Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد جامعه‌شناسی گفت: امروزه جشن چهارشنبه سوری دستخوش تحول شده است و دیگر آن سنت‌های قدیمی رواج ندارد و جوانان با چراغانی کردن و آتش بازی ٬ ترقه و با صدای انفجار این روز را جشن می‌گیرند. ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۷ استانها کاشان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، چهارشنبه سوری که با نام‌های جشن چهارشنبه پایان سال و شب چهارشنبه سرخ هم شناخته می‌شود؛ یکی از جشن های بزرگ ایرانی است که در شب آخرین چهارشنبه هر سال (سه شنبه شب) برگزار می‌شود که در اصل نخستین جشن پیش از نوروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شاهنامه فردوسی اشاره‌هایی به جشن چهارشنبه نزدیک سال نو شده است که این موضوع، نشان دهنده کهن و قدیمی بودن این جشن است. مراسم و آداب سنتی این بزم ملی، از گذشته تا به امروز در فرهنگ مردم ایران جا افتاده است.

«نه به چهارشنبه سوری» در سطح ملی اجرا می‌شوددستگاه قضا با مخلان امنیت مردم در "چهارشنبه سوری" قاطعانه برخورد می‌کندآگاه‌سازی «خطرات چهارشنبه سوری» از اولویت‌های آموزشی در مدارس قزوین است

با توجه به اینکه این جشن باستانی یکی از سنت‌های قدیمی کاشان است گزارش میدانی تسنیم ما را بر این داشت که با اهالی مردم کاشان به گفت و گو بپردازیم.

مهدی احمدی  یکی از شهروندان کاشانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه آئین چهارشنبه سوری در بین جوانان امروزی فراموش شده است، اظهار داشت: ما در گذشته در این شب کپه‌های آتش را با فواصل معین روشن می‌کردیم و با خواندن زردی من از تو، سرخی تو از من از روی آتش می‌پریدیم.

وی ادامه داد: در این شب چند رنگ پُلو(برنج و خورشت) می‌پختند و شب با خوردن آجیل بی نمک و میوه سپری می‌شد.

عباس محمدی به مراسم قاشق زنی در این شب اشاره کرد و گفت: زمانی که ما نوجوان بودیم در شب چهارشنبه سوری چادر به سر می‌کردیم و روی صورت خود را می کشیدیم و با قاشق و کاسه ای به درب خانه همسایه‌ها می‌رفتیم و با زدن درب خانه صاحب خانه را خبر می کردیم و با قاشق به ظرف مسی می زدیم و مقداری پول و یا اجناسی از قبیل شیرینی، بادام، انجیر خشک و مانند آنها در کاسه قاشق زن می‌گذاشتند.

علی کمالی یکی از همشهریان دیگر که اهل روستای استرک بود از آداب و رسوم چهارشنبه سوری در این روستا گفت: در روستای استرک، مردم در کوچه ها آتش درست می‌کردند، از روی آن می‌پریدند و شعر (غم بره ‌شادی بیاد، محنت بره خوبی بیاد،) زردی من از تو، سرخی تو از من را می‌خواندند.

فاطمه حسین‌پور یکی از اهالی روستای نشلج کاشان بیان داشت: در شب چهارشنبه آخر سال مقداری بوته گون از صحرا جمع میکردیم و در پشت بام ها آتش می زدیم و از روی آن می پریدیم و شعر سرخی تو از من زردی من از تو، غم برو شادی بیا محنت برو روزی بیا، را می خواندیم.

همچنین ما یک کوزه سفالی را پر از آب می کردیم و روی پشت بام می گذاشتیم زیرا بر این باور بودیم که اموات در این ایام به خانه سر می زنند و از این آب می خورند.

جشن چهارشنبه سوری دستخوش تحول شده است

سمانه سادات جوادی کارشناس ارشد جامعه‌شناسی با تاکید بر اینکه باید سنت‌های گذشتگان را حفظ و احیا کرد، تصریح کرد: یکی از اهداف بقای جامعه حفظ سنت‌ها، ارزش‌ها و آداب و رسوم و انتقال آن‌ها به نسل‌های آینده است.جشن چهارشنبه سوری یکی از سنت‌هاست که سابقه دیرینه در جامعه ما داشته و گذشتگان ما به خوبی این سنت را حفظ و به نسل بعد از خود انتقال دادند.

این کارشناس ارشد جامعه‌شناسی بیان کرد: امروزه جشن چهارشنبه سوری دستخوش تحول شده است و دیگر آن سنت‌های قدیمی رواج ندارد و جوانان با چراغانی کردن و آتش بازی و ترقه و با صدای انفجار این روز را جشن می‌گیرند که یک پدیده جدیدی است، که دنیای مدرن به جشن سوری اضافه کرده است.

وی افزود: انفجار و صدای مهیب در اسلام و زرتشت فاقد قداست الهی است و بعد عرفی و دنیایی جشن سوری بیش‌تر شده و آن را در بستر دنیای مدرن قرار داده است.

جوادی با اشاره به اینکه کارکرد اصلی جشن چهارشنبه سوری باید حفظ شود، اذعان داشت: این جشن باستانی یکی از بهترین جشن‌ها برای شادی و گردهمایی است و اگر مثل گذشته برگزار شود حادثه ناگواری به دنبال ندارد و زیباترین جشن‌های ایرانی برای تخلیه هیجان و جوانان است.

انتهای پیام/ ت

R7845/P/S6,1369/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۰۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجری موفق طرح نور در کرمانشاه

مهدی حاجیان فرمانده انتظامی استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران، با تشکر و قدردانی از همراهی شهروندان کرمانشاه و به‌خصوص بانوان شریف با پلیس در اجرای طرح نور، گفت : کرمانشاه جزو استان‌های ممتاز و نمونه کشور در طرح نور است.

وی گفت: خوشبختانه بانوان این دیار خود را مقید و ملزم به رعایت حجاب می‌دانند چرا که از دیرباز فرهنگ پوشیدگی، عفت و پاکدامنی در میان مردم اصیل و نجیب کرمانشاه وجود داشته است.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه فرهنگ اصیل کردی که حجاب، عفاف، پوشیدگی و پاکدامنی اجزای لاینفک و جدایی‌ناپذیر آن را تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: برهنگی و کشف حجاب در این فرهنگ اصیل که مملو از غیرت و جوانمردی است، جایی ندارد.

وی به تلاش رسانه‌های معاند برای عادی انگاری موضوع کشف حجاب در جامعه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این تلاش مذبوحانه به جایی نرسید و اکثریت قریب به اتفاق مردم و بانوان ارجمند ایران اسلامی و استان کرمانشاه با حفظ پوشش مناسب دشمنان را در دستیابی به اهدافشان بازداشتند.

حاجیان با بیان اینکه کشف حجاب در قانون جمهوری اسلامی جرم و فعلی حرام محسوب می‌شود، گفت: پلیس مجری قانون است و اجازه نخواهد داد عده‌ای بسیار قلیل، این قانون الهی را نادیده گرفته و هنجارشکنی کنند.

 حاجیان از برخورد قانونی پلیس با افراد هنجارشکن و بدحجاب خبر داد و گفت: همکاران ما ابتدا تلاش می‌کنند با امر به معروف و نهی از منکر، معدود افراد بدحجاب را راهنمایی کنند و در صورت بی‌توجهی، اقدامات قانونی بعدی برای برخورد با آنها انجام خواهد شد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • درگیری دوباره در اردوگاه تروریست‌های سوری
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر
  • قیمت خودرو‌های ایرانی در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود
  • قیمت لوازم خانگی ایرانی در بازار چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • اجری موفق طرح نور در کرمانشاه
  • درخشش هنرمندعکاس سیستان وبلوچستان درجشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست
  • هنرمند سیستان و بلوچستانی جایزه جشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست را از آن خود کرد
  • آبگرفتگی در شهرستانهای شمالی اصفهان/بارش ها تا چهارشنبه ادامه دارد
  • تداوم بارش‌ها در اصفهان تا چهارشنبه / سیلاب در نطنز و آب‌گرفتگی در بعضی محورهای استان