Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-23@17:56:32 GMT

بالاخره شام بخوریم یا نخوریم ؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۲۳۵۲

بالاخره شام بخوریم یا نخوریم ؟

به گزارش جهان نيوز، شاید شما هم از آن دست افرادی باشید که تصمیم گرفته اند برای کم کردن وزن یا هر دلیل دیگری، شام را از برنامه ی غذایی خود حذف کنند. احتمالاً تصور می کنید حذف این وعده ی غذایی برایتان مزیت هایی دارد.

اگرچه خوابیدن با شکم خالی در افراد مختلف، اثرات متفاوتی دارد اما کارشناسان ضرر این کار را بیشتر از فایده ی آن می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه می خواهیم ببینیم گرسنه خوابیدن چه مضرات و فوایدی دارد.
عوارض شب گرسنه خوابیدن با شکم خالی برای جسم و روح گرسنه به رختخواب رفتن و در حالی که شکم تان از شدت گرسنگی سر وصدا می کند می تواند در شما با سایر افراد، تفاوت هایی داشته باشد. اما آنچه از دیدگاه علمی و با پژوهش محققان در این ارتباط بدست آمده، نشان می دهد که گرسنه خوابیدن نمی تواند تاثیرات چندان خوبی در وضعیت سلامت و وزن داشته باشد.
در ادامه این نوشته به اتفاقاتی پرداخته خواهد شد که گرسنه خوابیدن در افراد به وجود می آورد.   ترک شام باعث کم شدن خواب می شود زمانی که گرسنه می خوابید، ساعت ها برای به خواب رفتن تقلا می کنید و گویی ذهن شما هنوز هم بیدار است. همین امر نیز سبب خواهد شد که به اندازه کافی نخوابید.
کمبود خواب هم می تواند اثرات جانبی منفی ای از جمله کاهش میزان سوخت و ساز بدن، افزایش اشتها و ضعف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به انواع سرطان و دیابت را به همراه داشته باشد.

وقتی بدون خوردن شام به رختخواب می روید، گرسنگی باعث می شود مدام غلت بزنید و به راحتی به خواب نروید. حتی زمانی که بالاخره به خواب می روید احساس گرسنگی مغز را هوشیار نگه می دارد و در نتیجه نمی توانید خواب کافی و عمیقی داشته باشید.

به علاوه، تحقیقات نشان می دهد کم خوابی می تواند عوارض جانبی منفی ای داشته باشد، مثل کاهش سوخت و ساز بدن، افزایش اشتها، تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان و دیابت.

بنابراین اگر امیدوارید که با نخوردن شام، وزن خود را کم و سلامتی خود را حفظ کنید، باید بدانید که گرسنه خوابیدن می تواند نتیجه ی عکس داشته باشد.
دکتر «ولسی دِلبریج» در این باره می گوید که اگر می خواهید وزن کم کنید با گرسنه به رختخواب رفتن، این اتفاق نخواهد افتاد.
با شام نخوردن ممکن است اضافه وزن پیدا کنید زمانی که گرسنه به رختخواب می روید، به دلیل کاهش قند خون، صبح روز بعد با ولع بیشتری برای خوردن خوراکی ها خصوصاً شیرینی از خواب برخواهید خاست. اگر احساس گرسنگی شبانه به سراغ تان آمد، به جای حجم فراوانی از خوراکی های شیرین و پرکالری، اندکی شکلات تلخ یا آجیل میل کنید.

بسیاری از مردم تصور می کنند گرسنه خوابیدن مزیت هایی دارد. اما در حقیقت، هر چه بیشتر احساس گرسنگی کنید، احتمال آنکه بعداً پرخوری کنید بیشتر است.
اگر برای خوردن غذا تا زمانی که به شدت گرسنه شوید صبر کنید، ممکن است قند خون تان افت کند و بنابراین تمایل پیدا می کنید هر غذایی را بخورید. بدتر آنکه خوابیدن با معده ی خالی می تواند منجر به پرخوری در زمان صبح شود.

این مسأله قند خون را به شدت بالا می برد و طی بقیه ی ساعات روز سوخت و ساز بدن را درگیر یک چرخه ی معیوب می کند. شب پیش از خواب یک تکه شکلات تلخ یا چند عدد مغز بخورید تا صبح روز بعد پرخوری نکنید.
با شام نخوردن احتمال دارد عضلات بدن را از دست بدهید اگر همیشه گرسنه به رختخواب می روید، هرچند هم به باشگاه ورزشی بروید و ورزش کنید، باز هم بی فایده خواهد بود. با شکم خالی ورود مواد غذایی ضروری بدن برای تبدیل شدن به پروتئین را مسدود خواهید کرد و بدن برای جبران این روند شروع از بین بردن عضلات خواهد کرد.

برای جلوگیری از چنین روندی، ورزش را در هنگام روز انجام دهید و سعی کنید که چند ساعت قبل از رفتن به رختخواب، شام میل کرده و آب فراوانی نیز بنوشید. اما یادتان باشد که از پرخوری هم پرهیز کنید. تنها به بدن اجازه دهید که روند شبانه خود را به درستی طی کند.

از دست رفتن توده ی عضلانی: اگر شب ها گرسنه بخوابید، تمام تلاش هایتان در باشگاه برای تقویت عضلات تان را هدر خواهید داد. تحقیقات نشان می دهد خوابیدن با معده ی خالی می تواند آن دسته از مواد مغذی بدن را از بین ببرد که برای تبدیل پروتئین به عضله ضروری هستند.

در این حالت بدن برای کسب انرژی شروع به تخریب عضلات می کند. برای آنکه بیشترین بهره را از روزهای ورزش کردن تان ببرید، سعی کنید چند ساعتی پیش از خواب شام بخورید و آب کافی بنوشید، اما از پرخوری پرهیز کنید.
احساس سیری آرامش بخش این امکان را می دهد تا خوابی راحت و مناسب داشته باشید و در عین حال بدن می تواند تمامی فعالیت های شبانه ی خود را انجام دهد.   با ترک شام، دائم سراغ این خوراکی و آن خوراکی می روید اگر بتوانید ساعات خوردن وعده های اصلی غذایی را تنظیم کنید، برای سایز دور شکم تان هم بسیار مناسب خواهد بود. اگر گرسنه بخوابید به بدن اجازه خواهید داد که صبح به سراغ انواع و اقسام خوراکی ها برود.

اما اگر صبحانه محتوی پروتئین و فیبر کافی میل کنید، می تواند تا وعده ناهار هم شما را سیر نگه دارد و با تنظیم زمان خوردن این وعده های غذایی خواهید توانست، سبک زندگی درست تری را به جلو ببرید.

بر اساس پژوهش انجام شده در سال ۲۰۰۵ میلادی که نتایج آن در مجله «تغذیه بالینی» منتشر شد، خوردن غذا در ساعات مشخص می تواند در تولید انرژی مناسب و کافی برای بدن موثر باشد. همچین زنانی که چاق هستند با این روش قادر خواهند بود با سوخت و ساز به موقع و موثر بیشتر وزن کم کنند.
با ترک شام انرژی کمتری دارید
شاید تصور کنید که بدن در طول شب، به مواد غذایی نیاز ندارد. اما بازنگری بر این نگرش لازم است چرا که بدن شما در تمام طول شبانه روز، فعال و در حال سوزاندن کالری است.

حتی زمانی که خوابیده اید این اتفاق در حال افتادن است. محققان دانشگاه فلوریدا، دریافته اید که مردانی که پیش از خواب ۳۰ گرم پروتئین دریافت می کنند، هنگام صبح انرژی بیشتری در مقایسه با مردانی که قبل از خواب هیچ چیزی نمی خورند دارند.
زمانی که گرسنه به خواب می روید، روند سوخت و ساز بدن در تمام ساعات روز را تحت تاثیر قرار خواهید داد. شاید تصور کنید که بدن شب ها نیازی به انرژی ندارد اما بدن شما بیست و چهار ساعته انرژی مصرف می کند و کالری می سوزاند.

بنابراین باید انرژی مورد نیاز آن را تأمین کنید تا حتی زمانی که خواب هستید راندمان بدن حفظ شود. اگر گرسنه به خواب بروید، تمام شدن انرژی بدن تان اثراتی طولانی مدت بر باقی روزتان خواهد داشت، بنابراین قبل از خواب کمی غذا بخورید.
  با ترک شام ممکن است بسیار تحریک پذیر شوید   بدخلق شدن: گرسنه به خواب رفتن می تواند تاثیر فراوانی در خلق و خوی شما داشته باشد. شواهد علمی نشان داده اند که این امر می تواند در تغییرات خلقی تاثیرات بسیار منفی داشته باشد.

این مطالعات نشان داده اند که سطح هورمون «سروتونین»، با گرسنه خوابیدن تغییراتی را تجربه خواهد کرد که روی بخش هایی از مغز تاثیر می گذارد و خلق و خو را با چالش هایی مواجه خواهد کرد.

اگر بدون صبحانه به سر کار بروید، در حالی که شب گذشته هم گرسنه خوابیده اید، قطعاً بدخلق خواهید شد. تحقیقات نشان می دهد زمانی که چیزی نخورده باشیم سطح سروتونین یعنی همان هورمون تنظیم رفتار، دچار نوسان می شود و این مسأله روی بخش های کنترل کننده ی خشم در مغز اثر می گذارد.
شام نخوردن باعث پیری زودرس می شود در شب چیزی ولو اینکه قطعه نان کوچکی باشد تناول کنید کسی که دو شب پشت سر هم غذا نخورد. نیرویی از او به هدر می رود که تا چهل روز بر نمی گردد.
غذای شب، نیروی پیر و جوان و سودمندتر از غذای روز است. در شب حرارت به داخل بدن می رود و هضم قوی تر می شود بر خلاف روز که سردی به داخل و حرارت به سطح بدن می رود و غذا درست هضم نمی شود و دچار پیری زودرس می شویم.
  ترک شام می تواند سبب افزایش وزن شود مطالعات نشان داده اند که دیرغذا خوردن در هنگام شب می تواند سبب افزایش وزن شود. اگر با شکم گرسنه به رختخواب بروید، میزان انسولین و گلوکز در جریان خون تان افزایش پیدا می کند و از آنجایی که در هنگام شب فعالیت بدنی کمتری دارید، زمانی که خوابیده اید بدن تان کالری های اضافه را به چربی تبدیل می کند.

محققان بر این باور هستند که فاصله زمانی بین وعده صبحانه و شام بهتر است در حدود ۱۲ ساعت باشد. نتیجه این مطالعه در مجله «متابولیسم سلولی» به انتشار رسید. در این تحیقیق موش هایی که به مدت ۱۶ ساعت، گرسنگی را تحمل می کردند، کالری و چربی کمتری را در مقایسه با موش هایی که رژیم غذایی نرمال داشتند را می سوزاندند.

با تمام اینها باز هم اهمیت دارد که در طول روز هم بیش از اندازه لازم به سراغ موادی چون شیرینی جات و شکلات نروید و پروتئین و فیبر را جایگزین آن کنید.

دیرتر لاغر می شوید و کاهش وزن پیدا می کنید: تحقیقات نشان می دهد دیر غذا خوردن در شب ها منجر به افزایش وزن می شود. خوابیدن با یک معده ی پر می تواند باعث افزایش سطح انسولین و گلوکز در جریان خون شود و از آنجایی که فعالیت بدنی در زمان شب کمتر است، وقتی خواب هستید بدن کالری های اضافی را تبدیل به چربی می کند.

بعضی کارشناسان معتقدند بین زمان شام و صبحانه دست کم باید ۱۲ ساعت فاصله باشد. در تحقیقی مشاهده شد موش هایی که ۱۶ ساعت چیزی نمی خوردند (اما رژیم غذایی شان مواد چرب و پر کالری بود) هم وزن موش هایی بودند که رژیم غذایی سالمی داشتند.

با این حال، باید در طول روز از افراط در خوردن شیرینی جات پرهیز کنید. در مقدار مواد مغذی موجود در هر وعده ی غذایی خود تعادل ایجاد کنید تا شب ها زمان خواب احساس گرسنگی نکنید.
نامنظم شدن وعده های غذایی تعیین یک برنامه ی منظم برای وعده های غذایی تأثیر زیادی در دستیابی به اندام متناسب دارد. اگر با معده ی خالی بخوابید، صبح بسیار گرسنه از خواب بیدار می شوید و آمادگی آن را دارید که یک صبحانه ی کامل بخورید.
اگر صبحانه ی شما سرشار از فیبر و پروتئین باشد، مدت زمان بیشتری سیر می مانید و در نتیجه برنامه ی غذایی تان منظم خواهد شد. داشتن یک برنامه ی منظم غذایی مزایای زیادی برای فرآیند کاهش وزن و سبک زندگی سالم دارد، چون این شیوه شما را تشویق می کند در طول روز از افراط در خوردن تنقلات پر کالری پرهیز کنید.
  ترک شام ممکن است باعث افسردگی شود اگر هر شب گرسنه به رختخواب بروید و شام را از برنامه وعده غذایی تان حذف کنید نه تنها به جسم تان ضرر زده اید بلکه آسیب جدیدی به روحتان وارد کرده اید. گرسنه به خواب رفتن باعث کمبود مواد مغذی در بدن و تغییرات هورمونی می شود و این تغییرات در دراز مدت ممکن است باعث افسردگی گردد.

منبع: زندگی آنلاین

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک جنایت و چند روایت؛ بالاخره چه کسی میرزا کوچک‌خان را کشت؟

دستِ‌کم تا ۱۵ سال پیش نقل قول و روایت غالب درباره سرانجام «میرزا کوچک‌خان» این بود که وقتی فقط هشت نفر از جنگلی‌ها ازجمله گائوک آلمانی (هوشنگ) در کنارش مانده بودند، میرزا در مسیر رفتن به خلخال و در راه کوهستانی «گیلوان» میان برف و کولاک گرفتار شد، از پا درآمد، دولتی‌ها جسد یا پیکر نیمه جانش را یافتند، فردی به نام «رضا اسکستانی» سر میرزا را از تن جدا کرده و... در نهایت سرِ سردارجنگل به رشت و سپس تهران منتقل شد.

کمی هندی

در روزشمار سایت‌های تاریخی برای ۲ اردیبهشت سال ۱۳۴۲چنین مناسبتی را می‌بینید: «علی‌اصغر رضایی، ۸۵ ساله که در ماه آذر۱۳۰۰ پس از کشتن میرزاکوچک‌خان جنگلی سرِ وی را به طمع کسب پاداش از تن جدا کرده بود، امروز به جرم نگهداری ۵ کیلو تریاک در منزل خود بازداشت شد!» این روزشمار‌ها به خبر و گزارش جذاب و خواندنی روزنامه «اطلاعات» در تاریخ سوم اردیبهشت سال۱۳۴۲ استناد کرده‌اند. در این مطلب پیرمرد ۸۵ ساله برای اینکه اثبات کند قاچاقچی تریاک نیست خاطراتش را تعریف کرده و مدعی است مدت‌ها توپچی بوده و برای نبرد با جنگلی‌ها به گیلان اعزام شده، درنهایت هم او و گروهش میرزا کوچک‌خان را در حال فرار گیر انداخته و خودش هم میرزا را که ریش بلند و موی بور داشت و سرش طاس بود، سر بریده و به رشت و تهران برده است و باقی ماجرا.... البته در تصاویری که از سر میرزا باقی مانده، نه موهایش آنچنان بور و نه اینکه طاس است. پیرمرد شاید برای اینکه حواس خبرنگار را از ۵ کیلو تریاک کشف‌شده در خانه‌اش پرت کند، آخر داستان به سبک فیلم‌های هندی از عاشق شدن، ازدواج و مرگ زودهنگام همسرش هم گفته است! 

از خانقاه به تهران
علاقه‌مندان به تاریخ و نهضت جنگل در سال۱۳۴۲ را نمی‌دانیم ولی آنهایی که پس از انقلاب ماجرا‌های نهضت جنگل را دنبال می‌کردند، کسی جز «رضا اسکستانی» یا «اشکستانی» را به عنوان کسی که سر میرزا را از تن جدا کرده نمی‌شناختند. براساس خیلی از روایت‌هایی که هنوز هم به آنها استناد می‌شود، شخصی به نام «کَرَم» که از خلخال عازم گیلان بود در راه و میان برف و یخ «میرزا کوچک‌خان» و همراهش را که آخرین لحظات زندگیشان را می‌گذراندند، پیدا کرد. با سرعت خودش را به نزدیک‌ترین روستا یعنی «خانقاه» رساند و همراه چند نفر برگشت تا اجساد میرزا و گائک یا همان هوشنگ را به روستا برسانند. گویا «سالار شجاع» برادر «امیر مقتدر تالش» از جریان باخبر می‌شود، با سوارانش به خانقاه می‌رود و به «رضا اسکستانی» دستور می‌دهد در برابر چشمان اشکبار روستاییان سر از بدن نیمه‌جان میرزا جدا کند. بعد هم جسد بدون سر را در گورستان خانقاه به خاک سپرد. رضا اسکستانی سر میرزا را پس از بریدن بُرد و به خان تالش تحویل داد. «سالار شجاع» هم برای خوش‌خدمتی و گرفتن هدایا، سر سردار جنگل را از تالش به رشت منتقل می‌کند تا چند روزی هم در ژاندارمری «شالکوه» رشت در معرض تماشای عموم گذاشته شود. درنهایت هم «خالو قربان» یار سابق و دشمن فعلی‌اش برای گرفتن پاداش بیشتر، آن را به تهران برده و تقدیم رضاخان کرد. 

نفس راحت کشیدن
در منابع معتبر و محققانه تاریخی هم درباره نحوه شهادت میرزا کوچک‌خان و ماجرای بریدن سر و فرستادن آن به تالش، رشت و تهران، روایت‌های مختلف و گاه متضاد وجود دارد. برخی از این روایت‌ها حضور فردی به نام «اسکستانی» را تأیید می‌کنند، بعضی نامی از او نمی‌برند، اما هیچ‌کدام از «علی‌اصغر رضایی» یا فردی با مشخصات او حرفی نزده‌اند. برخی روایت‌ها را به نقل از کتاب «نهضت جنگل از ظهور تا افول» تألیف کورش اسدالله‌پور بخوانید: «سر میرزا کوچک‌خان را آوردند به شهر... بعد تلگرافی راپرت به تهران عرض کردم که سر میرزا کوچک‌خان در دفتر حاضر است. دستور آمد بفرستید به تهران... ملاحظه می‌شود که ارسال سر بریده هم به تهران دستوری بوده، یعنی برای رؤیت و نفس راحت کشیدن!»، 

«.. خبر فوت آن شهید به گیلان می‌رسد و چند نفر قزاق با کسان سردار مقتدر به طرف خلخال حرکت می‌کنند و وقتی به خانقاه می‌رسند که اهالی جمع شده و با احترامات فوق‌العاده می‌خواستند جنازه را در قبرستان جنب خانقاه دفن کنند. (یعنی معلوم می‌شود که فوت اتفاق افتاده بود) فوراً از دفن مانع می‌شوند. شبانه فتح‌الله‌خان، قوم سردار مقتدر تالش در خلخال بی‌خبر از همراهان خود و اهالی، سر آن شهید راه وطن را از بدن جدا ساختند»، «از قرار تقریر کسانی که در آنجا بودند، گویا به هنگام بریدن سر (میرزا) نفس هم داشته و خون به قسمی جاری شده که قبرستان پر از خون می‌گردد!»

۲۰ سال بعد
سر بریده میرزا بالاخره به تهران می‌رسد و به رضاخان تقدیم می‌شود. او دستور می‌دهد سر را در گورستان حسن‌آباد دفن کنند. کمی بعد «کاس‌آقا حسام» (کاس آقاخیاط) دوست صمیمی و یار قدیمی میرزا، مخفیانه سر میرزا را از گورکن گرفته و به رشت می‌برد و در محله سلیمان‌داراب دفن می‌کند. برخی منابع نوشته‌اند پس از شهریور۱۳۲۰ علاقه‌مندان به میرزا مخفیانه، پیکر میرزا را هم از محل دفن اولیه به سلیمان‌داراب منتقل می‌کنند. منابع دیگری هم گفته‌اند: «در شهریور۱۳۲۰ آزادی‌خواهان گیلان تصمیم گرفتند جسد میرزا را با تشریفات شایسته‌ای از خانقاه به رشت حمل کنند. مصادف با جلوگیری مقامات دولتی شدند. ناگزیر ساده و بدون کشمکش جسد به رشت منتقل و در جوار سر مدفون شد». میرزا کوچک‌خان در پایان نامه‌ای که تقریباً یک ماه پیش از شهادت برای «میرزا آقا عربانی» فرستاد، نوشته بود: «امروز دشمنانمان ما را دزد و غارتگر خطاب می‌کنند و حال آنکه هیچ قدمی به‌جز در راه آسایش و حفظ مال و ناموس مردم برنداشته‌ایم. ما این اتهامات را می‌شنویم و حکمیت را به خداوند قادر و حاکم علی‌الاطلاق واگذار می‌کنیم».

منبع: روزنامه قدس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بیرانوند بالاخره در محلی که دوستش دارد (عکس)
  • آمریکایی‌ها در دوران بایدن گرسنه شدند
  • بسکتبال NBA | میزبان ها بالاخره باخت می‌دهند؟
  • علیرضا بیرانوند بالاخره با دست بدون گچ (عکس)
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم
  • حرکت کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه ترکیه به سوی غزه
  • یک جنایت و چند روایت؛ بالاخره چه کسی میرزا کوچک‌خان را کشت؟
  • در دل فراوانی زندگی می‌کنیم اما گرسنه‌ایم!
  • اهمیت صبحانه برای کودکان
  • بالاخره چه کسی میرزا کوچک‌خان را کشت و سرش را به تهران برد؟