Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@07:22:41 GMT

اهر ، شهری که قدمت چند هزار ساله دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۵۶۰۱

اهر ، شهری که قدمت چند هزار ساله دارد

شهرستان اهر با وسعت 3074 کیلومتر مربع برابر 6.7 درصد مساحت استان و در فاصله 90 کیلومتری از تبریز واقع شده است. این شهرستان به عنوان مرکز منطقه ارسباران از سمت شمال با شهرستان‌های هوراند و کلیبر، از سمت شرق با مشگین شهر، از سمت غرب با شهرستان ورزقان و از سمت جنوب با شهرستان هریس هم‌مرز بوده و کریدور اتصال دو استان آذربایجان شرقی و استان اردبیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مسیر حرکت از مرکز استان آذربایجان شرقی(تبریز) به سمت شمال شرق استان وارد شهر تاریخی و زیبایی با نام اهر که به دروازه بهشت منطقه ارسباران معروف است می‌رسیم، 

در ذیل این نوشتار عناوین جاذبه‌های گردشگری این شهرستان ذکر می‌شود:

  مناطق طبیعی و گردشگری شهرستان اهر

-  قله و پایکوه های بکر و زیبای قره داغ

-  طبیعت زیبای رشته کوه قوشاداغ

-  منطقه حفاظت شده " یای قاری"

-  مجموعه سایت گردشگری "افیل شامی"

-  مناطق دیدنی ییلاقی و قشلاقی کوهپایه های قوشاداغ

-  پارک جنگلی فندقلو زیستگاه و محل تکثیر مارال و سایر حیات وحش

-  روستای نمونه گردشگری انداب

-  گیاهان دارویی دامنه های رشته کوه قوشاداغ و قره داغ

-  چشمه ها و منابع آبی در رشته کوه قوشاداغ (قبله گوزی، حصار چایی،  چاتداق قیه، سوقال خان، انصار الحسین و آبشار مزرعه و ....).

-  درختان کهن سال چنار روستاهای یوزباشلو و زگلیک که قدمت چندین صد ساله دارند.

-  تالاب های یوسف لو، دیبسیز و تالاب فصلی قوچ گلی

-  رودخانه اهرچای و رودخانه کیچیک چای

  مناطق تاریخی و باستانی اهر

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری: نگین شهرستان اهر با قدمت بیش از 800 سال با بنای اسلامی به دوران ایلخانی مربوط می شود و متعلق به عارف قرن هفتم هجری شیخ شهاب الدین محمود اهری است.

موزه ادب و عرفان ایران: تأسیس در سال 1374 در آرامگاه شیخ شهاب الدین بنا شد و در این موزه آثار فرهنگی مربوط به ادب و عرفان دوره های صفویه تا قاجار در سه سالن آثاری از جمله کتب خطی، قطعاتی از خوشنویسی معروف، انواع کشکول و تبرزین و غیره به نمایش گذاشته شده است که هم اکنون  در حال مرمت است.

حصار خشتی شیخ شهاب الدین : حصار بلند خشتی با ضلع حدود 365 متر هم اکنون بخشی از آن دیوار در ضلع غربی مرمت و بازسازی شده و دارای درگاه ورودی، نقاره خانه و محل استراحت زوار می باشد و در وسط آن بقعه شیخ شهاب الدین واقع شده است.

-  کتیبه اورارتویی شیشه: مربوط به هزاره اول(ق.م) و (ثبت به عنوان اثر ملی در سال 1379)

-  قلعه های تاریخی شیشه و نودوز(نقدوز)

-  کاروانسرای گوره درق

-  کاروانسراس گوئجه بئل

-  کاروانسرای آق مچید

-  خانه و پارک قاسم خان اهری متعلق به دوران قاجار

-  خانه بشیر آمر از نوادگان پسری عباس میرزا

-  خانه عطایی متعلق به دوران قاجار

-  بازار سرپوشیده و تاریخی اهر: بعد از تبریز دومین بازارهای قدمی و سرپوشیده استان و مرکز اقتصادی و گردشگری این شهرستان می باشد که در دوره قاجار و زمان رشید الملک والی منطقه مرمت و ساخت و سازهایی در بازار تاریخی صورت گرفته است.

-  بازار سه دکانها(اوچ دوکانلار)

  مناطق مذهبی و زیارتی اهر

-  مسجد جامع: از مساجد صدر اسلام دوره سلجوقیان می باشد(ثبت به عنوان اثر ملی در سال 1381)

-  مسجد شیخ عماد و آستانه امام زاده سید علی سبط: مسجد شیخ عماد به دوره (1277 ه – ق) تعلق داشته و در مجاورت این مسجد آستان امامزاده سید علی سبط از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) قرار دارد.

-  آستانه امام زاده زین الدین(ع) در روستای حصار سیدلر

-  آستانه امامزاده روستاهای خونیق، چشمه وزان، اوجاق هولان، خلیفه لو، یدی بلاق و غیره

-  مسجد تاریخی دیک مچید

-  مسجد تاریخی ابواسحق

  سوغاتی و صنایع دستی اهر

-  شیرینی و نان اهری "یتی قات" : از سوغاتی های منحصر به فرد این شهرستان است که معمولاً هر گردشگری که از این شیرینی خوشمزه و خوش طعم میل می کنند به عنوان سوغات نیز به شهرهای خود می برند. ( ثبت به عنوان آثار ملی ناملموس ایران در سال 1394)

-  ذرت بومی اهر(سوتدی مکه)، خوش طعم و خوش مزه

-  سیب قره قرمز مخصوص شهرستان اهر

-  عسل ناب و طبیعی

-  گلیم و جاجیم

 

-  ورنی محصول منحصر به فرد و نماد اهر: ورنی جزو صنایع دستی این شهرستان می باشد که قدمتی بیش از سه قرن دارد. این هنر ناب و منحصر بفرد شهرستان به هنر دستان زنان و دختران عشایری و روستایی با باورها و آداب و رسوم منطقه ارسباران در آن یافته می شود باز می‌گردد.

گفتنی است، شهرستان اهر یا توجه به موقعیت خاص اقلیمی و قرار گرفتن در شاهراه گردشگری استان های آذربایجان شرقی و اردبیل و همچنین به عنوان دروازه ورود به بهشت گمشده ارسباران و جنگل های بکر و منحصر به فرد این منطقه از جمله شهرهایی است که علاوه بر طبیعت زیبا و دل انگیز دارای مناطق تاریخی ، فرهنگی و زیارتی فراوانی است که توجه به زیرساختها و تقویت مراکز و مناطق گردشگری این شهر تاریخی از سوی مسئولین استانی و شهرستانی می تواند برخی از مشکلات اصلی از جمله بیکاری جوانان و رکود اقتصادی این شهرستان و حتی منطقه ارسباران را حل نماید. 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۵۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل میراث ‌فرهنگی،گردشگری و صنایع ‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجراست.

مرتضی صفری افزود: اعتبار این اداره ‌کل در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص پنج برابر رشد داشته است و با حمایتهای استاندار آذربایجان‌غربی درحال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ طرح در حال اجراست.

صفری، با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته گفت: یکی از اولویتهای این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

وی اظهارکرد: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاههای اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاههای متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، در ادامه از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • تور اصفهان‌گردی ویژه هفته فرهنگی اصفهان در منطقه ۱۴ برگزار می‌شود
  • سعدی؛ میزبان رویداد هنری گل، مرغ و خوشنویسی شد