Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-25@14:46:53 GMT

گرایش به اصول انقلاب مانع تحریف آن است

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۳۰۵۴

  به گزارش خبرگزاری بسیج، رسول حسنی؛ انقلاب اسلامی ایران با وجود ناملایمات و دشمنی‌هایی که از سر گذارنده علی‌رغم تحریم‌ها و تهدید‌ها و ضربات پی‌درپی بدخواهان خود وارد دهه پنجم حیات خود شد.

حضور بی‌نظیر مردم در 22 بهمن سال جاری ثابت کرد که انقلاب از مردم و مردم با انقلاب همراه هستند. رهبر معظم انقلاب با تقدیر از این پایمردی و پایبندی مردم بیانیه گام دوم انقلاب را صادر فرمودند که نقشه راه سال‌های پیش رو برای پشبرد انقلاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه، تفحص، تبیین و تشریح این بیانیه مهم‌ترین وظیفه‌ای جامعه فرهنگی است تا مسیر پیش رو را با قدرت بیشتر و با گام‌هایی پرصلاب‌تر برویم. در سلسله یادداشت‌های

سعی می‌شود مطالبات رهبر معظم انقلاب با نگاه فرهنگی مورد بررسی قرار بگیرد که قسمت پنجم آن را در ادامه می‌خوانید.

اعتقاد راسخ به اصول انقلاب تحجر نیست

«جمهوری اسلامی، متحجر و در برابر پدیده‌ها و موقعیت‌های نو به نو، فاقد احساس و ادراک نیست، اما به اصول خود بشدت پایبند و به مرزبندی‌های خود با رقیبان و دشمنان بشدت حساس است. با خطوط اصلی خود هرگز بی‌مبالاتی نمی‌کند و برایش مهم است که چرا بماند و چگونه بماند. بی‌شک فاصله‌ی میان بایدها و واقعیت‌ها، همواره وجدان‌های آرمان‌خواه را عذاب داده و می‌دهد، اما این، فاصله‌ای طی‌شدنی است و در چهل سال گذشته در مواردی بارها طی شده است و بی‌شک در آینده، با حضور نسل جوان مومن و دانا و پرانگیزه، با قدرت بیشتر طی خواهد شد.»

رهبر معظم انقلاب در این فراز از بیانیه گام دوم انقلاب از مبانی و اصول انقلاب یاد می‌کنند که اعتقاد به آن به معنای تحجر نیست. در عین تعامل با جهان معتقد به مرزبندی با هر چیزی است که اصول و مبانی‌اش را تهدید می‌کند. شناخت این اصول از منظر رهبر انقلاب که در واقع همان مبانی تصریح شده در بیانات امام خمینی است، ما را در پیمودن ادامه مسیر انقلاب کمک خواهد کرد.

اصول انقلاب شش اصل بنیادین است که امام راحل (ره) در بیانات، وصایا، سخنرانی‌ها و نامه‌های خود در طول عمر پربارشان بیان کرده‌اند. این اصول عبارتند از «معیشت مردم»، «استقلال کشور»، «مبارزه با استکبار و زورگویی»، «توجه به مستضعفین و رفع فقر»، «تدین و پایبندی به مبارزه اسلامی» و «مساله فلسطین». این شش اصول بعد از ارتحال امام خمینی (ره) بارها و بارها و در مناسبات مختلف از زبان مقام معظم رهبری نیز تاکید، تصریح و تفسیر شده است. به جرات می‌توان مدعی شد که رهبر معظم انقلاب در اغلب بیانات خود به طور مستقیم و غیر مستقیم به این اصول اشاره داشته‌اند.

شرح و تفصیل این اصول از دیدگاه مقام معظم رهبری فرصتی بیش از آنکه در این نوشتار بگنجد می‌طلبد با این حال در یک نگاه کلی به آن پرداخته می‌شود که در ادامه می‌خوانید.

اصول انقلاب از منظر رهبر انقلاب

ایستادگی بر اصول انقلاب نیاز امروز انقلاب اسلامی است، این ایستادگی بیش از آنچه در گذشته مهم بود، اهمیت دارد، هر چقدر دامنه نفوذ انقلاب بیشتر شود به مراقبت بیشتری نیاز دارد. انقلاب اسلامی به مثابه درخت مثمر تناوری است که آفت متعدد و کشنده‌ای آن را تهدید می‌کند. ایستادگی بر اصول انقلاب این درخت مبارک را از هر آفتی هر چند به ظاهر مهلک حفظ می‌کند.

چنان که مقام معظم رهبری بارها اشاره داشته‌اند مطالعه مدقانه وصیت‌نامه سیاسی الهی امام خمینی (ره) باعث می‌شود اصول انقلاب را دریافت کنیم. راه امام، کلام امام، منش و جهان بینی امام در سطر سطر وصیت‌نامه آن حضرت به روشنی ترسیم شده است. هر چه امروز به انقلاب اسلامی ایران نسبت می‌دهند چنانچه در وصیت‌نامه امام وجود نداشته باشد، تحریافتی است که از سوی معاندان داخلی و خارجی به انقلاب وارد شده است.

اگر قرار است پیشرفتی حاصل شود و ایران اسلامی در همه ابعاد تبدیل به الگویی ممتاز شود، هیچ راهی جز حفظ اصول ندارد. اینکه این اصول درک شود و بعد از شناخت و پابندی به آن در مسیری که امام راحل ترسیم نموده حرکت کرد.

مقام معظم رهبری خطوط اساسی انقلاب را ضد استبدادی بودن، عدم وابستگی به قدرت‌ها، استقلال همه جانبه، آزادی اجتماعی، عزت ملی، احساس تشخص، اعتماد به نفس، رشد آگاهی سیاسی می‌دانند. (خطبه‌های نماز جمعه 1390/1/14)  شناخت استکبار جهانی و هم‌پیمانانش و عدم تسلیم و سازش با آن، مبارزه مداوم و ابدی با استکبار و نظام سلطه جزو مبانی انقلاب است. ایشان این اصول را در انقلاب و معتقدان به آن نهادینه می‌دانند چرا که باور درست نیز همین است، حقیقت انقلاب از حقیقت اسلام نشئت گرفته و از به همین دلیل انقلابی مقطعی نیست که به مرور فراموش شود. عدم تغییر در شعارهای انقلاب به تعبیر رهبر انقلاب نشانه سلامت انقلاب است.

بدون بازخوانی اصول انقلاب نمی‌توان آن را برای نسل امروز و آینده که امام و انقلاب را درک نکرده‌اند تبیین کرد. استقلال، آزادی، عدالتخواهی، تسلیم نشدن در برابر استبداد و استعمار، نفی تبعیضهای قومی و نژادی و مذهبی، نفی صریح صهیونیزم؛ اینها ارکان نهضتهای امروز کشورهای اسلامی است و همه برگرفته از اسلام و قرآن است. (بیانات در اجلاس بین‌المللی بیداری اسلامی 1390/6/26) این اصول اگر به دست خودی‌ها ثبت و تحلیل نشود، غیرخودی‌ها خطوط آینده نظام را ترسیم خواهند کرد.

عدم اعتماد به دولت‌هایی که سابقه استعماری و ماهیت استکباری دارند نیز از اصول انقلاب است که رهبر انقلاب بر این نکته تاکید جدی دارند، این دولت‌ها هستند که قصد دارند با عوامل خود چون رسانه‌ها و برخی خودفروختگان داخلی در هدف‌های انقلاب آرام آرام انحراف ایجاد کنند تا سرانجام کلیت انقلاب را از مسیر خود که حضرت امام تعیین کرده خارج کنند. به همین دلیل است که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توصیه دارند که نسخه بیگانه را باید به خودش پس داد و راه حل مشکلات را از قلب اسلام به دست آورد.

جامعه دانشگاهی کشور در بحث اصول انقلاب وظیفه‌ای سنگین بر دوش دارد. فضای دانشگاه به دلیل فضایی که بر آن حاکم است و در اغلب مناسبات و اتفاقات کشور ورود می‌کند باید بوسیله مدیران و اساتید و افراد موثر بر آن مدیریت شود تا هدف‌هایی که برای انقلاب مشخص شده محقق شود. انقلابی شدن دانشجو از مطالبات مقام معظم رهبری است، هر چند تا حدودی این مطالبه عملی شده اما چنانچه معظم‌له در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه‌ها در تاریخ 1395/3/29 تصریح فرموده‌اند گزارش‌هایی که به معظم‌له داده می‌شود عکس انتظار ایشان است.

ایشان اتحاد، یکپارچگی، تک‌صدایی در دفاع از تمامیت انقلاب و حفظ و اشاعه و صدور آن از اساسی‌ترین اصول انقلاب اسلامی ایران است. لازمه چنین امری اعتماد مسئولان کشور به نیروهای مستعد انقلابی داخلی است که نتیجه آن اتکای کشور به درون خواهد بود. ممکن است نوع سیاست‌گذاری‌ها بنا به مصالحی تغییر کند که البته طبیعی است اما اصول و مبانی انقلاب تغییرپذیر نیست و نمی‌تواند چنین باشد. چرا که اصول انقلاب مبتنی بر اصل اسلام است.

مساله بعدی مدیرت فرهنگی بر مبنای شعارها و مبانی انقلاب است. برخورد قاطع با برخی از کالاهای فرهنگی که اصول انقلاب را تخطئه می‌کند از اولویت‌های نهاد فرهنگی است که باید به آن توجه ویژه شود. رهبر انقلاب تاکید دارند که گفتمان اصلی انقلاب، هویت اصلی انقلاب مغلوب نباید مغلوب تألمات هنرمند شود. باید برای گفتمان انقلاب تلاش و کار کنید. اگر انسان مراقب حفظ آن هویت و گفتمان اصلی انقلاب نباشد، زبانش به زبان بدخواهان نظام نزدیک می‌شود. اگر هم اعتراضی وجود دارد، در عین اعتقاد با گفتمان و اصول انقلاب، اعتراض به یک ناهنجاری باشد.

مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 1375/2/20 می‌فرمایند: «در دنیا ما را به عنوان اصول‌گرا مورد تهاجم قرار می‌دهند. البته مراد از اصول‌گرا که در تعبیرات فرهنگی به کار می‌رود، آن چیزی که ما از کلمه‌ی اصول‌گرا می‌فهمیم، نیست. اصول‌گرا یعنی متحجر، عقب مانده، نافهم و خشک مغز! این معنای اصول‌گرا در تعبیرات آنهاست. ما بدون این‌که به جنبه‌ دشنام بودن این قضیه توجه کنیم، معنایی از اصول‌گرایی در ذهن داریم که به آن تفاخر می‌کنیم. درست هم هست. می‌گوییم ما به اصول ارزشی خودمان پایبند هستیم. واقعاً اصول اسلامی و اصول انقلاب را قبول داریم. بله اصول‌گرا هستیم. به این معنا اصولگرا هستیم؛ نه به آن معنایی که دشمن [مد نظر دارد].

نظام ما مبتنی بر اصولی است و اصرار هم دارد که این اصول را حفظ کند. بنا نیست که با این حرف‌ها و دشنام‌ها از میدان در برود. پس به این معنا کل نظام اصول‌گراست.

البته من در طول مدت این پانزده سال، به طور مستمر در کار اجرایی بوده‌ام و دور از مسأله‌ی اجرایی نیستم. ضرورتهایی که انسان را گاهی وادار میکند تصمیمی بگیرد، می‌دانم. در جاهایی ضرورت‌ها بر انسان تحمیل می‌شود؛ بحثی نیست؛ اما کلا بایستی مبنای کار، تکیه بر اصول و ارزش‌ها باشد. این نه تعصب است، نه تحجر، نه زیاده‌روی و نه قابل تشبیه است.»

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۳۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های امام، رهبر معظم انقلاب هستند.

به گزارش جماران، صبح دیروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.

نوه امام خمینی (س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند؛ لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی (س)، یادآور شد: تاکنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.

اشراقی با اشاره به آیه ۷۱ سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی (س) ۲۵ دی ماه ۶۷ در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی (ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند». (صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۲۳۹)

نوه امام خمینی (س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب (ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست.

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

دیگر خبرها

  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس
  • توصیه نماینده ولی فقیه به فرماندار کاشان
  • اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند
  • فیلم| رهبر معظم انقلاب: نظام اسلامی محال است که تسلیم زورگویی شود
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • دیدار ۶۴ نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی