

رئیسی با تاکید بر اینکه تجارت غیر رسمی بین دو‌کشور باید به تجارت رسمی تبدیل شود، تحقق این هدف را نیازمند همکاری صمیمانه همه فعالان اقتصادی و تجار دو کشور دانست و از فعالان اقتصادی و تجار دو کشور خواست تلاش خود را برای بالفعل کردن ظرفیت‌های متقابل مضاعف کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»
  • رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد
  • رئیسی: ایران کشوری پیشرفته و فناور است/ برای صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا آماده‌ایم
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان
  • تأکید رئیسی بر رسمی شدن تجارت غیر رسمی میان ایران و پاکستان
  • در دومین روز از سفر رئیس جمهور به پاکستان چه‌گذشت؟/ توسعه مبادلات اقتصادی محور سفر رئیسی
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی