Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@00:27:35 GMT

آمار اولیه ثبت نام در رشته‌های بدون کنکور

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۱۶۵۰۹

حسین توکلی افزود: ثبت نام و انتخاب رشته برای شرکت در پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی آزمون سراسری مهرماه سال ۱۳۹۸ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی موضوع قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مصوب ۱۰ شهریور سال ۹۲ مجلس شورای اسلامی و مصوبات پانزدهمین و شانزدهمین جلسهشورای سنجش و پذیرش دانشجو ۸ و ۱۲ دی‌ماه ۱۳۹۷ از ۲۰ اسفند ۹۷ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: دفترچه راهنمای ثبت‌نام از ۱۷ بهمن ۹۷ منتشر شده است و کلیه داوطلبان متقاضی ثبت‌نام و انتخاب رشته برای شرکت در پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی آزمون سراسری مهر ماه سال ۱۳۹۸ موضوع قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مصوب ۱۰ شهریور سال ۹۲ مجلس شورای اسلامی و مصوبات پانزدهمین و شانزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو ۸ و ۱۲ دی‌ماه ۱۳۹۷ می‌توانند در این مرحله ثبت نام کنند.

مشاور عالی سازمان سنجش افزود: ثبت‌نام و انتخاب رشته برای گزینش در رشته‌های تحصیلی که پذیرش در آنها صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم) صورت می‌پذیرد منحصراً به صورت اینترنتی از امروز دوشنبه ۲۰ اسفند ۹۷ آغاز شده است و تا روز چهارشنبه ۶ شهریور ماه ۹۸ ادامه دارد.

وی گفت: دفترچه راهنمای ثبت‌نام و جدول کد رشته محل‌های مربوط به این پذیرش از ۱۷ بهمن ۹۷ بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش قرار گرفته است.

توکلی افزود: کلیه داوطلبان و متقاضیان می‌توانند بر اساس ضوابط و شرایط مندرج دفترچه راهنمای مربوط در این بازه زمانی ۶ ماهه (اسفند ۹۷ تا شهریور ۹۸) به پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش به نشانی: www.sanjesh.org مراجعه و نسبت به ثبت‌نام و تکمیل فرم انتخاب رشته (حداکثر ۱۰۰ کد رشته) به روش اینترنتی، اقدام کنند.

وی تاکید کرد: فهرست کد رشته محل‌های مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی متعاقباً از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اطلاع رسانی خواهد شد.

مشاور عالی سازمان سنجش خاطرنشان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۶۷۰ نفر در این رشته‌ها ثبت نام کرده اند.

وی گفت: با توجه به اینکه برخی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بعد از انتشار دفترچه راهنمای ثبت نام ظرفیت‌های جدید یا اصلاحاتی را به این سازمان اعلام کرده‌اند، اطلاعیه اصلاحات در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۹۸ در پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش منتشر خواهد شد و داوطلبان متقاضی می‌توانند در صورت تمایل کد رشته محل‌های انتخابی خود را ویرایش کنند.

تکالیف‌، مدارک لازم و مراحل ثبت‌نام اینترنتی در این نوع پذیرش اعلام شده است.

داوطلب متقاضی شرکت در پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم) باید یکایک اقدامات زیر را به موقع و در مهلت مقرر انجام دهد:

۱- مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور.

۲- دریافت دفترچه راهنمای ثبت‌نام از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان و مطالعه آن.

۳- تهیه فایل عکس اسکن شده داوطلب بر اساس توضیحات مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام.

۴- ثبت‌نام و انتخاب رشته از طریق سایت اینترنتی سازمان در زمان مقرر (۲۰ اسفند ۹۷ تا ۶ شهریور ۹۸)

تذکرات لازم:

۱- اخذ دیپلم نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ حداکثر تا تاریخ ۳۱ مرداد ۹۸، دارا بودن مدرک پیش‌دانشگاهی و یا اخذ مدرک پیش‌دانشگاهی حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۹۸ و یا دارا بودن دیپلم نظام قدیم و یا مدرک کاردانی (با تاریخ اخذ حداکثر تا ۳۱ شهریور ۹۸) برای کلیه داوطلبان الزامی است.

۲- دارندگان دیپلم فنی و حرفه‌ای و کاردانش نظام قدیم هنرستان که فاقد مدرک پیش دانشگاهی و یا مدرک کاردانی هستند حق ثبت نام و شرکت در این مرحله را ندارند و در صورت ثبت نام و انتخاب رشته به عنوان متخلف شناخته شده و برابر ضوابط با آنان برخورد خواهد شد.

۳- نظر به اینکه گزینش دانشجو در این مرحله بر اساس سوابق تحصیل (معدل کتبی دیپلم)، صورت خواهد گرفت؛ لذا کلیه متقاضیان (دیپلمه‌های نظام آموزشی ۳-۳-۶، نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی، نظام قدیم چهارساله دبیرستان و همچنین دیپلمه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش نظام قدیم هنرستان که دارای مدرک پیش دانشگاهی و یا کاردانی هستند) باید معدل کل و یا معدل کتبی خود را به صورت صحیح در تقاضانامه ثبت‌نام اینترنتی درج کنند.

داوطلبان توجه داشته باشند در صورت مغایرت معدل کل و یا معدل کتبی واقعی با معدل کل و یا معدل کتبی اعلام شده در تقاضانامه ثبت نامی، از ثبت‌نام پذیرفته شدگان ممانعت به عمل آمده و قبولی آنها لغو می‌شود.

تبصره ۱: داوطلبان نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ پس از ثبت نام در این مرحله از پذیرش لازم است، پس از دریافت مدرک دیپلم حداکثر تا تاریخ ۳۱ مرداد ۹۸ با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به درج معدل کتبی دیپلم خود در تقاضانامه ثبت نامی اقدام کنند.

تبصره ۲: داوطلبان دیپلم فنی و حرفه‌ای و یا کاردانش نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ و دیپلمه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش نظام قدیم هنرستان که دارای مدرک پیش دانشگاهی و یا کاردانی هستند و فاقد معدل کتبی دیپلم هستند، باید معدل کل دیپلم متوسطه خود را عیناً در بند ۱۶ تقاضانامه اینترنتی ثبت نام درج کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: قانون دانشجو آموزش عالی مجلس شورای اسلامی شورای اسلامی سازمان سنجش جدول دانشگاه آزاد اسلامی سازمان سنجش آموزش کشور دیپلم آموزش عالی دانشجو دیپلم سازمان سنجش آموزش کشور کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۶۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما نخبه نیستیم، عدالت آموزشی در اغماست! / سهم ثروت برای قبولی در رشته‌های پرطرفدار چقدر است؟ +فیلم

آمار شورای عالی انقلاب فرهنگی ثابت می‌کند ۸۶ درصد رتبه‌های زیر ۳ هزار کنکور و قبولی‌های رشته‌ها و دانشگاه‌های برتر از ۳ دهک اقتصادی بالای جامعه هستند!

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: «سه از هفت بزرگ‌تر است یا نه؟!» این عنوانی بود برای اقدامی تامل برانگیز که توسط کارگروه مبارزه با فساد و تبعیض بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در صحن دانشگاه اجرا شد. هدف از آن هم این بود تا با جلب توجه دانشجویان، نگاهی به وضعیت عدالت آموزشی انداخته شود.

 

دانشجویان در این اقدام جالب، در صحن دانشگاه حاضر شده و ابتدا به این پرسش پاسخ میداند که پیش از ورود به دانشگاه، در چه مدرسه‌ای تحصیل کرده‌اند؟ حدود پاسخ‌ها را می‌شود از قبل تخمین زد، اما این واقعیت در عمل با جواب صریح دانشجویان روشن می‌شود که اکثر قبولی‌ها در انواع مدارس غیردولتی تحصیل کرده‌اند.

 

رقابت نابرابر در ورود به دانشگاه

در ادامه از دانشجویان پرسیده می‌شود «به نظر شما آیا سه از هفت بزرگ‌تر است؟» دانشجویان در ابتدا جا می‌خورند! اما کمی بعد وقتی این حقیقت روشن می‌شود که طبق آمار شورای عالی انقلاب فرهنگی ۸۶ درصد رتبه های زیر ۳ هزار کنکور و قبولی های رشته ها و دانشگاه های برتر از ۳ دهک اقتصادی بالای جامعه هستند، برخی از آنها می‌گویند «ما نخبه نیسیتم! چون در شرایط برابر در کنکور برای ورود به دانشگاه رقابت نکردیم».

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

آمارهای تکان‌دهنده

طبق آمار فعلی ۸۰ درصد از ۳ هزار رتبه برتر کنکور در رشته های مختلف مربوط به دهک های هشتم و نهم و دهم است و هفت دهک اول که از متوسط درآمد کمتری برخوردارند تنها ۲۰ درصد از دانش آموزان دارای رتبه های یک تا ۱۰ کنکور را تشکیل می دهند. براساس آمار کنکور سال ۱۴۰۰، سه دهک بالای جامعه دارای ۸۷ درصد معدل پایین و ۸۴ درصد کسب رتبه زیر ۳ هزار بودند که این مسأله نشان دهنده برقراری عدالت آموزشی نبود.

از سوی دیگر؛ به طور متوسط  حدود ۱۰۰ میلیون تومان از سوی مردم برای ورود فرزندان خود به رشته‌های پرداوطلب دانشگاهی هزینه می‌شود که تنها افراد پردرآمد توان پرداخت این هزینه را دارند. این هزینه را باید جدای از مبلغی در نظر گرفت، که در پایه‌های تحصیلی پایین‌تر از دوازدهم، یعنی پیش از سال ورود به کنکور، برای تامین شهریه و... در مدارس مختلف هزینه می‌شود.

 

براساس آمار مدارس استعداد درخشان ما در کنکور حدودا ۳۷ درصد قبولی داده‌اند، نمونه دولتی ۲۲ درصد، غیردولتی ۱۹، دولتی عادی ۱۲، هیأت امنایی ۵ درصد و شاهد ۲ درصد قبولی در کنکور داشته‌اند.

آمار دانش‌آموزان مدارس مختلف در میان رتبه‌های برتر کنکور
نوع مدرسه درصد قبولی در میان رتبه‌های زیر ۳ هزار کنکور
استعداد درخشان ۳۷ درصد
نمونه دولتی ۲۲ درصد
غیردولتی ۱۹ درصد
دولتی عادی ۱۲ درصد
هیأت امنایی ۵ درصد
شاهد ۲ درصد

پیش از این سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آمار جالبی از نقش ثروت در تعیین سرنوشت داوطلبان داده بود و گفت: رتبه زیر ۳ هزار در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ برای رشته داروسازی و دندان پزشکی در دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ میزان ۸۶ درصد و برای دهک‌های دیگر ۱۴ درصد است، دهک اول یک دهم درصد است یعنی نسبت به رشته‌های دیگر یک سوم هم کاهش یافته است و این درصد برای دهک پربرخوردار بیش از ۵۰ درصد است.

به گفته موسوی، این آمار برای مهندسی کامپیوتر که رشته خاصی است فاجعه‌تر است، یعنی کل هفتاد درصد دهک پایین ۳ درصد آمار قبولی دارند و آن سه دهک بالا بیش از  ۹۰ درصد آمار قبولی دارند و تعداد قبولی‌های دهک اول و دوم در رشته مهندسی کامپیوتر رتبه زیر سه هزار تعداد صفر نفر و دهک دهم ۶۳ درصد است و تعداد قبولی‌های دهک نهم هم بیش از ۱۸ درصد است یعنی دو دهک پربرخوردار ۸۰ درصد قبولی زیر سه هزار رشته مهندسی کامپیوتر را در اختیار گرفتند.

 

این وضعیت در مهندسی برق فاجعه بدتری را رقم زده به طوریکه هفت دهک پایین تر ۱۱ درصد قبولی رتبه زیر سه هزار در این رشته دارند و بیش از ۸۸ درصد هم سه دهک بالاتر در این رشته رتبه زیر سه هزار آوردند، این میزان فقط برای دهک دهم بیش از ۶۳ درصد است و در رشته مهندسی برق در سه دهک اول اصلا قبولی نداریم.

در رشته حقوق ۷۳ درصد قبولی سه دهک بالاست، همچنین رشته روان شناسی بیش از ۸۰ درصد قبولی در سه دهک بالا دارد.

میزان رتبه‌های زیر سه هزار دهک‌های مختلف در رشته‌های خاص
رشته و دهک درصد
سه دهک پربرخوردار در رشته داروسازی و دندانپزشکی ۸۶
سه دهک پربرخوردار در رشته مهندسی کامپیوتر ۹۰
سه دهک پربرخوردار در رشته مهندسی برق ۸۸
سه دهک پربرخوردار در رشته حقوق ۷۳
سه دهک پربرخوردار در رشته روان‌شناسی ۸۰

 

۴۵ درصد هفت دهک اول در دانشگاه فرهنگیان قبول شدند و ۵۵ درصد دهک‌های بالاتر که این نزدیکی میزان درصد قبولی پربرخوردارها و کم برخوردارها در این رشته نشان می‌دهد که پردرآمدها به شغل معلمی علاقه چندانی ندارند. [*]

 

۱۷ تا ۲۳ مدل مدرسه داریم؟

بنا بر اطلاعات منتشر شده می‌توان تعداد مدارس موجود در کشور را تا ۲۳ نوع مختلف عنوان کرد، مدارسی که تقریبا هیچ کدام دیگر رایگان نیستند!

 

چه باید کرد؟

به نظر می‌آید تنها راه پیش روی جامعه آموزشی کشور، این است که خود دانشجویان و دانش‌آموختگان دغدغه‌مند دانشگاه‌های برتر پرچمدار حل این مسئله شوند. چراکه در حال حاضر توپ در زمین بازی دانشگاهیان است و کسی جز قشر دانشجو نمی‌تواند با تسلط بر این حوزه با استناد به آمار، ضمن برگزاری نشست‌های اندیشه‌ورزانه با حضور کارشناسان، نسبت به ارائه راهکار عملی برای برون رفت از این فضا اقدام کنند.

استمرار در این مسیر شرط اصلی به نتیجه رسیدن مطابات بر حق در حوزه عدالت آموزشی است و باید فضای فکری جامعه را نیز با آن همراه کرد.

اقدامی که شاید اولین قدم آن با برانگیختن احساسات و جلب توجه دانشجویان باید برداشته شود، مانند اقدام دانشجویان امیرکبیر که موضوع این گزارش بوده است.

 

بیشتر بخوانید:

تصمیمات صبح جمعه‌ای به نظام تعلیم و تربیت ضربه زده است/ تربیت معلم زیر ساطور تامین معلم می‌رود؟

 

 

 

دیگر خبرها

  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • تازه‌ترین آمار توزیع کارت کنکور/ آغاز برگزاری کنکور از پنجشنبه
  • آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
  • انتخاب رشته بیش از ۷۲۰ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • این دانش‌آموزان و طلاب از امسال بدون کنکور معلم می‌شوند
  • پذیرش بدون کنکور استعدادهای برتر ملی ‌در دانشگاه فرهنگیان
  • اعلام اسامی چند برابر ظرفیت آزمون استخدامی ویژه رشته شغلی آموزگار ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته بیش از ۳۲۷ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • ما نخبه نیستیم، عدالت آموزشی در اغماست! / سهم ثروت برای قبولی در رشته‌های پرطرفدار چقدر است؟ +فیلم
  • نتایج اولیه آزمون استخدام آموزگار اعلام شد