Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@22:04:49 GMT

افتتاج مرکز مطالعات فارسی در بلگراد

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۹۲۸۴

افتتاج مرکز مطالعات فارسی در بلگراد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، افتتاح این مرکز در مراسمی با حضور حسین ملاعبداللهی سفیر کشورمان، مهدی شیرازی، رایزن فرهنگی، دکتر رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی، دکتر لیلیانا مارکوویچ، رئیس دانشکده ادبیات و جمعی از مسئولان دانشکده، استادان و دانشجویان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این مراسم، دکتر مارکوویچ، رئیس دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه بلگراد ضمن قدردانی از تلاش‌های صورت‌گرفته برای تأسیس این مرکز اظهار کرد: در سالهای اخیر، زبان فارسی در این دانشکده جایگاه ویژه‌ای یافته و از این رو، مصمم به ارتقای سطح آموزش این زبان هستیم و تأسیس این مرکز در راستای این هدف و در نتیجه همکاری مشترک با سفارت جمهوری اسلامی ایران، رایزنی فرهنگی و بنیاد سعدی است.

او به فعالیت‌های علمی و پژوهشی مراکز ادبیات و زبان‌های خارجی و از جمله پروژه راه ابریشم، که در مرکز مطالعات آسیای این دانشکده در جریان است، اشاره کرد و افزود: تشکیل مرکز مطالعات فارسی که از این پس به مجموعه مراکز آموزشی این دانشکده اضافه می‌شود، عهده‌دار پژوهش‌های علمی و خدمات آموزشی مرتبط با فرهنگ، زبان و ادبیات ایران است.

او ابراز امیدواری کرد که این امر به آشنایی بیشتر دانشجویان و جامعه علمی صربستان از فرهنگ و ادب ایران بیانجامد.

ر ادامه، حسین ملاعبدالهی، سفیر کشورمان در صربستان طی سخنانی ضمن تشکر از حضور مسئولان، استادان، محققان، دانشجویان دانشگاه بلگراد و دیگر میهمانان حاضر در مراسم، تأسیس مرکز مطالعات فارسی را در دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی بلگراد، اقدامی مهم برای مراودات علمی، فرهنگی و تحقیقاتی بین دو کشور توصیف کرد که با موافقت و مساعدت پروفسور مارکوویچ رئیس دانشکده و همکارانش محقق شد.

ملاعبداللهی در سخنان خود همچنین از پروفسور بوژکوویچ رئیس گروه دوستی صربستان و جمهوری اسلامی ایران به‌خاطر حمایت‌های معنوی او و از شیرازی، رایزن فرهنگی کشورمان در بلگراد به‌خاطر تلاش برای تجهیز مرکز مذکور و همچنین از بنیاد سعدی برای پشتیبانی از تشکیل این مرکز تشکر و قدردانی کرد.

سفیر کشورمان در ادامه سخنان خود با اشاره به توسعه روزافزون روابط فرهنگی دو کشور، اظهار کرد: افزایش شناخت مردم و نخبگان فرهنگی دو کشور از یکدیگر، سنگ بنای مستحکم تحکیم و توسعه مناسبات دو کشور در همه زمینه‌های مورد علاقه را تشکیل می‌دهد.

او تأسیس مرکز مطالعات فارسی دانشگاه بلگراد را یکی از گام‌های مؤثر برای افزایش شناخت طرفین از یکدیگر توصیف کرد و افزود: این مرکز علاوه بر تأمین منابع و مأخذ مهم ادبیات و فرهنگ ایران برای دسترسی آسان استادان، محققان و دانشجویان، با برگزاری نشست‌ها و برنامه‌های گوناگون نقش مؤثری را برای ارتقای شناخت و درک مشترک فرهنگی بین دو کشور ایفا خواهد کرد.

سفیر کشورمان در خصوص ادبیات و فرهنگ ایران و زبان فارسی اظهار کرد: زبان فارسی ازجمله شناخته‌شده‌ترین زبان‌ها در بین ملل جهان است. غنای ادبیات و فرهنگ و تمدن زبان فارسی موجب شده است که این زبان یکی از تاثیرگذارترین زبان‌های جهان در ارتقای فرهنگ و تمدن بشری باشد.

او غنای زبان فارسی را مرهون بزرگان شناخته‌شده‌ای همچون حافظ، سعدی، فردوسی، خیام، مولانا و دیگر استوانه‌های زبان فارسی توصیف کرد که شهرتی جهانی دارند و به دلیل خلق آثار بی‌بدیل در زمینه‌های مختلف اخلاقی، فلسفی، عرفانی، دینی، فکری نزد اقوام و ملل مختلف جهان محترم و عزیز داشته می‌شوند.

دکتر رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی نیز طی سخنانی با اشاره به اهمیت آموزش علمی زبان فارسی اظهار کرد: بنیاد سعدی رویکردی علمی به موضوع آموزش و گسترش زبان فارسی دارد و در همین راستا، همکاری، حمایت و پشتیانی از فعالیت‌های مرکز مطالعات فارسی دانشگاه بلگراد را ادامه می‌دهد.

او افزود: زبان فارسی با غنای ادبی هزارساله، محملی برای انتقال فرهنگ ایرانی است و از این رو، مورد توجه پژوهشگران در حوزه مطالعات فرهنگی و ادبی است.

وی اظهار امیدواری کرد که با استمرار فعالیت‌های مرکز مطالعات فارسی در دانشگاه بلگراد، زمینه برای انجام پژوهش‌های علمی و فعالیت‌های آموزشی در حوزه زبان، ادبیات و فرهنگ کشورمان فراهم آید. او همچنین از حمایت سفارت کشورمان و تلاش‌های شیرازی، رایزن فرهنگی کشورمان و نیز دکتر سعید صفری مدرس زبان فارسی در بلگراد قدردانی کرد.

در بخش پایانی این برنامه، از کتاب «گام اول» با ترجمه صربی، که برای استفاده دانشجویان و علاقه‌مندان به آموزش زبان فارسی است، رونمایی شد.

کد خبر 4570011 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: بلگراد ادبیات فارسی بنیاد سعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۹۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛رئیس دانشگاه شهرکرد گفت: با توجه به دشواری‌های دریافت این مجوز از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعداد محدود این مراکز در سطح کشور، با تعاملات و پیگیری‌های انجام شده، مجوز راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان (آزفا)، در اردیبهشت‌ماه از سوی مدیرکل امور دانشجویان بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به دانشگاه شهرکرد اعطا شد.
پیرعلی افزود: نظر به سیاست‌های گسترش زبان فارسی در تمامی کشو‌رهای منطقه و جهان، دانشگاه شهرکرد با ایجاد و گسترش این مرکز، می‌تواند به یکی از محور‌های اصلی جذب و آموزش زبان فارسی به اتباع خارجی و دانشجویان بین‌المللی در استان و کشور تبدیل شود.
وی گفت: مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان فرصتی را فراهم می‌آورد که فارسی‌آموزان برای دستیابی به اهداف شغلی و ادامه تحصیل در ایران، زبان فارسی را در زمانی کوتاه یاد بگیرند. در انتهای هر دوره به زبان‌آموزان مدرک بین‌المللی ارائه می‌شود که مورد تأیید وزات علوم، تحقیقات و فناوری ایران است.
هم اکنون بیش از ۳۰۰ دانشجوی بین الملل در دانشگاه شهرکرد مشغول به تحصیل هستند و دانشگاه شهرکرد در تلاش است که با ارائه خدمات مناسب پذیرای تعداد بیشتری از دانشجویان بین الملل در آینده باشد.
سایر دانشگاه‌های استان و کشور هم می‌توانند از خدمات مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان (آزفا) دانشگاه شهرکرد بهره‌مند شوند.

دیگر خبرها

  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی با فعال شدن خانه‌های فرهنگ ایران در پاکستان
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم