Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@13:58:26 GMT

دام هایی برای ثروت

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۵۳۷۱

دام هایی برای ثروت

در این نوشتار به قلم سعید رضا امیرآبادی چنین آمده است : ثروت ایرانیان همیشه موجب وسوسه دیگر کشورها بوده است.
از غارت سرمایه های تمدنی و یغمای ظرفیت های تاریخی توسط استثمارگران و استعمارگران که بگذریم، با دام های خوش رنگ و لعابی روبه رو می شویم که در مسیر اندوخته های مالی ایرانیان گسترانده شده و آنها را برای مهاجرت و سرمایه گذاری کورکورانه در کشورهای دور و نزدیک ترغیب می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از دیرباز تاکنون، شبکه های برون مرزی برای مهاجرت و سرمایه گذاری در کشورهای حاشیه خلیج فارس پروپاگانداهای فراوانی را آغاز کرده و شیخ نشین های خلیج با توسل به سرمایه ایرانیان به رونق اقتصادی شگفت انگیزی دست یافته اند.
اواسط دهه هشتاد بود که یکی از قهرمانان ورزشی ما به بلندگوی تبلیغاتی مشاوران املاک عربی بدل شد و متأسفانه در قبال دریافت مبلغی ناچیز، ایرانیان را دعوت به سرمایه گذاری امن و ایمن ! در کشورهای حاشیه خلیج فارس کرد.
اما با گذشت مدت کوتاهی، حبابهای تبلیغاتی شبکه های فرومایه ترکید و آشکارشد که املاک خریداری شده به صورت مالکیت نسبی به مهاجران واگذار شده است.
تبصره های زیادی در قوانین شیخ نشین ها وجود دارد که با توسل به آنها می توان همه سرمایه گذاری های انجام شده را نقش بر آب کرد و ثروت مهاجران را به صورت قانونی مصادره نمود.
همان طور که پیش بینی می شد، بسیاری از مهاجران ایرانی که اندوخته مالی خود را به امید کسب و کار بین المللی درکشورهای عربی سرمایه گذاری کرده بودند، با متحمل شدن ضررهای هنگفت و دست های خالی به میهن بازگشتند.
پس از آن، بنگاه های تبلیغاتی مزدور و شبکه های جیره خوار به سراغ کشورهای سواحل مدیترانه رفته و هجمه های تبلیغاتی فریبنده ای را در قالب های جدید پایه ریزی نمودند.
متأسفانه گروهی از هموطنان ساده لوح، از تجربه های پیشین درس عبرت نگرفته و با هدف اقامت در یک کشور شبه اروپایی، به مهاجرت کورکورانه روی آوردند.
این بار شبکه های معاند با دستاویز قرار دادن گروهی از هنرمندان درجه 2 تا حدودی به نیت های ناجوانمردانه خود دست یافته و روند خروج سرمایه از کشور با شیب مضاعفی ادامه یافت.
همانند خلف وعده شیخ نشین ها، این بار هم وعده های سرمایه گذاری ریشه در حقیقت نداشت و بسیاری از مهاجران، با متحمل شدن شکست های مالی مضاعف چاره ای جز بازگشت به کشور نداشتند.
پس از تجربه تلخ سرمایه گذاری ایرانیان در کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایگان شمال غربی و حوزه دریای مدیترانه، اینک نوبت کشورهای کوچک و فقیری در خطه شمالی رسید که سودای موفقیت با بهره گیری از ثروت ایرانیان را در سر می پرورانند.
کشورهایی که پس از فروپاشی شوروی کمونیستی موجودیت یافته و به دلیل زیرساخت های ضعیف از پیشرفت بازمانده اند. با رهایی از مکتب ویرانگر کمونیستی، اینک آنها به اهمیت سرمایه گذاری خارجی و سیاست درهای باز پی برده و درصددند به اشکال مختلف، سرمایه های کشورهای همسایه را برای پیشرفت جذب کنند.
به همین دلیل، به نظر می رسد رسانه های ارتباط جمعی کشور نباید به سان گذشته در این زمینه منفعل و خاموش عمل کنند، بلکه با توسل به همه شیوه های اطلاع رسانی، در پی مقابله با کوچ ثروت و مهاجرت های کورکورانه برآیند.
اگر با آغاز روند مهاجرت ایرانیان به کشورهای عربی، جریان های خبری از ماهیت قوانین آنها اطلاع رسانی دقیق تری می کردند، به طور حتم اقشار کمتری از هموطنان در مسیر تباهی اقتصادی قرار می گرفتند و ثروت کمتری از کشور برو نسپاری می شد.
چنانچه مردم تصویر روشن تری از کیفیت زندگی و رشد ناخالص ملی در کشورهای همسایه های شمالی داشته باشند، با مهاجرت های کمتری در این زمینه روبه رو خواهیم بود.
از سوی دیگر، رسانه های جمعی موظف اند درباره تبعات منفی خروج سرمایه از کشور بیشتراطلاع رسانی کرده و به صورت شفاف تری از صدمه های آن بر اقتصاد ملی پرده برداری کنند.
بنابر آمار غیررسمی در دو دهه اخیر، میلیون ها دلار از سرمایه های ایرانیان در پی تبلیغات واهی شبکه های ماهواره ای که سودای خام فروپاشی اقتصادی کشور را در سر می پرورانند، از کشور خارج شده و بسیاری از ایرانیان با از دست دادن
همه سرمایه های مادی و معنوی شان، متحمل ضررهای فراوانی شده اند.
اهمیت ثبات و گردش سرمایه در کشور تا جایی حیاتی است که اقتصاددانان، به دستگاه های اجرایی و مردم توصیه می کنند مایحتاج مورد نیاز خود را از تولیدکنندگان بومی و تهیه کنندگان استانی تهیه کنند و در حد امکان، از مهاجرت سرمایه از استان جلوگیری شود.
در نظر داشته باشیم که پیروی از اسلوب اقتصاد مدرن و سیاست نوین جابه جایی سرمایه، به معنای انکار دستاوردهای پیشین آن ها نیست. در گذشته، بزرگان کشور و ریش سفیدان قبیله توجه زیادی به پیوندهای درون فامیلی داشتند تا بدین وسیله، از ورود افراد
بی ریشه و ناشناخته به قوم خودداری کرده و مانع خروج ثروت و قدرت از ایل و قوم و سرزمین شوند.
امروزه سرفصل های اقتصاد مدرن هم تا حدودی این مسئله را در ابعاد کلان تر مطرح می کند. اگرچه محققان دیگر اصراری بر پیوندهای خانوادگی و بن بست های اجتماعی ندارند؛ اقتصاددانان بر این نکته تأکید می کنند که کوچ ثروت، اثرات شومی بر اقتصاد کشور می گذارد.ثروت ایرانیان همیشه موجب وسوسه دیگر کشورها بوده است.
6113
منبع : روزنامه شیراز نوین
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 اقتصاد کشور ثروت دلار شبکه های ماهواره ای کسب و کار 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۵۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد/ تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در برنامه هفتم توجه ویژه ای به مهارت آموزی در هنرستان ها، دانشگاه‌ها به ویژه مراکز فنی و حرفه ای شده است، اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفه ای با حمایت های دولت، پیشتاز و طلایه دار مهارت آموزی به جوانان شده است و با افزایش فعالیت های کمی و کیفی خود الگوی مناسبی برای سایر دانشگاه ها و مراکز آموزشی در عرصه آموزش مهارت های شغلی است.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید محمد حسینی در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس ملی مهارت ایران که با همت دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور اساتید، پژوهشگران و فعالان صنعتی در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه ۱۴۰۳ اولین سال اجرای برنامه هفتم است و دولت در تدوین آن به مهارت آموزی اهتمام ویژه‌ای داشت، گفت: برگزاری این کنفرانس می‌تواند اهمیت مهارت افزایی و آموزش حرفه‌های شغلی را به گفتمان غالب در جامعه و بین خانواده ها، جوانان و نوجوانان و رسانه‌ها تبدیل کند. دولت نیز آمادگی دارد لوایح لازم در این زمینه را تدوین و به مجلس تقدیم کند تا اهداف مدنظر در برنامه هفتم محقق شود.

حسینی با تأکید بر اینکه نیروی انسانی بزرگترین سرمایه هر کشوری است، اظهار داشت: هیچ کشوری بدون نیروی متبحر نمی‌تواند از منابع و ذخایر مادی خود استفاده کند همچنان که برخی کشور‌ها به رغم برخورداری از منابع زیرزمینی غنی، بخاطر کمبود سرمایه انسانی توانمند و متعهد، تحت سلطه قدرت‌های جهانی هستند، لذا غلبه بر مشکلات و تسریع در پیشرفت کشور قبل از هر چیز نیازمند نیروی ماهر و توانمند است که بایستی جوانان را به یادگیری مهارت‌های شغلی ترغیب کرد تا در جامعه نقش‌آفرین و مؤثر باشند و در جهت رفع نیاز‌ها و مشکلات اقتصادی گام بردارند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می‌توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن عملیات وعده صادق توسط نیرو‌های غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد درحالیکه برخی کشور‌های غربی با بسیج همه امکانات خود در دفاع از رژیم صهیونیستی، موفقیت آمیز بودن عملیات ایران را باور نداشتند و مدعی بودند که موشک‌های ایران نمی‌تواند از سپر دفاعی و پدافندی چند لایه آن‌ها عبور کند، اما غلبه بر این دیواره‌ها نشان داد که جوانان و نخبگان ما از چنان استعدادی برخوردار هستند که هیچ مانعی نمی‌تواند برنامه آن‌ها را متوقف کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه بسیاری از جوانان از استعداد شگرفی برخوردار هستند و در همه حوزه‌ها می‌توانند منشأ کار‌های بزرگ باشند از اقدامات انجام شده برای مهارت آموزی به سربازان وظیفه در پادگان‌ها نیز تجلیل کرد و گفت: این کار باعث می‌شود که دوران سربازی برای جوانان پرجاذبه و مفید باشد.

حسینی تاکید کرد: بر اساس قاعده عقلی «حکم الامثال فیما یجوز و فیما لایجوز واحد» ملتی که بتواند در یک عرصه موفقیت و دستاورد بزرگ داشته باشد در سایر حوزه‌ها نیز این قابلیت و امکان را دارد بنابر این ما که در عرصه نظامی، علمی و هسته‌ای توانسته ایم با اتکا به توان عناصر نخبه و انقلابی به دستاورد‌های بزرگی دست پیدا کنیم در عرصه‌های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی نیز می‌توانیم پیشرفت‌های چشم گیری را رقم بزنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت مردمی آیت الله رئیسی با احصاء نظام مسائل کشور و تدوین سند تحول و برنامه هفتم راهکار‌های عملیاتی برای غلبه بر مشکلات را درنظر گرفته است و بر این مبنا گام به گام در حال رفع موانع و بهبود شرایط است.

حسینی با اشاره به نیاز کشور به مشاغل و حرفه‌های متنوع گفت: درگذشته غالبا در دانشگاه‌ها تاکید بر مباحث نظری بود و به حرفه آموزی کم توجهی وجود داشت، اما در این دوره با توجه به نیاز کشور به نیرو‌های ماهر در حرفه‌ها و مشاغل گوناگون، مهارت افزایی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است و دولت با حمایت از دانشگاه فنی و حرفه ای، افزایش اعتبارات و کمک به تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز آموزشی، مصمم است گام‌های بلندی در این زمینه بردارد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: دانشگاه باید نیرو‌های متخصصی تربیت کند که در آینده نقش آفرین باشند و تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد البته دانشگاه‌ها باید در کنار ارائه آموزش‌های فنی و تخصصی، تقویت ایمان و پای بندی به اصول و ارزش‌ها را نیز وظیفه خود بدانند.

حسینی افزود: از طرف دیگر فرهنگ سازی در جامعه و بین خانواده‌ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت آموزی در دانشگاه‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال‌های اخیر با حمایت دولت مردمی گام‌های بلندی به سمت مهارت افزایی برداشته است و جوانان گرایش و اقبال بیشتری برای تحصیل در این دانشگاه پیدا کرده اند، چون اشتغال به کار آنان در آینده تقریباً تضمین شده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه‌های صنعتی اظهارداشت: دانشگاه‌های فنی و هنرستان‌ها اگر در کنار کارخانه‌ها و مراکز صنعتی و معدنی و پارک‌های علمی و فناوری باشند می‌توانند از تجهیزات و امکانات آن‌ها برای آموزش عملی دانشجویان و دانش آموزان بهره ببرند همچنان که دانشگاه‌های علوم پزشکی از دسترسی به بیمارستان‌ها برای آموزش دانشجویان بیشترین استفاده را بعمل می‌آورند.

حسینی همچنین با اشاره به مطالبه اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای مبنی بر تغییر نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت و تاسیس شهر مشاغل و پارک‌های مهارت و صنایع خلاقه، این پیشنهاد‌ها را موجه و قابل پیگیری دانست.

در پایان این مراسم با حضور حسینی از برگزیدگان کنفرانس، پژوهشگران برتر، حامیان دانشگاه و کنفرانس و نیز پیشکسوتان دانشگاه از جمله پروفسور حسن کی پور تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران /عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد/ تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است
  • آیا قامت این قوم افراخته می‌شود؟
  • توافقات نشست مشورتی رهبران الجزایر، تونس و لیبی
  • آشنایی با مالکان تمامی باشگاه‌های لیگ برتر و میزان ثروت آن‌ها