Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه ۵ واحد اقماری این دانشگاه از وضعیت آموزش محور بودن خارج خواهد شد، گفت: با همکاری سازمان منطقه آزاد درصدد هستیم تا فعالیت‌های واحد کیش را به سمت توسعه کارآفرینی سوق دهیم.

به گزارش ایسنا، دکتر احمد معتمدی در بازدید از برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با بیان این‌که با تصویب راه‌اندازی ۲ دانشکده جدید، تعداد دانشکده‌های این دانشگاه به ۱۸ دانشکده رسید، افزود: در بسیاری از دانشگاه‌ها رشته‌هایی مانند پلیمر و هوافضا به صورت یک گروه است، ولی این دانشگاه با راه‌اندازی دانشکده‌هایی به صورت تخصصی در حوزه‌های فنی و مهندسی وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی رسیدن به دانشگاه‌های نسل سوم را از برنامه‌های راهبردی این دانشگاه نام برد و یادآور شد: دانشگاه‌های نسل سوم دانشگاه‌هایی هستند که در چرخه اقتصادی نقش آفرینی دارند، از این رو یکی از برنامه‌های راهبردی ما نیز این موضوع است.

معتمدی راه‌اندازی برج فناوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در این راستا ذکر کرد و ادامه داد: با تقویت این برج تعداد شرکت‌های دانش بنیان مستقر در آن از ۱۰ شرکت در سال ۱۳۹۳ به ۱۳۷ شرکت افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در عین حال تاکید کرد: بر اساس افزایش تقاضاهایی که داشتیم، درصدد هستیم که کلیه فضاهای موجود دانشگاه‌ها را به استقرار این شرکت‌ها اختصاص دهیم و با ساخت ساختمان جدید با حمایت معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و شهرداری می‌توان در آینده انتظار داشت که این فضا برای فعالیت‌های دانش بنیان دو برابر شود.

وی با اشاره به ۴ واحد اقماری دانشگاه در ماهشهر، کیش، بندر عباس و گرمسار گفت: ماهشهر با اعتباراتی که از سوی پتروشیمی تأمین می‌شود، اقدام به پذیرش دانشجو می‌کند، ولی تنها مأموریت آن آموزشی است؛ از این رو ما در تلاش هستیم که از ظرفیت‌های این منطقه برای توسعه فعالیت‌های علمی استفاده کنیم.

به گفته وی ۶۸ درصد پتروشیمی‌های کشور در بندر ماهشهر مستقر است از این رو این منطقه قطب پتروشیمی کشور به شمار می‌رود.

معتمدی بندر عباس را قطب کشتی سازی دانست و با تاکید بر اینکه واحد بندر عباس این دانشگاه از وضعیت آموزشی خارج خواهد شد، اظهار کرد: واحد گرمسار برای مطالعه بر روی کویر فعالیت‌هایی را در دستور کار دارد.

وی با بیان اینکه اخیراً واحد اقماری کیش این دانشگاه راه اندازی شده است ادامه داد: علاوه بر این واحدهای اقماری، واحد دیگری در نمک آبرود به دلیل مزیت‌هایی که در منطقه وجود دارد، راه‌اندازی شده است. دانشگاه‌ها شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری ندارند، ولی می‌توانند از امکانات موجود بهره‌برداری کنند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه با توجه به تحولات علمی، دانشگاه‌ها باید از آموزش محور بودن فاصله بگیرند، خاطر نشان کرد: ما نیاز داریم تا مدل‌هایی برای توسعه فناوری در واحدهای اقماری دانشگاه تدوین کنیم و در این راستا لازم است تا با همکاری سازمان مناطق آزاد فعالیت‌های خود را در کیش توسعه دهیم.

به گفته وی از این ظرفیت می‌توان برای فعالیت‌های کار آفرینی دانشجویان و برگزاری کارگاه‌های بین‌المللی استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه اميركبير سازمان مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افکار عمومی به سمت جهش تولید هدایت شود/ راه‌اندازی شرکت‌های تولیدی دانش‌بنیان

محمد دوستار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی همه‌ساله نقشه راه فعالیت‌های سازمان‌ها، شرکت‌ها، بخش خصوصی را با نامگذاری آن سال تعیین و به این ترتیب توجه تحلیلگران، نویسندگان و پژوهشگران را جلب می‌کنند.

وی اضافه کرد: نامگذاری شعار سال همواره درباره موضوع مهم و حساس کشور بوده که جامعه با آن مواجه شده تا به فعالیت‌ها جهت‌دهی داده شده و هم‌افزایی در کارکردهای شعار کلی سال ایجاد شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان بیان کرد: یکی از ابعاد و مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری مطرح شده، موضوع مردمی کردن اقتصاد است و از آنجا که هر فعالیتی در کشور مبنا و فعالیت‌های مردمی داشته و مردم در آن حضور فعال و پررنگ‌تری داشتند که آن موفقیت‌آمیز بوده و نکات مثبتی از حضور مردم مشاهده می‌کنیم.

دوستار تشریح کرد: در سنوات گذشته از سوی مقام معظم رهبری سال‌ها با عنوان «رونق تولید» نامگذاری‌ می‌شد و امسال هم که با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده، به این دلیل بوده که جهش یک فعالیت متفاوت‌تر از سنوات گذشته است.

وی یادآور شد: از سویی باید یک نوع برجستگی در فعالیت‌ها وجود داشته باشد؛ چراکه این ظرفیت در کشور وجود دارد که توسط مقام معظم رهبری به‌خوبی شناسایی و زمان‌سنجی  شده و شرایط در حال بالفعل شدن است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان متذکر شد: مقام معظم رهبری فرمودند که جهش تولید با مشارکت مردم تحقق می‌یابد و در صورتی که مردم پای کار نباشند شاید جهش به شکل ایده‌آل رخ ندهد و برای تحقق جهش تولید هم نیازمند زمینه‌سازی‌هایی هستیم.

مردم در زمینه جهش تولید اثرگذار هستند

دوستار توضیح داد: نخست اینکه باید افکار عمومی به این سمت سوق پیدا کند؛ چراکه مردم در زمینه جهش تولید اثرگذار هستند و مسیر تولید از مرحله تولید تا مرحله مصرف شکل می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: توجه به کالاهای داخلی و مصرف آن در مقایسه با واردات می‌تواند اثرگذار باشد؛ به این معنی که هرچقدر از کالاهای تولید داخل حمایت و از ورود کالاهای مشابه خارجی جلوگیری شود، زمینه مصرف و حتی زمینه صادرات به سایر کشورها مهیا خواهد شد و اینگونه چرخه تولید هم به گردش درخواهد آمد.

شکل‌دهی به سرمایه‌های خُرد مردم و راه‌اندازی کسب و کارها

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان تأکید کرد: شکل‌دهی به سرمایه‌های خُرد مردم و راه‌اندازی کسب و کارها از طریق راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی می‌تواند بسیار اثرگذار باشد و در این راستا مردم می‌توانند کنار هم شرکت‌های تولیدی و مصرف راه‌اندازی کنند تا در موضوعات مختلف سرمایه‌گذار باشند.

دوستار عنوان کرد: از سویی صندوق‌ها، بانک‌ها و مراکز مالی پشتیبان باید در این زمینه از مردم حمایت لازم را داشته باشند؛ به‌خصوص در راه‌اندازی شرکت‌های تولیدی توسط دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها با نگاه دانش‌بنیانی که می‌تواند در تحقق شعار سال بسیار موثر خواهد بود.

توجه جدی دولت به بخش خصوصی

وی افزود: توجه جدی دولت به بخش خصوصی و زمینه‌سازی برای فعالیت بیشتر آن می‌تواند به اقتصاد کشور کمک زیادی کند تا دولت درگیری مسائل تولید و تولیدگر نباشد و تولید به بخش خصوصی و آحاد مردم واگذار شود و این زمینه تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی را هم به شکل بهتر و مطلوب‌تر مهیا خواهد کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان اضافه کرد: شناسایی مسائلی که شرکت‌ها با آن مواجه هستند و واگذارکردن آنها به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی نیز ازجمله موضوعاتی است که به جهش تولید، افزایش سطح تولید و زمینه‌سازی برای مشارکت بیشتر مردم در آن کمک خواهد کرد تا جهش تولید زمینه‌ صادرات، حفظ استقلال و رهایی از وابستگی به کالاهای اساسی در جامعه را مهیا کند.

عملکرد مثبت دانشگاه آزاد در زمینه جهش تولید

دوستار درباره اینکه رسالت و ظرفیت‌های دانشگاه و دانشگاهیان در راستای تشویق مردم به مشارکت در جهش تولید چیست؟ چنین پاسخ داد: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ می تواند نقش بسیار موثری داشته باشد و از آنجا که دانشگاه آزاد مردمی و اجتماعی است؛ بنابراین نمی‌تواند نسبت به مسائل و چالش‌های حوزه‌های مختلف در جامعه بی‌تفاوت باشد.

وی بیان کرد: پیشینه و عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در سنوات گذشته نشان داده که این دانشگاه در زمینه فراخوان‌های عمومی در زمینه مطالبات به‌حق مقام معظم رهبری همواره عملکرد موثر داشته و بسیار فعال عمل کرده و برای تحقق شعار سال هم قطعاً عملکرد بسیار موثری خواهد داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان مطرح کرد: هرچند دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه موضوعات مرتبط با جهش تولید توجه ویژه‌ای در سنوات گذشته به تولید داشته و با مدیریت مناسب دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان و مدیران سازمان مرکزی مدیریت خوبی به  حوزه تولید صورت گرفته است.

دوستار مطرح کرد: رویکردهایی از قبیل برگزاری طرح پویش، اجرای صحیح و به‌موقع طرح صدرا، ارائه دستاوردهای نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و شرکت‌های موجود در دانشگاه، نمایشگاه‌هایی که به ارائه دستاوردهای دانشگاه آزاد پرداختند و توانمندی‌ها و نمایش ظرفیت‌های دانشگاه برای ارائه خدمات علمی و فناوری گام‌هایی است که دانشگاه آزاد اسلامی برداشت و در سنوات آینده هم گام‌هایی را برای تحقق جهش تولید برخواهد داشت.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه طرح‌های پژوهشی و تحقیاتی و تبدیل آنها به پروژه‌های فناورانه و پاسخگویی به نیازهای صنعت می‌تواند در راستای تحقق جهش تولید نقش موثری ایفا کند و روی آوردن صنعت به دانشگاه و عقد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه و صنعت، شرکت‌های بخش خصوصی و کسب و کارهای کوچک و متوسط زمینه رشد و جهش تولید را مهیا خواهد کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت مطرح کرد: این دانشگاه آمادگی خود را به تمامی صنایع اعلام می‌کند که اگر نیازمندی‌های خود را به دانشگاه انتقال دهند دانشگاه آزاد نظام موضوعات صنایع را دسته‌بندی می‌کند و راهکارهای علمی و فناورانه برتری را برای افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها در حوزه‌های موضوعات مختلف و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی و بهره‌وری تجهیزات و سرمایه انجام می‌دهد و مشاوره‌های لازم را در این زمینه ارائه می‌کند.

آمادگی دانشگاه آزاد گیلان برای همکاری با صنعت برای تحقق شعار سال

دوستار در پاسخ به سوال دیگر که دکتر طهرانچی در پیام سال نو، راه‌اندازی بستر‌های جدیدی مانند سکوی تولید، تضمین، تأمین و سکوی توزیع و لجستیک و سکو‌هایی در حوزه صنایع خلّاق و عرصه‌های تربیتی را مطرح کردند، واحد دانشگاهی شما تا چه اندازه برای این بسترسازی و راه‌اندازی سکوها ظرفیت دارد؟ گفت: دکتر طهرانچی سال گذشته هم روی سکوی تولید، تضمین، توزیع و لجستیک دیدگاه‌های کاربردی تأکید کرد و چند واحد دانشگاهی هم متولی ارائه طرح‌های کاربردی در این زمینه شدند.

وی مطرح کرد: بخشی از این طرح‌های کاربردی در آذربایجان‌شرقی و استان گیلان مورد بهره‌برداری قرار گرفتند و دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان هم در این راستا به‌عنوان بخشی از این شبکه این آمادگی را دارد که ظرفیت‌های علمی اعم از توانمندی‌های استادان و ظرفیت‌های دانشگاهی و دانشجویان را در اختیار این شبکه قرار دهد و در موضوعات متناسب با زیست‌بوم منطقه‌ای و محلی موثر واقع شود و این شبکه را همراهی کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان خاطرنشان کرد: این دانشگاه در حوزه‌های کشاورزی، صنایع تبدیلی و تأمین ارز این آمادگی را دارد که همکاری‌های لازم را با واحدهای دانشگاهی که تجربه خوبی در این زمینه دارند، داشته باشد تا در زمینه صنایع خلّاق نیروهای موردنیاز این صنایع را آموزش دهد و توانمند کند و اینگونه نیازمندی‌های آموزشی برآورده خواهد شد.

دوستار گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در حوزه فناوری هم این توانمندی را دارد که زنجیره بزرگ سکوی تولید، تضمین، تأمین و سکوی توزیع و لجستیک و سکو‌هایی در حوزه صنایع خلّاق و عرصه‌های تربیتی نقش‌آفرین باشد.

وی افزود: در این زمینه اگر نیاز باشد کارگروه‌ها و کمیته‌هایی هم ازسوی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تشکیل خواهد شد تا به جهش تولید کمک کند و این خود زمینه‌سازی برای مشارکت مردمی خواهد بود و دانشگاه آزاد یک دانشگاه مردمی است که می‌تواند نقش‌آفرینی کند و می‌تواند سهم خود را در این زمینه بیش از پیش ادا کند و مانند گذشته کارکردهای موفقی داشته باشد.

انتهای پیام/

حسین بوذری

دیگر خبرها

  • شمارش معکوس گشایش فن‌بازار در دانشگاه آزاد زاهدان
  • گشایش فن‌بازار در دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان/ فن‌بازار عامل ارتقای مرکز رشد است
  • بازارچه صنایع خلّاق در واحدهای دانشگاه آزاد تهران راه‌اندازی می‌شود
  • بازارچه صنایع خلّاق در دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس راه‌اندازی می‌شود
  • افکار عمومی به سمت جهش تولید هدایت شود/ راه‌اندازی شرکت‌های تولیدی دانش‌بنیان
  • بهره‌مندی ۵۲۰ میهمان نوروزی از خدمات اسکان دانشگاه آزاد دزفول
  • پلمب ۶ واحد صنفی متخلف در قزوین
  • جذب هسته‌های فناور جدید در دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد حامیان دانشگاه تهران، بنیاد علم و فناوری جمیلی و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ 2 بهمن
  • طرح مدرسه عالی گردشگری و مرکز مهارتی حقوق تجاری تدوین می‌شود