Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@08:21:26 GMT

ترامپ، گوشه رینگ

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۲۰۰۴

ترامپ، گوشه رینگ

رییس‌جمهور آمریکا به دنبال یک بودجه 8.6 میلیارد دلاری برای ساخت دیوار مرزی مکزیک است که احتمالا باعث یک جدال دیگر در کنگره خواهد شد‌. تحلیلگران و رسانه‌های آمریکایی اقدام دونالد ترامپ برای افزایش بودجه ساخت دیوار مرزی را نشانه‌ای از تلاش او برای به مبارزه طلبیدن دموکرات‌ها ارزیابی می‌کنند که ممکن است باعث تعطیلی دوباره دولت این کشور شود‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : دونالد ترامپ در چند روز اخیر بودجه پیشنهادی خود را برای سال 2020 ارائه کرد. یکی از بخش‌های مهم لایحه بودجه او ارائه درخواستی به مراتب بالاتر برای ساخت دیوار مرزی بود‌. درخواست 5.7 میلیارد دلاری پیشین منجر به یک بن‌بست شد که نتیجه آن یک تعطیلی موقتی 35 روزه دولت آمریکا بود که طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ این کشور به حساب می‌آید‌. یکی از مقامات ارشد دولت واشنگتن این رقم را تایید کرده که انتظار می‌رود برای ساخت یا جایگزینی 700 مایل دیوار در امتداد مرز آمریکا- مکزیک استفاده شود‌.
بر اساس یک سنت دولت همیشه بودجه سالانه را در اولین دوشنبه ماه فوریه به کنگره ارائه می‌کند، اما امسال به دلیل تعطیلی بیش از یک ماهه دولت، این اقدام با تاخیری چند هفته‌ای همراه شد‌. رسانه‌های آمریکایی مهم‌ترین سرفصل‌های بودجه سال 2020 ایالات متحده را در افزایش شدید هزینه‌های نظامی، کاهش شدید هزینه‌های داخلی، موضوع دیوار مرزی، طرح بیمه‌ای و درمانی اوباماکر و کاهش بودجه برخی رسانه‌ها همچون PBS و NPR دانسته‌اند‌.

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی با بیان اینکه ترامپ در بودجه سال 2020 خود خواستار پول‌های بیشتری برای ساخت دیوار در مرز مکزیک شده، افزود: به طور قطع این درخواست همچون دوره قبل با مقاومت دموکرات‌ها روبه‌رو می‌شود‌. پیش از این رویترز گزارش داده بود که این بودجه برای ساخت دیوار مرزی به شکل پنج میلیارد دلار از بودجه وزارت امنیت کشور و 3.6 میلیارد دلار از بودجه ساخت و ساز نظامی پنتاگون گرفته می‌شود‌. براساس گزارش‌ها این درخواست بودجه همچنین شامل 3.6 میلیون دلار بودجه ساخت و ساز نظامی است که به تامین مالی پروژه‌های مرتبط با ساخت این دیوار مرزی کمک می‌کند‌. علاوه بر بودجه دیوار مرزی پیشنهاد ترامپ خواستار استخدام 2800 نیروی مجری قانون و دیگر پرسنل اضافی برای تقویت مرز و 100 تیم قضاوت در پرونده‌های مهاجرت است‌. این درخواست بودجه ترامپ احتمالا با مخالفت شدید در مجلس نمایندگان که تحت کنترل دموکرات‌ها قرار دارد، مواجه خواهد شد‌.
**شکست قانونی در انتظار ترامپنانسی پلوسی و چارلز شومر، رهبران کنگره‌ای حزب دموکرات در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این درخواست بودجه رییس‌جمهور برای ساخت دیوار مرزی با مکزیک هشدار دادند که یک شکست قانونی دیگر در انتظار ترامپ است‌. در این بیانیه آمده است: دونالد ترامپ هنگامی که به صورت کاملا بی‌پروا باعث تعطیلی دولت شد تا به دیوار پرهزینه و غیرموثرش برسد به میلیون‌ها آمریکایی لطمه وارد کرد و باعث یک آشوب گسترده شد آن هم برای دیواری که وعده داده بود هزینه آن را مکزیک پرداخت می‌کند‌.
آنها اضافه کردند کنگره بودجه قبلی ترامپ درخصوص ساخت این دیوار را رد کرده و او مجبور شد شکست را بپذیرد و فعالیت دولت را مجددا از سر بگیرد‌. اگر ترامپ تلاش دارد مجددا این اقدام را انجام دهد با نتیجه مشابهی مواجه خواهد شد و ما امیدواریم که ترامپ از اتفاق قبلی درس گرفته باشد‌. کنگره باید تا اول اکتبر سال جاری میلادی بودجه سال مالی 2020 را تایید کند چرا که در غیر این صورت این بودجه ممکن است مشمول مرور زمان شده و دولت مجددا تعطیل شود‌.
در همین حال لری کوتلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید تایید کرد: این درخواست بودجه جدید احتمالا به معنای یک جدال جدید در کنگره بر سر بودجه دیوار مرزی با مکزیک است، اما باید بگویم که کل مساله این دیوار و امنیت مرزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است‌. او اضافه کرد: ما باید با یکدیگر متحد بمانیم و سیاست سازنده‌تری در زمینه مهاجرت اتخاذ کنیم‌. ترامپ قرار است پای دیوار مرزی‌اش بایستد و از موضوع امنیت مرزی دفاع کند و به نظر من این مساله کاملا لازم و ضروری است‌. کوتلو همچنین ابراز خوش‌بینی کرد که رشد اقتصادی آمریکا در سال 2019 میلادی و پس از آن از سه درصد فراتر خواهد رفت‌. این در حالی است که فدرال‌رزرو میزان رشد را کمتر از این میزان برآورد کرد‌.
**هراس از تعطیلی دوباره دولتساخت دیوار در مرز با مکزیک در روزهای پایانی 2018 به یک چالش بزرگ سیاسی در داخل آمریکا تبدیل شد و طولانی‌ترین تعطیلی دولت این کشور را رقم زد‌. اختلاف نظر دموکرات‌ها با ترامپ باعث شد لایحه بودجه مورد نظر دولت تایید نشود و نزدیک به یک میلیون نفر از کارکنان دستگاه‌های دولتی ایالات متحده به علت نبود بودجه به مرخصی اجباری بروند‌. اکنون برخی رسانه‌ها اقدام ترامپ در زمینه افزایش بودجه دیوار مرزی در کنار درخواست برای کاهش بودجه برخی سازمان‌ها را نوعی لجبازی می‌دانند که ممکن است باعث تشدید اختلاف‌ها و تعطیلی دوباره ادارات و سازمان‌های دولتی این کشور شود‌.
پولیتیکو در گزارشی درخواست ترامپ برای کاهش بودجه برخی نهادهای آمریکایی را عاملی برای تعطیلی دوباره بخش‌هایی از دولت ارزیابی کرد‌. بنا بر این گزارش، بودجه پیشنهادی ترامپ همه امیدها برای دستیابی به یک توافق جامع را از بین برد و هراس‌های تازه‌ای را در زمینه تشدید اختلاف‌ها پدید آورد‌. وی در طرح خود از کاهش تا 5 درصدی بودجه نهادهای غیرنظامی نسبت به سال 2019 خبر داد در حالی که از ترفندهایی برای افزایش بودجه نظامی استفاده کرد‌. این گزارش چالشی‌ترین بخش بودجه را درخواست بیش از هشت میلیارد دلاری او برای تکمیل دیوار مرزی توصیف کرد که ممکن است موجب تنش او با قانونگذاران و افزایش احتمال تعطیلی دوباره دولت در پایان سپتامبر 2019 شود‌.
روزنامه واشنگتن‌پست هم در این زمینه نوشت بودجه جدید دیوار مرزی عرصه جدیدی از تقابل را در کنگره ایجاد می‌کند، چراکه دولت می‌گوید به دنبال ساخت دیوار در بخش‌های بیشتری از مرز با مکزیک است‌. او سعی دارد پنج میلیارد دلار از این بودجه را از بخش امنیت داخلی تامین کند و 3.6 میلیارد دلار باقی مانده را نیز از بودجه ساخت و ساز در وزارت دفاع به دیوار اختصاص دهد‌. به نوشته این روزنامه، چهره‌های برجسته دموکرات بر این باورند اینکه ترامپ به دنبال پول بیشتر برای ساخت دیوار است نشان می‌دهد او آنها را به مبارزه طلبیده و بر این باور است که افکار عمومی هم با او همراهی می‌کند‌.
نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده اعتقاد دارد: ترامپ در دسامبر گذشته باعث تعطیلی دولت شد. قانونگذاران این بار هم آماده هستند تا مانع درخواست وی شوند و در مقابل وی بار دیگر می‌ایستند‌. او تاکید کرد ما امیدواریم ترامپ درسش را یاد گرفته باشد‌. پلوسی و دیگر نمایندگان دموکرات تاکید می‌کنند این بودجه‌ها باید در پروژه‌هایی بهتر و کارآمدتر همچون آموزش و توسعه مشاغل مورد استفاده قرار گیرد‌.
**آغاز رقابت انتخاباتی 2020بسیاری از تحلیلگران و رسانه‌های آمریکایی بر این باورند که این اقدام دونالد ترامپ در واقع آغاز پیش از موعد رقابت‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 است، چراکه او از هم‌اکنون مشغول تبلیغ و کار روی شعار «دیوار را تمام کن» است‌. به نوشته رویترز، در سال 2016 هم یکی از شعارهای اولیه کمپین ترامپ ساخت این دیوار مرزی بود و اکنون او تامین امنیت از طریق اتمام این دیوار را مهم‌ترین وعده، وظیفه و موفقیت خود برای مردم آمریکا تبلیغ می‌کند‌. به نظر می‌رسد تهدیدسازی و ناامن نشان دادن اوضاع برای جلب حمایت افکار عمومی هم آغاز شده است‌.
به نوشته پولیتیکو ترامپ مدعی شده که این میزان بودجه را جهت اتمام ساخت دیوار مرزی قبل از برگزاری انتخابات نیاز دارد‌. با این حال طبق گزارش نیویورک‌تایمز به احتمال زیاد بخش‌های عمده‌ای از این بودجه پیشنهادی در کنگره‌ای که اکنون در کنترل دموکرات‌هاست به بن‌بست بخورد و همان سرنوشتی را پیدا ‌کند که بسیاری از طرح‌های پیشین دولت در کنگره پیشین (جمهوریخواه) با آن روبه‌رو شد‌.
**رکود در کمین اقتصاد آمریکااین در حالی است که با انتشار آمارهای جدید از کاهش اشتغالزایی و ریزش بازار سهام، نگرانی از رکود در بزرگ‌ترین اقتصاد جهانی افزایش یافته است‌. به نوشته دیلی‌تلگراف، مدل‌سنجی بانک یو بی اس از اقتصاد آمریکا نشان می‌دهد به دلیل کاهش شدید مخارج خانوار بر کالاهای با دوام نظیر خودرو، لوازم منزل و آشپزخانه، شانس وقوع رکود در این کشور از 37 درصد در دسامبر 2018 به 73 درصد در فوریه 2019 رسیده است‌.
مخارج خانوارهای آمریکایی اصلی‌ترین محرک رشد اقتصادی آمریکاست که حدود 17 درصد تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار دارد‌. وقوع رکود در آمریکا نه تنها این کشور که اقتصاد جهانی را شدیدا تهدید می‌کند مخصوصا حالا که رشد اقتصادی بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان نظیر چین، آلمان، ژاپن، فرانسه و انگلیس کاهش یافته است‌.
دیان سونک، کارشناس مسائل اقتصادی در موسسه گرنت تورنتون گفت: در زمانی که اعتصاب معلم‌ها و تعطیلی دولت بر درآمد کارمندان تاثیر گذاشته بود، مشکلات ناشی از کاهش رشد اقتصاد جهانی نیز بر اقتصاد آمریکا فشار آورده است و اکنون سوال‌هایی در خصوص توانایی اقتصاد کشور برای مقاومت در برابر این فشار مطرح است‌.
طبق مدل‌سنجی بانک مرکزی آمریکا، نرخ رشد بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در سه ماهه نخست سال 2019 به جای 2.17 درصد تنها معادل1.08 درصد خواهد بود‌. نشانه‌هایی از آغاز ورود اقتصاد آمریکا به رکود، سیاستمداران بانک مرکزی آمریکا را وادار کرده است تا از سیاست خود در خصوص افزایش نرخ بهره عقب نشینی کنند‌. با این حال برخی کارشناسان هنوز نسبت به آینده امیدوار هستند‌. جوزف لا ورگنا، کارشناس اقتصادی در موسسه «ناتیکسیس» گفت: فکر نمی‌کنم در افق پیش‌رو، وقوع رکود محتمل باشد‌. با توجه به تضعیف فضای کلان در عرصه جهانی، این کاهش رشد نمی‌تواند خیلی نگران‌کننده باشد‌.
منبع: روزنامه جهان صنعت

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آمریکا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۲۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی شیر مدارس در بودجه ۱۴۰۳!

بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ روز‌های گذشته منتشر شد و با وجود اینکه انتظار می‌رفت برای شیر مدارس که یکی از مهمترین اقدامات دولت برای دانش آموزان در سال گذشته بود ردیف اختصاصی در نظر گرفته شود، اما از ردیف مستقل در لایحه بودجه خبری نشد.

به گزارش ایسنا، طرح توزیع شیر رایگان در مدارس آذرماه سال گذشته پس از ۱۰ سال توقف با دستور رئیس جمهور در کشور آغاز شد.

این طرح ابتدا در مدارس ابتدایی مناطق محروم با هدف ترویج فرهنگ مصرف شیر بین دانش آموزان، افزایش سطح سلامت دانش آموزان، تامین میان وعده مناسب غذایی برای دانش آموزان، افزایش اشتغال، تشویق دانش آموزان به مصرف شیر، ارتقای آگاهی، کاهش هزینه‌های درمانی جامعه، تامین زیرساخت‌های لازم برای دوره جوانی و میانسالی آغاز به کرد و سپس به مدارس ابتدایی کل کشور تسری یافت.

بر اساس آخرین اظهارات آموزش و پرورش، سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۸ نوبت توزیع شیر در مدارس صورت گرفت و قرار است ۱۵ نوبت دیگر نیز توزیع شود. آموزش و پروش همچنین اعلام آمادگی کرده است که اگر اعتبارات طرح تامین شود توزیع شیر رایگان در مدارس راهنمایی نیز اجرایی خواهد شد و حال سوال اینجاست که اعتبارات این طرح ملی و حائز اهمیت باید چگونه و از کجا تامین شود؟

بنابر نظر کارشناسان جواب این سوال کاملا مشخص است. یعنی، چون طرح ملی و سراسری است دولت باید اعتبارات مورد نیاز آن را از منابع خود تامین و در اختیار بخش اجرایی قرار دهد. یعنی دولت باید برای چنین طرح‌هایی ردیف مستقل در بودجه اختصاص دهد تا دستگاه‌های مجری دغدغه‌ای از بابت تامین اعتبار نداشته باشند. موضوعی که نه تنها برای بودجه ۱۴۰۳ در نظر گرفته نشده بلکه در سنوات قبل هم ردپایی از آن در بودجه دیده نشده و کارشناسان می‌گویند دلیل اصلی توقف طرح و عدم موفقیت آن از ۱۰ سال پیش هم همین بحث تامین اعتبار بوده است.

علت توقف طرح در سال‌های گذشته

حسین چمنی - کارشناس صنعت لبنیات - معتقد است که علت موفق نبودن طرح شیر مدارس در سال‌های قبل عدم تخصیص به موقع و کافی منابع مالی بوده است. اگر چه وی معتقد است مواردی، چون توزیع نامنظم با عدم توزیع شیر در برخی مدارس، نبود پیوست فرهنگی، رعایت نکردن استاندارد‌ها در شیر‌های توزیعی، توزیع استانی شیر مدارس، مشکلات تامین زنجیره سود برای توزیع و نگهداری شیر نیز در عدم موفقیت طرح نقش مهمی داشته است.

به گفته این کارشناس اصرار بر مناقصه شیر مدارس منجر به کاهش کیفیت شیر مدارس شد و در عین حال اصرار بر استانی کردن بودجه این طرح منجر به تاخیر در توزیع شیر مدارس شد به نحوی که سال تحصیلی گا‌ها در حال اتمام بود، اما هنوز وعده شیر توزیع نشده بود. اما استانی کردن بودجه طرح یعنی چه؟

استانی شدن بودجه طرح یعنی بودجه شیر مدارس زیرمجموعه بودجه آموزش و پرورش در هر استان قرار می‌گیرد و هر استانی مسئول تامین شیر مورد نیاز مدارس خود از کارخانجات موجود در استان می‌شود. یعنی اگر در استانی کارخانه‌ای نباشد که شیر مورد نیاز مدارس را تامین کند امکان تامین شیر از استان دیگر وجود ندارد. حال اگر بودجه طرح شیر رایگان مدارس متمرکز شود و استانی نباشد هر استان می‌تواند استان‌های همجوار و معین خود را پوشش دهد که در نتیجه کل کشور از اثرات این طرح بهره‌مند خواهند شد.

برخی از کارشناسان معتقدند چنین طرح‌هایی به بودجه‌ای زیادی نیاز دارد که شاید برای دولت تامین آن مقدور نباشد و یا در اولویت قرار نگیرد، حال سوال اینجاست که دولت برای تامین این میزان اعتبار چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد؟

میر اسلام تیموری_رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی می‌گوید پیشنهاد کردیم برای سال تحصیلی آینده از همان خرداد ماه برای اجرای شیر مدارس تمهیدات لازم آغاز شود و دیگر اینکه برای تداوم و تثبیت اجرای شیر مدارس و تامین به موقع اعتبار آن، در بودجه سال آتی محل تامین بودجه شیر مدارس از محل مالیات بر ارزش افزوده کارخانه‌های لبنی به‌خصوص کارخانه‌هایی که در این طرح مشارکت می‌کنند، باشد.

تیموری توضیح داد که برآورد‌ها نشان می‌دهد مالیات بر ارزش افزوده کارخانه‌های لبنی چیزی بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان است که اگر این منابع به شیر مدارس اختصاص یابد، می‌تواند به جای ۳۵ نوبت در ۷۰ نوبت آن هم برای ۱۶ میلیون دانش آموز هم در مقطع ابتدایی و هم در مقطع متوسطه و هم در کلیه مدارس اعم از دولتی و غیر دولتی کافی باشد.

محمدرضا بنی طبا- سخنگوی این انجمن - نیز پیشنهاد کرد که اگر دولت با محدودیت منابع در این بخش مواجه است صنایع لبنی آمادگی دارند که از محل ارزش افزوده این شرکت‌ها شیر با کمترین حاشیه سود تولید در مدارس به صورت رایگان توزیع کنند.

دیگر خبرها

  • محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک
  • جای خالی شیر مدارس در بودجه ۱۴۰۳ !
  • جای خالی شیر مدارس در بودجه ۱۴۰۳!
  • این هونگچی می خواهد بنتلی باشد! (+تصاویر)
  • وزن یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۳
  • افزایش ۲ برابری بودجه فرهنگی شهرداری شهرکرد
  • دولت زیرساخت‌های لازم را برای فعالیت بازارچه مرزی ایلام فراهم کرد
  • ضرورت اجرای دقیق قانون تازه تصویب ساماندهی تجارت مرزی
  • گزارش ماندی نایت راو 15 آوریل؛ قهرمان جهان کمربندش را تحویل داد/ اخبار WWE
  • بودجه مورد نیاز در سال 1403 برای بزرگراه تهران شمال 15000میلیاردتومان، بودجه تخصیصی 165میلیارد تومان