Web Analytics Made Easy - Statcounter

رم - ایرنا - سفر سه روزه حسن روحانی به عراق بازتاب گسترده ای در مطبوعات ایتالیایی داشت و روزنامه لاستمپا چاپ رم ، این سفر را تاریخی و برای تقویت مناسبات تجاری میان دو کشور خواندند.

به گزارش ایرنا، روزنامه 'لاستمپا' روز سه شنبه در گزارشی با عنوان 'سفر روحانی به عراق برای تقویت مناسبات تجاری'نوشت: شماری ازمقامات ایرانی که رییس جمهوری کشورشان را در سفر به عراق همراهی کرده اند از این دیدار به عنوان ' راهی برای دور زدن تحریم های امریکا علیه ایران' نام برده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


لاستمپا افزود: این اظهارات به تنهایی بیانگر اهمیت سفر رسمی سه روزه حسن روحانی به عراق و دیدار وی با مقامات عالیرتبه عراقی است.
روحانی پیش از آغاز سفر و در فرودگاه تهران گفته بود که مناسبات دو کشور همسایه و شیعه ایران و عراق به هیچوجه قابل مقایسه بین عراق و کشور ' اشغالگری' مانند امریکا نیست.
با این حال رییس جمهوری ایران به خوبی از نزدیکی مناسبات بین بغداد و واشنگتن آگاه است و می داند که هشت هزار سرباز امریکایی در خاک عراق حضور دارند.
البته نیمی از نیروهای شبه نظامی شیعه عراقی طرفدار ایران هستند و صد هزار نفر عضو بسیج مردمی عراق، گوش به فرمان ژنرال قاسم سلیمانی می باشند.
اما روحانی درصدد تعمیق هر چه بیشتر مناسبات بین دو کشور و با دولتمردان جدید عراقی از جمله' برهم صالح ' رییس جمهوری و 'عادل عبدالمهدی'، نخست وزیر این کشور است.
روحانی در پایان دیدار با همتای عراقی خود به خبرنگاران گفت که ' شرایط مناسب برای گسترش هر چه بیشتر مناسبات بین دو کشور در بخش های مختلف از جمله انرژی، کشاورزی، حمل ‌و نقل، ترانزیت کالا و همکاری های بانکی موجود است'.
حجم روابط اقتصادی ایران با عراق در سال گذشته نزدیک به 8 میلیارد دلار بوده و دو کشور قصد دارند آن را در آینده به 20 میلیارد دلار افزایش دهند.
عراق از جمله کشورهای برخوردار از معافیت امریکا در ارتباط با تحریم های ایران است و بانک های مرکزی دو کشور در مورد چگونگی پرداخت صادرات نفت ، گاز و برق به توافق رسیده اند.
ایران امیدوار است که بتواند با بهره گیری از کمک سیستم بانکی عراق، تراکنش های مالی خود در منطقه را انجام دهد. اشاره روحانی به نقش عراق در تامین امنیت در منطقه می تواند اشاره ای به امکان همکاری نظامی بین دو کشور در سوریه باشد.
لاستمپا در پایان نوشت:با توجه به اینکه صادرات نفت ایران به سوریه به دلیل تحریمهای امریکا نمی تواند از طریق دریا صورت بگیرد، در روزهای گذشته توافقی برای ترانزیت سالانه 200 هزار تن کالای ایرانی از طریق کردستان عراق به سوریه، به امضا رسید.
اروپام* شبس**461 **1917

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سفر عراق 97 روحاني ايتاليا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۸۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مطبوعات امروز/ تعطیلی شنبه آری یا خیر؟

بحث بر سر موضوع تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه، واکاوی اهمیت سفر رئیس جمهور به پاکستان و تنش های منطقه از جمله موضوعاتی هستند که مطبوعات به آن‌ها پرداخته اند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بحث بر سر موضوع تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه، واکاوی اهمیت سفر رئیس جمهور به پاکستان و  تنش های منطقه از جمله موضوعاتی هستند که مطبوعات به آن‌ها پرداخته اند.

همشهری نوشت: چرا نباید شنبه قرمز شود؟ ️این روزنامه همزمان با داغ شدن موضوع تعطیلی شنبه، به بررسی این که «چرا شنبه نباید قرمز شود؟» پرداخته است. رویکرد کلی گزارش روزنامه روی این موضوع است که کارشناسان تاکید دارند در تعطیل‌شدن پنجشنبه‌ها صرفا نباید ابعاد اقتصادی موضوع مورد توجه قرار گیرد و هواداران تعطیلی شنبه از تکنیک جنگ شناختی استفاده می کنند. همچنین باور دارد عموم مردم به تعطیلی پنج شنبه تمایل دارند. اما دلایلی مانند افزایش هزینه‌های تولید، تفاوت سهم تجارت خارجی کشورهای اسلامی و دیگر کشورها در ایران، پدیده تجارت مجازی و کاهش فرایندهای بروکراتیک و عدم اقبال عمومی و... را نیز مطرح می کند.

روزنامه دنیای اقتصاد، نیز در تیتر یک خود به تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؟ پرداخته اما رویکرد کلی آن بررسی این مسئله است که «چرا تعطیلی شنبه ضروری است؟» به عقیده روزنامه مطالبه مردم و فعالان اقتصادی مشترک است و بر اساس نظر سنجی معتقد است که بیش ‌از 90درصد شرکت‌‌کننده‌ها –همسو با فعالان اقتصادی- خواستار تعطیلی شنبه هستند. با ارجاع به مطالعات خود مسیر احیای مسافرت‌ها با هدف کمک به رشد اقتصادی و بهبود سلامت روانی مردم را «افزایش و توزیع منظم تعطیلات از طریق آخرهفته 2 روزه» معرفی کرده است. در آخر توصیه کرده دولت و مجلس «انتخاب روز دوم مطلوب جامعه» یعنی شنبه را مدنظر داشته باشند.

«عمق بخشی به یک رابطه راهبردی» عنوان سرمقاله روزنامه خراسان است که به واکاوی اهمیت سفر رئیسی به پاکستان پرداخته و معتقد است دو کشور نیاز های متقابلی دارند که باید از آن استفاده کافی را کرد. همچنین بهشتی پور کارشناس مطرح روابط بین الملل نیز در صفحه آخر این روزنامه درباره اهمیت این سفر معتقد است باید«دید آقای رئیسی و تیم همراه چقدر می توانند پاکستانی ها را به همکاری های امنیتی در مقابله با «تروریست های ابزاری» بین دو طرف ترغیب کنند» همچنین با اشاره به سفر اردوغان به بغداد معتقد است. تحرکات در اسلام آباد و بغداد می تواند بر شکل دهی به همکاری های تازه در سطح خاورمیانه تاثیرگذار باشد.

روزنامه آرمان امروز، در سرمقاله امروز خود با عنوان «مدیریت تنش» مانند شماره های چند روز قبل خود به تنش های منطقه پرداخته است. این روزنامه بر این باور است که می توان گفت که ایران هنوز دست بالا را دارد. زیرا برای یک رژیم اتمی که این سلاح غیر متعارف را برای بازدارندگی تولید کرده این هجمه سنگین بوده است. در ادامه تحلیل می کند که اسرائیل آن کمبود را در سوریه و لبنان جبران می کند و با حملات متعدد آن بازدارندگی را که ایران می خواست به دست آورد، در حال خنثی سازی‌ است. همچنین معتقد است که «دیپلماسی با امریکا در این بحران چند هفته ای جواب داده و باید ادامه داشته باشد و سرعت بگیرد و تا انتخابات تحریمها لغو شود.»

روزنامه هم میهن نیز در یادداشتی با عنوان «مسئولیت بپذیرید» با اشاره به اظهارات جدید رئیس قوه قضائیه به ماجرای حجاب پرداخته است اما تصریح می کند که بحث بر سر این نیست که تصمیم سران قوای قضائیه و مجریه درست بوده یا نه! بلکه از رئیسی انتقاد کرده است که حاضر نیست پای تصمیم درست یا نادرست مشترک خود با رئیس قوه‌قضائیه برای احیای گشت ارشاد بایستد و به تعبیر محسنی‌اژه‌ای، بازی «کی بود، کی بود، من نبودم!» راه انداخته است.

روزنامه جوان در گزارشی با تیتر «خودروساز بی‌انصاف اشک مردم را درآورد» به ادامه ناراضی‌تراشی خودروسازان بی‌کیفیت‌ساز و گران‌فروش اشاره کرده‌است. همچنین با اشاره به گزاره رایج «بازار خودرو صاحب ندارد» می گوید این بازار اتفاقاً صاحب دارد، اما اینکه چه کسانی صاحب آن هستند، باید مورد تأمل قرار گیرد. همچنین به فیلم لحظه گریه و اعتراض ثبت‌نام‌کنندگان پژوپارس اشاره می کند که در فضای مجازی منتشر شده است و بر این باور است بخش عمده این ماجرا به اختلاف سازمان استاندارد و ایران خودرو بازمی گردد و می نویسد«این افزایش قیمت نجومی در حالی است که حتی یک امتیاز جدید روی این خودرو نصب نشده است» خودرویی که در پاس‌کردن استاندارد‌های هشتادوپنج‌گانه خود عاجز بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • خانم ترانه علیدوستی، یک ایران نگران حال شماست!
  • نگاهی به مطبوعات امروز/ تعطیلی شنبه آری یا خیر؟
  • قهرمانی تاریخی اینتر در ایتالیا ؛ پیروزی افعی‌ها برابر رقیب سنتی
  • قهرمانی تاریخی اینتر در ایتالیا؛ فتح بیستمین اسکودتو با شکست میلان
  • ناراحتی‌ها از تقویت مناسبات ایران و پاکستان اهمیتی ندارد