Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: از رئیس جمهور محترم درخواست داریم برای فرهنگ سازی نقد پیش قدم شوند و در کمپین «از ما شروع کنید» شرکت کنند.

پرویز سروری، عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و عضو سابق شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با پذیرش حضور در کمپین «از ما شروع کنید» که از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای نقد مسئولان آغاز شده، گفت: این اقدام؛ اقدامی بسیار خوبی است، اما نباید به گونه‌ای عمل شود که تنها در فضای تبلیغاتی و رسانه‌ای باقی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این امر باعث می‌شود اصلاح در اقدامات و رفتار مسئولان به صورت اساسی صورت نگیرد. بلکه تنها عده‌ای برای اینکه خود را در جامعه صاحب تحمل سیاسی و پذیرش انتقاد جلوه دهند در این مسیر تبلیغی وارد شوند، ولی منجر به اصلاح روند‌ها نشود.

سروری بیان داشت: انتظار می‌رود که این پویش باعث اصلاح اشتباهات و رفتار‌های غلط شود. به طور طبیعی چنین پویشی می‌تواند در شفافیت بخشی به اقدامات کمک رسان باشد و تعامل اخلاقی غیرجنجالی را در فضای سیاسی و عمومی کشور ایجاد کند.

عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مسئولان باید بدانند که مردم نسبت به آن‌ها چه قضاوتی دارند. متاسفانه برخی از مسئولان گمان دارند که همه مردم نسبت به آن‌ها نظر مثبت دارند و دلیل آن نیز اطرافیان چاپلوس هستند. این باعث می‌شود که مسئولان واقعا این حرف‌ها را جدی بگیرند. اینکه مشاهده می‌شود که امام امت و رهبری به چه میزان به تعریف‌ها و تمجید‌ها حساسیت نشان می‌دهند برای این است که نفس رفته رفته دچار تحریف می‌شود.

وی افزود: نقد مسئولان توسط مردم نکته حائز اهمیتی است. مسئول اگر گوش شنوایی و دل منعطف برای اصلاح رفتار‌های خود داشته باشد، در آن صورت می‌تواند انتقادات و نقد‌ها را متوجه شده و صادقانه نقد‌ها را بررسی کند. متاسفانه در فضای عمومی مسئولان به شدت نسبت به نقد واکنش نشان می‌دهند و تحمل آن‌ها نسبت به نقد پایین است. این پویش‌ها یک فرهنگ سازی برای پذیریش نقد است. رفته رفته مسئولان از لاک هجومی در برابر مردم خارج می‌شوند و نقد را به عنوان اصلاح عملکرد‌ها در نظر می‌گیرند.

عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی یادآور شد: امیدوارم مسئولان از این پویش استقبال کنند و منصفانه قضاوت‌ها و نقد‌ها را گوش کنند و در نهایت عادلانه نسبت به اصلاح امور و عملکرد خود اقدام کنند. اگر نقدی درست بود نسبت به اصلاح اقدام کنند و اگر درست نبود حداقل نظر مخاطبان را با شفافیت بررسی کنند.

سروری در پایان با دعوت از سران قوا و مسئولان تصمیم گیر در امور کشور گفت: مسئولینی که بیشترین تاثیر را در زندگی مردم دارند دعوت می‌کنم در این کمپین شرکت کنند.

عضو  جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: رئیس جمهور، معاون اول، رئیس مجلس، نمایندگان مجلس، رئیس قوه قضاییه، دادستان کسانی هستند که باید نسبت به این پویش واکنش مثبت نشان دهند. از رئیس جمهور محترم درخواست داریم برای فرهنگ سازی نقد پیش قدم شوند و در کمپین «از ما شروع کنید» شرکت کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی احزاب و تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۱۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت اخلاق مداری دانشجویان

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پژوهش‌ها می‌توانند وضعیت یک جامعه را به دقیق‌ترین حالت ممکن بازنمایی کنند. اگر این مطالعات کمی و کیفی هر ساله در موضوعات مختلف از جمله موضوعات اجتماعی انجام شوند،از طریق نتایج به دست آمده از آن‌ها می‌توان به روشنی نسبت به وضعیت جوامع تحلیل درست و منطقی داشت.

بررسی و تحلیل وضعیت اخلاقی جوانان کشور و دانشجویان از جمله موضوعاتی است که می‌تواند نمودی از تغییرات نسلی و فرهنگی در دوره‌های مختلف باشد.

طی سال‌های گذشته از سوی نهاد‌های مختلف از جمله معاونت فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری؛ نمایندگی نهاد رهبری و بسیج دانشجویی تلاش‌های زیادی صورت گرفته تا فضای فرهنگی دانشگاه و به ویژه میزان پایبندی اخلاقی دانشجویان تقویت شود.

از اخلاق مداری هر تعریفی که در نظر باشد، آن تعریف به هر حال احترام به ارزش‌ها و اصولی که در یک جامعه پسندیده شمرده می‌شود و رعایت عملی و رفتاری آن را در بر می‌گیرد.

فاطمه جواهری (دانشیار جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «اخلاق مداری دانشجویان» این موضوع را مورد مطالعه و بررسی قرار داده است.

* التزام دانشجویان به اخلاقیات جامعه

جواهری در چکیده این پژوهش با اشاره به این موضوع که دانشجویان از نظر کمی و کیفی بخش قابل ملاحظه‌ای از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند، می‌نویسد: توجه به این امر که التزام دانشجویان به اخلاقیات جامعه چگونه است، بسیار حائز اهمیت است. به این منظور لازم است از شواهد و اطلاعات پژوهشی‌ای که گرایش‌ها و جهت یابی‌های آنان را منعکس می‌سازد، مددگرفت.

از نظر این پژوهشگر یافته‌های برگرفته از طرح «سنجش نگرش‌ها، و رفتار دانشجویان» که در دو مقطع سال‌های ۱۳۸۲ و ۱۳۹۴ از طریق نمونه‌ای منتخب از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی تحت نظارت وزارت علوم به دست آمده در این خصوص اطلاعات جالبی را فراهم آورده است.

جواهری در ادامه می‌نویسد: با مقایسه اطلاعات سال ۱۳۹۴ با اطلاعات سال پایه حاکی از آن است که در حالیکه براساس مقیاس تحقیق، میان دینداری دانشجویان طی دو مقطع کاهش معناداری پیدا نکرده است، اما میزان افتخار به مسلمان بودن کمتر شده، و وقوع رفتار‌هایی مانند بی‌حرمتی نسبت به استاد، تقلب در امتحان و تکالیف درسی، تماشای فیلم‌های مستهجن، مراجعه به سایت‌های غیرمجاز، ارتباط با جنس مخالف خارج از چارچوب ازدواج و بدون نظارت خانواده و مصرف برخی انواع مواد مخدر دربین آنان افزایش‌یافته است.

*پاره‌ای معیار‌های اخلاقی در حال تنزل است

از نظر این دانشیار جامعه شناسی، واقعیات یادشده حاکی از آن است که گرایش دانشجویان به پاره‌ای معیار‌های اخلاقی جامعه در حال تنزل است. البته شاید میزان این کاهش چندان بزرگ یا بحران زا نباشد، اما به دلیل اهمیت موضوع و پیامد‌های آن، شایسته است از سوی اهل نظر مورد تأمل قرار گیرد.

این پژوهشگر در ادامه بر این نکته تاکید می‌کند که مواجهه با چنین شرایطی نباید مدیران و مسئولان کشور را به سرزنش و نکوهش دانشجویان سوق دهد و یا به اتخاذ رویکرد‌های سخت گیرانه و اقدامات انضباطی شدید منجر شود در عوض باید آنها را به اندیشه در مورد پرسش‌های زیر متوجه نماید:
- جامعه ایران حامل چه نوع زمینه‌ها، شرایط و اقتضائاتی است که به جای اخلاق مداری، تنزل اخلاق به بار می‌آورد؟ 
- مناسبات حاکم برنهاد علم و به ویژه دانشگاه‌ها (از جمله مدرک گرایی، کمی گرایی و تجاری‌سازی) تا چه اندازه در تضعیف پایبندی دانشجویان به اصول اخلاقی تأثیر داشته است؟ 
- چرا به رغم اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های فرهنگی متعدد در دانشگاه‌ها هنوز شواهدی دال بر افت معیار‌های اخلاقی مشاهده می‌شود؟

در نهایت اینکه این پژوهش با مدد از اطلاعات تجربی موجود به تشریح وتحلیل پرسش‌های یادشده می‌پردازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعامل مسئولان بوکان برای توسعه و حل مشکلات مردم
  • توصیه امام جمعه قم خطاب به مسئولان برای ایجاد وحدت
  • مدعیان حقوق بشر به برقراری آتش‌بس در غزه کمک کنند
  • دهقان: مدعیان حقوق بشر به برقراری آتش‌بس در غزه کمک کنند
  • ۵ درصد اهداف بودجه ۱۴۰۲ محقق نشد/ شروع اصلاح ساختار بودجه در ۱۴۰۳
  • عملیاتی کردن بازار آب و ایجاد تشکل آب بران در سال جدید با جدیت پیگیری شود
  • اپیلاسیون صورت ضرر دارد؟
  • اصلاح رفتار ترافیکی را از خودمان شروع کنیم/ فراکسیون ایمنی راه ها تشکیل شود
  • دعوت پادشاه بحرین از بشار اسد برای شرکت در نشست اتحادیه عرب
  • وضعیت اخلاق مداری دانشجویان