Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-03-29@12:12:23 GMT

کاشت این درخت در تهران ممنوع است

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۸۵۱۷

کاشت این درخت در تهران ممنوع است

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران گفت: امسال در طرح کاشت نهال در تهران از درختان "سوزنی برگ" استفاده شده بیشتر پهن‌برگ بوده است.

به گزارش شریان نیوز،علی‌محمد مختاری درباره کاشت نهال در سال جاری اظهار کرد: سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در اواخر آذر ماه اعلام کرد که شهروندانی که می‌خواهند در منازلشان نهال بکارند، می‌توانند به مراکز آموزش گل‌وگیاه و همچنین به ۱۲۰ بوستان در شهر تهران مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   
وی تصریح کرد: این فرایند از اواخر آذر شروع شد و تا پایان اسفند ادامه دارد؛ در طرح غرس نهال در سال جاری ۲ میلیون نهال در منازل، بوستان‌ها، معابر، طرح کمربند سبز تهران، طرح ساماندهی و احیای درختان خیابان ولیعصر (عج) کاشته شده است.

مختاری در پاسخ به این پرسش که چرا غرس نهال در آذر ماه در دستور کار سازمان بوستان‌ها قرار گرفته است و اینکه آیا فصل زمستان زمان خوبی برای کاشت نهال است یا خیر؟ یادآور شد: این زمان با توجه به اینکه نهال و درخت در خواب زمستانی است، انتخاب شده و نمی‌توان زمان بیداری نهال و درخت را برای فرایند کاشت انتخاب کرد.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: در طرح ساماندهی و احیای چنارهای خیابان ولیعصر (عج) نیز ۱۱۰۰ درخت چنار با عمر بین ۱۰ تا ۱۲ ساله در حاشیه خیابان ولیعصر (عج) جایگزین درختان خشک و بیمار شد که این طرح نیز تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت.

وی گفت: طرح کمربند سبز با مساحت حدود ۱۲۵۰ هکتار در دامنه جنوبی البرز برای جنگل‌کاری در قالب طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران شناسایی شد و در نهایت عملیات کاشت صدها هزار اصله درخت در این عرصه‌ها پایان یافته است که این طرح در اراضی حاشیه‌ای مناطق ۴ ،۲،۵ و ۲۲ قرار دارد.

مختاری درباره نوع درختانی که در طرح کمربند سبز و همچنین بوستان‌ها مورد استفاده قرار گرفته است، اظهار کرد: در این طرح، نهال‌های مورد استفاده قرار گرفته است که مناسب با شرایط اقلیمی تهران باشند و از گونه‎های بومی و مقاوم با نیاز آبی حداقل و سازگار با شرایط اقلیم کنونی شهر تهران انتخاب شده که از آن جمله می‌توان به گونه‌های اقاقیا، گردو، بادامک‌، داغداغان‌، زبان گنجشک‌، بلوط‌، زالزالک‌، زرشک‌، سماق‌، تنگرس و توت نرک اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه در طرح کاشت نهال در تهران از درختان "سوزنی برگ" استفاده نشده است، متذکر شد: نوع گونه‌های استفاده شده بیشتر پهن‌برگ بوده و در واقع تلاش شد که از نهال‌های سوزنی برگ استفاده نشود.

وی با تاکید بر اتمام توزیع نهال به شهروندان تهرانی گفت: طرح توزیع نهال در منازل به پایان رسیده است که به‌زودی تعداد نهال‌های که در اختیار شهروندان قرار گرفته است، اعلام می‌شود ضمن اینکه در اجرای این برنامه انواع درخت قابل کاشت در هر منزل با توجه به وسعت باغچه و نظریه کارشناس شامل انواع گونه‌های زینتی شهری و برخی اقلام مثمر نظیر انجیر، خرمالو، سیب، گلابی، به و … که با شرایط آب و هوایی تهران سازگار هستند، بوده است.

مختاری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با عدم کاشت نهال مضر اظهار کرد: در این زمینه قطعاً منویات ایشان سرلوحه کار شهرداری تهران و به‌ویژه سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران قرار خواهد گرفت و در این زمینه به تمامی مناطق شهر تهران تاکید شده که از کاشت و غرس نهال و درختانی که با شرایط اقلیمی تهران سازگار نیستند، جلوگیری کنند.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران گفت: یکی دیگر از برنامه‌های این سازمان، کاشت گل لاله است که امسال در چند بوستان تهران کاشته خواهد شد و شهروندان تهرانی در ایام نوروز می‌توانند با مراجعه به این بوستان‌ها از فضای تهیه شده استفاده کنند.

منبع: تسنیم برچسب هاگل‌وگیاه

منبع: شریان

کلیدواژه: گل وگیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۸۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح سخنگوی شهرداری تهران ساخت مسجد در پارک قیطریه

سخنگوی شهرداری تهران توضیخاتی درباره ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در رابطه با واکنش‌های مطرح شده نسبت به ساخت مسجد در بوستان قیطریه در توییتر نوشت: 

چند روزی است موضوع ساخت مسجد در پارک قیطریه به سوژه برخی از فعالان شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده و گاهی ادعاهای عجیب و غریبی در این‌باره مطرح می‌شود. برای شفافیت و آگاهی افکار عمومی چند نکته را عرض می‌کنم:

‏١. ساخت مسجد در بوستان‌های فرامنطقه‌ای (پارک‌های بزرگ غیر محله‌ای) مصوبه شورای عالی مساجد تهران را دارد. در ٣ دهه گذشته ۴٣ مسجد در آن‌ها ساخته شده و برای ٣۴ بوستان فرامنطقه‌ای دیگر از جمله پارک قیطریه مصوبه دارد. گرچه از سال‌ها پیش مطالبه مردمی برای احداث مسجد در این پارک وجود داشت.

٢. سرانه ساخت مسجد در تهران در مقایسه با دیگر شهرهای ایران و از آن بدتر پایتخت‌های کشورهای اسلامی بسیار پایین‌تر است. اینکه برخی از مساجد موجود نمازگزار کمی دارند یا بازه سنی خاص نمازگزاران در آن‌ها به دلایل متعددی باز می‌گردد و دلیل خوبی برای عدم توسعه مساجد نیست.

‏٣. از طرفی استدلال ساخت مسجد در پارک‌های فرامنطقه‌ای به رغم وجود مساجد دیگر منطقه هم این است که بخش عمده‌ای از مراجعان به این پارک‌ها اساسا اهل آن منطقه نیستند که محیط پیرامون پارک را بشناسند و به دلیل وسعت پارک و جمعیت زیاد حاضران نیاز به مسجد برای نمازگزاران ضروری است.

‏۴. پارک قیطریه ١٢٢ هزار متر مربع است و مساحت در نظر گرفته شده برای مسجد حدود ٨٢٠ متر مربع یعنی چیزی کمتر از ٧ دهم درصد از کل پارک را شامل می‌شود. فضای درنظر گرفته شده در کنج شمال شرقی پارک در آستانه خیابان و در کم‌تراکم‌ترین بخش پارک به لحاظ فضای سبز واقع شده است.

‏۵. مسجد پارک قیطریه علاوه بر درخواست مکتوب مردمی، خیرین نیکوکار از اهالی همان محل هم دارد که کلیه هزینه‌های ساخت مسجد را متقبل شده‌اند و شهرداری تهران در واقع تسهیل‌گر مشارکت مردم در این امر خیر است.

۶. بعد از طرح برخی ابهامات در رسانه‌ها، شهردار تهران در اولین جمعه ماه رمضان بازدیدی از محل درنظر گرفته شده برای احداث مسجد داشت و پس از بررسی دقیق و مشورت با کارشناسان دستور بازطراحی نقشه مسجد را به نحوی که هیچ کدام از درخت‌های کهن‌سال در محل احداث مسجد واقع نشود، داد.

‏٧. در طرح اولیه ۴ درخت کهنسال در طراحی بخش اصلی مسجد قرار می‌گرفت که با تاکید شهردار و با تغییر نقشه ساخت، این چهار درخت ارزشمند در حیاط روباز روبروی مسجد و در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. در ضمن هیچ کاربری تجاری و فروشگاه و مغازه و ... برای طرح مسجد درنظر گرفته نشده و نخواهد شد.

‏٨. در همه شهرهای دنیا پارک‌ها و بوستان‌های بزرگ با کاربری‌های چندگانه نیازهای متنوعی از شهروندان را برآورده کرده و در کنار توجه به محیط زیست با طراحی اکوپارک‌ها، تم‌پارک‌ها و ... آن‌ها را به محل دائمی حضور شهروندان تبدیل می‌کنند.

‏٩. ارتقای پارک‌های تهران به محیط‌هایی با کاربری‌های چندگانه اجتماعی از طریق اضافه شدن فضاهای هنری، آموزشی، فرهنگی و علم و فناوری یکی از رویکردهای راهبردی شهرداری تهران است. این تازه غیر از فضاهای ضروری چون سوله‌های مدیریت بحران و ... است که از سال‌ها پیش در پارک‌ها احداث شده است.

‏١٠. در این دوره که حجم درخت‌کاری و ایجاد فضای سبز و تأسیس پارک‌های جدید و تکمیل ابرپروژه کمربند سبز تهران به گواه آمار و اسناد رشد چشمگیری داشته، ساخت دوقطبی کاذب مسجد-درخت از سوی رسانه‌های اپوزوسیون و رقبای سیاسی در مقابل مردمی که تغییر در این حوزه را می‌بینند کار بیهوده‌ای است.

‏١١. ضمن تشکر از دغدغه‌های ارزشمند فعالان محیط زیست و با رعایت نکات این عزیزان، مسجد پارک قیطریه چهل و چهارمین مسجد پارک‌های فرامنطقه‌ای شهر تهران خواهد بود و برآورده کردن طیفی از نیازهای مخاطبان این بوستان مهم و زیبای شهر تهران کمک خواهد کرد.

‏١٢. خلاصه اینکه: گزاره «درخت قطع می‌کنند تا مسجد بسازند!» را هم باید به کلکسیون دروغ‌های شاخدار علیه شهرداری تهران اضافه کرد! جهت استحضار مردم شریف تهران؛ نه درختی قطع می‌شود، نه مسجد جدید فضایی از کل پارک را خواهد گرفت و نه این اولین و آخرین مسجد در پارک‌های بزرگ شهر تهران است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش شهرداری تهران به موضوع ساخت مسجد در پارک قیطریه
  • توضیح شهرداری تهران پیرامون ساخت مسجد در پارک قیطریه
  • واکنش سخنگوی شهرداری تهران به ساخت مسجد در پارک قیطریه
  • ساخت مسجد در پارک قیطریه؛ اولین و آخرین بار نیست
  • توضیح سخنگوی شهرداری تهران درباره ساخت مسجد در پارک قیطریه
  • سخنگوی شهرداری تهران درباره ساخت مسجد در پارک قیطریه؛ اولین و آخرین بار نیست
  • توضیح سخنگوی شهرداری تهران ساخت مسجد در پارک قیطریه
  • عاشق بدشگون ونکی‌ها و قصه باغچه‌بیدی
  • ۵۰۰ میلیون اصله نهال در طرح کاشت یک میلیارد درخت به زراعت چوب اختصاص دارد
  • کاشت سالانه ۸۰ میلیون نهال؛ آیا مشابه جنگل‌های شمال در خوزستان ساخته می‌شود؟