Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پیشی گرفتن در برداشت از میدان گازی پارس جنوبی به عنوان میدان مشترک با قطر از زمان آغاز فعالیت در این حوزه دنبال می شد که هم اکنون با بهره برداری از فاز‌های ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی این هدف محقق و رنگ حقیقت به خود گرفت. به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، میدان گازی پارس جنوبی با دارا بودن ۸ درصد کل ذخایر گاز جهان به عنوان بزرگترین منبع گازی جهان شناخته شده که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در آب‌های خلیج همیشه فارس قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  میدان مشترکی که به دلیل قوانین بین المللی موجود در میادین مشترک که یک منبع زمانی که میان دو کشور مشترک باشد حداقل و حداکثری برای برداشت از آن وجود ندارد و کشور‌ها با اتکا به میزان توانایی و پیشرفت خود می‌توانند از آن برداشت کنند، زمینه ساز شکل گیری رقابت میان دو کشور ایران و قطر شد.   رقابتی که در ابتدا کشور قطر به دلیل ورود زودتر به میدان و سرمایه گذاری بر روی آن از ایران پیشی گرفت و معادلات برداشت را به نفع خود پیش برد و صنعت نفت ایران نیز پس از ۶ سال فعالیت کشور قطر یعنی در سال ۷۷ برای نخستین بار فعالیت صنعتی خود را در منطقه عسلویه و برای استفاده از این میدان آغاز کرد.

صنعتگران حوزه نفت و گاز در راستای توسعه این ابر میدان گازی، ۲۴ فاز و ۲۸ بلوک برای آن تعریف کرده اند که تا سال ۸۵، پنج فاز، تا سال ۹۲، پنج فاز و طی سال‌های ۹۲ تا ۹۶، ده فاز به بهره برداری رسید تا برداشت گاز از این میدان را به ۵۷۰ میلیون مترمکعب در روز برساند.   سال جاری، ایام پر رونقی برای پارس جنوبی به حساب آمد تا جایی که بهره برداری از فاز‌های ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی و سکو‌های A. و C. فاز ۱۴ نیز در کارنامه کاری این منطقه ثبت شد، دستاورد بزرگی که میزان برداشت گاز از این میدان مشترک را به ۶۱۰ میلیون مترمکعب در روز رساند.   طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی که معادل ۲ فاز متعارف است تا سال ۹۹ پایان می‌یابد تا در نهایت برداشت از این میدان را به ۷۵۰ میلیون متر مکعب در روز برساند.   میدان مشترک پارس جنوبی علاوه بر تامین گاز داخل کشور اهدافی مانند تزریق به میادین نفتی، تولید میعانات گازی و گاز مایع به عنوان خوراک واحد‌های پتروشیمی در کنار صادرات را دنبال می‌کند که با برداشت بیشتر از این میدان رونق صنعتی و اقتصادی محقق خواهد شد.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پارس جنوبی صنعتی قطر عسلویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۱۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن درباره میدان آرش را مردود اعلام و بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در واکنش به بند مربوط به ادعای کویت درباره میدان آرش گفت: طرح ادعای یک‌جانبه در این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند.

وی با اشاره به مذاکرات و رایزنی‌های قبلی فی مابین ایران و کویت تصریح کرد: به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب نموده و به جای آن به مذاکرات فنی و حقوقی برگردد که بهترین و مناسب‌ترین مسیر برای رسیدگی به موضوع است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات مشترک، آمادگی دارد در خصوص چارچوبی که متضمن احترام به منافع مشترک باشد، گفت و گوها را ادامه دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اصل حسن نیت در تعاملات منطقه‌ای، بر ضرورت اجتناب از مداخله دولت های ثالث در خصوص این موضوع تصریح کرد.

وی گفت: بدون تردید دولت های ذیربط می‌توانند در پرتو همکاری های دوستانه و در راستای منافع مشترک، بدور از جنجال‌های رسانه‌ای به توافق لازم نایل شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • کنعانی مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را مردود دانست
  • واکنش ایران به ادعای کویت درباره میدان آرش | به کویت توصیه می‌کنیم ...
  • کنعانی: مفاد بیانیه مشترک کویت و اردن در مورد میدان آرش مردود است
  • ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش
  • تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!