Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری گفت: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب ظرفیت جوانان به‌کار گرفته که می‌تواند سبب رونق فعالیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان شود. ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶ استانها چهارمحال و بختیاری نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، پارک‌های علم و فناوری با هدف توسعه و شکوفایی اقتصاد دانش بنیان، کمک به تکمیل زنجیره تبدیل ایده به فناوری و کارآفرینی، حمایت از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، نخبگان و صاحبان ایده شکل گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پارک‌های علم و فناوری با برقراری ارتباط سازنده میان دانشگاه، صنعت، سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی بستر مورد نیاز برای تشکیل و توسعه کسب و کارهای مبتنی بر دانش و فناوری را فراهم می‌کنند.

پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری در تیرماه سال 1391 با حضور معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم و همچنین موافقت شورای گسترش آموزش عالی کشور افتتاح شد.

پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با استفاده از ظرفیت‌های متنوع علمی و پژوهشی، منابع انسانی و طبیعی در عرصه‌های آب و صنایع وابسته، گردشگری و محیط زیست، کشاورزی و باغداری، معادن، صنایع فلزی و فناوری اطلاعات، گیاهان دارویی و با بهره‌گیری از نیروهای متخصص و با تجربه در محیطی جذاب و پویا بستری مناسب را برای رشد و شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فراهم کرده و در سال 96 موفق شد از سطح 3 به سطح 2 ارتقا یابد.

اسماعیل پیرعلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب مباحثی را در مورد پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری مطرح کرد که به شرح آن می‌پردازیم.

وی اظهار داشت: در بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری، موضوعاتی در مورد آسیب‌شناسی و پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های مختلف مطرح شد و در نتیجه منجر به تثبیت نظام، پایداری، دستاوردها در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی شده است.

رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این بیانیه حائز نکات مهم و قابل توجهی است، افزود: یکی از مباحث مهمی که در بیانیه مطرح شد، توجه به دانش و فناوری است که خطاب به جوانان، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان بود و این افراد به عنوان ذخیره و امید آینده کشور معرفی شدند.

پیرعلی بیان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان و اساتید دانشگاهی بحث پارک علم و فناوری را مطرح فرمودند و به حوزه‌های اقتصاد دانش‌بنیان تأکید زیادی داشتند.

وی با اشاره به حوزه پژوهش و فناوری در کشور خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب همزمان با انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاه‌ها به سمت فضای آموزش سوق داده شدیم و نیازمند توسعه دانشگاه‌ها، فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف و کارشناس در حوزه‌های علوم انسانی، کشاورزی، صنعت، پزشکی بودیم که تأسیس دانشگاه‌های گوناگون در کشور ما را در پیمودن این راه و رفع نیازها یاری کرد.

رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این اقدامات در یک دهه انجام و جمعیت زیادی به سمت دانش و فناوری و همچنین تحصیل آمدند و با توجه به ظرفیت خود در حوزه‌های مختلف بخش‌های دولتی و خصوصی مستقر و موجب پیشرفت و توسعه کشور در زمینه‌های مختلف شدند.

آیت الله صدیقی در همدان: گام دوم انقلاب نوبت نقش آفرینی جوانان استاستاندار تهران: در گام دوم انقلاب اولویت با «توسعه اشتغال» استاصفهان| بیانیه گام دوم انقلاب، نقشه راه دانشگاه‌ آزاد اسلامی شهرضا است

پیرعلی ادامه داد: با توجه به تکامل فرآیند دانشی وارد حوزه پژوهشی شدیم و در دهه سوم اقدامات خوبی در زمینه پژوهش صورت گرفت؛ پژوهشکده‌ها مورد توجه ویژهای قرار گرفتند و ماحصل آموزش به سمت تحصیلات تکمیلی و پژوهشی سوق داده شدند و بخشی از قلمرو علم و توسعه را در برگرفتند.

وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش کارهای ویژه‌ای در قالب پژوهش‌های بنیادی و کاربردی انجام شد، اضافه کرد: طبق آمار مستند حوزه پژوهش در پایگاه‌های علمی اعم از ISI و Scopus، کشور ما از لحاظ سرانه تعداد پژوهشگر نسبت به جمعیت، تعداد مقاله‌های ارائه شده در مجلات و پایگاه‌های اطلاعاتی نسبت به تعداد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و تعداد مقالات استنادی، در سال 2015 موفق به کسب رتبه 16 در دنیا و رتبه یک در منطقه شد.

رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب گفت: کشور ما از دهه سوم و چهارم به سمت فناوری حرکت کرد و طبق شعار «کارآفرینی دانشگاه نسل سوم و مهارت محوری» و مباحث مربوطه به عنوان اولویت در وزارت علوم تحقیقات و فناوری مطرح گردید و اکنون با ادبیات جدید و کلید واژه‌های دانش بنیان، پارک علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری، استارت‌آپ‌ها و ویدئوشو در ارتباط هستیم.

پیرعلی افزود: همه این اقداماتی که در حوزه دانش و پژوهش انجام گرفته و می‌شود باید یک خروجی خوب و مؤثر داشته باشد و به ازای هزینه‌هایی که دولت در این راستا صرف کرده است دستاوردیی را برای شهروندان فراهم کند و مشکلاتی را برطرف کند بنابراین کشور به سمت فناوری سوق پیدا کرد، دستاوردهای پژوهشی و دانشگاهی و پایان‌نامه‌ها را در این حوزه وارد کردند و با اعمال اقدامات لازم از آنها در زمینه تکنولوژی، سرمایه‌گذاری، اشتغال و توسعه پایدار اقتصاد مقاومتی بهره بردند.

وی بیان کرد: یکی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد اقتصاد مقاومتی که باید در پارک علم و فناوری سرلوحه کار خود قرار دهیم دانش‌بنیان کردن اقتصاد مقاومتی و اتکا به نیروی داخلی است. ما باید در کشور و حوزه علم و فناوری، درون‌زا و برون‌گرا باشیم به این معنی که از پتانسیل‌های دورن کشور، منطقه و استان استفاده کنیم و موجب برونگرایی در زمینه اشتغال، توسعه، صادرات و سرمایه‌گذاری شویم.

رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه رویکرد درون‌زایی و برونگرایی در دهه چهارم مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفت، خاطرنشان کرد: در بحث بودجه سالانه در دهه چهارم و سال‌های اخیر رشد بودجه در این حوزه خوب بوده است. این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی می‌باشد و باید تفکر جوانان به سمت نوآوری، کارآفرینی، ایده پردازی و مهارت محوری راهنمایی شود.

پیرعلی با اشاره به کوچک شدن حجم دولت و اقتصاد نفتی تصریح کرد: ما باید به جوانان تکیه کنیم، راه را به آنان نشان دهیم، مسیر را برای پیشرف آنها و توسعه کشور باز کنیم، از تکنولوژی استفاده کنیم، فکر و ذهن جوانان را به سمت دانش و فناوری سوق دهیم، از ایده آنها استقبال کنیم، در جهت پیاده سازی ایده به آنها کمک کنیم و به سمت بازار کار و ایجاد اشتغال هدایت کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با اشاره به آمارهای موجود ادامه داد: ما در حال حاضر 3000 شرکت دانش بنیان و 4000 شرکت فناور، هسته رشد و استارت‌آپ در کشور داریم که بیش از 70 هزار نفر در آنها مشغول به‌کار هستند و یک زیست‌بوم کارآفرینی، چرخ‌های از ایده محوری تا ارتباط با صنعت در این شرکت‌ها و پارک‌های علم و فناوری شکل گرفته است و وزارت علوم تحقیقات و فناوری از آنها حمایت می‌کند.

پیرعلی گفت: در حال حاضر یک مرکز رشد واحدهای فناور، 2 مرکز نوآوری، 51 هسته و واحد فناور مستقر در مرکز رشد و 84 شرکت دانش بنیان و فناور رشد یافته مستقر در پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری داریم.

وی افزود: تاکنون برای 731 نفر در استان اشتغال‌زایی صورت گرفته و میزان صادرات شرکت‌ها 175 هزار دلار است. همچنین 75 اختراع ثبت شده در شرکت‌های فناور داریم و با 2 پارک‌های بین‌المللی در ارتباط هستیم.

پیرعلی ادامه داد: از آن جهت که هنوز به فرهنگ سازی در این حوزه نیازمندیم و باید گام‌های دیگری برداشته شود، همچنان از آن ظرفیت اصلی و آنچه انتظار است فاصله داریم اما با این وجود شاهد اتفاقات و اقدامات خوبی بوده‌ایم.

وی گفت: قبلاً در استان ما کسانی که ایده خوبی برای تولید محصول و تبدیل فناوری به ثروت داشتند جایی برای معرفی و ایجاد بستر مناسب برای آن‌ها وجود نداشت اما اکنون از نقاط مختلف استان به پارک علم و فناوری مراجعه می‌کنند، از سمت افراد مختلف به ما معرفی می‌شوند و ما شرایط لازم را برای ارائه و پیاده سازی ایده، آموزش، چرخه فناوری، نمونه‌سازی، پشتیبانی فضا، اینترنت، ارتباط با صنعت، پیدا کردن سرمایه‌گذار، شرکت در نمایشگاه‌ها و سایر مراحل لازم برای وی فراهم کرده و حمایت همه جانبه خواهیم داشت.

وی با اشاره به افزایش ظرفیت سازی در پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: ما در حال حاضر حدود 130 تیم در استان داریم که 50 درصد آنها شرکت دارند و مشغول فروش محصولات خود و حتی صادرات آنها هستند.

رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: پارک علم و فناوی استان ما نوپا است اما در این مدت زمان اندک در زمینه جذب جوانان صاحب ایده، تبدیل ایده به فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان رشد خوبی داشته است و دارای ظرفیت انسانی بالایی هستیم.

پیرعلی خاطرنشان کرد: با توجه به تأکید رهبری بر حضور جوانان در حوزه دانش و فناوری، یکی از وظایف ذاتی پارک علم و فناوری استان توجه به جوانان و استفاده از ظرفیت‌های آنها است.

وی گفت: افرادی که به پارک علم و فناوری مراجعه می‌کنند دارای تفکر خلاق، ایده‌های نو، توانایی زیاد و مهارت‌های ناب هستند که هر کدام می‌توانند در آینده باعث پیشرفت و توسعه کشور شوند بنابراین ما نیز جذب قشر جوان و نخبه را در اولویت کار خود قرار می‌دهیم.

رئیس پارک علم و فناوری افزود: باید این باور و اعتقاد وجود داشته باشد که ما می‌توانیم از ظرفیت پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت توسعه و سرمایه‌گذاری استفاده کنیم و همچنین اگر مدیریت‌ها و مراکز تصمیم‌گیری استان از محصولات و فرآیندهای شرکت‌های دانش بنیان استان خود استفاده کنند می‌توانیم در تثبیت فعالیت نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان و درآمدزایی آنان تأثیر به‌سزایی داشته باشیم.

گفت‌وگو از فاطمه ستاری

انتهای پیام/ح

R41350/P1357/S6,54/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۵۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات گفت: این ستاد، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه برق و مخابرات را در دستور کار خود قرار داده است تا با توجه به اولویت‌ها و ضرورت‌های کشور که کدام فناوری نیاز به بازاریابی و تسهیل‌گری دارد، این شرکت‌ها را مورد حمایت مادی و معنوی قرار دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محمد کرباسی در جریان بازدید از شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» بر ضرورت شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی آن‌ها برای حمایت از این شرکت‌ها و ارتباط با نهادها، سازمان‌ها و بازیگران حوزه زیست‌بوم فناوری تأکید کرد.

شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز»، با نشان «فرا موج» از سال ۱۳۹۵ و با هدف توسعه محصولات استراتژیک در حوزه مخابرات آغاز به فعالیت کرده و هشت محصول دانش‌بنیان باسطح فناوری یک در کارنامه خود دارد و در دسته شرکت‌های "فناور" دانش‌بنیان قرار می‌گیرد.

کرباسی در این بازید طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به مأموریت ستاد، وظیفه اصلی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی شرکت‌ها برای حمایت از آن‌ها و ارتباط با نهادها، سازمان‌ها و بازیگران حوزه زیست‌بوم فناوری است.

وی خاطرنشان کرد: موضوع اصلی در معاونت علمی، توسعه فناوری‌ها در سطح علمی و اقتصادی در شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ از این رو، تسهیل همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر‌های پیش‌رو از اولویت‌های ستاد محسوب می‌شود.

کرباسی ادامه داد: در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حال رایزنی با "پارک فاوا" هستیم و یکی از پتانسیل‌های ستاد معرفی شرکت‌ها به نهاد‌های دولتی برای رفع موانع تولید و رفع چالش‌ها است.

حمیدرضا پوریعقوبی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» در این بازدید با بیان اینکه این مجموعه با حمایت جمعی از نخبگان توانسته گام‌های مثبتی در راستای رفع نیاز‌های کلیدی کشور در برخی صنایع استراتژیک بردارد، تصریح کرد: تخصص این شرکت به طور خاص طراحی و تولید محصولات حوزه مخابراتی است. فاصله سنج‌های رادیویی، لینک‌های ارتباط داده و تقویت کننده‌ها نیز از دیگر تخصص‌های این شرکت محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: شناسایی درست مسائل استراتژیک صنایع، سرمایه‌گذاری و چندین سال تمرکز روی حل این مسائل باعث شده است علاوه بر محصولات تولید شده، انباشت کم‌نظیری از دانش فنی در این حوزه حاصل شود. در نتیجه فعالیت‌های ما در این شرکت، این ظرفیت‌های ایجاد شده به درستی به صنایع مربوطه متصل و زمینه همکاری‌های عمیق و سازنده‌ای را برای کشور فراهم آورده است.

به گفته پوریعقوبی، اهتمام جدی به مسئله ارتقاء، کیفیت تولید در تراز جهانی، رعایت استاندارد‌ها در بخش تولید، تأمین قطعات از منابع معتبر، صحت سنجی از قطعات در آزمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی و تعریف فرآیند‌های دقیق و کارآمد در کنترل کیفیت از مهمترین اقداماتی است که موجب ارتقاء محسوس کیفیت در تولیدات شرکت شده است.

وی ادامه داد: هفت، هشت شرکت داخلی با ما رقیب هستند. البته با توجه به پیچیدگی محصولات رقبا کم هستند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» همچنین، طراحی و توسعه کارت‌های پردازش داده - طراحی و ساخت انواع آنتن‌های مخابراتی، پروژه‌های تولیدی انواع فیلتر‌های مکانیکی را از دیگر محصولات این شرکت برشمرد.

در ادامه کرباسی از بخش‌های مختلف واحد تحقیق و توسعه اعم از قسمت طراحی سخت افزار و اندازه‌گیری، اتاق تست و بخش تولید و استانداردسازی، کنترل کیفیت پخش بازدید کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، همچنین از یک شرکت دانش‌بنیان دیگر که در زمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه فناوری اطلاعات، تولید نرم افزار، سخت افزار و شبکه رایانه‌ای، واردات و صادرات در حوزه فناوری اطلاعات اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و شبکه، انجام تمام فعالیت‌های مرتبط در حوزه شبکه‌های رایانه‌ای، امنیت داده و شبکه، پایگاه‌های داده و سیستم‌های ویژه، خرید و فروش در حوزه فناوری اطلاعات، انجام دیگر فعالیت‌های مرتبط با کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند هم بازدید کرد و طی این دیدار بر اتصال این شرکت به نهاد‌های مرتبط از جمله معاونت علمی برای تسهیل‌گری زمینه‌های همکاری و حمایت‌های مادی و معنوی تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • استاندار سیستان وبلوچستان برتوسعه شرکت‌های دانش بنیان تاکیدکرد
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • پرداخت ۱۸ میلیارد به شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان
  • ۱۶ شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • گردهمایی مدیران مراکز نوآوری در کارخانه نوآوری امیدینو