Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@00:49:04 GMT

کیست‌های کلیه را چگونه درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۰۰۹۴

کیست‌های کلیه را چگونه درمان کنیم؟

ترانه محمدی متخصص گوارش و کبد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: کیست در کلیه انواع مختلف دارد که بعضی‌ها از آنها نادر، بعضی‌ها شایع، گاهی متعدد و گاهی تکی هستند؛ کیست‌های متعدد‌گاهی چند عدد بزرگ و گاهی کوچک و به تعداد زیاد هستند؛ گاهی در نوزادی و گاهی در بزرگسالی ظاهر می‌شوند، گاهی مادرزادی و گاهی اکتسابی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص گوارش و کبد بیان کرد: کیست ساده کلیه معمولا یک طرفه و منفرد است، اما می‌تواند متعدد چند حفره‌ای و با شیوع کمتر دوطرفه باشد؛ مشخص نیست که کیست ساده کلیه، نوعی اختلال مادرزادی است و یا در زمره اختلالات اکتسابی قرار می‌گیرد، به نظر می‌رسد که دیالیز مزمن در ایجاد کیست ساده کلیه نقش دارد.

بیشتر بخوانید: کیست‌های کلیه چقدر خطرناک هستند؟

آیا کیست نوعی سرطان است؟

محمدی ادامه داد: کیست ساده کلیه معمولا قطب تحتانی کلیه را درگیر می‌کند؛ کیست‌هایی که سبب بروز علائم می‌شوند، بطور متوسط ۱۰ سانت قطر دارند، این کیست‌ها حاوی مایعی کهربایی رنگ هستند و دیواره‌ای نازک دارند، ۵ درصد کیست‌ها حاوی مایعی خون آلود هستند و احتمالا در دیواره این کیست‌ها، سرطان نوع پاپیلری وجود دارد.

وی تشریح کرد: با رشد کیست، پارانشیم کلیه در اطراف آن فشرده می‌شود و می‌تواند تخریب شود اما به ندرت کیست‌های ساده سبب اختلال در عملکرد کلیه می‌شوند، کیست ساده می‌تواند حالب را تحت فشار قرار دهد و هیدرونفروز ایجاد کند؛ ممکن است بیمار از درد پهلو یا پشت (معمولا متناوب و مبهم) شکایت داشته باشد.

درد کیست می‌تواند شروعی ناگهانی داشته باشد

این متخصص گوارش و کبد بیان کرد: خونریزی کیست،  می‌تواند دردی ناگهانی داشته باشد؛ علائم گوارشی ممکن است وجود داشته باشد که در این صورت زخم معده یا بیماری کیسه صفرا باید رد شود؛ در صورت عفونی شدن کیست، بیمار از درد پهلو، بی حالی و تب شکایت دارد، معاینه بالینی معمولا طبیعی است، اما گاه توده‌ای لمس می‌شود، در صورت عفونت کیست تندرنس پهلو ایجاد می‌شود.

محمدی با اشاره به اینکه سی تی اسکن دقیق‌ترین راه برای افتراق بین کیست و سرطان است، گفت: سونوگرافی در بسیاری از موارد می‌تواند یک کیست را از توده توپر افتراق دهد؛ در صورت عدم توانایی در افتراق بین کیست و سرطان باید نمونه گیری و آسپیراسیون انجام شود.

بیشتر بخوانید: علت تشکیل کیست های کلیه شناخته نشده است

درمان کیست کلیه چگونه است؟

وی گفت: اگر بتوان با سونوگرافی و سی تی اسکن و MRI به تشخیص دقیق کیست رسید، معمولا کیست را به حال خودش رها می‌کنند و باید کار را با سونوگرافی پیگیری کرد و بیمار را تحت نظر داشت؛ اگر نتوان به تشخیص دقیق رسید ممکن است نیاز به آنژیوگرافی کلیوی یا آسپیراسیون باشد.

این متخصص گوارش و کبد یادآوری کرد: اگر مایع بدست آمده در نمونه گیری شفاف باشد حاکی از خوش خیم بودن ضایعه است؛ البته باید با ارزیابی سیتولوژی و میکروسکوپی مایع بدست آمده خوش خیم بودن کیست را تائید کرد؛ در برخی از مراکز پس از آسپیراسیون مایع، ماده حاجب به درون آن تزریق می‌کنند، صاف بودن دیواره کیست باعث خوش خیم بودن آن می‌شود، اگر مایع خونی باشد باید اقدام به جراحی کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۰۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش مدیریت بحران در ۵ استان

سخنگو و معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور از آماده‌باش مدیریت بحران برای بارندگی‌های شدید در ۵ استان خبر داد و توصیه‌ها و هشدارهایی را نیز به مردم ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه ابلاغ آماده‌باش کامل به دستگاه‌های امدادی، انتظامی و خدماتی در سراسر این پنج استان انجام شده است، گفت: تاکید کردیم که جلسات ستاد‌های پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در سطح استان و شهرستان‌ها به طور منظم برگزار و گزارش آن به سازمان مدیریت بحران کشور داده شود. تمامی فرمانداران و بخشداران نیز باید نسبت به انجام بازدید میدانی از کلیه مناطق پرخطر اقدام کرده و تمهیدات لازم را در خصوص ایمن‌سازی کانون‌های بحرانی از طریق برنامه‌ریزی و تقسیم کار بین اعضای ستاد‌های مدیریت بحران اتخاذ کنند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه باید صدور هشدار و اطلاع رسانی به مردم در مناطق مختلف از طریق صداوسیما، فضای مجازی، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، ائمه جماعت و... انجام شود، گفت: ابلاغ کردیم تاحرکت کلیه شناور‌ها متوقف و تخلیه شهروندان، صیادان، مسافران و عشایر ساکن در بستر رودخانه ها، نوار‌های ساحلی، حاشیه مسیل‌ها، سکونت‌گاه‌های ناایمن و تفرجگاه‌های در معرض خطر سیلاب انجام شود.

وی با بیان اینکه هماهنگی برای انسداد احتمالی محور‌های آسیب دیده از سیلاب، جاده‌های ناایمن و در معرض خطر در طول مدت بارش‌ها توسط فراجا و در راستای جلوگیری از تلفات جانی در سطح جاده‌ها نیز انجام شده است، گفت: استقرار کلیه ماشین آلات سنگین و تجهیزات مهندسی در کانون‌های در معرض خطر با هدف امدادرسانی فوری به آسیب دیدگان احتمالی نیز باید انجام شود و ما براین موضوع تاکید کردیم.

ظفری بر ضرورت آمادگی کلیه مکان‌های اسکان اضطراری تاکید کرد و گفت: لازم است که خانوار‌های در معرض خطر به این مراکز جابجا شده و روستا‌ها و محله‌های در معرض خطر سیل و آبگرفتگی به صورت کامل تخلیه شوند. بازدید میدانی و ارزیابی از وضعیت کلیه سدها، بند‌های خاکی و تقاطع‌های جاده‌ای و تعیین ناظر در هر منطقه برای رصد و تحلیل مستمر سازه‌های مذکور نیز الزامی است و مدیریت بحران بر آن تاکید کرده است.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور بیان اینکه لازم است برای ارتقاء پایداری و تاب‌آوری شبکه‌های آب، برق و گاز در برابر سیلاب و جلوگیری از وقوع هرگونه خسارت و قطعی در شبکه‌های مذکور در سراسر استان اقدام شود، گفت: تقویت و آمادگی تیم‌های تخصصی و تجهیزات امداد و نجات در سیلاب در مناطق مختلف توسط جمعیت هلال احمر و واحد‌های آتش نشانی در سراسر استان نیز باید مورد توجه باشد.

وی آموزش و اطلاع‌رسانی به کشاورزان برای مدیریت سیلاب در سطح مزارع و جلوگیری از هرگونه خسارات احتمالی به محصولات کشاورزی و دامداران، ارسال مستمر گزارش جامع اقدامات و آخرین وضعیت فعالیت سامانه بارشی در سطح استان به واحد هشدار سریع سازمان مدیریت بحران کشور و ... را نیز از دیگر تاکیدات سازمان مدیریت بحران کشور در ابلاغیه اخیر اعلام کرد.

هشدار‌های مدیریت بحران به مردم در مورد سیل و آبگرفتگی

ظفری در ادامه توصیه‌هایی را نیز به مردم و ساکنان مناطق متاثر از بارش‌ها ارائه کرد و گفت: اجتناب از سفر‌های غیر ضروری در بازه زمانی هشدار، عدم استقرار در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مناطقی که مستعد وقوع سیلاب، زمین لغزش و رانش هستند، توجه عشایر و دامداران به هشدار‌های صادره و عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، مسیل‌ها و آبراه‌ها، عدم حضور کوهنوردان در کوهستان و صعود به ارتفاعات، عدم اعزام تور‌های تفرجی و گردشگری به مناطق کوهستانی و مستعد سیلاب از جمله توصیه‌هایی است که باید در این شرایط مورد توجه قرار بگیرد.

به گفته وی توجه به دستورات پلیس و دستگاه‌های عملیاتی از جمله راهداری، اورژانس، جمعیت هلال احمر و عدم تردد از مسیر‌های فرعی به دلیل انسداد جاده‌های اصلی، عدم استقرار در زیر درختان یا مکان‌هایی که احتمال سقوط اجسام در آن وجود دارد، عدم عبور از سازه‌های تقاطعی و پل‌های رودخانه‌های سیلابی، مدیریت زمان و مسیر در سفر‌ها با توجه به هشدار‌های صادره از دیگر توصیه‌هایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: باتوجه به رهاسازی آب سد‌ها و آب‌بندان‌ها، لازم است که ساکنان پایین دست از استقرار در مسیل‌ها خودداری کنند. همچنین از توجه به اخبار و شایعات پرهیز کنند.

دیگر خبرها

  • فیلم/ سرباز آمریکایی کیست؟
  • نشانه‌هایی که می‌گویند کلیه‌های شما به درستی کار نمی‌کنند (فیلم)
  • هشدار آتش سوزی در جنگل های مازندران
  • رگبار پراکنده و بارندگی در برخی مناطق استان یزد
  • نشانه‌هایی که می‌گویند کلیه‌های شما به درستی کار نمی‌کنند + فیلم
  • امیرعبداللهیان روز ارتش را تبریک گفت
  • تهران گرم می‌شود
  • ببینید | آیت‌الله خامنه‌ای کیست؟!
  • شناسایی ۱۲ مورد بیماری «کیست هیداتید» در کهگیلویه و بویراحمد
  • آماده‌باش مدیریت بحران در ۵ استان