Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام عباس دانشی مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی گفت: 17 اسفند سال 85 قانون تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصویب شد، قبل از آن کتابخانه‌ها توسط ارشاد اسلامی به عنوان بخشی از معاونت فرهنگی مدیریت می‌شد، در ادوار گذشته نیز این نهاد بین وزارت علوم و وزارت فرهنگ دست به دست شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: از 17 اسفند سال 85 به بعد به عنوان روز کتابخانه‌های عمومی در تقویم فرهنگی نظر گرفته شد و همه ساله به همین مناسب آیین‌های ویژه‌ای را نهاد کتابخانه‌‌های عمومی در سراسر کشور تدوین کرده است که کتابخانه‌گردی یکی از برنامه‌هایی است که به بهانه سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی در کشور انجام می‌شود.
حجت‌الاسلام دانشی تصریح کرد: سال‌های گذشته روند بازدید مسئولان از کتابخانه‌های مختلف به مناسبت روز کتابخانه‌گردی بهتر از امسال بود و امسال با توجه به شرایط بد جوی استقبالی صورت نگرفت که شاید دلیل مسئولان توجیه منطقی داشته باشد، اما مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی در همه شرایط دست از فعالیت برنداشته و خدمات لازم را به دورافتاده‌ترین نقاط ارائه می‌دهد.

کتابخانه‌ها نماینده تمام دستگاه‌های فرهنگی هستند
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت 17 اسفند اذهان را به این ظرفیت فرهنگی مهم کشور معطوف کنیم، افزود: کتابخانه‌‌های عمومی استان با گستره 83 کتابخانه بزرگترین دستگاه فرهنگی استان به شمار می‌آید، در دورافتاده‌ترین مناطق سه نهاد مهم مدرسه، مسجد و کتابخانه فعالیت دارند و سایر نهادها حضور ندارند، کتابخانه‌ها نماینده تمام دستگاه‌های فرهنگی در روستاها هستند.
وی بر لزوم توجه به کتابخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کتابخوانی باید به عنوان فرهنگ رایج در کشور توسعه پیدا کند؛ چراکه مطالعه و کتابخوانی زیربنای علم و دانش، دانایی، فرهنگ و هنر کشور است. در چارچوب تشکیلات نهاد کتابخانه‌های عمومی انجمن کتابخانه‌های عمومی استان را به ریاست استاندار، مدیرکل ارشاد که دبیر انجمن هستند، در قالب این تشکل پیش‌بینی شده تعامل خوبی با دستگاه‌ها ایجاد شده است.
حجت‌الاسلام دانشی در مورد حمایت مالی شهرداری‌ها از نهاد عمومی کتابخانه‌ها نیز گفت: قانون‌گذار نیم درصد از درآمد شهرداری‌ها را به اداره کتابخانه‌های عمومی کشور اختصاص داده است، در بسیاری از کشورهای دنیا کتابخانه‌های عمومی توسط شهرداری‌ها اداره می‌شوند، اما در قانون پیش‌بینی شده کتابخانه‌های عمومی کشور یک نهاد عمومی غیر‌دولتی مستقل است که توسط هیئات امنا اداره می‌شود و حمایت مالی آن را شهرداری‌ها با اختصاص نیم درصد از درآمد خود برعهده دارند.

شهرداری‌ها نیم درصد حاصل از درآمد را مستقیما به حساب اداره کل بریزند
وی ادامه داد: در استان مرکزی نیز بین شهرداری‌ها، کتابخانه‌های عمومی و انجمن کتابخانه‌های عمومی همکاری خوبی است و در بسیاری از نقاط استان رضایت‌بخش است، در مرکز استان و تعداد معدودی از شهرستان‌ها اختصاص نیم درصدها به روز نیست و توسط شهرداری‌ها مستقیم انجام نمی‌شود که براساس مصوبه قانونی دولت نهاد کتابخانه‌های عمومی با کسر ارقام، شامل نیم درصد از سرجمع اعتبارات شهرداری‌ها وصول می‌کند و البته مناسب است شهرداری اراک و سایر شهرداری‌ها مستقیم وارد عمل شده و نیم درصد را به حساب کتابخانه‌های عمومی واریز کنند تا ما بتوانیم مناسب‌تر و به موقع از ظرفیت مالی برای توسعه کتابخانه‌ها استفاده کنیم.
این مقام مسئول در مورد فضاسازی و بهسازی کتابخانه شماره یک اراک هم گفت: بهسازی، شاداب‌سازی و زیباسازی فضای کتابخانه‌های عمومی از جمله اقدامات صورت گرفته است، امسال در این کتابخانه با بودجه‌ای بالغ بر 120 میلیون تومان اقدامات بهسازی و شاداب‌سازی انجام شده است. این اقدام در سایر کتابخانه‌های عمومی استان در صورت ضرورت اجرایی شده و خدمات در سال 98 نیز ادامه دارد.

تغییر نام کتابخانه عمومی شماره یک اراک
حجت‌الاسلام دانشی در خصوص تغییر نام کتابخانه شماره یک هم گفت: براساس دستورالعمل کتابخانه‌هایی که براساس شماره نامگذاری و شناخته می‌شوند باید با نامی جز شماره شناخته می‌شد برحسب این موضوع در جلسه کتابخانه‌های عمومی شهر اراک اسم‌هایی توسط اعضای و اداره کل کتابخانه‌ها پیشنهاد شد که سرانجام نام «28مهر» سالروز صدارت امیرکبیر مورد تصویب قرار گرفت. پس از اینکه این روز در شورای فرهنگ عمومی استان با عنوان روز ملی اراک شناخته شود این نامگذاری صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: در حوزه کتاب و کتابخوانی نیازمند توجه همه دستگاه‌ها هستیم، دستگاه‌های مختلفی همچون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون فرهنگی هنری مساجد، کتابخانه‌های دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه در کشور خدمات کتابخانه‌ای ارائه می‌دهند اما نهاد کتابخانه‌ها در سطح عموم متولی ارائه خدمات به دوستداران کتاب و کتابخوانی است.
دانشی با تأکید براینکه ارتقای سرانه مطالعه تنها وظیفه نهاد کتابخانه‌های عمومی نیست و همه در ارتقای سرانه مطالعاتی سهیم هستند، تصریح کرد: توجه به سرانه مطالعاتی در مهدکودک‌ها و سال‌های نخستین آموزش ابتدایی و پس از آن درهمه مقاطع تحصیلی ضروری است.

لزوم توجه دانشجویان به مطالعه کتب غیردرسی
حجت‌الاسلام دانشی اضافه کرد: در 40 ساله بعد از انقلاب رشد قابل توجهی در تولید انتشار، محتوا‌سازی و رشد علوم به ویژه علوم اسلامی و انسانی را شاهد هستیم، با توجه به اینکه توانستیم در حوزه تولید علم از جمله کشورهای پیشرو باشیم، اما در عرصه مطالعه، رشد و ترویج مطالعه کاملا موفق عمل نکردیم، متأسفانه مطالعات در فضاهای آموزشی محدود به مطالعات درسی است در حالی‌که دانشجویان، طلاب، دانش‌آموزان اوقات فراغت زیادی دارند که بخشی از آن باید به مطالعه کتب غیردرسی با محتوا اختصاص داده شود.

زیبنده فرهنگ متعالی اسلامی نیست که از نظر سرانه مطالعاتی فرو دست کشورهای دیگر باشیم
وی بیان کرد: از همه نهادها، شخصیت‌های تأثیرگذار و مجموعه‌های مؤثر انتظار داریم برای پیش‌برد اهداف گام دوم انقلاب که در آستانه آن هستیم به فرهنگ مطالعه و کتاب و کتابخوانی توجه بیشتری کنند، بدون شک بدون ترویج و رشد کتاب و کتابخوانی بسیاری از اهداف گام دوم انقلاب بر زمین خواهد ماند و به منصه ظهور نخواهد رسید. از همه مراکز، تریبون‌ها و دستگاه‌ها، برنامه‌ریزان و قانون‌گذاران انتظار داریم به این موضوع به صورت اساسی رسیدگی کنند. زیبنده تاریخ و تمدن ایران و فرهنگ متعالی اسلامی نیست که از نظر سرانه مطالعاتی فرو دست کشورهای دیگر باشیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا ایکنا مرکزی دانشی کتابخانه گردی استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۸۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور

دببرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، توسعه کتابخانه‌های سیار در مناطق کمتربرخوردار و روستاها و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور را از جمله اقدامات در دستور کار این نهاد اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مهدی رمضانی، بعدازظهر امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: ۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد که ۲۸۰۰ مورد آن زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و ۱۰۰۰ مورد نیز به صورت مشارکتی با بخش خصوصی اداره می‌شود.

وی افزود: در بُعد کتابخانه‌های عمومی، جزو ۲۰ کشور اول دنیا و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه سیاست اصلی دولت اتمام پروژه‌های نیمه تمام است، خاطرنشان کرد: برنامه کلان ما تکمیل کتابخانه‌های مرکزی است چون ظرفیت‌های فرهنگی ما را شکل می‌دهد.

رمضانی توسعه کتابخانه‌های سیار را از دیگر اقدامات در دستور کار برشمرد و اضافه کرد: کتابخانه‌های سیار در مناطق کمتر برخوردار و روستاها دسترسی مردم به کتاب را افزایش می‌دهد که هم‌اکنون ۵۰ مورد از آن در کشور وجود دارد.

وی تاکید کرد؛ پایه فعالیت‌ها باید در حوزه کودک و نوجوان متمرکز شود که در این راستا درصدد ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس هستیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه برگزاری برنامه‌های فرهنگی متنوع و متعدد موجب مراجعه مردم به کتابخانه می‌شود، ادامه داد: بیش از ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور شکل گرفته است و در ماه رمضان گذشته نیز ۴۷۰۰ ساعت محتوای قرآنی در کتابخانه‌های کشور تولید و مصرف شد.

عضویت ۱۰ میلیون نفر در کشور در کتابخانه‌های عمومی

رمضانی ادامه داد: ۱۰ میلیون نفر از مردم کشور عضو کتابخانه‌های عمومی هستند که کمتر از سه میلیون نفر آنها کتاب به امانت برده و تراکنش داشته‌اند.

وی در مورد وضعیت کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نیز گفت: از سنوات قبل شاهد عدم توجه به کتابخانه‌های استان بوده‌ایم و این مسئله بر فضای کتابخانه‌ای شهرهای استان تأثیر داشته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: در صورتی که فضای مناسب برای ایجاد کتابخانه در استان در اختیار ما قرار گیرد ما آمادگی تجهیز آن را با امکانات لازم داریم.

رمضانی خاطرنشان کرد: چندین پروژه نیمه تمام نیز در کردستان وجود دارد که دو پروژه آن در آستانه بهره‌برداری و تکمیل شدن است.

کد خبر 747612

دیگر خبرها

  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • افزایش شاخص‌های کتابخانه‌ای در ۲ سال گذشته
  • توسعه بدون وحدت بین مسئولان و مردم امکان‌پذیر نیست
  • ترویج فرهنگ مطالعه رسالت همگانی است
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است