Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری گفت:، تجربه‌های ایرانیان در توسعه زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری محور همکاری‌های تعاملی ایران و کشور‌های آفریقایی است. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عصر ۲۰ اسفندماه، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، میزبان سارا آنیانگ آگبور، کمیسیونر منابع انسانی، علم و فناوری اتحادیه آفریقا و همراهانش بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاری و آگبور با محور توسعه تعامل‌های علمی و فناورانه میان ایران و کشور‌های آفریقای جنوبی با یکدیگر به گفتگو نشستند.

ستاری در این نشست به ایجاد کمیته همکاری مشترک دوجانبه برای گسترش همکاری‌های علمی، فناوری و دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: آماده هستیم تا همکاری مشترک در حوزه‌هایی، چون پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه یابد؛ دولت‌ها می‌توانند یک زیرساخت فراهم کنند تا بر اساس آن، بخش‌های متناظر علم و فناوری ایران و کشور‌های آفریقایی با یکدیگر تعامل و همکاری کند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری گفت: بر اساس یک مشارکت دوجانبه که هر یک از طرفین به اندازه یکسان در پیشبرد کار نقش ایفا کنند، می‌توانیم برای توسعه مراکز علمی و تحقیقاتی، نوآوری گام برداریم. هدف اصلی ما ارتقای توانمندی‌های فناورانه بر اساس یک تعامل دوسویه است و مراکز تحقیقاتی، پارک‌های علم وفناوری، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ایران سرآغاز خوبی برای این همکاری‌ها خواهد بود.

وی، در خصوص نقش بانوان در رونق زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری کشور اظهار کرد: چرخ ۲۰ درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران با حضور زنان می‌چرخد. این شرکت‌ها از نیروی انسانی جوان و خلاق زن نیرو می‌گیرد چرا که ۶۰ درصد از دانش‌آموختگان مدارج عالی دانشگاهی ایران را بانوان تشکیل می‌دهند که این ظرفیت با ایجاد زمینه برای افزایش مشارکت زنان در حوزه دانش‌بنیان شکوفا می‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور گفت: ما در ایران یک سرمایه ارزشمند داریم. این ثروت عظیم و ارزنده، دیگر در چاه‌های نفت و معادن ما نهفته نیست بلکه از مغز جوانان خلاق و کارآفرین حاصل می‌شود؛ نوآوری نیروی انسانی از دارایی‌هایی است که در ۵ سال اخیر سعی کردیم با فراهم کردن یک زیست‌بوم مناسب، به محصول و خدمت نوآورانه برسد و توصیه ما برای دستیابی جامعه آفریقا به جامعه‌ای پویا و خلاق، تلاش جهت تغییر نگرش‌ها و زیست بوم حوزه علم و فناوری است.

ستاری با بیان این‌که دانشگاه غیر بومی با سرفصل‌های درسی وارداتی دردی از مشکلات صنعت یا جامعه دوا نمی‌کند و باید به نیاز‌های بومی نگاه داشته باشد، تأکید کرد: این فرآیند، به یک زیست‌بوم نیاز دارد. در این زیست‌بوم از سرمایه‌گذاران خطرپذیر تا پارک‌های علم و فناوری تغییر عمده در اقتصادی را رقم می‌زند که بر پایه منابع زیرزمینی بوده است.

به گفته ستاری، شرکت‌های دانش‌بنیان زیست‌فناور ایرانی، محصولات دانش‌بنیان خود را با ارزش افزوده بالا به منطقه صادر می‌کنند.
آفریقا در پی همکاری‌های علمی و فناورانه با ایران است
کمیسیونر منابع انسانی، علم و فناوری اتحادیه آفریقا، از شگفت‌آور بودن جایگاه ایران در علم و فناوری با وجود محدودیت و تحریم‌ها گفت و ادامه داد: این عالی است که ایران چالش تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده و در تامین بسیاری از نیاز‌های مرتبط با فناوری کشور به خودکفایی رسیده، به طوری که اکنون در نانوفناوری بین ۵ کشور برتر جهان قرار دارد.

آگبور توسعه علم و فناوری را یکی از اولویت‌های مهم اتحادیه آفریقا دانست و با اشاره به برنامه توسعه استراتژیک ۲۰۶۳ آفریقا ابراز امیدواری کرد که همکاری فعالی در این زمینه با دانشگاه‌های ایران شکل بگیرد. وی نیاز آفریقا به نیروی متخصص، ایجاد سیستم‌های آموزش مجازی، مشارکت با شرکت‌های فناور ایرانی برای توسعه تولید و اشتغالزایی در آفریقا، توسعه فرهنگ کارآفرینی برای فارغ التحصلان دانشگاهی را از مهمترین نیاز‌های جامعه جوان آفریقای امروز برشمرد.

وی همچنین با اشاره به بازدید از مراکز دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی و پارک فناوری پردیس و ابراز شگفتی از پیشرفت‌های ایران در خصوص سیاست گذاری و ایجاد اکوسیستم نوآوری، به ظرفیت همکاری با ایران در سطح سیاستگذاری‌های کلان و همکاری‌های علمی اشاره کرد و گفت: همکاری‌های ایران و کشور‌های آفریقایی محدود به حوزه تولید علم نباید باشد و انتقال دانش می‌تواند به هر دو طرف برای توسعه بازار کمک کند، صنعت را ارتقا دهد و صنعت نیز با تجربیات خود، دانش را به دانشگاه‌ها و مراکز علمی منتقل کند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گسترش همکاری های علمی توسعه مراکز علمی و تحقیقاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۹۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند

معاون سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بیش از ۳۰ کشور آفریقایی از اتحادیه آفریقا در اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا حضور می‌یابند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد صادق قنادزاده معاون ارتقا کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت در نشست خبری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا اظهار داشت: ایران و کشور‌های آفریقایی از ظرفیت یکدیگر برای همکاری‌های اقتصادی مطلع نیستند بنابراین برگزاری این اجلاس همزمان با نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی در برای شناخت زمینه‌های تجاری طرفین است.

وی افزود: باکشور‌های آفریقایی میتوان در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، کشت فراسرزمینی، واردات مواد اولیه تولید و ... می‌توان همکاری مختلفی داشت.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: با توجه به تخصص ایران در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی چند گروه از قاره آفریقا برای مذاکرات تخصصی در این حوزه هابه ایران می‌آیند.

وی تصریح کرد: در مساله زیر ساخت‌های بانکی با آفریقا هم یک کارگروه تخصصی تشکیل شده است برای حوزه خدمات مالی و بانکی طراحی شده است.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بیش از ۳۰ کشور آفریقایی از اتحادیه آفریقا در اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا حضور می‌یابند.

دیگر خبرها

  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • فناوری با بلوغ پایین در پارک‌های علم و فناوری رها شده اند 
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گرو مسیر تکنولوژی است 
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گروی مسیر فناوری است