Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-23@12:11:24 GMT

2 ایراد مجمع به لایحه بودجه 98

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۷۶۴۶

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام دو ایراد به بودجه 98 وارد کرده است که یکی مربوط به کسری بودجه و دیگری تکالیف بودجه‌ای صندوق توسعه ملی است. ناطقان: داود دانش‌جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست آسیب‌شناسی نظام بودجه‌ریزی کشور که عصر امروز در موسسه مطالعات حقوقی و عمومی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به رابطه و پیوند سیاست‌های کلی نظام با نظام بودجه‌ریزی کشور، اظهار داشت: 31 بند سیاست‌های کلی برنامه ششم از مجموع 80 بند مربوط به امور اقتصادی است و مهمترین ابزار تحقق سیاست‌های کلی انعکاس آن در قوانین موضوعه بوده که انعکاس بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی به رابطه بودجه با سیاست‌های کلی نظام طبق بند 2 اصل 110 قانون اساسی اشاره کرد و افزود: درواقع این اختیار برعهده رهبری است که وظیفه نظارت را به مجمع تشخیص واگذار کرده و طبق ماده 7 مقررات نظارت بر مجمع مصوبات مجلس از نظر انطباق و عدم انطباق با سیاست‌های کلی مصوب را مجمع بررسی می‌کند و در نهایت اگر در مصوبه مغایرت و یا عدم انطباقی وجود داشته باشد، مجمع از طریق شورای مجمع اعمال نظر می‌کند. 
این اقتصاددان به مغایرت‌های پرتکرار بودجه با سیاست‌های کلی نظام پرداخت و گفت: 1- اضافه برداشت از صندوق توسعه ملی 2- برداشت از صندوق توسعه برای مصارف بودجه 3- پرداخت منابع صندوق توسعه ملی به بخش‌های دولتی 4- توسعه فعالیت‌های اقتصادی دولت برخلاف سیاست‌های کلی اصلی 44، 5- تضعیف نظام مالی کشور با انتشار گسترده اوراق مالی 6- رد دیون از محل واگذاری سهام شرکت‌های دولتی 7- عدم رعایت اصل صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی کشور را شامل می‌شود. 
دانش‌جعفری به رد دیون از محل واگذاری شرکت‌ها اشاره کرد و افزود: در سیاست‌های اصل 44 گفته شده دولت می‌تواند تا 80 درصد سهام شرکت‌های خود را واگذار کند، اما خیلی از این واگذاری‌ها رعایت نشده است مثلا یک واگذاری از وزارت صنعت به وزارت رفاه بوده است چون وزارت رفاه طلبی داشته و شرکت به آنها واگذار شده و اصل 44 رعایت نشده است. 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به موارد پرتکرار عدم انطباق بودجه سال‌های اخیر با سیاست‌های کلی نظام پرداخت و یاداور شد: 1- بند 9 سیاست‌های کلی برنامه ششم (اصلاح و تقویت همه‌جانبه نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی) 2- بند 18 سیاست‌های کلی برنامه ششم (افزایش مستمر ضریب بازیافت و برداشت نهایی از مخازن و چاه‌های نفت و گاز) 3- بند 18 سیاست‌های کلی برنامه ششم (برنامه‌ریزی برای دستیابی به ضریب جینی 0.34 ) 4- بند 32 سیاست‌های کلی برنامه ششم (استقرار نظام جامع یکپارچه شفاف کارآمد و چند لایه تامین اجتماعی کشور) 6- بند 70 سیاست‌های کلی برنامه ششم (اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور و تهیه پیوست فرهنگی برای طرح‌های مهم) را شامل می‌شود.
به گفته وی 64 درصد مصرف انرژی کشور گاز است یعنی دو سوم گاز مصرف می‌شود، در حالی که سیاست‌ها می‌گوید باید متنوع‌سازی شود. 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد ایرادات مجمع به بودجه سال 98 اظهار داشت: 1- تشدید کسری بودجه مغایر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اصلاح الگوی مصرف شناخته شد که این کسری در لایحه وجود داشت و در مجلس تشدید شد 2- ایجاد تکلیف بودجه‌ای برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی مغایر سیاست‌‌های کلی برنامه ششم است.  منبع: فارس برچسب ها: مجمع تشخیص مصلحت نظام ، لایحه بودجه 98 ، صندوق توسعه ملی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت نظام لایحه بودجه 98 صندوق توسعه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۷۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ فرشته میرزازاده گفت: اگر می‌خواهیم پرداختی از جیب مردم تغییر نکند و مابه‌التفاوت اصلاح سیاست‌های ارزی از طریق دولت و سازمان‌های بیمه گر جبران شود، نیاز سالانه طرح دارویار حدود ۱۲۰ همت است.

وی افزود: در حال حاضر اعتبار پیش بینی شده در لایحه بودجه‌ای که به مجلس تقدیم شده حدود ۷۵ همت است و با عدد در خواستی وزارت بهداشت متفاوت است.

میرزازاده با تاکید بر ضرورت اصلاح این عدد، ادامه داد: اگر بخشی از تجهیزات و ملزومات پزشکی هم که تا حالا ارز ۴۲۰۰ می‌گرفته به ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تغییر کند باز مازاد بر این اعداد مورد نیاز است.

معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو ابراز امیدواری کرد؛ سازمان برنامه و بودجه با همکاری مجلس شورای اسلامی، لایحه را طوری ببندد که فشاری متوجه مردم نشود.

میرزا زاده با یادآوری اینکه منابع طرح دارویار و اصلاح سیاست ارزی از طریق هدفمندی یارانه‌ها اعمال می‌شود، تصریح کرد: منابع این طرح وابسته به فروش یارانه‌های انرژی است، لذا مستمر و منظم محقق نمی‌شود و ممکن است در تأمین دچار چالش شویم؛ هر چند تردید نداریم با درایتی که همواره وجود داشته این مشکل هم به خوبی مدیریت می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشکلات بانوان را باید با راهکار‌های استانی و بومی مرتفع کرد
  • کاهش ۷۰ هزار میلیاردی درامدهای مالیاتی در بخش دوم بودجه
  • بودجه ستاد امر به معروف در سال گذشته چقدر بود؟
  • انحراف در بودجه شهرداری کرمانشاه
  • تحقق جهش تولید با جهش مهارت در کشور
  • تخصیص‌های بودجه‌ پیش از تصویب جداول به صورت علی‌الحساب است
  • خسرویان: جهش تولید با جهش مهارت در کشور محقق می‌شود
  • جهش تولید با جهش مهارت در کشور محقق می‌شود
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد
  • رأی مثبت سنای آمریکا به برنامه نظارت خارجی