Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-03-29@14:48:40 GMT

اجرای برنامه نوروزگاه در آرامگاه فردوسی

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۳۸۴۱

اجرای برنامه نوروزگاه در آرامگاه فردوسی

شهردار منطقه ۱۲ مشهد از آمادگی شهر تاریخی توس برای میزبانی از مسافران نوروزی خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین، احمد محبی بیان کرد: در آستانه سال نو تدابیر و اقدامات لازم برای میزبانی شایسته" شهر تاریخی توس" از مسافران نوروزی اتخاذ شده است.

وی گفت: نوروز ۹۸ در شهر تاریخی توس برای زائران و مجاوران و گردشگران نوروزی متفاوت و بیادماندنی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار منطقه ۱۲ مشهد ادامه داد: بولوار شاهنامه و بولوار توس از حیث کیفیت و کمیت فضای سبز، ایمن‌سازی معابر، امنیت عابران و رفت و روب و سیما و منظر شهری با چند سال گذشته قابل مقایسه نیست و شهرداری مشهد با وجود محدودیت‌هایی همچون فقدان طرح جامع و دیگر مشکلات در عرض ۵ سال گذشته در حوزه توسعه شهر توس، سنگ تمام گذاشته است.

وی با بیان اینکه از زمان الحاق شهر تاریخی توس تاکنون بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: روند توسعه در طول یک سال اخیر شتاب گرفته و احداث جلوخان آرامگاه فردوسی نشانه عزم و اراده مدیریت شهری برای شکوفایی توس است.

محبی در خصوص مراسم نوروزگاه در آرامگاه فردوسی گفت: در سایه بارگاه منور حضرت ثامن الحجج(ع)، آرامگاه فردوسی می‌تواند به عنوان یک مکمل برای زائران نوروزی قلمداد شود.

وی در ادامه تصریح کرد: حال و هوای مسافران نوروزی زیارت و معنویت است و مدیریت شهری تلاش می‌کند محتوای فرهنگی و میراث نهفته در شهر تاریخی توس را به زائران امام رضا(ع) عرضه کند تا به ماندگاری مسافران منجر گردد.

شهردار منطقه ۱۲ مشهد افزود: کمسیون توسعه و عمران توس در شورای اسلامی شهر مشهد فرمان مقام معظم رهبری را جامعه عمل پوشاند و با تصمیمات اخیر این کمسیون به زودی در برخی هسته‌های جمعیتی بولوار شاهنامه نیز بوم گردی و گردشگری باعث رونق اقتصادی می‌شود.

محبی بر اهمیت نقش زبان فارسی در هویت ملی ایرانیان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: زبان فارسی درخشان‌ترین گوهر فرهنگی ما پارسی‌زبانان است و حکیم ابوالقاسم فردوسی در صیانت و تثبیت این میراث گرانبها سهم عمده‌ای دارد؛ ما نیز در قبال این حماسه سرای نامی ایران زمین مسئول هستیم و باید برای شکوفایی فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی تلاش کنیم.

منبع: شهرداری مشهد

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: احمد محبی ارامگاه فردوسی برنامه نوروزگاه عید نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برج «طغرل» ؛ قدیمی ترین برج تهران مسافران را فرا می خواند

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: یکی از دیدنی‌ها و جاذبه‌های تاریخی استان تهران، برج طغرل نام دارد، که در شرق آرامگاه تاریخی ابن بابویه یا شیخ صدوق در خیابان ابن بابویه شهرری واقع شده است.

قدمت این برج آجری و زیبا ۹۰۰ سال بوده و به دوران سلجوقیان برمی‌گردد و دارای ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد است.

این برج تاریخی قدیمی‌ترین برج تهران است، که به‌واسطه زلزله‌های متعدد دچار تخریب شده است.

ارتفاع این برج به ۲۰ متر رسیده است و در دوره‌های مختلف مرمت‌هایی بر بدنه، بام و پی برج انجام شده است.

برج طغرل آرامگاه طغرل است، یا فرزند تیمورلنگ؟

برخی این برج برج خلیفه یزید نامیدند. عده‌ای آن را آرامگاه طغرل بیک سلجوقی می‌دانند و در مجمل‌التواریخ آمده است که سلطان طغرل بیک در شهرری به وفات رسید و تربتش آنجا برجا است.

بر اساس نوشته قزوینی رازی، طغرل در ری درگذشت و در گورخانه‌ای پر زینت مدفون شد و در برخی متون از دفن افراد دیگر آل سلجوق، همچون آلب ارسلان و طغرل سوم نیز در آرامگاه طغرل اول یاد شده است؛ از این‌رو می‌توان از آن به عنوان آرامگاه خانوادگی سلجوقیان یاد کرد.

مورخ نامی ترکیه فارق سومر نیز محل دفن طغرل را همین مکان می‌داند.

عده‌ای دیگر این مکان را محل دفن خلیل سلطان از فرزندان تیمور لنگ و همسر او شادالملک در قرن پانزدهم میلادی می‌دانند.

آنچه مسلم است، این است، که برج طغرل قدیمی ترین برج تهران و ری است

در کتاب جامع ری باستان تألیف حسن کریمیان نیز آمده است که گروهی این بنا را منتسب به فخرالدوله دیلمی می‌دانند.

محمد محیط طباطبایی این بنا را متعلق به ابراهیم خواص می‌دانست و خودش هم پس از مرگ در جوار این برج و در زاویه شمالی آن در سال ۱۳۷۱ به خاک سپرده شد.

سیاحان و مستشرقین نیز در سفرنامه‌های خود از این برج به‌عنوان یادگار عصر سلجوقیان ذکر کرده‌اند؛ ولی از آرامگاه طغرل سخنی به میان نیاورده‌اند.

اما آنچه مسلم است، این است، که به اعتقاد کارشناسان برج طغرل قدیمی‌ترین بنای پابرجای شهر تهران و ری با ۹۰۰ سال قدمت است، که به تمامی بناهای شاخص تهران برتری دارد و در میان آثار تاریخی کشور از اهمیت خاصی برخوردار است.

این بنا قبل از مرمت‌های معاصر و در دوره ناصرالدین‌شاه آسیب جدی دیده بوده و در دوره قاجار یک‌سوم بالایی بخش شرقی بنا تخریب شد و از پایین نیز تا ارتفاع ۳ متری ریزش آجر داشته که یا بر اثر فرسودگی ریخته یا بازدیدکنندگان از آجرها برداشت کرده بودند و بدنه خالی شده بوده است، اما در حین مرمت و خالی کردن بندها تزئینات دوره سلجوقی اعم از نقوش مٌهری پیدا شد و در بخش‌هایی نیز نقوش مٌهری دوره قاجار مشخص شده که در نهایت نقوش مٌهری کشف شده تثبیت و مرمت شده است.

ساعت آفتابی برج طغرل چگونه کار می‌کند

برج طغرل ساعت آفتابی منحصر به فردی است و حول این برج از نمای بیرونی ۲۴ کنگره با زاویه حاده جلوه‌گر شده که اگر در روبه‌روی درگاه آن بایستید گویی شیری با دهانی باز به شما می‌نگرد.

در دقت در این بنا از آنجا که این کنگره‌ها دور تا دور این اثر را فرا گرفته به گونه‌ای خاص طراحی شده که اگر چنانچه طلوع آفتاب اتفاق بیافتد در جانب شرق بنا کم کم یکی از کنگره‌ها روشن می‌شود و آفتاب درون آن می‌تابد، اگر نیم ساعت از طلوع آفتاب بگذرد؛ نصف کنگره روشن می‌شود و اگر یک ساعت از طلوع خورشید بگذرد، یک کنگره به طور کامل روشن می‌شود.

اگر چنانچه دو ساعت بگذرد و کنگره روشن می‌شود، همین طور اگر سه ساعت بگذرد سه کنگره تا هنگامی که به لحظه‌ای می‌رسیم که خورشید روی نصف‌النهار منطقه قرار می‌گیرد، یعنی بیشترین ارتفاع خود را از افق دارد، در این هنگام خورشید درست در بالای سر در جنوبی برج قرار می‌گیرد.

اگر چنانچه خورشید از لحظه ظهر زوال پذیر و به جانب غرب گرایش یابد حال کنگره‌های جانب غرب شروع به روشن شدن می‌کند.

کد خبر 6063240

دیگر خبرها

  • ثبت رکورد بیشترین بازدید نوروزی از آرامگاه حافظ
  • آرامگاه حافظ بیشترین آمار بازدیدکنندگان نوروزی را به خود اختصاص داد
  • آرامگاه حافظ، در صدر بازدید مسافران نوروزی استان فارس
  • برگزاری ۲۴ نوروزگاه عشایری در ایلام
  • نوروزگاه فرصتی برای معرفی توانمندی‌های شهرستان بانه
  • اجرای جشن ملی نوروزگاه، فرهنگهای مختلف را معرفی می کند
  • خدمات رسانی ۶ اتوبوس گردشگری به مسافران نوروزی در همدان
  • آرامگاه حافظ در صدر استقبال گردشگران نوروزی
  • هنرمندان کردستانی آثار فاخری در حوزه صنایع‌دستی دارند
  • برج «طغرل» ؛ قدیمی ترین برج تهران مسافران را فرا می خواند