Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@06:17:22 GMT

رشد 60 برابری شهرک‌سازی صنعتی در کردستان

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۶۷۹۳

رشد 60 برابری شهرک‌سازی صنعتی در کردستان

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان، گفت: شهرک سازی صنعتی در سطح استان، امسال رشد 60 برابری داشته و تا کنون 36 میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده است، که 22 میلیارد آن از سازمان برنامه و بودجه استان تامین شده و 10 میلیارد هم سازمان مرکزی کمک کرده است.

احمد خسروی، در بازدید از ایسنا، اظهار کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی در راستای قانون و برای تجمیع شهرک‌های صنعتی جهت حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از اتلاف زمین ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شرکت شهرک‌های صنعتی نهادی دولتی بوده که بعد از انقلاب ایجاد شده است، افزود: در گذشته، سرمایه گذاری دولت و ایجاد صنایع به صورت پراکنده یا تجمیع شده، محدود به مرکز کشور، استان‌های برخوردار و صنعتی بود و استان های مرزی، حاشیه‌ای و عمدتا مناطق غرب کشور از آن بی‌بهره بوده‌اند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان، عنوان کرد: احداث شرکت شهرک های صنعتی نوعی عدالت اجتماعی را ایجاد کرد و طبق آن و بر اساس قانون، ردیف بودجه ای برای سایر استان های کم برخوردار تعریف شد.

 وی با اشاره به اینکه شرکت شهرک های صنعتی استان کردستان، در سال 1370 احداث شد و سابقه 27 ساله دارد و اکنون در 10 شهرستان استان نیز ایجاد شده است ادامه داد: شرکت شهرک های صنعتی استان، مشکلات زیادی دارد و سرمایه‌گذار، به دلیل عواملی همچون مشکلات آب و هوایی، رغبت به سرمایه‌گذاری در برخی از شهرستان‌ها را ندارد و عمده سرمایه‌گذاری‌های ما در شهر سنندج انجام می‌شود، بر همین اساس علی‌رغم اینکه چهار  شهرک صنعتی در شهر سنندج فعالیت دارند اما باز زمین کم است.

خسروی، بیان کرد: در مریوان که شهری توریستی و تجاری است، سال‌هاست شهرک صنعتی فعالیت دارد و طی امسال، با تمهیداتی که صورت گرفت، توانستیم در این شهرستان 10 قرار داد منعقد کنیم و اولین کارخانه نیز در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اعلام کرد: این نهاد دولتی در استان کردستان جوان است و هنوز شهرک های ما تکمیل نشده اند، سرمایه‌گذارهای جدیدی به منطقه روی آورده‌اند و زیرساخت‌ها به طور کامل آماده نیستند اما امسال با حمایت مسئولان و مجهز شدن بیشتر شهرک‌های صنعتی، برای ما سال "پایان شهرک صنعتی بدون واحد تولیدی" به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان، با بیان اینکه چالش‌ها و مشکلات این نهاد دولتی در استان، دلایل متعددی دارد که بخشی از آن عوامل مالی تامین و برخی هم فصل کاری است، افزود: کردستان استانی سرسبز بوده و زمینش حاصلخیز است، بر همین اساس تصاحب و تملک زمین گران تمام می‌شود، همچنین برخی از زمین‌های منابع طبیعی ناهموار بوده و آماده‌سازی آن از هزینه زیادی برخوردار است، این عوامل موجب می‌شود که قیمت زمین صنعتی در استان کردستان بالا باشد و عرضه زمین به سرمایه گذار دچار چالش شود.

وی بیان کرد: تلاش شد که این مشکل به صورت ریشه ای حل شود، و در این راستا، روش محاسبات به صورت فرآیندی، عوض شده است.

خسروی تشریح کرد: در منطقه ویژه اقتصادی بانه، که در حال افتتاح و آماده واگذاری زمین و فعالیت واحدهای تولیدی به منظور صادرات است، قیمت گذاری زمین ها را بر اساس معارضی که برای منطقه دارد و نیز سایر هزینه‌ها، انجام دادیم و قیمت زمین حدود 240 هزار تومان محاسبه شد، که برای سرمایه گذار هیچ گونه جذبه و علاقه مندی نداشت، لذا طبق قانونی که برای مناطق محروم وجود دارد، قیمت به نصف کاهش یافت و تخفیف 50 درصدی اعمال شد، در نهایت با بهره مندی از سایر قوانین، قیمت زمین به زیر 100 هزار تومان رسید و در اختیار سرمایه گذار قرار گرفت.

وی اعلام کرد: با تمهیدات صورت گرفته، در حال حاضر 55 سرمایه گذار بانه ای آماده استقرار هستند و تا کنون نامی از سرمایه گذار استانی و ملی برده نشده است و این برای ما نوید بخش است.

خسروی بیان کرد: همچنین طی سالیان گذشته، عرضه زمین به سرمایه‌گذاران، با 30 درصد پیش پرداخت و اقساط شش ماهه صورت می‌گرفت، اما امسال اتفاق خوبی افتاد و عرضه زمین صنعتی با پنج درصد پیش پرداخت و اقساط 60 ماهه صورت گرفت، که موجب شد طی امسال، 55 قرارداد واگذاری زمین در 10 ماهه اول سال داشته باشیم که این آمار پنج برابر بیشتر از کل قراردادهای شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان، در ادامه با اشاره به اینکه، تولید و صنعت با صادرات سرزنده می‌ماند، گفت: علی رغم اینکه، قیمت ارز مشکلاتی در زمینه مایحتاج و اقلام ضروری مردم ایجاد کرده اما، برای تولیدکننده فرصت خوبی مهیا شده است، چرا که، تولید به قیمت مصوب داخل کشور و عرضه آن با قیمت جدید ارز و دلار صورت می گیرد، و این فرصت مهمی برای سرمایه گذار است.

وی با اشاره به نقش شرکت شهرک های صنعتی در حمایت از صادرات، بیان کرد: دراین زمینه ما باید بتوانیم قیمت تمام شده کالا را کاهش داده و برای بازاریابی در خارج از کشور رغبت ایجاد کنیم، تحقق این مهم برای کشور ارز آور بوده و نقش موثری در ایجاد اشتغال پایدار و جهانی کردن تولید دارد.

مدیرعامل شرک شهرک های صنعتی استان کردستان افزود: وظیفه اصلی شرکت فراهم کردن زیرساخت ها برای تولید راحت کالا است، اما در زمینه آموزش، فناوری، صادرات و مشاوره که بسیار پر اهمیت است نیز خدمات زیادی ارائه می شود.

وی اعلام کرد: در مرکز فناوری شهرک صنعتی شماره یک سنندج، یک مرکز مشاوره با 22 واحد مشاور وجود دارد و ما واحدهای دارای مشکل را به این مشاوران معرفی کرده و برای تشویق آنها بخشی از هزینه ها را متقبل می شویم.

خسروی، با تاکید بر اینکه وظیفه شرکت شهرک‌های صنعتی فقط زیر ساخت و شهرک سازی نیست، بلکه در راستای صنایع کوچک هم می تواند موثر باشد عنوان کرد: آموزش، حمایت از برگزاری نمایشگاه در داخل و خارج کشور، برگزاری تورهای صنعتی برای دانشجویان و سایر افراد از دیگر اقدامات مهم شرکت شهرک‌های صنعتی استان است.

وی ادامه داد: در راستای تحقق شعار سال 97 کمک‌های زیادی به رشد و توسعه شرکت شهرک‌های صنعتی استان شد و امسال هیچ واحد صنعتی تولیدی، مصادره نشد، همچنین در زمینه کمک های غیر مالی هم تعامل زیادی با ادارات برقرار کردیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان، گفت: شهرک سازی در سطح استان، امسال رشد 60 برابری داشته و تا کنون 36 میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده است، که 22 میلیارد آن از سازمان برنامه و بودجه استان تامین شده و 10 میلیارد هم سازمان مرکزی کمک کرده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان، با اشاره به اینکه حفظ اشتغال و سرمایه‌گذاری موجود بسیار ارزان‌تر و آسان‌تر از ایجاد اشتغال جدید است، عنوان کرد: امسال در سطح کشور 650 واحد صنعتی به چرخه تولید برگشت که 12 مورد آن در کردستان اتفاق افتاد.

وی اعلام کرد: بر اساس آمار پروانه‌های بهره‌برداری در استان کردستان، بیش از 1000 واحد صنعتی وجود دارد که30 درصد آن مربوط به واحدهای غیر فعال و نیمه فعال است، و 15 درصد این میزان نیز دارای تلورانس بوده و متغیر است.

خسروی، تعداد نیروهای شاغل در بخش صنعت استان را 7000 نفر اعلام و بیان کرد: در حال حاضر 65 درصد از نیروهای شرکت‌های صنعتی استان فعال هستند.

وی، به اهمیت ارتباط صنعت با دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: 50 درصد این ارتباط، به وزارت صنعت برمی گردد که، شرکت شهرک های صنعتی بخشی از آن است و در این راستا، طبق قانون ما باید استارت آپ برگزار کنیم که ترجیحا این مهم را به سمت دانشگاه ها سوق دادیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرك صنعتي منطقه کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۶۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۹ هزار میلیاردی در شهرک‌های صنعتی قزوین

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قزوین، گفت: ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال جاری برای توسعه زیرساخت‌ها، پروژه‌های عمرانی و زیربنایی، تملک اراضی و ایجاد بستر مناسب برای جذب سرمایه‌گذار هزینه خواهد شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، رضا صفاری، اظهار داشت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم بیش از 40 پروژه عمرانی و زیربنایی برای توسعه و تقویت زیرساخت‌ها، تملک اراضی و تکمیل پروژه‌های در حال اجرا با اعتباری بالغ بر 9 هزار میلیارد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی تابعه استان سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی یادآور شد: این اعتبارات یاد شده برای اجرای پروژه‌های تکمیل تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی آراسنج، پست برق شهرک‌های صنعتی آراسنج و کاسپین، شبکه مخابرات فاز 4 و 5 شهرک صنعتی کاسین و توسعه لیا، شبکه گاز فاز توسعه شهرک صنعتی خرمدشت، شبکه گاز و برق فاز 5 شهرک صنعتی کاسپین، اجرای شبکه آب و برق شهرک تخصصی انرژی خورشیدی شال، راهسازی، جدول‌گذاری و آسفالت بلوارها، خیابان‌ها و معابر در تعدادی از شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان و غیره را شامل می‌شود.

رئیس هیئت مدیر شرکت شهرک‌های صنعتی قزوین با بیان اینکه با سرمایه‌گذاری‌های دولت برای آماده‌سازی اراضی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در نقاط مختلف استان امکان جذب سرمایه‌گذاران بخش تولید وجود دارد، افزود: با توسعه و تقویت زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی، بستر لازم برای جذب سرمایه‌گذار در این نقاط ایجاد شده است.

صفاری در پایان، گفت: پارسال حدود 6000 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی و زیرساختی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین هزینه شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حریق در واحد تولیدی شهرک صنعتی شکوهیه قم اطفا شد
  • حریق در واحد تولیدی شهرک صنعتی شکوهیه قم ‌+ تصویر
  • بانه ، قطب تولید گوشت مرغ در استان
  • سرمایه گذاری ۹ هزار میلیارد ریالی در شهرک‌های صنعتی قزوین
  • سرمایه‌گذاری ۹ هزار میلیاردی در شهرک‌های صنعتی قزوین
  • افتتاح کارگزاری صدور شناسنامه فرش کُردی در کردستان
  • راه اندازی شهرک صنعتی شماره ۵ در اهواز+فیلم
  • اجرای پروژه فاضلاب شهرک صنعتی گلپایگان
  • زنده‌گیری یک قلاده کفتار وحشی در یک شهرک صنعتی
  • پیشرفت ۸۵ درصدی تأمین برق پروژه شهرک صنعتی دو سقز