Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مرکز آفرینش های فرهنگی- هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دوشنبه شب میزبان هنرمندان و مسئولان فرهنگی بود؛ به بهانه برگزاری نخستین جشنواره نوروزی خانه تئاتر با عنوان «نوروزگان» که در آستانه سال نو خورشیدی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا برگزاری این مراسم با بهره گیری از حضور حاجی فیروزها در کنار هنرمندان و نیز تجلیل از برخی تئاتری ها همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هنرمندانی همچون بهزاد فراهانی، شهرام کرمی ، شهرام گیل آبادی ، ایرج راد ، اسماعیل خلج ، سعید پور صمیمی، داریوش اسدزاده، صدیقه کیانفر ، شهلا ریاحی، شمسی فضل الهی ، توران مهرزاد، پری صابری و آزیتا لاچینی در این مراسم تجلیل شدند.
نقالی بخش هایی از شاهنامه فردوسی، نوروزخوانی، هفت سین خوانی و پرده خوانی نیز از دیگر برنامه های ویژه اولین جشنواره نورزوی خانه تئاتر در تهران بود.

**هنر حلال مشکلات
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم با اشاره به مشکلات آلودگی هوا و ترافیک در پایتخت گفت: با زبان فاخر هنر می توان بسیاری از این مشکلات را رفع کرد.
محمدجواد حق شناس اظهار داشت: هنر زبان بیان واقعیت ها و ارائه طرح و پیشنهاد برای رفع مشکلات است و با استفاده از هنرهایی همچون تئاتر، موسیقی، سینما و سایر هنرهای فاخر می توان شهروندان را در مسیر درست همچون استفاده کردن از وسایل حمل و نقل عمومی، استفاده نکردن از خودروها شخصی و پرداخت عوارض به موقع دعوت کرد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری اولین جشنواره نوروزگان خانه تئاتر گفت: این مراسم باشکوه جشن های نوروزی را کلید زد و از جامعه هنرمندان و خانه تئاتر و هنرمندان بزرگ تئاتر غیر از این انتظار نیست که بتوانند در روزگاری که روزگار سختی است و از زمین و آسمان بر مردمان سختی می بارد هنرمندان می توانند شادی و لبخندی را به مردم هدیه دهند.
وی تاکید کرد: هنرمندان پیشکسوت تئاتر که روزگاری برای شادی و بیان واقعیت های جامعه هنرنمایی می کردند چگونه می توان قدردان تلاش ها و ایثارگرهای این افراد نبود.

** بودجه فرهنگی شهر تهران افزایش یافت
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به افزایش بودجه فرهنگی شهر تهران در سال آینده نیز گفت: راه سختی داشتیم تا همکارانمان را متقاعد کنیم که شهر متعلق به شهروندان است و شهروندان نیاز به اجرای برنامه های فرهنگی و هنری دارند.
وی تاکید کرد: اگر تونل، ساختمان، برج و بزرگراه احداث می کنیم تنها برای مردم این کار را می کنیم و همچنین مردم به اجرای برنامه های فرهنگی و هنری نیاز دارند و شهر بدون فرهنگ جایگاهی نخواهد داشت.

**حاجی فیروز نماد تکدی گری نیست
وی با انتقاد به اینکه عروسک های حاجی فیروز نماد تکدی گری در شهر شده است تاکید کرد: این عروسک ها از قدیم نماد خبر خوب و نوروز بود و اینکه در حال حاضر این عروسک را نماد تکدی گری بدانیم خیلی خوب نیست.
حق شناس افزود: در جشن ها و اعیاد ما عروسک های حاجی فیروز و همچنین ننه سرما را فراموش کردیم و از عروسک های کشورهای بیگانه استفاده می کنیم و باید در شهر نماد عروسک های حاجی فیروز و ننه سرما احیا شود.

**هنرمندان مردم را به دوستی دعوت می کنند
شهردار تهران نیز در این مراسم گفت: هنرمندان با هنر خود مردم را به دوستی و شادی می کنند.
پیروز حناچی با اشاره به شعر معروف حضرت حافظ همچون درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد، نهال دشمنی برکن که رنج بی‌شمار آرد افزود: این شاعر ارزنده کشورمان با ظرافت و دقت در هنر شعر مردم را به دوستی و شادی می کنند و همچنین می گوید که نهال دشمنی را باید از ریشه قطع کرد.
وی خاطرنشان کرد: در ایامی که مردمان این سرزمین درخت می کارند مراسم جشنی برگزار شد که در کنار شاد بودن از هنرمندان با سابقه تئاتر تقدیر کنیم.

**جمع 2هزارنفری هنرمندان دراردیبهشت
همچنین مدیرعامل خانه تئاتر در این مراسم جشن گفت: این جشن به همت اساتید بزرگ برگزار شده است و اگر حمایت شهردار تهران و همکارانشان نبود نمی توانستیم چنین مراسمی را برگزار کنیم و قرار است در اردیبهشت ما یک جمع 2 هزار نفری در برج میلاد داشته باشیم.
شهرام گیل آبادی افزود: نوروز فصل مهرورزی ، پیوستگی و تحول است و خانه تئاتر باید با نظم به سوی انسجام برای حقوق هنرمندان پیش برود، مسئولان باید قدرشناس هنرمندان ، نخبگان و...باشند و جایز نیست در شرایط نابسامانی زندگی کنند.
وی با اشاره به اینکه تئاتر می تواند در هر جامعه ای مهارت های فکری را گسترش دهد، گفت: کاش می توانستیم با همکاری شهرداری تهران کارهای منسجم تری را آغاز کنیم و باید این جا بگویم ما آمادگی همکاری با شهرداری را داریم و حاضریم انرژی خود را در این زمینه و برای آموزش های شهری ، مهارتی و... به کار بگیریم.

تهرام/7243//1348

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نوروزگان خانه تئاتر جشن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۸۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد!

در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است.

به گزارش ایسنا، بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده ها هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنر‌های نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است، ولی اگر بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفتر‌های اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم، ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند، ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کار‌های پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند. قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای ۵، ۶ طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفتر‌هایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین ۲۵ شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی، چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی، جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده، ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

دیگر خبرها

  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • نکوداشت اکبر زنجانپور در نوزدهمین «شب کارگردان»
  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما
  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • تجلیل دانش آموزان از عملیات سپاه پاسداران
  • محتواهای رضوی با یک سامانه در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی