۲۴ اسفند ۱۳۹۷
کاهش سرعت در جاده ها دوباره قوت گرفت/اعلام نظر در روز یکشنبه
به گزارش خبرنگار مهر داوود کشاورزیان، معاون سابق وزیر راه و شهرسازی و رئیس پیشین سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در همایش مجمع جهانی راه (پیارک) که در چهارم آذرماه سال ۹۵ برگزار شد، اعلام کرد: این سازمان، به دنبال کاهش حداکثر سرعت خودروهای سواری در آزادراهها، بزرگراهها، راههای اصلی و راههای فرعی هر کدام به میزان ۱۰ کیلومتر بر ساعت است تا با اجرای این طرح، حداکثر سرعت در آزادراهها از ۱۲۰ به ۱۱۰، در بزرگراهها از ۱۱۰ به ۱۰۰، در راههای اصلی از ۹۰ به ۸۰ و در راههای فرعی از ۸۰ به ۷۰ کیلومتر بر ساعت کاهش یابد.
وی از ارسال این طرح به کمیسیون ایمنی راهها برای بررسی و تصویب احتمالی آن و اجرای طرح در نوروز ۹۷ خبر داده بود.
مطرح شدن دوباره کاهش سقف سرعت در جادهها پس از یک سال
حالا پس از گذشت یک سال، بار دیگر در آستانه نوروز قرار است طرح کاهش حداکثر سرعت در جادههای برون شهری در آستانه سفرهای نوروزی در کمیسیون ایمنی راهها مطرح شود.
عضو کمیسیون عمران: در کاهش کشتههای جادهای موفق نبودیم / سقف سرعت ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یابد
مجید کیانپور، عضو کمیسیون عمران مجلس سه شنبه این هفته در گفت وگو با یکی از رسانهها با اشاره به افزایش آمار کشتهها در تصادفات جادهای طی سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، حتی از معاون سابق وزیر مستعفی راه و شهرسازی نیز پیشی گرفته و اعلام کرد: باید حداکثر سرعت در جادهها، بین ۱۰ تا ۲۰ کیلومتر کاهش یابد و حداکثر سرعت مجاز در جادهها ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت باشد.
ی ادامه داد: مسئولان در واکنش به این پیشنهاد اعلام میکنند که تغییر تابلوهای سرعت در جادهها برای دولت هزینه بسیاری دارد، اما اگر هزینههای مرتبط با تصادفات از جمله تلفات جادهای، درمان مجروحین و حمایتهای دولت از معلولان را در نظر بگیریم، اصلاح تابلوهای سرعت هزینهای به دنبال نخواهد داشت.
کیانپور افزود: با کاهش سرعت مجاز در جادهها، قطعاً میزان تلفات و شدت تصادفات کاهش چشمگیری خواهد یافت و میتوان بعد از برنامه ریزی دقیقی برای اصلاح جادهها و بهبود کیفیت خودروها صورت داد.
معاون سابق حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی: کاهش سقف سرعت، تأثیری در کاهش تصادفات ندارد
مهرداد تقی زاده، معاون سابق حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی و دبیر سابق کمیسیون ایمنی راهها در گفت وگوی سال گذشته خود با خبرنگار مهر اظهار داشت: این طرح (کاهش سقف سرعت) زمانی میتواند توجیه داشته باشد که ببینیم آیا بیشترین تلفات ما در فاصله سرعت ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت رخ میدهد یا خیر؟
وی افزود: اگر بیشترین میزان تلفات ما در جادهها، بالای سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت باشد، کاهش ۱۰ کیلومتری سقف سرعت دیگر فایدهای ندارد. از سوی دیگر نیز اگر بیشترین تعداد کشتههای جادهای در کمتر از سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت باشد، دیگر کاهش ۱۰ کیلومتری حداکثر سرعت بی معنا است.
دبیر شورای تخصصی حمل و نقل مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: من شخصاً اجرای این طرح را دارای توجیه نمی دانم و فکر نمیکنم مشکل ما در بخش ایمنی راهها و تعداد کشتههای جادهای، سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت باشد.
معاون حمل و نقل وزارت راه: طرح جدید کاهش سقف سرعت خودروها یکشنبه در کمیسیون ایمنی راهها بررسی میشود
شهرام آدم نژاد معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بررسی کاهش حداکثر سرعت در جادهها در کمیسیون ایمنی راهها در دست بررسی است، اظهار داشت: یکشنبه در یکی از کارگروهها بررسی و اعلام نظر خواهد شد.
دبیر کمیسیون ایمنی راهها با بیان اینکه طرحی که سال گذشته برای کاهش سقف سرعت خودروها اعلام شده بود، مربوط به خودروهای حمل و نقل عمومی بود، گفت: طرح اخیر مربوط به همه ناوگان است که در حال بررسی است.
به گفته دبیر شورای عالی هماهنگی ترابری، مدیریت سرعت در جادهها از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس سازمان راهداری: کاهش سقف سرعت به سفرهای نوروزی پیش رو نمیرسد
عبدالهاشم حسن نیا، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای که در گفت وگوی سال گذشته با خبرنگار مهر، از منتفی شدن این طرح در روزهای پایانی سال قبل به دلیل عدم استقبال مردم از کاهش حداکثر سرعت در جادهها خبر داده بود بار دیگر روز گذشته در گفت و گو با خبرنگار مهر با تأیید ارسال طرح کاهش حداکثر سرعت خودروها در جادهها به کمیسیون ایمنی راهها گفت: این طرح در صورت تصویب هم به تعطیلات نوروز ۹۸ نمیرسد.
وی ادامه داد: اگر بحثهای کارشناسی در این خصوص به جامعه منتقل شود، شاید برداشت درستی از آن نشود؛ باید بگذاریم به جمع بندی مثبت یا منفی نهایی برسیم. چون در حال حاضر روزانه ۸ میلیون تردد در جادههای کشور داریم که میانگین طول تردد در برخی روزها به ۲۵۰ کیلومتر هم میرسد؛ بنابراین آثار اتخاذ چنین تصمیمی بر روی جامعه بسیار بالاست.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تأکید کرد: در صورت تصویب این طرح، باید منطق طرفداران آن به قدری قوی باشد که اقناع عمومی در رانندگان و مردم ایجاد کند و به علمی بودن آن در راستای ارتقای ایمنی راهها مطمئن شوند. اما هنوز این طرح در دست بررسی است و نهایی نشده است.
جمعیت طرفداران ایمنی راهها: تأثیر ۴۰ درصدی تصادفات جادهای با کاهش ۲۰ کیلومتری سقف سرعت
محمد بخارایی رئیس جمعیت طرفداران ایمنی راهها در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره کاهش حداکثر سرعت خودروها در جادهها با بیان اینکه سرعت بالا و انحراف به چپ مهمترین موضوعها در ایمنی جاده هاست، یادآور شد: غیر از صدور دستورالعملها، ترویج فرهنگ رانندگی ایمن و تردد با سرعت مطمئنه نیز در کاهش سوانح جادهای اثرگذار است. ضمن اینکه ویژگی فیزیکی راهها هم در کاهش سوانح مؤثر است.
وی افزود: با توجه به اینکه عمده سوانح جادهای ما متأثر از سرعت بالاست، ایجاد محدودیت در سقف سرعت میتواند در کاهش سوانح و تلفات جادهای اثرگذاری بالایی داشته باشد.
به گفته عضو کمیسیون ایمنی راهها، در اسپانیا با کاهش ۲۰ کیلومتری حداکثر سرعت خودروها و رساندن سقف سرعتی به ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در خصوص آزادراههای برون شهری و حداکثر ۶۰ کیلومتر بر ساعت در بزرگراههای درون شهری، کاهش تصادفات به ۴۰ درصد رسیده است.
بخارایی تأکید کرد: لازم است ما هم در ایران چنین فرآیندی را طی کنیم؛ به خصوص که تولیدات داخلی وسایل نقلیه ما آسیب پذیری بالایی دارند و در تصادفات جادهای با شدت پایین نیز میزان کشتهها و تلفات زیاد خواهد بود.
کد خبر 4568311منبع: مهر
فیلم| دفاع روحانی از قطع اینترنت جهانی و راهاندازی شبکه ملی اطلاعات!
سهم ائمه جمعه، شورای نگهبان، بسیج، تبلیغات اسلامی و حوزههای علمیه از بودجه ۹۹ چقدر است؟+جدول
منبع این خبر، وبسایت www.mehrnews.com است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۳۱۱۶۹۷۱ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: شهرام آدم نژاد
خبر بعدی:
راننده نیسان به دلیل نبستن کمربند ایمنی از خودرو بیرون پرتاب شد و فوت کرد
سرهنگ احسان مومنی اظهار داشت: ساعت ۱۳:۴۵ ظهر دیروز یکشنبه هفدهم آذرماه در مسیر شرق به غرب بزرگراه آزادگان محدوده الغدیر یک دستگاه وانت نیسان یخچالدار به علت سرعت زیاد به شدت با گاردریل برخورد می کند.
رئیس اداره تصادفات پلیس پایتخت با بیان اینکه لغزنده بودن سطح آسفالت مزید بر علت عدم توانایی رانده در کنترل خودرو بوده، گفت: این لغزندگی باعث شده وانت نیسان به سمت جنوب چرخش کرده و پس از شکستن ۷ شاخه گاردریل، راننده از خودرو به بیرون پرتاب شود.
وی افزود: در اثر شدت ضربه به راننده که مردی حدوداً ۳۵ ساله است وی در محل حادثه فوت می کند.
این مقام انتظامی گفت: بلافاصله پس از دریافت این خبر تیم کارشناسی منطقه ۲۶ پلیس راهور پایتخت، در محل حادثه حاضر شدند و با ایمن سازی محدوده تصادف برای جلوگیری از تکرار حوادث ناگوار به بررسی علل و عوامل این تصادف پرداختند.
مومنی گفت: به همین علت، در این محدوده شاهد بار سنگین ترافیک بودیم که با تلاش همکاران و خارج کردن این وسیله از موقعیت تصادف بار ترافیکی کاهش یافت و ترافیک به وضعیت قبل بازگشت .
این مقام انتظامی به رانندگان توصیه کرد: هنگام رانندگی از کمربند ایمنی استفاده کنند و در زمان بارندگی و لغزنده بودن سطح معابر با سرعت کمتری از سرعت حد مجاز حرکت کنند و کاملاً به جلو توجه کافی داشته باشند.
در انتها موُمنی اظهار داشت: امیدواریم با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی توسط کلیه کاربران ترافیک شاهد وقوع چنین حوادث تلخی در سطح معابر شهر تهران نباشیم.
۴۷۲۳۲
کد خبر 1329376