Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیراً اجرای روش واردات بدون انتقال ارز شدت گرفته اما برخی مسئولان و کارشناسان، «ایجاد فشار تقاضا در بازار»، «تحت تأثیر قرار گرفتن مدیریت بانک مرکزی»، «پولشویی»، «قاچاق کالا»، «اتلاف منابع ارزی»، «از بین بردن فرصت‌های شغلی»، «بهم ریختگی صنایع تولیدی»، «واردات کالاهای غیرضروری»، «افزایش قیمت ارز» و «از بین بردن شفافیت» را از عوامل اجرای این روش می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«واردات بدون انتقال ارز»، روشی از واردات کالا به کشور است که در این شکل، واردکننده دیگر نیازی به تأمین ارز از شبکه بانکی نداشته بلکه آن را از طریق صادرکننده یا فردی تأمین می‌کند که منابع ارزی‌اش در خارج از کشور است.

اخیراً اجرای این روش شدت گرفته و برخی مصوبات همچون مصوبه هیأت وزیران در تاریخ ۲۵دی‌ماه در این راستا شکل گرفته است که بر اساس آن، ثبت سفارش و واردات مواد اولیه، قطعات و ملزومات ضروری خطوط تولید، تا سقف ۳۰۰میلیون دلار تا پایان سال۹۸ و بدون انتقال ارز مجاز اعلام شد.

همچنین براساس مصوبه  ۱۶بهمن ماه امسال دولت نیز، مقرر شد تا سقف ۱۴۰ میلیون دلار واردات کالاهای گروه چهار که کالاهای مصرفی و لوکس را در بر می‌گیرد به صورت واردات بدون انتقال ارز  به مناطق آزاد انجام شود.

موافقان این روش، علت خود را نیاز فوری تولیدکنندگان به مواد اولیه و ماشین‌آلات و تسهیل مشکلات نقل و انتقال ارزی در شرایط تحریم‌ها عنوان می‌کنند اما در مقابل مخالفانی نیز قرار دارند که «ایجاد فشار تقاضا در بازار»، «تحت تأثیر منفی قرار گرفتن مدیریت بانک مرکزی»، «پولشویی»، «قاچاق کالا»، «اتلاف منابع ارزی»، «از بین بردن فرصت‌های شغلی»، «بهم ریختگی صنایع تولیدی»، «واردات کالاهای غیرضروری»، «افزایش قیمت ارز» و «از بین بردن شفافیت» را علت مخالفت خود اعلام می‌کنند.

به عنوان مثال، فرشاد مؤمنی، کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه آمار گمرک نشان می‌دهد طی ۱۰ماهه اول امسال، حدود ۳۶.۴ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی از کشور صورت گرفته اما سامانه اطلاعات بانک مرکزی (سنا) نشان می‌دهد حدود ۹.۵ میلیارد دلار از این صادرات به ایران بازگشته است، گفت: جعل واژه واردات بدون انتقال ارز ابزاری است برای جایزه دادن به خطاکاران، آنهایی که منابع عمومی را بدون آنکه ارزش افزوده بالایی در آن ایجاد شده باشد به خارج منتقل می‌کنند و بخش‌هایی از ارز حاصل از آن، به کشور باز نمی‎گردد. همچنین عبدالمجید شیخی، دیگر کارشناس اقتصادی عنوان می‌کند که اجرای روش واردات بدون انتقال ارز می‌تواند بازگشت ارز حاصل از صادرات را تحت تأثیر قرار دهد چراکه صاحبان ارزهای حاصل از صادرات می‌توانند به بهانه‌های واهی، از فروش ارز خود به سامانه نیما خودداری کنند و به عنوان مثال بگویند که ارز خود را در روش اجرای واردات بدون انتقال ارز به واردکنندگان اختصاص داده‌اند و به این ترتیب پیمان‌سپاری ارزی هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

با وجود تمام مشکلاتی که با اجرای روش واردات بدون انتقال ارز، گریبان کشور را می‌گیرد، انتظار می‌رود تا دست‌اندرکاران، اجرای این روش را منسوخ اعلام کنند اما در مقابل، بانک مرکزی نیز باید سیاستی را در پیش گیرد تا مشکلات موجود برای تولیدکنندگان تسهیل شود چراکه به اذعان کارشناسان، به علت بروکراسی پیچیده اداری، بخش قابل توجهی از واحدهای تولیدی، قادر به تأمین مواد اولیه خود نیستند و با ادامه وضع موجود، قادر به ادامه فرآیند تولید خود نخواهند بود.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000D45 برچسب ها: گمرک ، واردات ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گمرک واردات بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۴۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسانات طبیعی در بازار طلا

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که بیش از ۲۴ ساعت است که با پایان یافتن تعطیلات آخر هفته میلادی، معاملات فلزات گران بها در بازار جهانی از سر گرفته شده، قیمت طلا از آرامش و ثبات در بازار حکایت دارد.

در معاملات اخیر، قیمت طلا تنها ۱۴ دلار افزایش یافته که با توجه به نوسانات ماه‌های گذشته کاملاً طبیعی بود و هیچ نشانه‌ای از انتظار برای تشدید تنش در خاورمیانه بین ایران و رژیم صهیونیستی یا هجوم سرمایه داران برای تبدیل دارایی‌های خود به طلا در آن دیده نمی‌شود.

بر همین اساس قیمت طلا نسبت به دیروز ۱۳.۸ دلار رشد کرد و به ۲۳۵۶ دلار در هر انس رسیده است. قیمت نقره هم ۸۰ سنت بالا رفت و به ۲۸.۶۴ دلار در هر انس رسید.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که اولاً بازارهای مالی معمولاً سریع‌ترین واکنش را به هرگونه احتمال تشدید تنش در مناطق مهمی نظیر خاورمیانه از خود نشان می‌دهند و ثانیاً از آنجا که طلا به عنوان یک دارایی ایمن و کم ریسک در بازار جهانی شناخته می‌شود سرمایه‌داران در زمان بحران تلاش می‌کنند تا دارایی‌های پرریسک خود را به این فلز گرانبها تبدیل کنند.

در چنین مواقعی همواره قیمت طلا در بازار جهانی رشد چشمگیری را به ثبت می‌رساند. اما از آنجا که به نظر می‌رسد فعالان این بازار پیش بینی فروکش کردن تنش در خاورمیانه را دارند شاهد بازار متعادلی در معاملات امروز بودیم.

کد خبر 6079260 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مشکل ارز اتوبوس های جدید را پشت گمرک گذاشت
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند
  • قرارگیری خریداران ارز در زیر چتر مالیاتی
  • رویترز: اعمال تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران بعید است
  • پیمان سپاری تنها راه مقابله با خروج سرمایه
  • فرمول تعیین نرخ ارز مشخص شد/ توصیه فوری بانک مرکزی به خریداران طلا و ارز
  • صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می‌شود
  • بانک مرکزی از نوسانات شدید و مقطعی ارز جلوگیری می کند؛ هشدار درباره دلارهای تقلبی در بازار | توصیه جدی به خریداران دلار
  • هشدار عرضه دلار تقلبی در بازار آزاد
  • نوسانات طبیعی در بازار طلا