Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@05:08:59 GMT

۹ فلز سنگین که سلامتتان را نشانه گرفته‌اند

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۰۰۱۰

 فلزات سنگین که سرب، آلومینیوم، جیوه، مس، کادمیوم، مس، نیکل و آرسنیک را شامل می‌گردد از سموم پرخطر پیرامون ما می‌باشند. این سموم در هوای تنفسی، آب آشامیدنی، مصالح ساختمانی، لوازم آشپزخانه و حتی البسه موجود می‌باشند برخی فلزات به مقدار ناچیز برای عملکرد طبیعی بدن ضروری هستند، اما ورود بیش از اندازه آن‌ها به بدن مسمومیت ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایراد اصلی فلزات سنگین این است که در بدن متابولیزه نمی‌گردند. در واقع فلزات سنگین پس از ورود به بدن دیگر از بدن دفع نشده و در بافت‌های بدن انباشته می‌گردند. همین امر موجب بروز بیماری‌ها و عوارض متعددی در بدن می‌شود.

آن‌ها رشد و گسترش عفونت‌های ویروسی، باکتریایی و قارچی را نیز افزایش می‌دهند. فلزات سنگین همچنین جایگزین دیگر املاح و مواد معدنی مورد نیاز در بدن می‌گردند. برای مثال فلزات سنگین در بافت‌های عروق، عضلات، استخوان‌ها و مفاصل رسوب می‌کنند و یا در صورت کمبود روی در مواد غذایی کادمیوم جایگزین آن خواهد شد.

مضرات فلزات سنگین

اختلالات عصبی (پارکینسون، آلزایمر، افسردگی، اسکیزوفرنی)، انواع سرطان ها، فقر مواد مغذی، بر هم خوردن تعادل هورمون ها، چاقی، سقط جنین، اختلالات تنفسی و قلبی-عروقی، آسیب به کبد، کلیه‌ها و مغز، آلرژی و آسم، اختلالات غدد درون ریز، عفونت‌های ویروسی مزمن، کاهش آستانه تحمل بدن، اختلال در عملکرد آنزیم ها، تغییر در سوخت و ساز، ناباروری، کم خونی، خستگی، تهوع و استفراغ، سردرد و سرگیجه، تحریک پذیری، تضعیف سیستم ایمنی بدن، تخریب ژن ها، پیری زودرس، اختلالات پوستی، کاهش حافظه، بی اشتهایی، التهاب مفاصل، ریزش مو، پوکی استخوان، بی خوابی و مرگ.

آلومینیوم

آلومینیوم در ظروف آلومینیومی، فویل آلومینیومی، قوطی‌های آلومینیومی، برخی دارو‌ها (مانند ضد اسید معده)، سرامیک ها، فیلتر سیگار، مصالح ساختمانی، آمالگام دندان، دئودرنت ها، آفت کش ها، نمک خوراکی، دود سیگار، بیکینگ پودر، خمیر دندان موجود می‌باشد.

آرسنیک

آرسنیک در غذا‌های دریایی، گچ‌های رنگی، آفت کش‌ها، شوینده‌های خانگی، حشره کش ها، شیشه‌ها و آینه ها، نمک خوراکی، رنگ ها، شراب، آب چاه و یا لوله کشی، دود ناشی از مواد سوختی، سوختن چوب ناشی می‌گردد.

سرب

سرب در باطری خودرو، سرامیک ها، آب میوه‌های داخل قوطی، خاکستر سیگار، دود اگزوز خودروها، بنزین سرب دار، رنگ موها، حشره کش ها، ریمل مژه، برف، آلیاژ لحیم کاری، بتونه ها، رنگ ها، آب شهری و یا چاه، شراب، لوله‌ها وجود دارد.

جیوه

جیوه در چسب ها، فیلتر‌های صنعتی، لوازم آرایشی، دماسنج‌های شکسته، پر کننده‌های دندانی، ادرار آورها، نرم کننده‌های البسه، پولیش ها، پسماند‌های صنعتی، ملین ها، رنگ ها، غذا‌های دریایی، نگهدارنده‌های چوب موجود است.

نیکل

نیکل در بیکینگ پودرها، پروتز‌های دندانی، دود اگزوز خودروها، پسماند‌های صنعتی، غذا‌های فرآوری شده، کودها، روغن‌های هیدروژنه، ظروف استنلس استیل موجود می‌باشد.

مس

مس در ظروف مسی، لوله‌های مسی، پروتز‌های دندانی، آفت کش ها، رنگ موها، پسماند‌های صنعتی، حشره کش ها، استخرها، سیگار، آب لوله کشی و یا چاه، غذا‌های دریایی موجود می‌باشد.

کادمیوم

کادمیوم در آلیاژ‌های دندانی، باطری ها، روغن موتور، غذا‌های دریایی، سرامیک ها، دود سیگار، چای و قهوه، کودها، آلیاژ‌های لحیم کاری، لوله‌های گالوانیزه، آب لوله کشی و یا چاه، الکترود‌های جوشکاری، دود ناشی از سوختن لاستیک‌ها و پلاستیک ها، حبوبات و غلات فاقد سبوس.

روش‌های سم زدایی فلزات سنگین از بدن

یکی از روش‌های سم زدایی فلزات سنگین از بدن استفاده از رژیم‌های آب میوه می‌باشد. مصرف این آب میوه‌ها و عصاره‌ها ضمن آن که بسیار مغذی می‌باشند تمام ارگان‌های بدن را شستشو داده و از سموم پاک می‌کنند.

مصرف افشره و عصاره مرکبات، انگور، گیلاس، سیب، چغندر، اسفناج، سیر، هویج، جعفری و هندوانه برای زدودن فلزات سنگین و پاک سازی بدن از سایر سموم بسیار موثر می‌باشد. همچنین مصرف کلسیم و روی نیز با رقابت با فلزات سنگین در جذب شدن و رسوب در بافت‌های بدن موثر می‌باشند.

مسمومیت ناشی از فلزات سمی

برخی فلزات سنگین مثل آهن جهت حیات ضروری می‌باشند. در حالی که بقیه مثل سرب در همه ارگانیسم‌ها وجود دارند، اما هیچ هدف بیولوژیک سودمندی را دنبال نمی‌کنند. فلزات سنگین موجود در محیط مثل جیوه، خطری برای ارگانیسم‌های جاندار محسوب می‌شوند. بعضی از قدیمی‌ترین بیماری‌های انسان را می‌توان به مسمومیت با فلزات سنگین در رابطه با توسعه معادن فلزات، تصفیه و استفاده از آن‌ها نسبت داد. حتی با وجود شناخت فعلی از خطرات فلزات سنگین، میزان وقوع مسمومیت در حد قابل ملاحظه‌ای باقی مانده و نیاز به اقدامات پیشگیری کننده و درمان موثر همچنان احساس می‌شود.

هنگامی که مسمومیت با فلزات روی می‌دهد، ملکول‌های شلات کننده تجویز می‌شوند تا با اتصال به فلز، رفع آن از بدن تسهیل گردد. به عنوان مثال، مسمومیت ناشی از تتراتیل سرب یا تترامتیل سرب که در برخی از انواع بنزین‌ها به عنوان ضربه گیر به کار گرفته می‌شود، از طریق پوست، گوارش و تنفس جذب بدن شده و در بافت‌های نرم به ویژه کبد و دستگاه اعصاب مرکزی توزیع می‌گردد و موجب بی خوابی، توهمات، هذیان، لرزش و تشنج می‌شود و در آخر، ممکن است سبب مرگ شود. امروزه با افزایش مصرف بنزین فاقد سرب، این نوع مسمومیت نیز رو به کاهش است.

در مورد مواد معدنی بدانید:

- دریافت مقادیر زیاد از فقط یک ویتامین یا ماده معدنی می‌تواند مضر باشد.

- جوش‌ها و آکنه‌ها می‌توانند به علت مسمومیت با مس یا سرب ایجاد شوند همان طور که کمبود روی باعث می‌شود.

- کودکان بیش فعال معمولا سرب بیشتری در بدن خود دارند.

- مسمومیت با جیوه در مادران باردار می‌تواند برای جنین کشنده باشد.

- دارو‌های مدر که معمولا برای بیماران فشار خونی یا مشکلات قلبی تجویز می‌شوند، می‌توانند پتاسیم بدن را کاهش دهند.

- مقادیر بالای مس و آهن در بافت‌های بدن می‌توانند باعث سردرد‌های میگرنی یا حتی شیزوفرنی شوند.

- مسمومیت با سرب، با بیماری MS ارتباط دارد.

- کمبود روی می‌تواند رشد و توسعه استخوان‌ها را آهسته کند.

- کمبود کروم، منیزیم، منگنز، و ویتامین B. ۶ با بروز بیماری دیابت مرتبط است.

- ویتامین C.، B. کمپلکس، روی و منگنز برای درمان شیزوفرنی استفاده می‌شوند.

- کمبود منیزیم با صرع، لوسمی، بیماری‌های قلبی و اختلالات کلیوی در ارتباط است.

- مسمومیت با بریلیم، سرب، کادمیوم، نیکل و ارسنیک می‌تواند باعث سرطان شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فلزات رشد مواد غذایی سرطان فقر آلرژی سیستم ایمنی ژن بنزین چای پلاستیک رقابت درمان تنفس مرگ ویتامین کودکان مشکلات رشد و توسعه دارو سوخت و ساز مغز ۹ فلز سنگین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۰۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D

ویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامت کلی بدن دارد. این ویتامین برای رشد و توسعه سلول‌های عضلانی، عملکرد مناسب و سازگار سیستم ایمنی، حفظ سلامت سیستم اسکلتی و موارد دیگر ضروری است. به همین دلیل است که سطوح ناکافی یا کمبود ویتامین D ممکن است خطر ابتلا به بیماری و عفونت، تخریب استخوان و بسیاری دیگر از پیامدهای منفی سلامتی را افزایش دهد.

به گزارش خبرآنلاین، کمبود ویتامین D بسیار رایج است و در سراسر جهان، حدود ۱ میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عواملی که خطر کمبود ویتامین D را افزایش می دهند عبارتند از:

رنگ پوست، محل زندگی، توانایی بدن برای جذب ویتامین D، قرارگیری در معرض نور خورشید، شرایط پزشکی، وزن بدن.

مصرف بیش از حد و تصادفی ویتامین D تحت شرایط زیر پیش می‌آید:

خطاهای نسخه، استفاده نادرست از مکمل‌های ویتامین D با دوز بالا و ...

افزایش مصرف ویتامین D چه عوارضی را به دنبال دارد؟

۱. افزایش سطح ویتامین D موجود در خون

سطوح ویتامین D بیشتر از ۱۰۰ نانوگرم در میلی لیتر ممکن است مضر باشد. در مواردی که افراد مگادوز (دوزهای بسیار بالا) مکمل‌های ویتامین D را برای مدت طولانی مصرف می‌کردند، علائم مسمومیت در سطوح خونی بسیار بالا گزارش شده است.

بیشتر موارد مسمومیت ویتامین D ناشی از دوز نامناسب مکمل و اشتباهات تجویزی است.

۲. افزایش سطح کلسیم خون

ویتامین D به بدن شما کمک می‌کند تا کلسیم غذای مصرفی را جذب کند. در واقع این یکی از مهمترین نقش‌های آن است. با این حال، اگر مصرف ویتامین D شما بیش از حد باشد، کلسیم خون شما ممکن است به سطوحی برسد که علائم ناخوشایند و بالقوه خطرناکی ایجاد کند.

علائم هایپرکلسمی (کلسیم بالا) عبارتند از:

ناراحتی‌های گوارشی مانند استفراغ، حالت تهوع، یبوست و درد معده خستگی، سرگیجه، توهم و گیجی بی‌اشتهایی ادرار بیش از حد سنگ کلیه، آسیب به کلیه و حتی نارسایی کلیه فشار خون بالا و ناهنجاری‌های قلبی کم‌آبی بدن

هایپرکلسمی معمولاً پس از مصرف مگادوز ویتامین D برای مدت طولانی ایجاد می‌شود و نوعی تهدید برای سلامتی به شمار می‌آید.

۳. تغییر وضعیت روانی

هایپرکلسمی می‌تواند منجر به تغییر وضعیت روانی در افراد مبتلا به مسمومیت ویتامین D شود. افراد مبتلا به هایپرکلسمیِ ناشی از مسمومیت ویتامین D معمولاً علائمی مانند گیجی، افسردگی و روان پریشی دارند. در موارد شدید، کما نیز گزارش شده است.

۴. عوارض کلیوی

در برخی موارد، مسمومیت ویتامین D می‌تواند منجر به آسیب به کلیه و حتی نارسایی کلیه شود. این به این دلیل است که داشتن ویتامین D بیش از حد در بدن می‌تواند منجر به سطوح بالای کلسیم شود که همین امر منجر به از دست دادن آب از طریق ادرار زیاد و کلسیفیکاسیون (انباشت کلسیم) کلیه‌ها می‌گردد.

هایپرکلسمی همچنین می‌تواند باعث انقباض عروق خونی کلیه و در نهایت افت عملکرد کلیه ‌شود.

منبع: healthline

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • انجام بیش از ۳۳۱ هزار آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب استان یزد
  • انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب
  • رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قارچ سمی ، خانواده ای را در شیراز راهی بیمارستان کرد
  • افزایش ۲۷ درصدی مرگ بر اثر مسمومیت قرص برنج در مازندران
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در شیراز
  • ۱۷۸ نفر پارسال بر اثر مسمومیت با قرص برنج در مازندران فوت کردند
  • مرگ ۱۷۸ نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در مازندران