Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتری علوم آزمایشگاهی با اشاره به علائم بیماری‌های آلرژیک گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد مراجعین به مراکز پزشکی مبتلایان به آلرژی هستند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی محمدی در آستانه دوازدهمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره کشوری ارتقا کیفیت خدمات ازمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که ۲۹ فروردین تا ۱ اردیبهشت سال آینده برگزار می‌شود، در ارتباط با محور آزمایشگاه بالینی و بیماری‌های آلرژیک اظهارداشت: بیماری حساسیت یا همان آلرژی با سبک زندگی و با حضور مواد شیمیایی و آلاینده‌های محیطی مرتبط است و متاسفانه با تغییر نحوه زیست در مردم، آمار آلرژی‌ها هم بالاتر می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: حدود ۱۰ درصد مراجعین به مراکز پزشکی را، مبتلایان به آلرژی تشکیل می‌دهند و چه بسا قسمت بزرگی از پرداخت‌های بیمه، به درمان، اقدامات پیشگیرانه، استراحت و از کار افتادگی این بیماران اختصاص دارد.

این دکتری علوم آزمایشگاهی ادامه داد: در کشور ما، آمار دقیقی از تعداد مبتلایان، موجود نیست، ولی برخی مولفین، ارقامی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از مراجعین پزشکی را در رابطه با بیماری‌های آلرژیک ذکر کرده‌اند.

محمدی گفت:متاسفانه شیوع بیماری‌های آلرژیک طی سالیان گذشته در جامعه رو به افزایش بوده که می‌توان آن را ناشی از تغییراتی در شیوه زندگی افراد و تغییراتی در پیدایش آلاینده‌های محیطی و حتی کاهش برخورد کودکان با میکروب‌های محیطی دانست.

وی گفت: عقیده بر آن است که برخورد مداوم و مناسب با میکروب‌های بی آزار محیطی از اوان کودکی (و زندگی عادی داشتن و لوکس زندگی نکردن و نشست و برخاست با مردم عادی کوچه و بازار و وسواس بیمورد در پرهیز از گرد و غبار ساده اطراف به خرج ندادن و استفاده نکردن از صابون‌های آنتی باکتریال برای شستشوی روزمره کودکان) می‌تواند به تقویت بخشی از سیستم ایمنی بدن ما منجر شود که عملا جلوی انحراف و افراط آن را می‌گیرد و بروز آلرژی‌ها را از کودکی کاهش می‌دهد.. از زبان پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد مصطفی (ص) نیز در احادیث آمده است که بگذارید کودکان با خاک بازی کنند که آنان را به طبیعت و سرچشمه حیاتشان نزدیک کند و خاکسارشان سازد و از نخوت آن‌ها کم کند و "إنَّ التُّرابَ رَبیعُ الصِّبیانِ".

این دکتری علوم آزمایشگاهی و متخصص ایمنی شناسی با بیان اینکه آلرژی یعنی دگرکاری یا انحراف از عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن، گفت: آلرژی عبارت است از واکنش بیش از اندازه دستگاه مصونیتی در برابر تعدادی از مواد محیطی، غذایی و دارویی که افراد عادی معمولا به آن‌ها واکنش نشان نمی‌دهند.

محمدی بیان داشت: چنانچه فرد مبتلا به آلرژی دارای سابقه خانوادگی آلرژی باشد و علاوه بر زمینه ژنتیکی، حتی دچار افزایش غلظت IgE و ائوزینوفیلی بوده و دیگر تست‌های آلرژی وی نیز مثبت باشند، ترجیحا از اصطلاحات آتوپی و آتوپیک نیز برای بیان این مقاصد استفاده می‌شود.

وی در مورد علائم بیماری‌های آلرژیک گفت: آلرژی‌ها متنوع هستند و لذا علایم آلرژی‌ها نیز متنوعند و از یک طرف بستگی به عضو درگیر (مثلا بینی و ریه یا پوست و روده) دارد و همچنین از طرفی به عامل حساسیت زا، یعنی نوع آلرژن و راه ورود آن نیز بستگی دارد.

این متخصص مصونیت شناسی گفت: تظاهرات بالینی آلرژی به صور گوناگون بروز می‌کنند و از یک عطسه و خارش گلوی ساده تا آبریزش چشم و بینی و از کهیر گرفته تا اگزما و ناراحتی‌های گوارشی و آسم و حتی آنافیلاکسی و مرگ متغیر است. تقریبا در تمامی این واکنش ها، می‌توان آثار عملکرد یاخته‌های ویژه‌ای در بدن (بنام ماست سل ها) و تاثیر محتویات داخل آن‌ها (مثل هیستامین) و دیگر مواد تولیدی توسط آن‌ها (مثل لوکوترین ها) را بر روی بافت‌های بدن به وضوح دید.

وی بیان داشت: بسیاری از آبریزش‌های کلافه کننده و سرما خوردگی‌های بی موقع، چیزی جز آلرژی نیستند. در این مواقع، یا فرد نسبت به بیماری خود بی توجهی می‌کند و یا متاسفانه برخی پزشکان، آن را به حساب سرما خوردگی و سینوزیت و امثال آن می‌گذارند و معجونی از دارو‌های ضد سرماخوردگی و آنتی بیوتیکی را به خورد بیمار می‌دهند. آن جاست که تا رسیدن به تشخیص درست و واقعی، سال‌ها طول می‌کشد. مشکلاتی که بیماران مبتلا به زکام بهاره، با آن دست به گریبانند، کم نیست و این در حالی است که رینیت آلرژیک، تنها یک نوع از آلرژی هاست. پس عوارض روانی– اجتماعی بیماری‌های آلرژیک، به مراتب بیش از این‌ها می‌باشند. بسیاری از افرادی که به نیش زنبور حساسیت دارند و دچار شوک‌های آنا فیلاکسی می‌شوند، حتی هنگام خواب هم از ترس زنبور در امان نیستند و بویژه در فضای باز، کابوس نیش مرگبار زنبور، آن‌ها را می¬آزارد.
با توجه به مراتب ذکر شده، می‌توان آلرژی را یک بیماری مزمن، ناراحت کننده، پر هزینه و دارای عوارض متعدد روانی، اجتماعی و اقتصادی دانست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آلرژی بیماری آلرژیک نحوه زیست مواد شیمیایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۶۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار چهره به چهره رئیس کل دادگستری استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان و معاونین قضایی رئیس کل دادگستری استان روز سه شنبه۷فروردین ماه با بیش از ۱۵۰ نفر از مراجعین به دستگاه قضایی استان دیدار نمودند. 
در این دیدار که با هماهنگی دفتر ارتباطات مردمی دادگستری استان در راستای عمل به سیاست ارتباط بدون واسطه مسئولین دستگاه قضایی با مردم صورت گرفت، رئیس کل دادگستری استان ومعاونین قضایی رئیس کل دادگستری استان ضمن دیدار چهره به چهره با بیش از ۱۵۰ نفر از متقاضیان، درخواست‌های آنان را بررسی و در مورد هر یک دستورات لازم را صادر نمودند.
لازم به ذکر است ارتباط نزدیک و بی واسطه با مردم و مراجعین به دستگاه قضایی یکی از سیاست‌های دادگستری استان است که در قالب دیدار‌های مردمی سه شنبه هر هفته در مرکز استان با هماهنگی قبلی دفتر ارتباطات مردمی و دیدار با مراجعین در سفر به حوزه‌های قضایی و نیز در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی از سوی مجموعه مدیریت استان پیگیری می‌گردد و هدف آن اطلاع از مشکلات و تدبیر و برنامه ریزی برای رفع آنهاست.

دیگر خبرها

  • تفاوت زمان شروع آلرژی بهاره در کشور/ شایع‌ترین علام آلرژی فصلی
  • توضیح وزارت بهداشت درباره خانم دکتر بخشی/ علت مرگ هنوز توسط پزشکی قانونی اعلام نشده است
  • ۶۱۷ مصدوم در حوادث ترافیکی جاده‌ای خراسان شمالی
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۹ فروردین؛ ۳۳ فوتی و ۵ ابتلای جدید
  • با روزه خواری در ملاء عام برخورد می شود 
  • شهروندان گوشت را فقط از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند
  • دیدار چهره به چهره رئیس کل دادگستری استان
  • نحوه جامعه‌پذیری و چگونگی پزشک شدن دانشجویان پزشکی
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۷ فروردین؛ ۴ فوتی و ۱۰۰۰ ابتلای جدید
  • فضا محیطی ایده‌آل برای درمان سرطان