Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@12:12:27 GMT

۴ توصیه ایمنی برای استفاده از شوینده‌ها

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۴۷۸۶

۴ توصیه ایمنی برای استفاده از شوینده‌ها

 یسنا به منش در این باره گفت: بر اساس سنتی قدیمی، نظافت و شستشوی خانه‌ها در روز‌های پایانی سال صورت می‌گیرد که باید توجه داشت استفاده نابجا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک‌کننده شیمیایی می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری را ایجاد کند.

وی با اشاره به نکات ایمنی در استفاده از شوینده‌ها، عنوان کرد: همیشه در هنگام استفاده از فرآورده‌های شیمیایی و شوینده ابتدا در نور کافی، برچسب روی بسته‌بندی را مطالعه و سپس مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از مواد شیمیایی در تاریکی می‌تواند خطرناک باشد.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو نسبت به ترکیب مواد شیمیایی مانند جوهر نمک، مواد سفیدکننده و لک‌بر هشدار داد و گفت: بخار حاصل و گاز‌های ناشی از این اختلاط بسیار سمی و خفه‌کننده است.

وی افزود: بسیار دیده شده است برخی از افرادی که از این خطر بی‌اطلاع هستند، تصور می‌کنند اختلاط مواد سفید کننده و جرم بر، اثر پاک کنندگی این ترکیبات را افزایش می‌دهد. این درحالیست است گاز خطرناک حاصل از این اختلاط، منجر به مسمومیت استنشاقی شدید و حتی صدمات برگشت ناپذیر در ریه افراد شده است؛ بنابراین تاکید مجددی داریم تا به هیچ عنوان انواع ترکیبات و پودر‌ها و مواد مایع شوینده، جرم بر و سفید کننده با هم مخلوط نشوند.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو افزود: همچنین بسیاری از محصولات خانگی مانند جوهر نمک، مواد شوینده و لک‌بر، لوله باز کن، لاک پاک‌کن، سموم حشره‌کش و جونده‌کش (مانند مرگ موش)، تینر، ضدیخ، بنزین و نفت می‌توانند در صورت بلعیده شدن و تماس با پوست و چشم و یا در صورت تنفس، بسیار سمی باشند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی خاطرنشان: در هنگام استفاده از مواد شیمیایی و فرآورده‌های شوینده و پاک‌کننده، پنجره‌ها را باز کنید تا هوا به‌خوبی در محیط جریان داشته باشد. بسیاری از این ترکیبات بخارات سمی ایجاد می‌کنند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه می‌زند.

وی در پایان گفت: برخی از توصیه‌های استفاده از شوینده‌ها به شرح زیر است:

۱. در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاک‌کننده از دستکش لاستیکی، کفش جلوبسته و در صورت امکان، ماسک استفاده همیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی سریعاً درب آن را ببندید و دقت کنید که هیچ ظرف دربسته‌ای از دسترسی کودکان در امان نیست.

۲. درصورتی‌که نزدیکان شما ماده‌ای غیرخوراکی و سمی را بلعید و یا استنشاق کرد، با مرکز اورژانس ۱۱۵ و یا مرکز اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم ۱۹۰ تماس بگیرید.

۳. محصولات شیمیایی و شوینده، نفت و بنزین و دارو‌ها را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کنید. هیچ‌گاه این فرآورده‌ها را در ظرف مواد خوراکی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نکنید. ممکن است کودکان اشتباهی این مواد را خورده و دچار مسمومیت شدید شوند.

۴. در صورت تماس اتفاقی پوست و یا چشم با مواد شیمیایی و شوینده، هرچه سریع‌تر موضع را با آب فراوان شستشو دهید و در صورت عدم رفع آزردگی موضعی و یا بروز علائم سوختگی، تورم، سوزش و خارش، هرچه سریع‌تر به مرکز درمانی مراجعه شود.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: شوینده ها خانه داری مواد شیمیایی نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۴۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‍ضبط و توقیف ظروف بسته بندی فراورده های غذایی در نیشابور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرپرست‌ اداره نظارت بر موادغذایی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با پیگیری کارشناسان نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو، حدود ۲۰ هزار و ۷۰۰ عدد ظروف بسته بندی مورد استفاده در صنایع غذایی نیشابور، به علت رعایت نکردن ضوابط فنی و بهداشتی توقیف شد.

سمانه رمضانی افزود: پیرو دستور های سازمان غذا و دارو  همه ملزومات بسته بندی که در تماس با ماده غذایی هستند باید مجوز بهداشتی داشته باشند از این رو به همت  کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی کارخانه های  تولید کننده ملزومات بسته بندی پایش مستمر می شوند.

وی  تاکید کرد: شهروندان مواد غذایی و آشامیدنی و اقلام سلامت محور را از مراکز مجاز تهیه و هنگام خرید به تاریخ تولید و مصرف، پروانۀ بهداشتی و علامت سیب سلامت محصول دقت  کنند.

 سرپرست‌ اداره نظارت بر موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت:   شهروندان همچنین در صورت مشاهده هر گونه تخلف یا داشتن شکایت در خصوص مواد غذایی بسته‌بندی‌شده، آرایشی و  بهداشتی و اقلام سلامت محور مراتب را از طریق شماره تماس ٠۵١۴٣٣۵٢٣١١ و یا از طریق سامانه fms.nums.ac.ir به معاونت غذا و دارو نیشابور گزارش دهند

دیگر خبرها

  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • هشدار به خانم‌ها در استفاده از رُژ لب/ وجود مواد مضر و سمی
  • آغاز رصد و پالایش صنایع پرخطر کرمان
  • ممنوعیت فروش فرآورده‌های دارویی در عطاری‌ها
  • برخورد با عطاری‌هایی که فرآورده دارویی بفروشند
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت
  • تراز تجاری صنعت شوینده ایران ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شد
  • خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت + فیلم
  • ‍ضبط و توقیف ظروف بسته بندی فراورده های غذایی در نیشابور