Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@10:21:32 GMT

ماجرای خروج مدارک بانک سرمایه توسط مدیران فاسد سابق

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۶۶۹۵

ماجرای خروج مدارک بانک سرمایه توسط مدیران فاسد سابق

خبرگزاری تسنیم: حسین هدایتی در ادامه چهارمین جلسه محاکمه خود در شعبه سوم دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی در مقام ارائه آخرین دفاعیات، اظهار کرد: من شرکت‌ها را خریداری نکردم همان طور که در جلسه اول توضیح دادم نقش سال ۹۲ صفر تا ۱۰۰ با آقای موسوی نژاد بود و سال ۹۴ به عهده بنده است.

هدایتی افزود: شرکتی از آقای یقینی خریداری نکردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این که در کیفرخواست آمده یقینی در یک جلسه فوتبالی با من آشنا شده کذب محض است. از طریق وکیلی به نام فرخ ضحاکی که ۱۰۰ میلیون هم از من گرفت با آقای یقینی آشنا شدم. ۴۰ سال کاسبی کردم و از بانک‌ها وام گرفتم، این قدر عقلم نمی‌رسد که برای شرکت‌ها باید با شرایط اعتبارسنجی تسهیلات بگیرم؟

وی ادامه داد: پنج شرکت به موسوینژاد دادم که ۲ شرکت در سال ۹۱ صلح حقوقی و باطل شد. براساس مستنداتی که خدمت آقای قاضی ارائه می‌دهم صفر تا ۱۰۰ مسئولیت اخذ شرکت‌ها به عهده آقای یقینی است. هدایتی که ۴۰ سال کار کرده نمی‌توانسته ۷ تا مدیر بردارد و بیاورد در این شرکت‌ها بگذارد؟ این چیز‌هایی که می‌گویند به من ارتباطی ندارد.

متهم پرونده اظهار کرد: ای‌کاش آقای یقینی حضور داشت و شهامت و مردانگی به خرج می‌داد. ۳ هفته پیش در دفتر شما او را دیدم و گفتم چرا اسناد این هشت شرکت را ارائه نمی‌دهید که آن اسناد تسلیم شما شده است؛ بنابراین کل اسناد شرکت‌ها اعم از افتتاح حساب، سرمایه ثبتی، اظهارنامه‌ها و کارت بازرگانی در این پرونده موجود است. اگر این اوراق واقعی است پس شرکت‌ها صوری و کاغذی نیست یا اینکه ایشان اسناد را جعل کردند.

هدایتی خطاب به نماینده دادستان که گفته بود ضمانتنامه‌ها صوری است، گفت:‌ای کاش شما من را یک جلسه دعوت می‌کردید تا از ماجرا مطلع می‌شدید. به ضابطان اسناد را ارائه و ضمنات‌نامه‌ها را کاملاً با اسناد و قرارداد‌ها تقدیم کردم.

وی توضیح داد: اسناد پنج شرکت تا سال ۹۴ دست یقینی بوده است. خود آقای موسوی نژاد جوانمردانه تائید می‌کند. یقینی باید بیاید از این شرکت‌ها دفاع کند. این شرکت‌ها حتی سود هم کرده است. صفر تا ۱۰۰ این شرکت‌ها را باید یقینی جواب بدهد و همینطور مسئولان بانک باید در اینجا حضور می‌داشتند و جواب می‌دادند.

وی در پاسخ به سئوال قاضی پرونده مبنی بر اینکه چرا از شرکت‌های خود استفاده نکرده است گفت: به خاطر چک‌های برگشتی و اوضاع وخیم تولید نمی‌توانستم به نام شرکت‌های خودم وام بگیرم. دو مرحله وام گرفتم یک مرحله زمانی که موسوی‌نژاد وام‌ها را گرفت که صفر تا ۱۰۰ بر عهده خودش است، یک مرحله هم ۳۰ یا ۵۰ میلیارد تومان گرفتم و ۸۰ میلیارد تومان دیگر بعد از اخذ ضمانتنامه‌ها دادند. سال ۹۲ با آقای موسوی نژاد آشنا شدم. آن دعوایی که جلسه قبل عرض کردم صوری نبوده و حتی در آن پرونده موسوی‌نژاد منع تعقیب خورد و توافق کردیم و ۵۳ میلیارد به من برگرداند.

هدایتی افزود: به عنوان بچه تهران هزاران واحد ساختمان ساختم، اما در این پرونده از هول حلیم در دیگ افتادم. در کیفرخواست گفته شده شرکت دناساز صلاحیت نداشته، اما جالب این است که حتی یک میدان بسیار قدیمی که متعلق به شاه ملعون بوده را همین شرکت ساخته؛ یعنی می‌خواهم بگویم قدمت بسیار زیادی دارد.

وی گفت:: یک تناقضی در کیفرخواست وجود دارد؛ یک جا می‌گویند این شرکت‌ها را در اختیار موسوی نژاد گذاشتم، یک جا می‌گویید فروخته و یک جا هم می‌گویید جهت دلالی بوده است. من این ملک‌ها را ۱۴۵ میلیارد تومان خریدم، اینکه قبول نمی‌کنید یک ملک را ندیده خریدیم بر عهده خودتان، ولی به خدا من این ملک را ندیده خریداری کردم. طبق مصوبات و تأمین دلیل قوه‌قضاییه ۱۵ هکتار زمین و ۷۰ هزار ساختمان را شما وسوسه نمی‌شوید با ۵۰۰ میلیارد سود بفروشید؟

متهم ردیف اول پرونده توضیح داد: در دادسرای ویژه جرایم اقتصادی سال ۹۳ بانک سرمایه از من شکایت کرد، اما در آن شکایت بازپرس برایم منع تعقیب صادر کرد و گفت: اگر کسی کاری کرده، موسوی‌نژاد است.

وی گفت: به عنوان مدیر پروژه‌های کارسان و لیان، شرکت‌ها را به آقای موسوی نژاد معرفی کردم و در اینجا موسوی‌نژاد مظلوم واقع شده است. به شرطی این پروژه‌ها را خریدم که همه چیز درست باشد. من شرکت‌ها را به موسوی‌نژاد معرفی کردم و او به بانک معرفی کرد. فکر می‌کردم این متهمان نیرو‌های چند ساله یقینی هستند و یقینی باید بیاید جواب دهد.

هدایتی ادامه داد: او قرار بوده ضمانت‌نامه‌ها را بگیرد و بعد من این ملک‌ها را بخرم. تمام مراحل قبل از تاریخ هشتم خرداد ۹۲ بوده است. معرفی شرکت اگر جرم است من می‌پذیرم. آوردن منابع اگر خلاف است من می‌پذیرم. شما گفتید دو الی سه ماه بعد از سپرده تسهیلات گرفتید. سپرده ۲ تا ۳ سال بعد برده شده و هنوز ۲۰ الی ۳۰ میلیاردش موجود است و مدارک خود بانک است نمی‌دانم به شما رسیده است یا خیر.

نماینده بانک سرمایه در ادامه در توضیح اظهارات هدایتی گفت: ما هیچ‌وقت نگفتیم ضمانت‌نامه‌هایی که شما گرفتید صوری است. ما گفتیم پول آن ضمانت‌نامه‌ها را چهار الی هشت ماه قبل خرج کردید. شما ضمانت نامه حسن انجام تعهدات را با تبانی گرفتید. این شرکت‌ها اگر معتبر بودند چرا باید وجوه تسهیلاتی شان را به شما بدهند؟ کدام شرکت بدون قرارداد میلیارد‌ها پول به کسی می‌دهد؟ آن ۵۳ میلیارد تومان را چرا تسویه نکردید؟ آقای هدایتی سال ۹۴ دو صورتجلسه با مدیران بانک سرمایه امضا می‌کنند و متاسفانه مدارکی که دست آقایان هدایتی و موسوی نژاد است بیشتر از مدارکی است که در بانک است که توسط مدیران فاسد از بانک بیرون کشیده شده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: حسین هدایتی دادگاه مفاسد اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۶۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خروج ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» چه بود؟

روز گذشته بود که خبر انصراف ایران از عضویت در شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) و شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناها(‌ایکوموس) منتشر شد اما ساعاتی پس از انتشار این خبر، مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی با انتشار اطلاعیه‌ای بر تداوم همکاری این وزارتخانه با نهادهای غیردولتی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روز گذشته بود که خبر انصراف ایران از عضویت در «شورای بین‌المللی موزه‌ها» و «شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناها» (‌ایکوموس) و همچنین «شبکه سازمان‌های علمی جهان سوم» که در زمان تصویب عضویت قرار بوده همکاری‌هایی با وزارت فرهنگ و آموزش عالی و به ویژه دانشگاه صنعتی شریف و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران داشته باشد، منتشر شد و بر این اساس در متن نامه رئیس جمهور آمده است:

با توجه به عدم تمایل دولت جمهوری اسلامی ایران به تداوم عضویت در برخی مجامع بین‌المللی، لایحه زیر برای انجام تشریفات قانونی تقدیم می‌شود:

«لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مصوب ۲۶/ ۱/ ۱۳۶۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن

ماده واحده – ردیف‌های (۱۷) و (۲۵) جدول دوم ذیل ماده واحده قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مصوب ۲۶/۱/۱۳۶۵ و ردیف (۶۶) فهرست موضوع تبصره (۴) الحاقی به قانون یاد شده مصوب ۳/ ۹ /۱۳۷۰ حذف می‌شوند.»

همکاری با «ایکوم» و «ایکوموس» با جدیت بیشتری دنبال می‌شود

پس از اعلام این خبر بود که پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با انتشار اطلاعیه‌ای بر تداوم همکاری این وزارتخانه با نهادهای غیر دولتی تاکید کرد؛ در مشروح این اطلاعیه آمده است: «توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه میراث‌فرهنگی در اولویت اقدامات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت سیزدهم قرار دارد.

ایران از تجارب بسیار خوبی در همکاری با نهادهای بین‌المللی در حوزه میراث‌فرهنگی و موزه‌داری برخوردار است؛ این اقدامات در دوره جدید فعالیت معاونت میراث‌فرهنگی با جدیت بیشتری با نهادهایی نظیر ایکوم و ایکوموس دنبال می‌شود؛ نهادهایی همچون ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها) و ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی) ساختار غیردولتی دارند و حق عضویت در این مجامع در کشور ایران از طریق افراد حقیقی عضو این شوراها پرداخت می‌شود.

بنابراین لایحه اخیر دولت (لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مصوب ۲۶ فروردین ۱۳۶۵) ناظر بر همین موضوع بوده و اصلاحیه‌ای در جهت قوانین پیشینی تنظیم کرده است؛ طبیعتاً همکاری‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با کلیه نهادهای غیردولتی بین‌المللی و ملی در حوزه میراث‌فرهنگی و موزه‌داری با اهتمام بیشتری در جریان است.»

اما این نهادها کجا هستند و چه کارکردی دارند؟

ایکوم

ایکوم یک انجمن عضویت و یک سازمان غیردولتی است که استانداردهای حرفه‌ای و اخلاقی را برای فعالیت‌های موزه ایجاد می‌کند، به‌عنوان انجمن کارشناسان، توصیه‌هایی را در مورد مسائل مربوط به میراث فرهنگی ارائه می‌دهد، ظرفیت سازی و دانش را ارتقا می‌دهد؛ در واقع این نهاد صدای متخصصان موزه در صحنه بین‌المللی است و آگاهی فرهنگی عمومی را از طریق شبکه‌های جهانی و برنامه‌های همکاری افزایش می‌دهد.

اهداف ایکوم ایران:

فراهم ساختن زمینه مساعد برای معرفی و اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم نسبت به موزه در مفهوم بین‌المللی موزه و معرفی موزه‌های ایران در سایر کشورها ایجاد بستر مناسب برای ارتقا، انتقال، بهره‌برداری و… از دانش مرتبط با موضوعات مربوط به موزه در سطح کشور. فراهم کردن زمینه مناسب برای توسعه کمی و کیفی موزه‌های تخصصی، محلی، ملی، مستقل و… در سطح کشور و منطقه حمایت از حقوق و منافع موزه‌ها، کارشناسان حرفه‌ای و سعی در آسیب شناسی و جلوگیری از تخریب موزه‌ها و محوطه‌های میراث فرهنگی فراهم ساختن زمینه مساعد برای ایجاد انواع همکاری متقابل همانند برگزاری نمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مشترک، پژوهش‌های مشترک و… در سطح ملی و بین‌المللی از طریق ارتباط با مؤسسات و انجمن‌های ملی و بین‌المللی مانند دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات علمی و پژوهشی و موزه‌ای، کمیته‌های ملی سایر کشورها، شورای بین‌المللی و مؤسسات بین‌المللی موزه‌ای ایکوموس

سازمان آموزشی، علمی، و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در راستای عمل به وظایف فرهنگی خود در زمینه صیانت از میراث فرهنگی، در سال ۱۹۶۴ در «دومین کنگره معماران و متخصصان بناهای تاریخی» که در شهر ونیز ایتالیا برگزار و به انتشار یکی از مهم‌ترین اسناد جهانی حفاظت از میراث فرهنگی به نام «منشور ونیز» منجر شد، نهادی غیردولتی را تحت عنوان «شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌ها» (International Council on Monuments and Sites) بنیاد نهاد که اختصاراً ایکوموس (ICOMOS) نامیده می‌شود؛ ایکوموس تنها سازمان غیردولتی جهانی است که برای تحقق نظریه‌ها و روش‌شناسی و فنون حفاظت از میراث معماری و باستان‌شناختی تلاش می‌کند.

برنامه‌ها و اهداف ایکوموس ایران:

جلب توجه به اهمیت بناها، مجموعه بناها، و محوطه‌های تاریخی و اشاعه شناسایی، حمایت، حفاظت، مرمت و معرفی بناها و مجموعه بناها و محوطه‌های تاریخی از طریق همکاری در سطح ملی و بین‌المللی ایجاد و گسترش مراکز اسناد، فهرست‌های اسناد تصویری و ترسیمی، پایگاه داده‌ها و اطلاعات، و ترویج فناوری‌های جدید در مستندسازی، حفاظت، نگهداری، مرمت، و احیای بناها، مجموعه‌ها و محوطه‌های تاریخی ترجمه و تألیف و نشر، برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی، همکاری‌های تحقیقاتی، فنی و آموزشی عرضه خدمات کارشناسی و مشاوره‌ای پاسداشت و ترویج و احیای سنت‌ها و ارتقای فن‌آوری‌های مؤثر تشویق شخصیت‌های علمی، تخصصی، هنری، فنی، و حرفه‌ای و تقدیر از آن‌ها همکاری با مؤسسات بین‌المللی و منطقه‌ای و سازمان‌های با اهداف مشابه نهادهای بین‌المللی، ظرفیتی برای حفظ و ترویج تاریخ دیرینه ایران زمین

به گزارش ایمنا، فعالیت این نهادهای غیردولتی همفکری و توصیه برای حفاظت از میراث فرهنگی است و راهکارهایی را براساس منشور ونیز و منشور وین و مانند آن ارائه می‌دهند که بتوانیم از آثار تاریخی خودمان بهتر محافظت کنیم؛ این سازمان‌ها، مشارکت را تقویت کرده و باعث افزایش آگاهی اعضا درباره میراث غنی ایران می‌شوند.

اگر نگاه کوتاهی به تعریف هر یک از این سازمان‌ها داشته باشیم متوجه می‌شویم که شورای بین‌المللی موزه‌ها یک سازمان تخصصی موزه‌داری در سطح جهان است که به ارتقا و محافظت از میراث فرهنگی می‌پردازد و ۱۳۷ کشور جهان در آن عضویت دارند و شورای بین‌المللی ابنیه و محوطه‌ها (ایکوموس) نیز سازمانی برای نگهداری و پاسداری از اماکن میراث فرهنگی در سراسر جهان است و در این راستا ایکوموس ایران هم با نیت پاسداشت هویت ملی از طریق ترویج شناخت ارزش‌های نهفته در بناها و محوطه‌های تاریخی تشکیل شده است.

حفاظت از میراث فرهنگی و بناهای تاریخی یعنی حفاظت از یک گنج بی‌بدیل و هویت غنی و ریشه‌دار که می‌تواند به ارتقای سطح دانش و بینش عمومی و اعتلای فرهنگ و هنر کشور و ترویج و اشاعه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلام منجر شود چرا که ایران کشوری است که در طول سال‌های طولانی با تعداد بی‌شماری سرزمین، تمدن، قوم، زبان، بنا و آئین و رسوم سر و کار داشته است و در این راستا عضویت در سازمان‌های بین‌المللی نه تنها موجب حفظ این تاریخ دیرینه می‌شود، بلکه می‌تواند تبدیل به عاملی مؤثر در معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران باشد و بر این اساس شاهدیم که دولت سیزدهم نیز در این حوزه فعالیت‌های فراوانی را در دستورکار قرار داده که تنها یکی از نمونه‌های آن ثبت پرونده‌های میراث ملموس و ناملموس در عرصه بین‌المللی است.

کد خبر 745330

دیگر خبرها

  • مردم به جای سرمایه گذاری در بانک؛ نفت بخرند!
  • ۱۰ سال حبس برای نایب رئیس سابق فدراسیون فوتبال؛ شهره موسوی کیست و چرا بازداشت شد؟
  • ماجرای خروج کودکان کار اتباع از تهران
  • حکم سنگین برای نایب رییس سابق فدراسیون؛ شهره موسوی به 10 سال حبس محکوم شد!
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • ماجرای خروج ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» چه بود؟
  • نایب رئیس سابق فدراسیون با حکم 10 ساله زندانی شد
  • احمدی نژاد به هر دو منزل بقایی سر می‌زند و هدیه می‌برد
  • ترس عجیب و ضعف محمود احمدی نژاد از بقایی به روایت امیری فر
  • ترس عجیب و ضعف محمود احمدی نژاد از بقایی به روایت امیری فر /احمدی نژاد به هر دو منزل بقایی سر می زند و هدیه می برد/مشایی سحر شده بود