Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@16:25:45 GMT

یک منظومه سیاره‌ای جدید در راه است

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۲۷۹۴

یک منظومه سیاره‌ای جدید در راه است

به گزارش فارس، حدود چهار و نیم میلیارد سال پیش زمین و دیگر سیارات در حلقه‌ بزرگی از گردو غبار و گاز در منظومه شمسی تشکیل شدند و شروع به چرخیدن به دور خورشید کردند. اکنون نیز ستاره‌شناسان مشابه همین اتفاق را در اطراف یک ستاره جوان کشف کردند که می‌تواند به درک بهتر ما از فرایند تشکیل سیارات کمک کند.

براساس گزارش «نیواطلس»، ستاره مورد نظر با عنوان « DM Tau» شناخته شده است و حدود 470 سال نوری از ما فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد جرم این ستاره حدود نیمی از جرم خورشید باشد و احتمالا بین سه تا پنج میلیون سال سن دارد.

اما جالب‌ترین مطلب در مورد این ستاره این است که حجم عظیمی از ابرها و گرد وغبار به دور آن می‌چرخند و به نظر می‌رسد نوع مشابهی از تشکیل سیارات باشد. این یافته‌ها نشان می‌دهند که ما شاهد تولد یک منظومه‌ای از سیارات جدید خواهیم بود.

محققان در مطالعات پیشین، در مورد ارتباط حلقه گرد و غبار با این ستاره، بحث کردند اما در مطالعات جدید ستاره‌شناسان با نگاه دقیق‌تری به «آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما (آلما)» (نام یک پروژه مهم نجوم رادیویی)، دریافتند که درواقع دو حلقه در اطراف این ستاره وجود دارد.

«توموکیو کودو» سرپرست محققان این مطالعه گفت: مشاهدات پیشین به دو مدل متفاوت برای حلقه‌ اطراف ستاره  DM Tau اشاره کردند و برخی تحقیقات دیگر نیز نشان دادند که محدوده این حلقه جایی از کمربند سیارک‌ها خواهد بود. از طرفی اکنون مشاهدات آلما به سوالات ستاره‌شناسان پاسخ دقیق داد و دریافت که این ستاره دارای دو حلقه است که هر دو در یک مکان قرار دارند.

«جان هاشیموتو» یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: ما قصد داریم تا جزئیات بیشتری را از بخش داخلی این حلقه‌ها به دست بیاوریم زیرا زمین در چنین شرایطی در اطراف خورشید به وجود آمد.

به گفته کارشناسان، ما قادر به تماشای تشکیل این منظومه جدید نیستیم زیرا آنها در مدت‌زمان بسیار طولانی تشکیل می‌شوند اما یافته‌های جدید می‌تواند سرنخ‌های خوبی را درباره روزهای نخستین تشکیل منظومه شمسی به ما بدهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، پیتر بک، موسس و مدیر عامل شرکت راکت‌لب، یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه ساخت موشک‌ها و فضانوردی است و با کمک تکنولوژی در تلاش برای رونق دادن به صنعت فضایی به عنوان راهی جدید برای سکنت انسان‌ها است. پیتر بک با توجه فعالیت‌های موفق شرکت خود، به یکی از شخصیت‌های برجسته در صنعت فضایی تبدیل شده است.

راکت‌لب در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد و تلاش این آزمایشگاه برای پیشگامی در دسترسی مقرون به صرفه به فضا با توسعه موشک الکترون، وسیله پرتابی که برای ارسال ماهواره‌های کوچک به فضا طراحی شده بود، انجام شد. نخستین پرتاب موفقیت آمیز مداری این موشک در ژانویه ۲۰۱۸ از سایت پرتاب نیوزلند این شرکت، واقع در شبه جزیره ماهیا در جزیره شمالی انجام شد.

موشک الکترون  تا به امروز ۴۶ بار پرواز کرده و بیش از ۱۸۰ ماهواره را برای سازمان‌های بخش خصوصی و دولتی، از جمله محموله‌های امنیت ملی ایالات متحده حمل کرده است.

آزمایشگاه راکت که مقر آن در لانگ بیچ، کالیفرنیا است، دارای سه سکوی پرتاب است که دو سکو در نیوزلند و سومی در ویرجینیا، در جزیره والوپس قرار دارند. 

اخیراً، پیتر بک اعلام کرده است که شرکت راکت‌لب به دنبال ارسال موشک‌ها به سمت سیاره زهره است. این اقدام جدید امکان پیگیری پتانسیل وجود حیات در این سیاره را فراهم می‌کند و می‌تواند اطلاعات جدید و مهمی برای دانشمندان و محققان به ارمغان بیاورد.

با توجه به اهمیتی که این پروژه برای صنعت فضایی دارد، مصاحبه‌ای با پیتر بک برگزار شده است. در این مصاحبه، او در مورد اهداف آینده شرکت راکت‌لب و چالش‌هایی که در حوزه فضایی با آن مواجه است و اهمیت کشف حیات در سیاره ونوس صحبت کرده است.

پیتر بک به عنوان یک انسان با دیدگاه و انگیزه‌های بی‌پایان برای کشف بیشتر  فضا به عنوان یک پیشرو و نوآور در حوزه فضانوردی شناخته شده و با توانایی‌ها و آرمان‌های او، شرکت راکت‌لب می‌تواند به دنبال اهداف بزرگتر و بیشتری برای اکتشافات فضایی بپردازد و با کشف حیات در سیاره‌های دیگر، انسانیت را به یک مرحله جدید از پیشرفت و تحقیقات هدایت کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • سیاره در برابر پلاستیک
  • کشف جسد یک مرد در اطراف فرودگاه بیرجند
  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)