Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@09:10:42 GMT

تلفن همراه‌های توقیفی چگونه در بازار عرضه شد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۹۷۷۱

تلفن همراه‌های توقیفی چگونه در بازار عرضه شد

«تلفن همراه‌های توقیفی به‌صورت محدود وارد بازار شده است.» این خبری است که در رسانه‌ها بازتاب داشته است. در پی رسانه‌ای شدن این خبر، روزنامه ایران به سراغ مسئولان و فعالان بازار تلفن همراه رفت تا صحت و سقم این خبر را جویا شود و اینکه در صورت صحت خبر، آیا بر کاهش قیمت تلفن همراه در بازار تأثیر گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوسن صادقی خبرنگار

فروش با ارز نیمایی
چندماه پیش تعدادی از واردکنندگان، تلفن همراه را با ارز 4200 تومان خریداری کرده و با قیمت روز ارز به بازار عرضه کردند. این تخلف را وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آشکار کرد به طوری که با انتشار لیست واردکنندگانی که تلفن همراه را با ارز دولتی وارد و با ارز آزاد آنها را در بازار به فروش رساندند با انتشار این لیست نهادهای نظارتی وارد عمل شده و ضمن بازداشت مدیران شرکت‌ها، تلفن همراه وارداتی را توقیف کردند. طبق اعلام وزیر ارتباطات قرار بود بیش از 600 هزار تلفن همراه توقیفی با ارز دولتی وارد بازار شود اما از آنجایی که باید به پرونده متخلفان از سوی دستگاه قضا رسیدگی می‌شد، به‌همین دلیل این میزان تلفن همراه به مدت چند ماه در انبار گمرک ماند تا اینکه به تازگی خبر رسید که تلفن همراه متخلفانی که به پرونده آنها رسیدگی شده، وارد بازار شده است.
سعید احمد خانی، رئیس روابط عمومی سازمان گمرک با تأیید این خبر به «ایران» گفت: تا آنجایی که اطلاع دارم به پرونده چند از تن متخلفان تلفن همراه رسیدگی شده به‌همین دلیل تلفن همراه آنها که در گمرک بود، ترخیص شده است. وی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد تلفن همراه از گمرک ترخیص شده است، گفت: از تعداد آن اطلاعی ندارم و باید از بخش انبار استعلام کنیم که با توجه به پایان سال این کار کمی وقت گیر خواهد بود.
مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی نیز با تأیید اینکه تعداد محدودی از تلفن همراه توقیف شده وارد بازار شده است، گفت: با توجه به دونرخی شدن قیمت ارز قرار بود که تلفن همراه توقیف شده که با ارز 4200 تومانی خریداری شده است، با ارز نیمایی وارد بازار شود و مابه التفاوت آن نیز به حساب سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان واریز شود.
محبی افزود: از تعداد تلفن همراهی که با ارز نیمایی وارد بازار شده است، اطلاع ندارم ولی در کل قرار بود 600 هزار تلفن همراه وارد بازار شود و اگر این میزان تلفن همراه وارد بازار می‌شد قیمت‌ها تغییر و کاهش می‌یافت.
افشار فروتن لاریجانی، رئیس انجمن فروشندگان موبایل و سیم‌کارت نیز با تأیید اینکه تعدادی تلفن همراه توقیفی آیفون ترخیص شده است، گفت: تا آنجایی که می‌دانم این تلفن همراه در یک مرکز خرید و فروش تلفن همراه در مرکز تهران با کارت ملی به خریداران تلفن همراه عرضه می‌شود.
فروتن لاریجانی افزود: از تعداد تلفن همراه ترخیص شده توقیفی اطلاع ندارم اما به‌صورت عمده به فروش نمی‌رسد به همین دلیل فروشندگان نمی‌توانند این نوع تلفن همراه را خریداری کنند و تنها مصرف‌کننده می‌تواند با ارائه کارت ملی خود به این مرکز مراجعه کرده و تلفن همراه را خریداری کند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا ترخیص این تعداد تلفن همراه محدود آیفون تغییری در قیمت این کالا گذاشته است، گفت: تغییر محسوسی در کاهش قیمت تلفن همراه آیفون در بازار ایجاد نشده است و تنها شاهد کاهش قیمت 200 تا 300 هزار تومانی در برند آیفون بوده‌ایم که با توجه به بالا بودن قیمت آن عدد زیادی نیست.
گفتنی است برای دریافت اطلاعات موثق‌تر ما را به ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی ارجاع دادند که متأسفانه ایشان پاسخگو نبودند و هر بار با بیان اینکه در جلسه است، حاضر به گفت‌و‌گو نشد.
عرضه به مشتریان خاص
بعد از پاسخ مطلعان در زمینه ورود تلفن همراه توقیفی به سراغ برخی از فعالان تلفن همراه رفتیم تا ببینیم از این عرضه تلفن همراه توقیفی در بازار مطلع هستند، چرا که گفته می‌شود تلفن همراه توقیفی که چراغ خاموش وارد بازار شده از نوع آیفون بوده و با اینکه با ارز نیمایی و یک تا دو میلیون زیر قیمت بازار به برخی از فروشندگان فروخته شده اما آنها با قیمت روز این گوشی‌ها را در بازار به فروش رسانده‌اند.
محسن بهنامی یکی از فعالان بازار با بیان اینکه هیچ تلفن همراهی به دست فروشندگان نرسیده، گفت: اگر به بخشی از پرونده‌های متخلفان تلفن همراه رسیدگی شده و تلفن همراه توقیفی را با ارز نیمایی وارد بازار کرده‌اند، قطعاً به دست افراد خاص که خودی هستند، رسیده است.
این فعال بازار با بیان اینکه اگر تلفن همراهی که در گمرک است وارد بازار شود، به طور حتم قیمت را تا حدی می‌شکند و تلفن همراه ارزانتر می‌شود، گفت: ولی اگر نگاهی به بازار تلفن همراه و قیمت‌های این کالا بیندازیم متوجه می‌شویم که کالایی (حتی تلفن همراه توقیفی) به بازار تزریق نشده است وگرنه قیمت‌ها این همه بالا نبود. به‌عنوان مثال اگر فقط 6 هزار تلفن همراه به بازار وارد می‌شد، در کاهش قیمت تلفن همراه تأثیر می‌گذاشت ولی این اتفاق نیفتاده است اگر هم برخی محموله‌های توقیفی ترخیص شده، به بازار اصلی نرسیده است.
وی با بیان اینکه من به‌عنوان فعال تلفن همراه حتی یک دستگاه هم ندیده‌ام که خریداری کنم، گفت: تا آنجایی هم که اطلاع دارم همکاران ما هم از این نوع تلفن همراه توقیفی خریداری نکرده‌اند.
این فعال بازار افزود: البته خبر دارم سه شرکت تلفن همراه را با ارز نیمایی وارد بازار کرده و با کارت ملی می‌فروشند ولی تا آنجایی که می‌دانم این موضوع به تلفن همراه ترخیصی ارتباطی ندارد.
علی سیاوشی دیگر فعال تلفن همراه نیز گفت: اگر تلفن همراه توقیفی هم به بازار عرضه شده باشد خیلی محسوس نبوده و تغییری در قیمت‌های بازار ایجاد نکرده است.
این فعال افزود: شنیده‌ام برخی از فروشندگان تلفن همراه برند آیفون را با ارز نیمایی خریداری کرده و با قیمت روز در بازار فروخته‌اند. بنابراین عملاً تعدادی با خرید تلفن همراه به ارز نیمایی سود کرده‌اند و در این میان باز مصرف‌کننده متضرر شده است این در حالی است که قرار بود تلفن همراه با قیمت پایین‌تر به دست مصرف‌کننده برسد ولی در عمل این اتفاق نیفتاد و باز فقط تعدادی خاصی سود کردند. مردم در انتظار کاهش قیمت تلفن همراه بودند و فکر می‌کردند با تزریق تلفن همراه توقیفی می‌توانند تلفن همراه را ارزانتر خریداری کنند.
نیلوفر کریمی یکی دیگر از فروشندگان تلفن همراه نیز گفت: از ورود تلفن همراه توقیف شده به بازار اطلاعی ندارم و ما به‌عنوان فروشنده این نوع کالا به دستمان نرسیده است. اگر هم درست باشد تعداد محدودی بوده و تعداد کم تغییری در قیمت بازار ایجاد نمی‌ کند.
وی افزود: ولی از آنجایی که تعداد محدود است احتمالاً افراد خاصی نیز آنها را خریداری می‌کنند و به دست همه نمی‌رسد چون مردم عادی به‌صورت عموم نمی‌توانند آیفون بخرند الان قیمت این مدل تلفن همراه 8 تا 11 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۹۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، هر روز که از بهار می‌گذرد و به تابستان نزدیک‌تر می‌شویم بر شمار میوه‌های نوبرانه‌ در بازار افزوده می‌شود. طالبی و ملون و هندوانه حالا در همه مغازه‌های میوه‌فروشی تهران دیده می‌شوند و عرضه نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله بادام هم بیشتر شده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد وضعیت عرضه نوبرانه‌ها در بازار به همشهری می‌گوید: در حال حاضر نوبرانه‌هایی که به تولید انبوه رسیده و عرضه آن در میدان اصلی زیاد شده است ملون، جانا و طالبی است که بر اساس نرخنامه ما قیمت هر کیلو ملون در میدان اصلی ۸ تا ۱۲ هزار تومان، جانا ۱۰ تا ۱۴ هزار تومان و طالبی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است.

اکبر یاوری ادامه می‌دهد: در مورد نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام قیمت‌ها در بازار بر اساس عرضه و تقاضاست و به دلیل اینکه هنوز به تولید انبوه نرسیده است و مورد مصرف عموم نیست قیمت آنها داخل نرخنامه میادین درج نشده است.

عرضه گسترده نوبرانه‌ها در راه است

در حال حاضر، گران‌ترین میوه‌های بازار توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام هستند. قیمت توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله هنوز در نرخنامه بارفروشان تهران درج نشده اما در میدان اصلی پایتخت هر کیلو توت‌فرنگی ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، هر کیلو گوجه سبز ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و چغاله بادام ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است. قیمت این نوبرانه‌ها در میوه‌فروشی‌های تهران بسیار بالاتر از میدان میوه و تره‌بار است و هرچه کیفیت و موقعیت جغرافیایی مغازه میوه‌فروشی بالاتر باشد، قیمت‌ها هم گران‌تر است.

اما به طور میانگین هر کیلو توت‌فرنگی در مغازه‌های میوه‌فروشی تهران بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است که البته با توجه به گرانی آن، فروش آن در مقادیر کمتر ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم رایج است؛ امری که در مورد گوجه سبز و چغاله بادام هم صدق می‌کند. هر کیلو چغاله بادام هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و قیمت گوجه سبز بین ۶۰۰ هزار تا یک‌میلیون تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران می‌گوید عرضه توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام از ۲۰ اردیبهشت‌ماه جاری افزایش پیدا می‌کند و با گسترش عرضه، قیمت این نوبرانه‌ها تعدیل و کاهشی می‌شود.

کشت هندوانه در ایران ضرر است!

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد قیمت هندوانه هم بیان می‌کند: متاسفانه هندوانه به رغم اینکه آب‌بری بسیار زیاد، قیمت بسیار پایینی دارد به طوری که در حال حاضر در میدان بزرگ قیمت هر کیلو هندوانه گرد بین ۵ تا ۱۲ هزار تومان و قیمت هندوانه‌های بیضی که بیشتر صادر می‌شوند از ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان است.

یاوری با تاکید بر اینکه سیاست‌ها در مورد کشت محصولات آب‌بر باید تغییر کند، می‌افزاید: کشت این محصولات در ایران اصلا توجیه اقتصادی ندارد و صادرات این محصولات هم به مثابه آن است که ما آبمان را صادر می‌کنیم در حالی که کشوری مانند ترکیه که منابع آبی بسیار زیادی دارد هندوانه ما را وارد می‌کند. این مسئله جای تامل دارد و باید محصولات آب‌بر از طریق کشت فراسرزمینی وارد کشور شوند.

سیب زرد درجه یک ۴۰ هزار تومان

به جز نوبرانه‌ها، قیمت سیب زرد در بازار بالاست و عرضه نوع با کیفیت آن کاهش یافته که علت آن به اتمام فصل تولید سیب برمی‌گردد. در حال حاضر سیب زرد در مغازه‌ها در انواع درجه یک، درجه ۲ و زده‌دار فروخته می‌شود و به طور میانگین قیمت نوع درجه یک آن ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان است. سیب قرمز قیمت پایین‌تری دارد و از ۶۵ تا ۸۵ هزار تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران با بیان اینکه هنوز ۲۵ درصد محصولات سیب درختی در سردخانه‌ها موجود است و کمبودی وجود ندارد، می‌گوید: الان سیب زرد و قرمز در میدان بزرگ تهران از ۱۵ تا ۴۰ هزار تومان است که ۹۵ درصد سیب‌ها زیر ۳۵ هزار تومان است و قیمت ۴۰ هزار تومانی برای سیب درجه یک میانه است که حدود ۵ درصد بازار است.

علاوه بر سیب، قیمت موز هم در میادین میوه و تره‌بار تهران مناسب است. موز در ۳ نوع اکوادور، فیلیپین و هندی موجود است که موز اکوادور با قیمت پایه ۷۵ هزار تومان، موز فیلیپین بین ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان و موز هندی ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان است.

تعادل در بازار پیاز

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران درمورد وضعیت عرضه محصولات تره‌بار هم بیان می‌کند:‌ خوشبختانه هیچ کمبودی در این بخش وجود ندارد. هرچند چند روز شاهد کاهش عرضه پیاز و افزایش قیمت آن به خاطر بارندگی‌های جنوب کرمان و جیرفت بودیم اما در حال حاضر این کمبود رفع شده و روند قیمت پیاز کاهشی است. به طوری که در حال حاضر هر کیلو پیاز دزفول در میدان بزرگ از ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان و پیاز جیرفت هم از ۱۸ تا ۲۳ هزار تومان است.

یاوری با بیان اینکه محصولات کشاورزی با قیمت زیر ۱۰ هزار تومان برای کشاورز هیچ توجیهی ندارد،‌ می‌گوید: در حالی که کشاورزان ما نهاده‌های کشاورزی را به دلار می‌خرند اما محصول تولیدی خود را به ریال می‌فروشند، به طوری که الان ۷۰ درصد گوجه‌فرنگی بوته‌ای زیر ۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود و نوع درجه یک آن ۱۵ هزار تومان است که این قیمت‌ها انگیزه‌ای برای کشت سال بعد نمی‌گذارد و نهادهای بالادستی باید با اصلاح الگوی کشت به فکر آینده بخش کشاورزی هم باشند.

کد خبر 846671 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی سازمان میادین میوه و تره‌بار میوه و تره بار

دیگر خبرها

  • دلیل عرضه طلای تقلبی در بازار چیست؟
  • بررسي قيمت گوشت با قيمت هاي نامتعارف در جلسه تنظيم بازار استان
  • قیمت انواع گوشی موبایل در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • نسخه آبی گوشی ردمی 13C 5G به زودی عرضه می‌شود
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/حباب سکه با کاهش قیمت همراه شد
  • قیمت «ریرا» چقدر است؟ «ریرا» دقیقا کی عرضه می‌شود؟
  • (ویدیو) کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش؛ اصل ماجرا چیست؟!