Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: کاظم جلالی، رئیس پژوهشکده مجلس که در عالم سیاست او را به عنوان یکی از نزدیک ترین یاران علی لاریجانی و از جمله حامیان روحانی می شناسند، سعی دارد همچون دیگر حامیان دولتین یازدهم و دوازدهم بین خود و دولت مورد حمایشان فاصله ایجاد کنند تا ترکش های ناکارامدی قوه مجریه به آنها اصابت نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نماینده مجلس که روزی در تبلیغات انتخاباتی مجلس دهم، خود را از افراد موثر تصویب برجام در مجلس معرفی می کرد و نهایتا همراه با 29 نفر دیگر با لیست امید از تهران به حضورش در بهارستان ادامه داد، در گفتگو با روزنامه اصلاح طلب اعتماد گفته است: «اتفاقي كه تا به حال در دولت‌ها و جريان‌هاي سياسي‌مان افتاده، اين است كه هركدام با اسمي آمده‌اند اما چون نتوانسته‌اند خوب كار كنند، اسم‌ها را هم خراب كرده‌اند»

به گزارش جهان نيوز، بخش های مهم این گفتگو را در ادامه خواهید خواند:

*مردم نسبت به وضعيت اداره كشور نقد دارند، نقد جدي هم دارند اما در عين حال به نظر مي‌رسد چند اصل براي‌شان حائز اهميت است. يكي اينكه اصل نظام بايد حفظ شود، دوم اينكه امنيت‌شان دچار خدشه نشود و سوم اينكه بالاخره مردم ما مردم متديني هستند، يعني به‌لحاظ مذهبي، پايبند هستند و نمي‌خواهند اين اصول ديني و مذهبي، آسيب ببيند.

*كشور در حال حاضر به چه جرياني نياز دارد؟! به نظر مي‌رسد اين جريان يك؛ بايد عقلاني باشد و عاقلانه فكر كنند، دوم؛ متعادل باشد و تندروي نكند و سوم؛ كارآمد باشد و بلد باشد چه كار كند.

*اتفاقي كه تا به حال در دولت‌ها و جريان‌هاي سياسي‌مان افتاده، اين است كه هركدام با اسمي آمده‌اند اما چون نتوانسته‌اند خوب كار كنند، اسم‌ها را هم خراب كرده‌اند... وقتي مي‌آييد و مي‌گوييد اعتدال؛ مثلا الان شما شايد بگوييد اين جرياني كه شما از آن نام مي‌بريد، مي‌شود همين اعتدال. ما مي‌گوييم نه! حضرت علي‌(ع) فرمود: «اِعرف الحق». اول حق را بشناس، بعد اهلش را بشناس. ما مي‌خواهيم با اهلش بياييم. مي‌خواهيم بگوييم اين آدم‌هايي كه امروز آمدند و گفتند اعتدال، نتوانستند به آن نقطه برسند و در برخي موارد، حتي چالش و دعوا راه انداختند.

*اينكه هر روز براي مردم مرثيه بخوانيم كه نمي‌شود. بگوييم‌ اي مردم گردنه سختي پيش‌رو داريم، ‌اي مردم دارد سونامي مي‌آيد، ‌اي مردم قرار است سال آينده خيلي اتفاقات بيفتد، اينكه هنر نيست. در سال پنجاه‌ونه، صدام آمد و فرودگاه مهرآباد را در قلب تهران زد، برخي از مسوولان بلندپايه كشور سراسيمه رفتند خدمت حضرت امام(ره) و گفتند چه نشسته‌ايد كه صدام آمد! امام(ره) هم فرمود «يك دزدي آمد، يك سنگي پرت كرد، فرار كرده، رفته است سرجايش. او مي‌رود و ما آن چنان سيلي‌اي به صدام بزنيم كه ديگر قدرت بلند شدن نداشته باشد». بحثم اين است كه مسوول بايد از وزانتي قابل‌قبول برخوردار باشد. من برخي دوستان را در داخل دولت مي‌بينم كه هر روز حرف‌هاي نااميدكننده مي‌زنند. ما بايد برنامه‌ريزي داشته باشيم. مي‌گويند فرداي‌مان فرداي سختي است، خب پس بايد براي اين فرداي سخت برنامه داشته باشيم، بدون برنامه‌ريزي كه نمي‌توانيم پيش برويم،

*من كه خودم از مدت‌ها پيش گفته بودم كه در انتخابات آتي حضور پيدا نخواهم كرد. البته در تلويزيون هم مدتي پيش مصاحبه داشتم و گفتم كه در انتخابات حاضر نخواهم بود و واقعا هم همين‌طور است. حتي بنا داشتم زودتر هم بتوانم بروم كه نمي‌شود. ولي فارغ از بحث شخص بنده، به هر حال اين موضوع ايده‌اي بود كه اتفاقا دوستاني كه سابقه طولاني نمايندگي دارند، مطرح كردند؛ يعني از اين آدم‌هاي جديد نبودند. به هر حال آقايان اميري خامكاني و تابش كه طراح بودند، پنج دوره سابقه نمايندگي دارند. اتفاقا با من و با آقاي دكتر لاريجاني و ديگران هم مشورت كردند، يعني نگاه ما هم نسبت به اين مساله مثبت بود كه بالاخره يك فضايي هم ايجاد شود كه آدم‌هاي جديدي هم بيايند. ولي از وقتي كه اين تصويب شد، انتقادات خيلي شديد شده و گفته مي‌شود كه مجلس جايي نيست كه شما بياييد افراد را از حضور در آن محروم كنيد. من شنيدم احتمالا شوراي نگهبان هم اين مصوبه را رد مي‌كند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۱۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رأی اعتراضی مردم این استان به اصولگرایان است یا اصلاح طلبان؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیرعباس نیک، دبیر انجمن اسلامی معلمان استان آذربایجان شرقی در گفتگو با هم‌میهن به تحلیل و بررسی دلایل پیروزی چهره‌های میانه‌رو در انتخابات مجلس دوازدهم در این استان پرداخت که در ادامه می‌خوانید.

*‌دلیل اینکه در استان آذربایجان شرقی از بین نماینده‌های راه‌یافته به مجلس جریان میانه‌رو بیشترین درصد رای‌آوری را داشتند، چیست؟

آذربایجان شرقی رفتارشناسی خاص خود را دارد و گاهی هماهنگ با کشور عمل می‌کند و گاهی رفتار منحصربه‌فردی را به نمایش می‌گذارد. تا سال ۸۸ یکی از پایگاه‌های مستحکم جریان اصلاحات استان آذربایجان شرقی بوده است و بیشترین میزان مشارکت و رای اصلاح‌طلب‌ها تا این سال از این استان بوده است. اما بعد از سال ۸۸ جریانات هویت‌طلب در این استان تقویت شدند و مقداری از سبد رای اصلاح‌طلب‌ها کاسته شد اما بعد از سال ۹۶ مجدداً این سبد رای به سمت اصلاح‌طلب‌ها بازگشت.

علت این موضوع را می‌توان هماهنگ با کل کشور در نظر گرفت و نوعی رویگردانی از شرایط فعلی و اعتراض به وضعیت مستقر تلقی می‌شود. عموماً هر زمانی که افکار عمومی آذربایجان شرقی نسبت به وضعیت جاری استان و کشور معترض است، به کاندیداهای منتسب به جناح اصولگرا چه در انتخابات ریاست‌جمهوری و چه در انتخابات مجلس رای نمی‌دهند.

اگر شرایط رقابتی بهتر بود، اطمینان دارم که حتی نتایج به مراتب قدرتمندتری به نفع جریان میانه‌رو در این استان رقم بخورد و ممکن بود حتی یک نفر هم از جریان اصولگرا وارد مجلس نشود. ممکن است این موضوع در سال‌های آینده تشدید شود، یعنی در شرایطی که ما این نتیجه را داشتیم که هیچ‌یک از احزاب اصلاح‌طلب وارد انتخابات نشدند و از هیچ‌یک از کاندیداها حمایتی نکردند.

*‌از سال ۹۸ تا انتخابات مجلس دوازدهم، تغییر خاصی در رویکرد و نگرش مردم رخ داده است و با وجود محدودیت‌های مشابه موجود و کاهش مشارکتی که در هر دو دوره تکرار شد، اما در این دوره تعداد میانه‌روهایی که به مجلس راه یافتند بیشتر شده است؟

عموماً تا سال ۹۶ شرایط و کارنامه عملکرد حاکمیتی برای مردم مشخص نشده بود. از سال ۹۶ به بعد که هم در مجلس و هم در دولت وضعیت جناح اصولگرا برای مردم روشن‌تر شد، این حمل بر باز شدن دست افرادی که شعارشان مبنی بر این بود که معیشت مردم اولویت است و می‌توانند مشکلات را حل کنند، در نظر می‌گیرم.

به همین دلیل احساس می‌کنم طی سال‌های گذشته شدیداً نسبت به عملکرد جریانات اصولگرا در آذربایجان شرقی اعتراض جدی وجود دارد؛ به‌ویژه اینکه نمایندگانی که از جریان اصولگرا در آذربایجان شرقی و شهر تبریز در مجلس بودند، در جایگاه‌های مهمی قرار داشتند که رای نیاورند. برای مثال فردی مثل آقای تاج‌الدینی که در تبریز جزو نفراتی است که با رای بسیار ضعیف به مرحله دوم راه یافته، او کسی است که تا سطح معاونت ریاست‌جمهوری بالا رفته اما با این وجود، رای کمتری نسبت به کاندیداهای میانه‌رو دارد و در جایگاه پایین‌تری قرار گرفت.

‌*در این دوره به نظر نمی‌رسد نسبت به دوره گذشته تبلیغات انتخاباتی چندان گسترده‌ای صورت گرفته باشد، با این وجود تاثیر تبلیغات را در انتخاب مردم چگونه ارزیابی می‌کنید؟

منطقه آذربایجان یک منطقه سیاسی است و سطح تحصیلات و رفاه مردم نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و مردم هم منابع رسانه‌ای متعددی دارند و به همین دلیل نقش تبلیغات را چندان جدی نمی‌بینم. افکار عمومی در این استان براساس تحلیل شخصی خودش به نتیجه می‌رسد و دست به انتخاب می‌زند و تبلیغات هم به مراتب کمتر از انتخابات گذشته بود.

چه در تبریز و چه در سایر شهرهای استان خلوت‌ترین فضا در ستادها را شاهد بودیم و عملاً حتی این مقدار رای که وارد صندوق‌های رای شد نیز منجر به شکست اصولگراها حتی در انتخاباتی غیررقابتی شد.

*‌پیش‌بینی شما از گرایش سیاسی نمایندگانی که در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم از این استان به مجلس راه پیدا می‌کنند، چیست؟

مجدداً به نظر می‌رسد عموماً نسبت به دور اول مشارکت کمتر می‌شود و بازهم چهره‌های مطرح و شناخته‌شده جریان اصولگرا در این شرایط هم شانس کمتری دارند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895794

دیگر خبرها

  • پریدر استعفایش را پس گرفت و نیامد/ ثبت نام ۱۵ کاندیدا برای ریاست شطرنج
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • اسامی منتخبان زن مجلس دوازدهم/ رقابت ۷ خانم در دور دوم
  • برنامه پشتیبانی شهرداری تهران برای دور دوم انتخابات مجلس
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟
  • گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار نیست
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟ /دولت اشکالات را نمی پذیرد چون توانایی اصلاح ندارد
  • رأی اعتراضی مردم این استان به اصولگرایان است یا اصلاح طلبان؟
  • فردا؛ برگزاری انتخابات فدراسیون ترای اتلون با ۹ کاندیدا
  • نقوی حسینی: «پشم» مقدرات مجلس آینده را تعیین می‌کند!