Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@13:02:36 GMT

حضور شرکتهای دانش بنیان در خراسان رضوی ناچیز است

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۵۳۹۷

حضور شرکتهای دانش بنیان در خراسان رضوی ناچیز است

مشهد- ایرنا- رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: فقط شش درصد شرکتهای دانش بنیان کشور در پارک علم و فناوری خراسان رضوی حضور دارند که درصدی ناچیز است و باید با کمک رسانه ها به فرهنگ سازی و آشنایی مردم با پارکهای علم و فناوری اقدام کرد.

رضا قنبری روز یکشنبه در نشستی خبری با اشاره به این که پارکهای علم و فناوری حلقه واسط بین دانشگاه و بازار کار و صنعت به شمار می روند افزود: برای بهتر شدن همکاریها و در جهت ارتباط ایده با صنعت به شبکه سازی نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: تیم سازی و شبکه سازی برای نظم دهی در ارتباطات و همچنین برطرف کردن مشکلات موجود موثر است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان به اهمیت وجود شرکتهای خصوصی در جهت ایجاد فضای رقابتی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی تولید کننده است و برای کشور ایجاد ارزش افزوده خواهد کرد و باید از فضای رقابتی بین شرکتهای بخش خصوصی در جهت ایجاد انگیزه استفاده کرد.
قنبری افزود: خوشبختانه ادبیات اقتصاد دانش بنیان در گفتار مسئولان و مدیران کشوری دیده می‌شود و این به معنای اهمیت یافتن دانش و علم و فناوری در کشور است.
وی ادامه داد: پارکهای علم و فناوری از طرف دولت نقش حاکمیتی دارند تا وظیفه هماهنگی بین بازار و صنعت را جهت تسهیل وظایف بر عهده بگیرند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: متوسط سنی نیروی انسانی شرکتهای حاضر در پارک علم و فناوری خراسان رضوی 30 سال است و چهار هزار و 300 نفر در 322 شرکت حاضر در این پارک مشغول فعالیت هستند.
قنبری افزود: باید به جای منابع نفتی به منابع فکری تکیه کنیم و به مشکلات به عنوان یک فرصت نگاه کنیم همان گونه که تحریمهای ظالمانه توانست ما را به این باور برساند که باید روی پای خود بایستیم.
وی ادامه داد: در سال 1396 شرکتهای پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیش از دو هزارمیلیارد ریال گردش مالی داشته اند که معادل 30 برابر بودجه ای است که دولت در اختیار این پارک قرار داده است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: داشتن ایده به تنهایی مهم نیست بلکه پیگیری ایده تا رسیدن به نتیجه و خلق ارزش مهم است چنانکه شرکتها و افرادی بوده اند که اختراع خود را به ثبت رسانده اند ولی نتوانسته اند به درآمدزایی برسند.
قنبری افزود: پارک علم و فناوری خراسان رضوی مفتخر است که از ابتدای تاسیس تا کنون میزبان 747 شرکت بوده است که تعداد زیادی از آنها پس از طی مراحل مختلف به طور طبیعی از پارک جدا شده و وارد فضای کسب و کار شده اند.
وی ادامه داد: در سال1397 نیز تعداد شرکتهای پارک علم و فناوری خراسان از 270 شرکت موجود به بیش از 322 شرکت رسید.
1922/2030

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي اقتصاد دانش بنيان بخش خصوصي پارك علم و فناوري خراسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۵۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور با حضور در پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس ضمن حضور در سیزدهمین نشست هیئت‌امنا، از جدیدترین دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان این مجموعه علمی در حوزه تولیدات و تجهیزات پزشکی، دارویی، حمل‌ونقل و طراحی و ساخت تجهیزات هواپیما، مالی و بانکی، صنعتی و انرژی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان جدیدترین تولیدات علمی و فن‌آور شرکت‌های دانش‌بنیان این مجموعه و برخی مشکلات آنها قرار گرفت.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در سیزدهمین نشست هیئت‌امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت شرکت کرد و در این جلسه رئیس پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس و اعضای هیئت‌امنا به تشریح مشکلات، درخواست‌ها و مسائل خود پرداختند.

مخبر در این نشست با تأکید بر اینکه پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین‌المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک‌های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های مهم اقتصادی و تجاری بین‌المللی، باید شرکت‌های دانش‌بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.

وی تأکید کرد: بزرگ‌ترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.

مخبر با اشاره به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حمله موشکی نظامیان صهیونیست به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تأکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی‌های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

مخبر گفت: پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل برای اداره و حل مسائل کشور هستند که باید بستر فعال شدن بخش خصوصی با تکیه بر این شرکت‌ها و جوانان تحصیل‌کرده فراهم شود.

وی تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بسترهای دانش‌بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان مأموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.

وی همچنین با تأکید بر اینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه‌ها و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان و تلاش‌های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می‌کنیم که تمام مشکلات و مسائل کشور توسط این جوانان حل‌شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسئله با مراجعه به نیروی‌های نخبه، جوان، باانگیزه، دین‌دار و وطن‌پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن، با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل‌وفصل کنیم.

مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت‌های دانش‌بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور برای فعال کردن بیش از پیش حرکت و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان همواره تأکید کرده‌اند و دستورات لازم را در این زمینه داده‌اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری‌های دانش‌بنیان، هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیروهای جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.

وی اظهار کرد: وزارتخانه‌ها موظف هستند حمایت و حرکت دانش‌بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسائل و خواست‌های این شرکت‌های دانش‌بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.

مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد: دستگاه‌ها باید به محصولات و دستاوردهای این شرکت‌ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور به نام‌گذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تأکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیروهای نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش‌بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش‌های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش‌های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه در برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می‌شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیل‌کرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می‌شود.

در این بازدید سه‌ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی از مینی‌بوس دانش‌بنیان با ظرفیت ۲۱ نفر در سمنان
  • ۶ محصول پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان رونمایی شد
  • کرمانشاه صاحب شهرک فناوری می‌شود
  • رونمایی ۶ محصول دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان
  • پارک علم و فناوری سلامت سمنان افتتاح شد
  • پارک فناوری پردیس به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می‌یابد/ ضرورت افزایش بودجه در سال جدید
  • واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می‌یابد/ضرورت افزایش بودجه در سال جدید
  • مخبر: پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود