Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-03-29@02:38:02 GMT

۱۰ خوردنی مفید برای کنترل قند خون

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۰۰۳۸

۱۰ خوردنی مفید برای کنترل قند خون

خبرگزاری ایسنا: کلید تنظیم قند خون در افراد مبتلا به پیش‌دیابت یا دیابت، داشتن برنامه غذایی مناسب این بیماری است.

در ادامه به نقل از سایت تخصصی "ان‌دی‌تی‌وی"، فهرستی از انتخاب‌های مناسبِ افراد مبتلا به دیابت برای افزودن به رژیم غذایی‌شان آورده شده است:

۱) انواع حبوبات: همه انواع حبوبات اعم از عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه یا نخود، شاخص گلوکز (شاخص گلیسمی) پایینی دارند و این بدان معناست که کربوهیدرات موجود در خود را به تدریج آزاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو احتمال افزایش قند خون پس از مصرف آن‌ها بسیار پایین است. بر اساس یک مطالعه اخیر، مصرف روزانه یک فنجان حبوبات به مدت سه ماه به عنوان بخشی از رژیم غذایی کم گلیسمی، سطوح هموگلوبین گلیکوزیله را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

۲) سیب: بسیاری از افراد تصور می‌کنند هیچ میوه‌ای در رژیم غذایی افراد دیابتی وجود ندارد، اما این تصور اشتباه است. میوه‌هایی هم‌چون سیب که شاخص گلیسمی پایینی دارند را می‌توان در رژیم غذایی دیابتی مصرف کرد. خوردن روزانه یک سیب مزایای دیگری نیز دارد چرا که سیب حاوی فیبر بالا و ویتامین C. بوده و فاقد چربی است. هم‌چنین نیاز به گفتن این نکته نیست که میان‌وعده‌ای راحت و قابل حمل محسوب می‌شود. می‌توانید سیب را به صورت خام بخورید یا با دارچین پخته و میان‌وعده‌ای گرم تهیه کنید.

۳) پودر‌های مخصوص دیابت: بعضی روز‌ها تصمیم‌گیری برای انتخاب یک خوردنی مناسب می‌تواند کار دشواری باشد. اما برخی پودر‌های آماده در بازار وجود دارد که حاوی کربوهیدرات‌هایی است که به آرامی هضم و جذب می‌شوند تا به کاهش قند خون کمک کنند و از این رو برای دیابت مناسب هستند. این پودر‌ها معمولا در هر وعده کمتر از ۲۳۰ کالری دارند. در صورتی که این پودر‌ها را همیشه به همراه داشته باشید، می‌توانید در هر زمان آن را با آب مخلوط کرده و میان‌وعده‌ای سالم و ایمن داشته باشید.

۴) بادام: این نوع از آجیل سرشار از منیزیم است که می‌تواند به بدن شما کمک کند تا انسولین خود را به طور موثرتری مصرف نماید. در صورت امکان روزانه حدود ۲۳ دانه بادام کامل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید که حدود ۲۰ درصد از نیاز شما به ماده معدنی منیزیم که متعادل‌کننده قند خون است را تامین می‌کند. علاوه بر این آجیل‌هایی مانند بادام سرشار از اسید‌های چرب تک زنجیره‌ای اشباع نشده، پروتئین و فیبر زیاد هستند که آن‌ها را به میان‌وعده‌ای مناسب برای افراد دیابتی تبدیل می‌کند. می‌توانید بسته‌های کوچک ۳۰ گرمی بادام آماده کنید تا روزانه یکی از آن‌ها را مصرف کنید.

۵) اسفناج: هر فنجان از این برگ سبز پخته شده ۲۱ واحد کالری دارد و سرشار از منیزیم مفید برای قند خون و فیبر است. می‌توانید اسفناج را به صورت خام، تفت داده با روغن زیتون یا پخته یا مخلوط با دیگر سبزیجات مصرف کنید. هم‌چنین می‌توانید مشتی از برگ‌های کوچک اسفناج را به اسموتی خود اضافه کرده یا از آن به جای کاهو در سالاد استفاده کنید.

۶) دانه چیا: ممکن است شنیده باشید که کنترل یا کاهش وزن یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌توانید برای بهبود سطح قند خون خود انجام هید. دانه چیا از خوردنی‌هایی است که در این زمینه به شما کمک می‌کند. در یک مطالعه اخیر مشخص شد افراد دیابتی که برای شش ماه روزانه حدود ۳۰ گرم از دانه چیا را به رژیم غذایی با محدودیت کالری خود اضافه می‌کنند پس از مدتی با کاهش حدود دو کیلوگرمیِ وزن و حدود چهار سانتی‌متری از دور کمر خود روبه‌رو می‌شوند. علاوه بر آن این دانه‌ها سرشار از فیبر بوده و حاوی پروتئین و ۱۸ درصد از میزان مورد نیاز کلسیم مصرفی فرد است. برای مصرف این دانه‌ها می‌توانید یک چهارم از یک فنجان دانه چیا را با یک فنجان شیر یک درصد چربی یا فاقد چربی و نیمی از یک فنجان از میوه‌های برش‌زده مخلوط کرده و آن را شب در فریزر قرار داده و صبح برای صبحانه میل کنید.

۷) بلوبری: بلوبری حاوی ترکیباتی است که ثابت شده به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بهبود چگونگی استفاده بدن از انسولین کمک می‌کند. یک مطالعه اخیر نشان داد مصرف روزانه حدود دو فنجان بلوبری، حساسیت به انسولین را در افراد مقاوم به انسولین و با اضافه وزن بهبود می‌بخشد. بلوبری هم‌چنین یک منبع عالی فیبر و سایر مواد مغذی مانند ویتامین C. و آنتی اکسیدان‌ها است. می‌توانید یک فنجان بلوبری به اسموتی خود اضافه کنید یا نیمی از یک فنجان بلوبری تازه یا منجمد را با یک قاشق سر صاف از ماست بدون شیرینی مخلوط کرده و میل کنید.

۸) بلغور جو دوسر: بلغور جو دوسر تنها برای قلب شما مفید نیست بلکه غذایی است که به کنترل قند خون نیز کمک می‌کند. بلغور جو دوسر و جوی پرک نیز مانند سیب شاخص گلیسمی پایینی دارند. اما باید توجه کرد که اگرچه بلغور جو دوسر و جوی پرک به دلیل فرآوری شدن شاخص گلیسمی پایینی دارند، اما جو‌های فرآوری نشده شاخص گلیسمی بالایی داشته و برای قند خون مناسب نیستند. می‌توانید بلغور جو دوسر یا جوی پرک را با ادویه ماسالا پخته یا همراه با بلوبری طبخ کرده و به عنوان صبحانه‌ای گرم میل کنید.

۹) زردچوبه: این ادویه طلایی حاوی کورکومین است. این ماده می‌تواند به حفظ سلامت پانکراس کمک کرده و از تبدیل پیش‌دیابت به دیابت نوع ۲ جلوگیری کند. محققان طی یک مطالعه به مدت ۹ ماه به برخی از شرکت‌کنندگان مطالعه روزانه ۱۵۰۰ میلی‌گرم مکمل کورکومین و برخی دیگر از دارونما‌ها را دادند. در نهایت ۱۶ درصد از افرادی که دارونما استفاده می‌کردند به دیابت مبتلا شدند، این در حالی است که هیچ یک از افرادی که مکمل کورکومین مصرف می‌کردند به این بیماری مبتلا نشدند. این مطالعه چگونگی تاثیر ادویه‌ای قدیمی مانند زردچوبه را بر بهبود حساسیت افراد به انسولین مشخص کرد. می‌توانید ادویه کاری خود را با میزان مناسبی از زردچوبه مخلوط کنید و این ادویه را روزانه در غذا‌های خود استفاده نمایید.

۱۰) چای بابونه: چای بابونه برای بسیاری از بیماری‌ها به مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است. تحقیقات موجود حاکی از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی این چای بوده و یک مطالعه اخیر نشان داده که می‌تواند به کنترل قند خون نیز کمک کند. در این مطالعه شرکت‌کنندگان به مدت شش هفته روزانه سه بار بعد از هر وعده غذایی یک فنجان چای بابونه نوشیدند. نتایج مطالعه حاکی از کاهش قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین در این افراد بود. می‌توانید بعد از شام یک فنجان چای بابونه را همراه با یک تکه از لیمو برای بهبود طعم و افزایش ویتامین C. آن بنوشید.

منبع: فردا

کلیدواژه: خوردنی دیابت کنترل قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۰۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تصمیمات سال نو خیلی زود به بن‌بست می‌خورد؟/ چند راهکار مفید

علی سلیمی: دوباره آن زمان از سال فرارسیده است که ما تصمیمات هیجان‌انگیز و گاها ترسناکی برای زندگی خود می‌گیریم. بسیاری از ما برای سال نو تصمیمات و اهداف جدیدی را تعیین می‌کنیم. به عنوان مثال اینکه بیشتر ورزش کنیم، غذای سالم بخوریم، برای آینده پول پس‌انداز کنیم، سرگرمی‌های جدیدی پیدا کنیم، زمان بیشتری را با خانواده یا دوستان بگذرانیم، سفر کنیم، بیشتر مطالعه کنیم و به طور کلی زندگی خود را با تمام وجود زندگی کنیم.

مطالعات بارها و بارها نشان داده‌اند که اکثریت قاطع (حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد) تصمیمات سال نو تا پایان ماه اول سال شکست می‌خورند و با هر معیاری این درصد خیلی پایینی است اما فایده‌اش این است که به هر حال خیال راحتی به ما می‌دهد که تا زمان شروع برنامه راحت باشیم. مثلا با خیال راحت آخرین پرخوری‌های خود را داشته باشیم چرا که از سال جدید قرار است سالم غذا بخوریم.

اگر به سالیان گذشته خود نگاه کنیم می‌بینیم که این تجربه تقریبا هر سال برای ما اتفاق می‌افتد و حتما دلیلی دارد که هر سال با شکست مواجه می‌شود. بسیاری از ما دیگر از فریب دادن خودمان و سقوط در ناامیدی اجتناب ناپذیر که اواخر فرودین به سراغ‌مان می‌آید، وقتی می‌بینیم حتی نیمی از برنامه‌هایمان نیز عملی نشده خسته‌ایم. اما شاید استفاده از روش دیگر تعیین اهداف به ما کمک کند. مثلا اینکه به خودمان بگوییم من با ۱۴ فروردین سال جدید مانند هر روز دیگری رفتار خواهم کرد. من تصمیمات روزانه خود ( نه تمام سال) را مشخص می‌کنم. در اینجا چند راهبرد ساده ارائه شده که می‌تواند به شما کمک کند سال جدید حداقل روش جدیدی را برای تعیین اهداف مشخص کنید.

_ اهداف روزانه ( نه سالانه) تعیین کنید.

اهداف باید قابل مدیریت باشند تا قابل تکرار باشند و پس از آن، تکرار تبدیل به عادت می‌شود. مثلا: «امروز غذای کامل و سالم می‌خورم» در مقابل « امسال غذاهای سالم می‌خورم».

_ صبور بودن را تمرین کنید.

به قول لائو تزو:« یک سفر هزار مایلی با یک قدم شروع می‌شود». روی شبانه روز و بیست و چهار ساعت اول و سپس بیست و چهار ساعت بعدی تمرکز کنید.

_ به جای نتیجه، به تلاش خود پاداش دهید.

خیلی از اوقات و به دلایل مختلف ممکن است تلاش‌های ما حداقل در کوتاه مدت نتیجه ندهند و اگر ما صرفا بابت نتیجه را خود را تحسین کنیم و به خودمان پاداش بدهیم ممکن است در این مسیر ناامید و بی‌رمق شویم. برای ادامه‌دار شدن تلاش کردن خود بهتر است این کار را در خود تحسین و تشویق کنیم. مثلا « من با رژیم غذایی و ورزش در مسیر درستی حرکت می‌کنم» در مقابل اینکه « من ۳ کیلو وزن کم کردم».

_ روی کارهای درستی که انجام داده‌اید تمرکز کنید تا اشتباهاتی که مرتکب شده‌اید.

مثلا « بیشتر اوقات امروز خونسردی خود را حفظ کردم» در مقابل « باورم نمی‌شود عصبانی شدم».

_ بهترین مشوق خود باشیم.

ما معمولا بی‌انصاف‌ترین و سختگیر‎ترین منقتد نسبت به خودمان هستیم. انتقادهایی که ما نسبت به خودمان داریم کمتر پیش می‌آید که نسبت به دیگران داشته باشیم. خودتان را تشویق کنید و به خودتان بگویید که با مثلا دوست عزیزی که در حال تلاش است که بیشتر کار کند و بهتر باشد، گاهی نیز لغزش‌هایی دارد چه می‌گویید و چگونه رفتار می‌کنید.

_ خودتان را به خاطر اشتباهاتی که انجام داده‌اید ببخشید.

گفتن این حرف آسان و انجام دادن آن بسیار سخت است، زیرا بخشیدن خود مستلزم حل و فصل آسیب‌های روانی فرد از کودکی تا به امروز است. اما به هر حال گام‌های کوچک می‌توانند شروع خوبی برای این راه بزرگ باشند. معمولا آخر شب‌ها سر و کله صدای منتقد درونی که شما را به خاطر کاستی‌های فعالیت آن روز سرزنش می‌کند، پیدا می‌شود. در این مواقع می‌توانید به خودتان یادآوری کنید که یک انسان خطاپذیر هستید و طبیعی است که همه چیز را به بهترین شکل انجام ندهید. همین خطاپذیر بودن و آسیب‌پذیر بودن است که باعث می‌شود با دیگرانی که از آنها حمایت می‌کنیم یا از ما حمایت می‌کنند ارتباط داشته باشیم.

امید است با انجام این تمرین‌ها بتوانید سال جدید را با حال بهتری سپری کنید.

سال نو مبارک

منبع: psychologytoday

بیشتر بخوانید: چرا بیرون خوش‌برخورد و مهربان هستیم ولی در خانه بداخلاق و عصبی

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1883823

دیگر خبرها

  • «شرودر» دوستی با پوتین را مفید دانست
  • کشاورزی ارگانیک؛ مفید یا مضر؟
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز پنج‌شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
  • چرا تصمیمات سال نو خیلی زود به بن‌بست می‌خورد؟/ چند راهکار مفید
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳
  • راه‌های افزایش طول عمر باتری موبایل
  • آیا توصیه به «شمارش گوسفند» برای بی‌خوابی واقعا مفید است؟
  • مواد غذایی مفید برای آسم و تنگی نفس
  • میوه را کی بخوریم؛ با شکم خالی یا پر؟
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز سه‌شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۳