Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@10:24:39 GMT

۳۰ درصد بلیت‌های نوروزی قطار فروش نرفت

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۵۵۵۱

۳۰ درصد بلیت‌های نوروزی قطار فروش نرفت

معاون مسافری شرکت راه آهن گفت: فروش بلیت قطارهای نوروزی از ۱۶ اسفند آغاز شد که تاکنون ۷۰ درصد این بلیت‌ها به فروش رفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ میرحسن موسوی در نشست خبری تشریح فعالیت قطارهای مسافری نوروز با بیان اینکه از سال ۹۴ قطارهای ۵ ستاره باکیفیت مطلوب به ناوگان مسافری راه آهن افزوده شده، گفت: سیاست شرکت راه آهن در بخش مسافری ارتقا کیفیت و کمیت این نوع از قطارها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تعدادی از واگن‌های بالای ۵۵، ۴۵ و حتی ۳۰ سال را از ناوگان ریلی خارج کرده ایم، افزود: با این حال در سال جاری در بخش مسافری ۱۳.۸ درصد رشد داشته ایم و مجموعاً طی سال ۹۷، ۲۷ میلیون نفر با قطار جابجا شدند. این رشد در بخش حومه‌ای ۱۹.۸ و در بخش بین شهری ۱۱.۷ درصد بوده است. به طور کلی ۷۵۰ واگن فرسوده از ناوگان ریلی خارج شده است.

معاون مسافری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: امسال برای نخستین بار برای سفرهای نوروزی اقدام به رتبه بندی قطارها کرده ایم که برای اجرای این رتبه بندی و اعطای ستاره به قطارهای مسافری علاوه بر مطالعات بین المللی از روش انجام شده در کشورهای همسایه نیز کمک گرفته ایم که در نتیجه قطارهای مسافری بر اساس کیفیت و تجهیزات به ۲ تا ۵ ستاره تقسیم بندی شده اند که برای بلیت‌های نوروزی، ستاره‌ها بر روی بلیت‌ها درج شده است.

موسوی تصریح کرد: اخیراً یکی از شرکت‌های حمل و نقل ریلی با تغییراتی که در دکوراسیون و کیفیت قطار ۴ تخته خود داده و آن را به ۵ ستاره ارتقا داده است. سایر شرکت‌های حمل و نقل ریلی می‌توانند با تغییراتی که در کوپه‌ها می‌دهند درجه و ستاره قطار را ارتقا دهند.

معاون شرکت راه آهن افزود: برای نوروز ۹۸ بیش از ۲ میلیون ۱۰۰ هزار صندلی در بخش ریلی ایجاد کرده ایم که تاکنون ۷۰ درصد صندلی‌ها فروش رفته که سهم مراکز مجاز فروش و آژانس‌ها ۶۳ درصد و مابقی از طریق اینترنت به فروش رفته است. در حال حاضر ۳۰ درصد ظرفیت قطارها برای نوروز ۹۸ باقی مانده است.

وی تاکید کرد: از دیگر اقداماتی که برای قطارهای ریلی نوروزی انجام شده احداث، بازسازی و نوسازی نمازخانه‌ها، سرویس‌های بهداشتی و نصب پله برقی در رمپ‌های ایستگاه‌هایی است که قطارها در مسیر تهران- مشهد برای نماز توقف خواهند کرد.

موسوی درباره قیمت بلیت سفرهای نوروزی گفت: از سال ۹۴ تا ۹۷ افزایش قیمت بلیت قطار نداشتیم که در تیرماه امسال ۱۰ درصد قیمت بلیت قطار افزایش یافت. قرار است در ایام سفرهای نوروزی ۹۸ نیز قیمت بلیت قطار افزایش نیابد.

به گفته موسوی در حال حاضر ۱۰ رام قطار در کشور شامل قطارهای ۵ ستاره می‌شود که قیمت بلیت این قطارها شناور و آزاد است و بر اساس تقاضای سفر، قیمت آن تغییر می‌کند. اگر چه قیمت بلیت قطارهای ۵ ستاره سقف ندارد اما شرکت‌های ریلی توافق کرده اند تا قیمت بلیت این نوع قطارها از ۳ برابر قطارهای ۴ ستاره ۴ تخته بیشتر نباشند.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون شرکت‌های مسافری ۵۳ میلیارد تومان تخفیف در قیمت بلیت قطار دادند اما در مجموع اقتصاد شرکت‌های ریلی ضعیف بوده و سود ده نیستند. برخی شرکت‌های ریلی در حد درآمد-هزینه‌های خود گردش مالی دارند. این در حالی است که شرکت راه آهن حق دسترسی به ریل از شرکت‌های ریلی مسافری اخذ نکرده و هزینه لوکوموتیو نیز ۵۰ درصد هزینه اجاره به شرکت‌های باری است. با این حال قرار است شرکت راه آهن به شرکت‌های ریلی مسافری وام ارزان قیمت برای خرید یا بازسازی واگن پرداخت کند.

معاون شرکت راه آهن با بیان اینکه برای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به شرکت‌های ریلی جهت شرکت قطعات قطار نیاز به تصویب هیئت دولت داریم، تصریح کرد: پیشنهاد آن به کمیسیون زیربنایی هیئت دولت داده شد که اگر تصویب و به صحن هیئت دولت ارجاع و مجدداً تصویب شود ۳۰ میلیون دلار برای خرید قطعات نیاز داریم.

موسوی خاطرنشان کرد: اساسنامه شرکت قطارهای حومه‌ای در هیئت دولت تصویب شد و منتظریم به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شود. پس از آن شرکت قطارهای حومه‌ای ذیل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران ایجاد خواهد شد و ممکن است با هماهنگی شهرداری، بهره برداری از متروهای حومه‌ای مانند تهران- کرج نیز به شرکت قطارهای حومه‌ای منتقل شوند.

در ادامه این نشست احمدرضا صبری مدیرعامل یکی از شرکت‌های حمل و نقل ریلی درباره قطار ۵ ستاره گفت: قطار ۵ ستاره این شرکت از نظر کیفیت و خدمات معادل صندلی‌های فِرست کلاس بوده و در حال حاضر دو رام قطار ۵ ستاره از سوی این شرکت در مسیرهای تهران- مشهد، کرج – مشهد، اصفهان – مشهد و اصفهان – شیراز در تردد هستند. قرار است برای سال آینده ۴ رام قطار دیگر با تغییراتی که در قطارهای موجود خود می‌دهیم به قطارهای ۵ ستاره اضافه کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، وی افزود: میانگین سنی قطارهای این شرکت به طور کلی از میانگین سنی سایر ناوگان ریلی پایین‌تر بوده که در نتیجه توانستیم با سرمایه گذاری دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی و تغییرات بازسازی که در واگن‌های ۴ تخته قطارهای این شرکت دادیم آنها را به قطار ۵ ستاره ارتقا بدهیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۵۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در حال حاضر حمل بار از طریق خط ریلی و انتقال بار ترانزیتی از طریق جاده به ریل یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و اهداف دولت سیزدهم به شمار می‌رود که در برنامه هفتم هم در این بخش تاکید شده است به طوری که برنامه ریزی برای انتقال و حمل بار در راستای تکمیل کریدور‌های حمل ونقلی در دستور کار قرار گرفته است.

یکی از کریدور‌های که در این زمینه نقش بسیار موثر و راهبردی دارد خط‌آهن خواف-هرات خط راه‌آهنی استاندارد است که قرار است خواف در ایران را به شهر هرات در غرب افغانستان متصل کند. این راه‌آهن در چهار بخش ساخته می‌شود که دو بخش آن در خاک ایران و دو بخش در خاک افغانستان قرار دارد. جمهوری اسلامی ایران ساخت سه قطعه اول این پروژه را از محل کمک‌های خود به افغانستان تقبل  کرده است.

طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان تکه‌ای مهم از پازل ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی میان خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان ایجاد کند.

طرح راه آهن خواف - هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است. همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی کشورمان از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

براساس این گزارش ابتدای اردیبهشت ماه  راه‌آهن افغانستان اعلام کرد یک هزار و ۱۰۰ متریک تُن سنگ معدنی از ایستگاه راه آهن روزنک از طریق ایران به ترکیه صادر شده است، این صادرات شامل سنگ معدنی تالک بوده که به شهر مرسین ترکیه صادر شده است. این نخستین محموله «تالک» افغانستان است که از طریق ایران راهی ترکیه شده است.

گفتنی است این قطار با استفاده از مسیر ریلی هرات - خواف در حال صادرات محصولات تولیدی افغانستان به بازار‌های ترکیه و اروپا است.

 طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان، قطعه‌ای مهم از جورچین ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات در شمال غرب افغانستان پیوند دهد.

تیرماه سال گذشته با ورود نخستین محموله باری از این مسیر ریلی به افغانستان، دورنمای مثبتی از تغییر جغرافیای اقتصادی (ژئواکونومیک) منطقه به نفع کشور‌های غرب آسیا رقم خورد.

احداث خط ریلی خواف - هرات به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان دچار مشکل شده بود که در دو سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده و تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی، خط تکمیل و نخستین قطار باری تیرماه پارسال از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد. لازم به ذکر است تردد عمده قطار‌های باری در این مسیر ریلی بین المللی هنوز فعال نشده است.

این در حالی است که روز گذشته اعلام شد که  اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران، به اطلاع می‌رساند طبق استعلام و بررسی‌های صورت گرفته، تاکنون هیچ قطار تجاری ترانزیتی از سوی کشور افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است، اما برخی از رسانه‌ها اعلام کرده بود که این قطار به دلیل نبود لوکومتیو متوقف شده است که طبق اعلام شرکت راه آهن در حال حاضر هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است.

گفتنی است  طبق روال مرسوم عبور بار‌های ترانزیتی از کشور‌های مختلف، ابتدا تشریفات قانونی و هماهنگی لازم و اخذ مجوز برای عبور بار از کشور‌های میانی مسیر انجام شده و سپس نسبت به اعزام قطار اقدام می شود. این در حالی است  که برای عبور قطار ذکر شده از افغانستان به ترکیه از مسیر ایران، هماهنگی مربوطه و نهایتا صدور مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • توقف قطار تهران گرگان بر اثر سیلاب
  • تجربه سفر با قطارهای شهری استانبول
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • انجام مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه انجام شد
  • قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه وارد محدوده ریلی ایران نشده است
  • واسطه‌های فروش بلیت هواپیما در شرکت هواپیمایی ایران حذف شده‌اند
  • مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است
  • قطار ترانزیتی افغانستان -ترکیه وارد شبکه ریلی راه‌آهن شرق نشده است
  • فروش بلیت قطار‌های حومه‌ای قم فقط از نرم افزار سبرا