Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@16:18:33 GMT

تعداد محققان مرد، دو برابر محققان زن است

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۱۶۹۵

تعداد محققان مرد، دو برابر محققان زن است

پول‌نیوز - مرکز آمار ایران در تازه‌ترین بررسی‌های خود اعلام کرده که در حال حاضر 42 هزار و 562  محقق تمام وقت مرد و  22 هزار و 216  نفر محقق  تمام وقت زن در كشور فعاليت  مي كنند؛ تعداد مردان اینجا هم دو برابر زنان است. به عبارت ديگر  مردان سهم 67 درصدي  از جمعيت محقق كشور و زنان  سهم  33 درصدي  از جمعيت  محقق  كشور را  دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدارک تحصیلی محققان مرد و زن

درصد قابل توجهی از محققان  زن (33 درصد)  داراي مدرك علوم پزشكي هستند. همچنين 30درصد داراي مدرك  در رشته هاي علوم فني و مهندسي هستندكه  66 درصد از محققان  زن و 68 درصد از محققان  مرد دكتراي  تخصصي دارند. 

سهم زنان از اشتغال کشور

با همه این اوصاف، اگرچه سهم زنان در اقتصاد کشور ما بسیار ناچیز است اما بررسی سهم زنان در بازار کار طی سال های ۹۰ تا ۹۶ نشان می دهد که جمعیت فعال زنان به جز سال های ۹۲ و ۹۳ در ما بقی سال ها با روند صعودی مواجه بوده است.

آمارها می‌گوید از بهار 93 تا بهار 96 بطور میانگین سالانه 730 هزار نفر شاغل می‌شدند. از این تعداد، 370 هزار مرد و 360 هزار زن بودند. در بهار سال 97 گرچه آمار اشتغال سالانه  20 هزار نفری، افزایش پیدا کرده و به 750 هزار نفر افزایش یافته اما آمار میان زنان و مردان به نحو محسوسی به زیان زنان تغییر کرده به گونه‌ای که از مجموع 750 هزار شغل ایجاد شده تنها 240 هزار شغل به زنان رسیده است.

مشارکت اقتصادی زنان؛ تنها یک درصد افزایش یافت

براساس آمار اعلام شده از سازمان برنامه و بودجه، نرخ مشارکت اقتصادی زنان با 1.1 درصد رشد از 14.9 درصد در سال 95 به 16 درصد در سال 96 رسیده است. بر این اساس تعداد نیروی کار جمعیت فعال زنان در سال 1396، پنج میلیون و 232 هزار و 661 نفر بود که  با توجه به افزوده شدن 340 هزار و 27 نفر به این جمعیت، روند صعودی با سرعت کندی حفظ شده است.

همچنین در سال 1395 نرخ بیکاری زنان حدود 21 درصد اعلام شده بود که در سال 96 با 9 دهم درصد بهبود به 19.8 درصد رسیده است. اما آیا با پایان یافتن سال 97، روند صعودی ( با همین شیب ملایم) ادامه خواهد داشت؟ یا بحران‌های اقتصادی روی کاهش سهم زنان در اقتصاد هم تاثیر خواهد گذاشت؟

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مرکز آمار ایران پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۱۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!

نگاهی به آمار داوطلبان کنکور نشان می‌دهد که در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نسبت به پسران در حالی اتفاق می‌افتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از ۲ گروه علوم انسانی و علوم ریاضی فاصله گرفت وزیر علوم این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرد و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرد که توزیع داوطلبان در گروه‌های آموزشی باید نرمال باشد.

به گزارش فارس، نگاهی به جدول تعداد خانم‌ها و آقایان شرکت‌کننده در آزمون سراسری چند سال اخیر نشان می‌دهد که آمار شرکت خانم‌ها در کنکور در حال بیشتر شدن است.

بررسی ابعاد کاهش رغبت پسران به مدرک دانشگاهی از نگاه کارشناسی

مهدی گلشنی عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید که اعتدال خوب است و اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.

به گفته وی، باید از افراد خبره و شایسته برای مشورت بهره بگیرند که این عدم اعتدال پیش نیاید. سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما این آمار را در حال حاضر منفی نمی‌داند و می‌گوید که این آمار نشان دهنده اصلاح فرهنگ مهارت محوری در کشور ماست.

وی معتقد است که تمایل به سمت تحصیل آکادمیک در کشور ما کم شده، در کشور‌های دیگر هم همینطور است، اما در ایران تمایل به مدرک زیاد بود که چند سالی است فرهنگ ما به سمت مهارت محوری و اشتغال محوری جایگزین شده است. به گفته موسوی، بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.

بنابراین این آمار خیلی هم منفی نیست، اما باید بررسی شود که در چند سال آینده پررنگ‌تر نشود، چرا که پررنگ شدن این موضوع آسیب‌زاست. خبرگزاری فارس، این موضوع را از مسؤولان آموزش عالی کشور نیز پیگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • ۵ هزار و ۷۸۰ زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • موشن گرافی | ۲۰۰ روز جنایت رژیم صهیونیستی به روایت آمار و ارقام
  • آخرین آمار تصادفات نوروز ۱۴۰۳
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • «صفر» شدن تعداد زنان سرپرست خانوار پشت نوبت حمایت بهزیستی
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • ورزش ممکن است پیری را معکوس کند