Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@04:55:04 GMT

دانش آموزان کارآفرینان آینده

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۷۳۹۳

دانش آموزان کارآفرینان آینده

بیرجند - ایرنا - امروزه موضوع مهارت اندوزی نه تنها انتخاب نیست بلکه ضرورت است و دانش آموزان می توانند علاوه بر کسب دانش، چگونگی استفاده از آن را در محیط و دنیای کسب و کار نیز بیاموزند و به کارآفرین تبدیل شوند و مشکلات جامعه را به حداقل برسانند.

به گزارش ایرنا، امروزه با تغییر سبک زندگی، اهداف و برنامه ها باید آموزش و پرورش وارد میدان عمل شده و در زمینه ارتقای سطح دانش آموزان و رشد تفکر خلاقانه آنان بیشتر تلاش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طرح اتاق کارآفرینی مدارس (اُکام) برای ارتقای سطح دانش آموزان و رشد تفکر خلاقانه در سنین پایه چندین سال است که در کشور برگزار می شود و امسال در خراسان جنوبی نیز شروع شد و برای اولین بار رویداد اُکام، 25 اسفند ماه در بیرجند برگزار شد.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری استان درباره اولین رویداد اُکام گفت: باید بدانیم که وقتی از سنین پایه آموزش های کارآفرینی به دانش آموزان داده می شود در آینده معضل بیکاری را می توانیم ریشه کن کنیم چرا که دیگر نسلی که جویای کار باشند نخواهیم داشت و خود این دانش آموزان در آینده کارآفرین خواهند شد و نیاز داریم که سرمایه گذاری های بهتر و بیشتری در این زمینه در استان داشته باشیم.
پیمان حاجی رضایی بیان کرد: پارک علم و فناوری نیز علاوه بر رسالت خود که توسعه شرکت های دانش بنیان است وظیفه فرهنگ سازی به ویژه اشاعه فرهنگ کارآفرینی و نوآوری در جامعه را نیز بر عهده دارد.
وی اظهار داشت: برای اینکه در جامعه این فرهنگ جا بیفتد از دانشگاه ها شروع کردیم و اکنون به سمت مدارس رفته ایم.
وی گفت: هنگامی که دانش آموزان از سنین پایه آموزش کارآفرینی ببینند در تصمیم گیری های آینده از جمله انتخاب رشته و شغل موفق تر خواهند بود و به جای اینکه باری برای دولت به حساب بیایند کنار می رود و خودشان کارآفرین خواهند شد که باعث ایجاد اقتصاد پایدار در کشور می شوند.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری استان عنوان کرد: پارک علم و فناوری نیز علاوه بر حمایت در برگزاری چنین رویدادهای دانش آموزی از طرح ها و ایده هایی که توانایی اجرایی شدن داشته باشند حمایت خواهد کرد تا این فضا موقت و کوتاه مدت نباشد و ادامه داشته باشد.
وی یادآور شد: سطح ایده های مطرح شده در اُکام با توجه به کارگاه هایی که قبل از رویداد برایشان برگزار شده بود خیلی عالی بود به ویژه دانش آموزان هنرستانی کار و دانش و فنی و حرفه ای ایده های اجرایی و کاربردی تری را ارائه کردند که فراتر از تصورات ما بود.

** دانش آموزان بهترین گروه هدف برای آینده کارآفرینی
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور بیرجند نیز گفت: اینکه چنین رویدادی برای دانش آموزان برگزار شده خیلی خوب است چرا که بعد از ورود به دانشگاه دیگر مشکلی ندارند و جوانان خلاق و کارآفرینی بار آمده اند.
سیدعلیرضا محمدزاده ادامه داد: این در حالی است که اکنون خیلی از دانشجویان با مشکلات فراوانی روبه رو هستند و سرمایه گذاری بر روی دانش آموزان می تواند در آینده برآوردهای خیلی عالی داشته باشد.
وی بیان کرد: از نظر من این رویداد مزیت های فراوانی دارد که از جمله آنها می توان به ارتقای دانشِ، دانش آموزان برای ایده پردازی، استفاده از مربیان کارآفرین و جوان، آموزش چگونگی ایجاد کسب و کار، آموزش کار تیمی و نزدیک کردن ایده به محصول اشاره کرد.
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور تاکید کرد: از اینکه دانشگاه پیام نور بیرجند توانست میزبانی این رویداد را برعهده داشته باشد واقعا خوشحالم و در آینده نیز امیدواریم با همکاری پارک علم و فناوری استان چنین رویدادهایی بیشتر برگزار شود و ما هم آمادگی کامل برای همکاری و حمایت را داریم.

** ایده کارآفرینی از دبستان شروع شود
منتور رویداد اُکام و مدرس کسب و کارها هم در این زمینه گفت: ایده اُکام خیلی خوب است و نیاز جامعه این است که کارآفرینی و خلاقیت از مدارس شروع شود.
حسین شورستانی افزود: در مدارس ما خلاقیت را به نوعی از بین می برند و اینکه دانش آموز به عنوان مثال یک مسئله را با راه حل دیگری به انجام برساند غلط می دانند و فقط خط تکرار، درس خواندن و حفظ کردن را آموزش می دهد این در حالیست که با این طرح می توان این مرزها را از بین برد.
وی با بیان اینکه می توان کارآفرینی را از دوران دبستان شروع کرد اظهار داشت: به دلیل اینکه هر چه سن کمتر باشد ذهن فرد آمادگی بیشتری برای آموزش دیدن و هدایت کردن دارد و می توان آنها را از لحاظ علمی و عملی پرورش داد.
منتور رویداد اُکام درباره ایده ها نیز عنوان کرد: سطح ایده ها به نسبت دانش آموزان خیلی بالاتر بود چرا که ایده های خوبی دارند ولی دانش کافی ندارد و به همین دلیل باید در رسیدن به راه حل مناسب با افزایش دانش به آنها کمک شود.
وی تاکید کرد: در رویدادها دو هدف آگاهی رسانی و ارتقای سطح باید در نظر گرفته شود که در این رویداد نیز هدف آگاهی رسانی و بعد از آن ارتقای سطح دانش آنها بود.

** ایده هایی کاربردی
کارآفرین اجتماعی و مدیر کارگاه دستان پرتوان نیز در این رویداد به عنوان منتور حضور داشت و در این باره گفت: ایده و محصولات جالبی دیدم که جنبه کاربردی بودن آن در زندگی خیلی زیاد بود.
سارا راغبی تصریح کرد: ممکن است یک ایده خوب باشد ولی در زندگی روزمره کارآیی نداشته باشد ولی یک ایده کاربردی در زندگی همیشه مشتری دارد.
وی با بیان اینکه طرح اتاق کارآفرینی مدارس فوق العاده عالی است عنوان کرد: در مجموع مردم خلاقی داریم و اینکه از سن پایه کار شود می تواند بازخورد خوبی داشته باشد.
به گفته وی باید بدانیم که جامعه فقط به دکتر و مهندس نیاز ندارند و شغل های فراوانی است که می تواند درآمدزایی بالایی داشته باشد مانند وسایل تزئینی که در همین رویداد حتی چندین مشتری جذب کرد.
مدیر کارگاه دستان پرتوان یادآور شد: برای اینکه این فرهنگ تغییر کند و خانواده ها با نگاه کارآفرینی آشنا شوند بهتر است که والدین دانش آموزان هم در کنار فرزندان خود در چنین رویدادهایی حضور داشته باشند و وقتی فرزندشان ایده خود را مطرح می کند والدین هم آنجا باشند تا هم ارتباط فرزندان و خانواده ها ارتقا یابد هم نتیجه رویداد در سطح جامعه ملموس تر شود
تسهیلگر اتاق کارآفرینی مدارس در استان هم در زمینه رویداد اُکام که برای اولین بار در بیرجند برگزار شد، گفت: اکام خلاصه اتاق کارآفرینی مدارس است و هدف آن کارآفرین کردن دانش آموزان است.
مینا مشهدی تصریح کرد: در این طرح می خواهیم دانش آموزان برای ایجاد کسب و کار راهنمایی شوند و محصولی را که تولید کرده اند یا ایده های خود را امتحان کنند.
وی بیان کرد: ایده ها و طرح هایی که دانش آموزان می دهند مخصوص تشکیل یک استارت آپ نیست بلکه هر نوع ایده ای که به کسب و کار منجر شود و درآمدزایی داشته باشد را در نظر گرفته ایم.
تسهیلگر اتاق کارآفرینی مدارس در استان با اشاره به اینکه منتورهای رویداد اُکام اکثرا افرادی هستند که خود کارآفرین هستند، عنوان کرد: ما در این رویداد داور نداریم و قرار نیست که ایده های برتر مشخص شوند بلکه در تجربه هایی که در کشور داشته اند این موضوع را باعث ناامید شدن دانش آموزان می دانستند.
وی افزود: به همین دلیل در رویداد اکام داوری نداریم و فقط نوعی آموزش و راهنمایی کردن آنها است تا به ایجاد محصول برسند و در جشنواره ای که سال بعد می گیریم این دانش آموزان محصولات و نتایج خود را ارائه خواهند کرد و در آنجا ایده های برتر مشخص می شوند.
مشهدی با بیان اینکه قبل از این رویداد در 9 مدرسه بیرجند کارگاه های ایده پردازی و خلاقیت، مهارت های ارتباطی و شناخت بازار به صورت کامل ارائه شده است، گفت: برای ارتقای انگیزه کارافرینی در سه سطح جامعه کار کرده ایم که اولین گروه هدف دانش آموزان مقطع دوم متوسطه بودند.
وی ادامه داد: بعد از آنها همین کلاس ها را برای معلمان برگزار کرده ایم و برای والدین و اولیای دانش آموزان نیز چنین برنامه ای را داریم.
تسهیلگر طرح اتاق کارآفرینی مدارس اظهار داشت: در نخستین رویداد اُکام 28 تیم هشت نفره شرکت کرده اند که در آینده بسط خواهد یافت.
دانش آموزان و تیم هایی که در این رویداد حضور داشتند از نوع برگزاری رویداد راضی بودند و اینکه قبل از رویداد کارگاه های مختلف برگزار شده بود را خوب دانستند، همچنین نظرشان در باره منتورها مثبت بود چرا که می گفتند راهنمایی های خوبی برای اینکه به نتیجه برسیم می کنند.
7557 * 6054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي دانش آموز كارآفريني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۷۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی رویداد «مانوین» با نگاهی نوآورانه، آینده‌نگرانه و توجه به نیازهاى روز جامعه

نشست شورای سیاستگذاری رویداد ملی صنایع خلاق مانوین به همت ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با حضور جمعی از مدیران دولتی و برخی فعالان زیست بوم اقتصاد خلاق و جامعه نخبگانی این عرصه برگزار شد.
 
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم با اشاره به زمینه شکل گیری ایده و اجرایی سازی این رویداد، «کمک به حل مسائل اجتماعی از طریق ظرفیت‌های اجتماعی، ابزار‌های نوآورانه و فناورانه» را ماهیت ذاتی صنایع خلاق دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه بزرگترین جامعه آماری کشور، حوزه صنایع فرهنگی و نرم است؛ نیاز است تا فرهنگ نوآوری و فناوری در گروه‌های مختلف جامعه ورود پیدا کند؛ یکی از اهداف برگزاری این رویداد نگاه نوآورانه، آینده‌نگرانه و عدم غفلت از نیازهاى روز جامعه در عرصه‌ها و سطوح مختلف است. همچنین این رویداد با محوریت ترویج و جلب توجه سیاستگذاران، تصمیم سازان و تصمیم گیران به عرصه مهم و راهبردی صنایع خلاق است.

وی ادامه داد: کارآفرینان نیز در حوزه صنایع خلاق نقش دارند، از این رو با هدف وارد کردن فرهنگ نوآوری و فناوری که منجر به کارآفرینی و خلق ثروت می‌شود و پیرو راهبرد کلان ۲ نقشه جامع علمی کشور مبنی بر کمک به گفتمان سازی اقتصاد دانش بنیانی و ارائه دستاورد‌های حوزه فناوری‌های نرم و فرهنگی کشور، این رویداد در دستور کار قرار گرفته است.

یاسر قرائی، دبیر اجرایی رویداد گفت: برگزاری مانوین در راستای نگـاه نـوآورانه، آینده‌نگارانه و عدم غفلت از نیاز‌های روز جامعه در عرصه‌ها و سطوح مختلف و ترویج فرهنگ نوآوری است که به کارآفرینی و خلق ثروت منجر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نشست‌های تخصصی، بخش نمایشگاهی، پروتوتایپ، رونمایی، روایت پیشرفت، حکمرانی، سرگرمی، مشارکت عمومی، همرسانی، مشاوره، رقابت و مسابقه، تقدیر و ارزیابی و پنل و سخنرانی از جمله بخش‌های مختلف مانوین است.

به گفته قرائی، رویداد «مانوین» با هدف ارائه دستاورد‌های صنایع خلاق همزمان با نمایشگاه «اینوتکس ۱۴۰۳» در تاریخ ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری در پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت در تامین محتوای بخش روایت پیشرفت، مشارکت در نشست‌ها و پنل‌ها، دعوت از فعالان و صاحب‌نظران، حضور واحد‌های نوآور، خلاق و فناوری مستعد و توانمند در بخش نمایشگاهی، معرفی ظرفیت‌های استانی در حوزه‌های فناوری فرهنگی نرم، توجه به بخش بازار پردازی و لزوم زنجیره ارزش محصولات صنایع فرهنگی و نرم از جمله انتظاراتی است که از اعضا شورای سیاست‌گذاری می‌رود.

در ادامه نشست، مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث، گردشگری و صنایع دستی، یاسر جلالی دستیار ویژه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد حسین سجادی نیری، مدیر نوآوری و فناوری تکنوتجارت، محمدرضا زارع برزشی، سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش وزارت صمت، سید علی فاطمی از فعالان مرتبط در شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی مرتضی بیرنگ از فعالان و مدیران عرصه دانش بنیان و اقتصاد خلاق و برخی دیگر از حاضران در نشست به اظهار نظر و ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • تمام ایده‌های دانش‌بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟
  • حمایت از ایده‌های برتر دانش سنتی محیط زیست
  • وزارتخانه‌های اقتصادی جذب ایده فناورانه را در دستور کار قرار دهند
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • بهادری جهرمی: رشد و زایش خانواده ربوکاپ آزاد را در هجدهمین دوره شاهد هستیم
  • مهلت ارسال ایده به ششمین دوره رویداد «از ایده تا بازار» تمدید شد
  • برپایی جشنواره کارآفرینان کوچک با شعار «مدرسه کارآفرین»
  • شادی دانش آموزان ایلامی از تنبیه صهیونیست‌ها
  • اهدای گل دانش آموزان ساروی به نیروهای مسلح
  • برپایی رویداد «مانوین» با نگاهی نوآورانه، آینده‌نگرانه و توجه به نیازهاى روز جامعه