Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-24@08:48:07 GMT

حمام قجر؛ موزه‌ی مردم شناسی قزوین+ تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۴۲۰۳

حمام قجر؛ موزه‌ی مردم شناسی قزوین+ تصاویر

خبرگزاری میزان- حمام قجر نام یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین حمام‌ها (گرمابه)‌های قزوین است که به دستور شاه عباس صفوی و توسط امیر گونه خان قاجار قزوینی از سرداران وی ساخته شد. اما چرا این حمام اهمیت دارد؟

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، حمام قجر نام یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین حمام‌ها (گرمابه)‌های قزوین است که به دستور شاه عباس صفوی و توسط امیر گونه خان قاجار قزوینی از سرداران وی ساخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا این حمام اهمیت دارد؟

این حمام نخست "حمام شاه" نام داشته است و در دوره قاجار به دلیل آنکه بانی ساخت آن از خاندان قاجار بوده به حمام قجر تغییر نام یافت. این حمام از سه بخش اصلی سربینه، میان‌در و گرمخانه تشکیل شده است. پوشش کل بخش‌ها طاق و گنبد است که به وسیله رسمی بندی و یزدی بندی تزئین شده‌اند و هر گنبد دارای جام‌خانه‌ای‌ست که نور حمام را تامین می‌کرده است. حمام قجر در سال ۱۳۷۹ توسط میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین خریداری شده و به ثبت ملی رسید. این حمام حدود ۱۰۴۵ مترمربع وسعت دارد و دارای سه بخش اصلی سربینه، میاندر و گرمخانه و دو قسمت مجزا برای زنان و مردان است. سربینه حمام که رختکن حمام است حوضی زیبا و بزرگ در قسمت مرکزی خود دارد که به پاشویه معروف است. طرح آن مستطیل شکل است و از دو طاق جناغی در شرق و غرب تشکیل شده که توسط راهرویی که دارای طاق جناغی بسیار باریک است به گرمخانه راه می‌یابد.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حمام قجر گرمخانه سردخانه قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۴۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان قزوین در فضای قرآنی در سطح کشور درخشیده است

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین، گفت: استان قزوین در فضای قرآنی در سطح کشور درخشیده و شرایط بسیار خوبی دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قزوین که با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: رهبر حکیم انقلاب در سفر به قزوین بسیاری از مسائل فرهنگی قزوین را بیان کردند، بنده یک نمونه از آن فرمایشات را عرض خواهم کرد، ایشان فرمودند «فقط اگر بخواهیم نام علمای برجسته و شاخص این شهر را بیان کنیم 2 الی 3 ساعت زمان لازم است»، البته ایشان از هر قرنی برخی نمونه‌ها را در صحبت‌هایشان فرمودند، این پیشینه قزوین است و البته اکنون هم این شهر بزرگان تأثیرگذاری دارد، ما هم زیر سایه این بزرگان و شهدا زندگی می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه طرح اعتلا با جدیت دنبال شود، بیان کرد: یک نکته مهم، بحث طرح اعتلا است، طرح اعتلا همسایه دیوار به دیوار شورای فرهنگ عمومی در سطح کلان کشور است، یعنی قرار است بیش از نهصد امام جمعه به‌صورت جدی‌تر، تمام عرصه‌های فرهنگی و معنوی را رصد کنند، شرایط را ببینند، فرصت‌ها را بشناسند، موانع را از سر راه بردارند و رسالت خود را به انجام برسانند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: طرح اعتلا در 14 حوزه کار شده است، در استان قزوین هم این موضوع خیلی جدی بوده و در کلان کشور هم پیشنهادات استان ما تأثیرگذار بوده است.

عابدینی گفت: اگر ما هر چه فعالیت کنیم، اما فقط با الفاظ و عبارات بازی کنیم و فعالیت‌های ما رنگ و بوی قرآنی نداشته باشد، این فعالیت‌ها نتیجه‌ای نخواهند داشت، برای اینکه از برکت خالی هستند.

وی عنوان کرد: خوشبختانه استان قزوین در فضای قرآنی در سطح کشور درخشیده و شرایط بسیار خوبی دارد، چنان که در حوزه عفاف و حجاب نیز جزو سه استان برتر کشور هستیم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان قزوین، بیان کرد: بنابر این عزیزانی که در حوزه فرهنگ فعالیت می‌کنند نمی‌توانند طرح اعتلا را نادیده بگیرند، خیلی روی این طرح کار شده و جلسات فراوانی برگزار شده و به‌صورت مویرگی و نقطه‌زنی در حوزه‌های مختلف بر روی این طرح مطالعات انجام شده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: در انقلاب اسلامی ما شاهد بودیم امام خمینی (ره) به مردم وعده‌های ایمانی دادند و در مردم ایجاد انگیزه کردند، سپس مردم خودشان قیام کردند، اکنون نیز هر چه می‌بینیم مردم سرپا هستند و ایستادگی می‌کنند مربرط به نگاه‌هایی است که رهبر حکیم انقلاب دائماً مردم را راهنمایی و حمایت می‌کنند، بنابر این ما نیز باید کار را از همین جا شروع کنیم.

عابدینی تصریح کرد: در بحث عفاف و حجاب باید بدانیم حجاب یکی از شاخه‌های عفاف است، یعنی یک نمونه از بروز و ظهورهای بیرونی عفاف، حجاب است، البته حجاب فقط به معنای پوشش نیست، در گویش هم باید عفت کلام داشته باشیم، همچنین لازم است عفت بطن داشته باشیم، همچنین در قرآن از سؤال‌کنندگانی سخن به میان آمده که عفیف هستند و نیازشان را اظهار نمی‌کنند، بنابراین عفت حوزه‌های مختلفی دارد که یکی از آن‌ها پوشش یعنی حجاب است.

وی عنوان کرد: دشمن می‌خواهد دو قطبی بدحجاب و باحجاب در کشور ما درست کند، ما وظیفه داریم طبق مبانی دینی کار کنیم، البته حالا که دشمن میدان را این طور درست کرده، ما نیز باید به میدان بیاییم، اگر تمام بخش‌های دستگاه قضا در بحث عدالت و مبارزه با مفاسد بیشتر اقدام کرده بودند، حال حجاب ما از حال فعلی بهتر می‌شد و باید در این موضوع مهم همه ابعاد را در کنار هم ببینیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • باغ بدشگون به سینمای ایران رسید
  • ماموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است نه عمرانی
  • استان قزوین در فضای قرآنی در سطح کشور درخشیده است
  • اعتبارات سفر دولت مربوط به موزه دفاع مقدس مازندران جذب شد
  • فیلمی دیده نشده از بازار تهران در دوره قاجار؛ صدای مردم در ۱۲۰ سال پیش را بشنوید!
  • (ویدیو) تصاویر نادر از حال و هوای بازار تهران در دوره قاجار
  • ببینید | بازار قاجار