Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته آیت‎الله سیدابراهیم رئیسی از سوی رهبر انقلاب اسلامی به عنوان جانشین آیت‎الله آملی‌لاریجانی در قوه قضائیه منصوب شد. قوه قضائیه در چند سال اخیر با مشکلات عدیده‎ای از جمله فسادهای کلان اقتصادی، اطاله دادرسی‌ها در دادگاه‎ها کشور و مشکلات مربوط به مؤسسات مالی و اعتباری ورشکسته در کشور مواجه بوده که هنوز این مشکلات پابرجا هستند و باعث صدمه به اعتماد عمومی هم شده‎اند، لذا رئیس جدید دستگاه قضائی باید با جدیت تمام درصدد رفع این مشکلات و تحول در سیستم قضائی کشور و به ویژه در زمینه برخورد با مفسدان اقتصادی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام والمسلمین، عبدالحمید ثابت، عضو هیئت‌علمی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه و مدیرگروه اقتصاد دانشگاه عدالت، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به وظایف اقتصادی قوه قضائیه اظهار کرد: اقتصاد ما در شرایط خاصی قرار دارد چراکه وضع تحریم‌های بی‌سابقه از سوی آمریکا علیه کشور وجود دارد. البته در خط مقدم این جبهه، قوه مجریه قرار دارد که باید به وظایف خود عمل کند اما طبیعی است که قوه قضائیه هم در شرایط فعلی وظایف ویژه‌ای بر عهده دارد.

وظایف قوه قضائیه در قبال معیشت مردم

وی ادامه داد: اگر در برخی دستگاه‌های اجرایی، نارسایی یا فسادی وجود داشته باشد، وظایف قوه قضائیه در این زمینه‌ها سنگین‌تر می‌شود و برخورد این قوه با مفاسد و برطرف کردن زمینه‌های فساد و یا مقابله با کسانی‌که ممکن است از این موقعیت سوء استفاده کنند و باعث فشار به مردم می‌شوند، زمینه آرامش بیشتر مردم را فراهم خواهد کرد.

ثابت با اشاره به نقش قوه قضائیه در قبال معیشت مردم افزود: بنابراین در این دوران وظیفه قوه قضائیه بسیار سنگین است. در شرایط کنونی اگر بخواهیم به برخی موارد اشاره کنم، موضوع معیشت روزانه مردم و لوازم گذران زندگی آن‌ها اهمیت فراوانی دارد. از سوی دیگر نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی که ممکن است فسادی در آن‌ها رخ دهد و اقتصاد جامعه را ناکارا کند، از مسئولیت‌های مهم قوه قضائیه است.

ضرورت نظارت بر بازار مسکن و خودرو

عضو هیئت‌علمی جامعة‌المصطفی(ص) با اشاره به اهمیت نظارت بیشتر قوه قضائیه بر بازار یادآور شد: در این ایام، گرانی گوشت، زندگی مردم را به صورت مستقیم تحت تأثیر قرار داده است بنابراین وظیفه قوه قضائیه است که از همه اهرم‌هایی که در اختیار دارد استفاده کند و بتواند فساد در این بخش‌ هم از بین ببرد و حتی اجازه ندهد زمینه‌های آن هم ایجاد شود.

این کارشناس اقتصاد اسلامی به مسئولیت قوه قضائیه در زمینه آرامش در بازار خودرو و مسکن اشاره و بیان کرد: موضوع دیگری که بسیاری از مردم از آن گلایه‌مند هستند، بخش مسکن و خودرو است. ممکن است قوه قضائیه نتواند به صورت مستقیم در این بخش‌ها تأثیرگذار و سیاستگذار باشد اما با مقابله با فساد در این بخش‌ها می‌تواند در بهبود وضعیت مؤثر باشد چراکه در مرحله اول، وظیفه قوه مجریه است که بر این بخش‌ها از اقتصاد کشور نظارت داشته باشد.

آثار منفی اقتصادی طولانی شدن روند دادرسی‌ها

مدیرگروه اقتصاد دانشگاه عدالت به طولانی شدن دادرسی‌ها در دستگاه قضائی و لزوم چاره‌اندیشی برای آن اشاره کرد و افزود: اطاله دادرسی آثار منفی اقتصادی هم در پی دارد چراکه هرچقدر رسیدگی به یک پرونده بیشتر شود ضرر و زیان‌های مادی بیشتری را متوجه طرف‌های پرونده خواهد کرد و افراد هم باید زمان زیادی را صرف کنند تا احیاناً به حق خود برسند. طبیعتاً راه ‌حل‌های مختلفی هم برای این وضعیت وجود دارد. برای مثال، افراد می توانند با کدخدامنشی، قبل از رسیدگی در محاکم قضایی، اختلافات خود را برطرف کنند.

وی با اشاره به آثار مثبت حل اختلافات در میان مردم از طریق کدخدامنشی ادامه داد: چنین اقداماتی، هم هزینه‌ها را پائین‌تر خواهد آورد و هم اینکه زودتر به نتیجه می‌رسد. از سوی دیگر اخلاقیات در جامعه تقویت می‌شود و مردم با تفاهم و توافق بیشتری مسائل را دنبال خواهند کرد و حق‌گرایی هم نمود بیشتری در جامعه پیدا خواهد کرد.

ضرورت نظارت بیشتر بر بانک‌ها

ثابت گفت: طبیعتاً همت قوه قضائیه باید بر این باشد که اگر خود مردم به توافق نرسیدند، آنگاه مسائل و اختلافات به قوه قضائیه ارجاع داده شود، نه اینکه کوچک‌ترین مسائل و حتی یک درگیری ساده بین مردم، به این قوه ارجاع داده شود. البته این موضوعی زمان‌بر است اما امیدواریم با همتی که آیت‌‌الله رئیسی و همکاران ایشان در قوه قضائیه دارند به این وضعیت پایان داده شود.

عضو هیئت‌علمی جامعة‌المصطفی(ص) بر ضرورت نظارت بیشتر بر نهادهای پولی و مالی اشاره کرد و یادآور شد: البته در این مورد هم ابتدا باید دولت و قوه مجریه نظارت‌ و بازرسی کافی را داشته باشند اما در مواردی همانند بانک‌ها که حساسیت بیشتری وجود دارد و احتمال سوءاستفاده زیاد و در سطح گسترده هست، قوه قضائیه هم باید از اهرم‌های کنترل، نظارت و بازرسی، از وقوع جرم پیشگیری کند و از سوی دیگر باید نهادهای خاصی در این قوه تأسیس شود که در صورت وقوع جرم، به شکل سریع‌تر به این فسادها رسیدگی شود تا به میزان کمتری شاهد فساد در بخش پولی و مالی باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا سیاست و اقتصاد قوه قضائیه فساد مفاسد اقتصادی آیت الله رئیسی بانک نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۹۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های رسانه‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ، رییس کل دادگستری گیلان امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی و تنویر صحیح افکار عمومی در جامعه گفت: خبرنگاران درخط مقدم اطلاع رسانی هستند و رسالت سنگینی بر عهده دارند و همه مسئولان موظف به پاسخگویی به مطالبات خبرنگاران هستند.
حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل صادقی با اشاره به لزوم حمایت از خبرنگاران از سوی دستگاه قضایی گفت: با توجه به اهمیت این موضوع شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های رسانه‌ای استان از فردا راه اندازی می‌شود تا مشکلات قضایی فعالان رسانه سریعتر و ویژه‌تر رسیدگی شود. 
وی با بیان اینکه تکثر رسانه نعمت و یکدست کردن آن سم است، افزود:نگاه و دیدگاه‌های مختلف باید شنیده شود، ارزش رسانه باید ارتقاء یابد و باید باور کرد که مجموعه پرقدرتی به عنوان رسانه می‌تواند برای رسیدن به اهداف یاریگر باشد.

رییس کل دادگستری گیلان با تاکید بر اینکه نقد خوب است، اما تخریب نه، اضافه کرد: برای قوت جمهوری اسلامی حرف و قلم زدن خوب است، اما هوشیاری و هوشمندی برای همصدا نشدن با دشمن مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی نیارکی با بیان اینکه در پاسخگویی و شنیدن انتقاد‌ها نباید رنجید، گفت: پیشبرد انقلاب و اسلام با هدایت‌های امامین انقلاب بوده و هست امروز ما در کشوری آزاد زندگی می‌کنیم که حرف‌ها به راحتی زده می‌شود و آزادی بیان وجود دارد.

وی خطاب به خبرنگاران با تاکید بر اینکه در کشور اسلامی باید پایبند به ارزش‌های اسلامی باشیم، ادامه داد: در نوشتن اخبار مقید باشید؛ پاسخگونبودن مسئولان حل مساله نیست مدیران باید پاسخگو باشند.
رییس کل دادگستری گیلان بر لزوم برخورد با فساد در دستگاه‌های اداری استان تاکید و تصریح کرد: مبارزه با فساد اولویت دستگاه قضا است و در این خصوص اقداماتی از جمله راه اندازی سامانه حمایت از گزارشگران فساد انجام شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح عفاف و حجاب نیز گفت: بی حجابی حرام شرعی و سیاسی است و‌دستگاه قضا مطابق قانون با هنحارشکنان برخورد خواهد کرد. 
حجت الاسلام والمسلمین صادقی همچنین از ضابطان قضایی خواست در برخوردبا افراد هنجار شکن قانون را رعایت کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • توجه به نیروی انسانی رویکرد قوه قضائیه است
  • رأی قطعی کارمند متخلف یکی از بانک‌های شهرستان البرز صادر شد
  • جزئیات تکان‌دهنده از عملیات پلیس در زیرپوست شهر؛ از انهدام خانه‌های فساد تا مقابله باقاچاق زنان
  • لزوم نظارت بر تولید نان از مزرعه تا سفره
  • ۲ عضو جدید وارد شورای نظارت بر صدا و سیما شدند
  • نمایندگان جدید قوه قضائیه در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما منصوب شدند
  • نمایندگان قوه قضاییه در شورای نظارت بر صدا وسیما منصوب شدند
  • سپاه، نهادی مردمی و مرتبط با مردم است
  • تجمع مردمی حامیان مقابله با بی‌حجابی و بدپوششی
  • راه اندازی شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های رسانه‌ها