Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: در قالب طرح‌های آبخیزداری و از محل صندوق توسعه ملی ۲۱۰ میلیارد ریال برایاجرای طرح‌های آبخیزداری در ۱۰ شهرستان استان اردبیل هزینه می‌شود. ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹ استانها اردیبل نظرات - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، شهامت هدایت پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی پروژه‌های آبخیزداری اردبیل اظهار داشت: منابع طبیعی مرز سیاسی ندارد چرا که کاشت درخت برای همه سودمند است و به طور قطع این امر به تولید اکسیژن، آب و تأمین امنیت غذایی و نیز آرامش هموطنان کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مشکلات زیست‌محیطی برای همه خسارت‌بار بوده و دخالت در طبیعت آثار زیانباری را به همراه دارد، تصریح کرد: باید همه نسبت به طبیعت و محیط زیست مهربان بوده و حرمت آن را حفظ کنیم چرا که اگر طبیعت را پاس نداریم به یقین ضرر و زیان آن متوجه خودمان خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه حفظ مراتع نیز به کاهش فرسایش و نیز به حداقل رساندن آسیب‌های مربوط به سیل و بارش‌های شدید باران کمک خواهد کرد، گفت: نباید پوشش گیاهی را از بین ببریم چرا که این امر به تهدید امنیت غذایی و تولید محصول کمتر منجر خواهد شد.

پروژه آبخیزداری سنگی‌ملاتی قلعه‌گنج  افتتاح شدبیش از 12 میلیارد تومان پروژه‌های آبخیزداری در استان قم اجرا شدطرح‌های آبخیزداری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در اردبیل اجرا می‌شود711 سازه آبخیزداری در استان بوشهر ایجاد شد

هدایت با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در حفظ آب و خاک و منابع طبیعی افزود: ‌مقام معظم رهبری از بین تمام سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها تنها برای بخش منابع طبیعی از محل صندوق توسعه ملی، منابعی در نظر گرفتند که این موضوع اهمیت این بخش را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: ‌از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به ارزش 210 میلیارد ریال طرح‌های آبخیزداری در مناطق مختلف استان اجرا می‌شود که اجرای این طرح‌ها به صیانت از آب‌های زیرزمینی و منابع ارزشمند در این حوزه کمک خواهد کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل یکی دیگر از رویکردهای منابع طبیعی استان را حل مشکل اختلاف در اراضی ملی دانست و اظهار کرد: امسال 330 هزار هکتار نقشه‌برداری در قالب طرح کاداستر انجام شده و این امر به کاهش اختلافات مردم با منابع طبیعی کمک کرده که در این زمینه جا دارد از حمایت‌های شورای حفظ بیت‌المال، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی قدردانی کنیم.

وی بیان کرد: از اهالی استان انتظار می‌رود تا در حفظ و صیانت از درختان، جنگل‌ها، مراتع و نیز طبیعت کوشا باشند و از ریختن زباله و پسماند جلوگیری کنند که این امر نشان از شخصیت منطقه‌ای و فرهنگ بالای هر شهروند است.

هدایت افزود: با تاکید استاندار اردبیل در یک پویش همگانی فضاهای ورودی شهرها از زباله پاکسازی شده و در آستانه عید نوروز مسافرانی که وارد استان اردبیل می‌شوند، با سیمای شایسته روبه‌رو خواهند شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل از منابع طبیعی به عنوان نعمت خدادادی یاد کرد و گفت: همه باید دغدغه حفاظت و صیانت از این سرمایه‌های ارزشمند الهی و مواهب خدادادی را داشته باشیم و اجازه ندهیم تا درختی قطع شده و یا عده‌ای سودجو بخواهند تخریب منابع طبیعی را انجام دهند.

وی تصریح کرد: ما در مناطق جنگلی برای ساکنان آبگرمکن‌ها و نیز تنورهای گازی با سوخت‌های فسیلی در نظر گرفتیم تا در این مناطق از قطع درختان جلوگیری شده و نسبت به بهره‌گیری از سوخت‌های فسیلی توسط ساکنان این مناطق اقدام شود.

هدایت با اشاره به بروز مشکل ریزگردها اظهار کرد: ما اگر از نعمت‌های موجود صیانت نکنیم، اردبیل نیز به بیابانی‌ تبدیل خواهد شد که نمود و نشانه‌ای از آن را در منطقه زرناس و تولید ریزگردها شاهد هستیم که در فصول مختلف مشکلاتی را برای هموطنان به وجود می‌آورد.

انتهای پیام/ش

R41374/P/S6,49/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۰۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبزی کوهی؛ نچینیم و نخریم؛ چرا؟

عباس محمدی در خبرآنلاین نوشت: کوه‌های ما بر اثر چرای بی‌رویه‌ دام و طرح‌های معدنی و عمرانی بی‌حساب، در معرض فرسایش شدید هستند؛ با چیدن گیاهانی که به سبزی کوهی یا صحرایی معروف‌اند، به این تخریب‌ها دامن زده می‌شود.

طبق بند ۱۶ ماده‌ ۵۵ قانون شهرداری‌ها، یکی از وظیفه‌های این نهاد‌ها "اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدامات لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و… " است. بیشتر شهر‌های ایران، از جمله پایتخت، در کوهپایه‌ها شکل گرفته و در معرض خط سیل هستند. نابودسازیِ پوشش گیاهی کوهستان، امکان جذب بارش‌ها را بسیار کم می‌کند و خطر سیل‌های ویرانگر و مرگبار را بسیار افزایش می‌دهد. در چند دهه‌ی اخیر این‌گونه سیل‌ها افزایش چشمگیر داشته که برای نمونه در تهران می‌توان به سیل‌های تجریش، کن، و امام‌زاده داوود اشاره کرد. بدیهی است که به جز خسارت‌های جانی و مالی، خسارت عظیم دیگر، از دست رفتن خاک ارزشمند است که به هیچ قیمتی جبران‌شدنی نیست.

بند ۱۴ همین ماده‌ی قانونی، وظیفه‌ی دیگر شهرداری را "تهیه‌ی مقررات صنفی و پیشنهاد آن به انجمن [شورای]شهر" تعیین کرده است. با برداشت از این اصول قانونی می‌توان گفت که شهرداری‌ها وظیفه دارند از فروش سبزی‌های کوهی جلوگیری کنند تا خطر فرسایش خاک و بروز سیل کم‌تر شود. اگر هم لازم باشد می‌توانند ضمن هماهنگی با اداره‌های منابع طبیعی، لایحه‌ای برای تصویب مقررات لازم به شورای شهر تقدیم کنند.

یادآوری می‌کنم که طبق قانون‌ها و مقررات مختلفِ ناظر بر منابع طبیعی و محیط زیست، بریدن، ریشه‌کن کردن و سوزاندن نهال‌ها، درختچه‌ها و بوته‌ها بدون مجوز از سازمان منابع طبیعی یا محیط زیست ممنوع است و هیچ‌کس مجاز نیست به صورت دلبخواه گیاهان کوه و دشت را بچیند. تا کنون، اداره‌های منابع طبیعی و شهرداری‌ها در جلوگیری از غارت گیاهان کوهی قصور داشته‌اند و به همین علت برداشت تجاری و سنگین گیاهان خودرو و فروش گستاخانه‌ی آن در فروشگاه‌ها و کنار جاده‌ها به امری عادی بدل شده امید است از این پس در این زمینه با جدیت با متخلفان برخورد کنند.

به جز نهاد‌های عمومی و دولتی، مردم عادی هم می‌توانند با به کاربستن پیشنهاد‌های زیر، در حفظ گیاهان کوه و دشت مؤثر باشند:

هیچ گیاهی را از طبیعت نچینیم و به کسانی که سبزی‌های کوه و دشت را می‌چینند، تذکر دهیم که این کار به طبیعت آسیب می‌رساند.

سبزی کوهی یا صحرایی نخریم.

فراموش نکنیم که ادعا‌ها درباره‌ی "خواص" این گیاهان، غالبا غیرعلمی یا اغراق‌آمیز است.

به یاد داشته باشیم که اگر در زمان‌های گذشته علف‌چینی می‌شده، دلیل بر این نمی‌شود که امروز هم چنین کنیم!

از اداره‌های منابع طبیعی و شهرداری‌ها بخواهیم با افراد و فروشگاه‌هایی که سبزی کوهی می‌فروشند، برخورد کنند.

دیگر خبرها

  • آبخیزداری ومدیریت هفتاد میلیون متر مکعب روان آب در جنوب کرمان
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • سبزی کوهی؛ نچینیم و نخریم؛ چرا؟
  • پنج طرح مصوب دور اول سفر رییس‌جمهور در میامی اجرا شد
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار متر مکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • اجرای پروژه مشارکتی آبخیزداری و آبخوان‌داری با اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی در اقلید
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار مترمکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • ۹۲۷ سازه آبخیزداری در اردبیل اجرایی شد
  • احداث بند های تاخیری بر روی سرشاخه های رودخانه ها