Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@17:07:41 GMT

فصل جدید از رسوایی فیس‌بوک

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۷۰۴۵

فصل جدید از رسوایی فیس‌بوک

خبر رسوایی فیس‌بوک با اعلام ورشکستگی شرکت کمبریج آنالیتیکا فراموش می‌شد که گزارش اخیر روزنامه گاردین فصل جدیدی از اینرسوایی را گشود. به گزارش خبر‎گزاری مهر، اطلاعاتی که روزنامه گاردین در این زمینه دریافت کرده، نشان می‌دهد مارک اندرسین، یکی از اعضای هیات‌مدیره فیس‌بوک در تابستان سال ۲۰۱۶ با کریستوفر ویلی که بعدها تخلفات کمبریج آنالیتیکا را افشا کرد، دیدار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی بود که فیس‌بوک هرگز افشا نکرده که مدیران ارشد آن از چه زمانی در جریان تخلفات کمبریج آنالیتیکا بوده‌اند، اما به تازگی مشخص شده که فیس‌بوک در سال ۲۰۱۶ از موضوع مطلع شده است.

کریستوفر ویلی که اصالتا کانادایی است در آن زمان برای کمبریج آنالیتیکا کار می‌کرد و در سال ۲۰۱۸ اسنادی را فاش کرد که نشان می‌داد این شرکت انگلیسی با استفاده بدون اجازه از داده‌های خصوصی کاربران فیس‌بوک در تلاش بود تا از احتمال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطلع شود. هدف از جلسه دو طرف در سال ۲۰۱۶ بررسی این موضوع بود که کمبریج آنالیتیکا چگونه از داده‌های خصوصی کاربران استفاده می‌کند و فیس‌بوک چگونه می‌تواند این مشکل را برطرف کند. جلسه یادشده در دفتر اندرسین برگزار شد و ظاهرا در آن اطلاعاتی در مورد تماس‌های کمبریج آنالیتیکا با برخی نهادهای روسی نیز رد و بدل شده است. تماس‌های دو طرف در این زمینه باز هم ادامه یافته تا آنکه موضوع در ماه مارس سال ۲۰۱۸ به‌طور عمومی افشا شد. اما فیس‌بوک تا قبل از آن به‌رغم اطلاع از تخلفات کمبریج آنالیتیکا هیچ اقدام خاصی برای مقابله با آن به عمل نیاورده است. هر چند اندریسن مطالب روزنامه گاردین را تکذیب کرده و اما خبری از واکنش زاکربرگ به این مطلب نیست.

معضل اکانت‎های جعلی

البته سهل‎انگاری فیس‌بوک در حفظ اطلاعات شخصی کاربرانش تنها اتهام فیس‌بوک نیست چرا‌که کاربران غیرآمریکایی و غیراروپایی فیس‌بوک این روزها با اخبار جعلی یا همان فیک نیوزهایی که در فیس‌بوک منتشر می‎شود مشکل دارند. طوری که فیس‌بوک در مقابله با اخبار جعلی در کشورهایی غیر از آمریکا و اروپا منفعلانه رفتار می‌کند و ظاهرا توجه زیادی به اکانت‌های جعلی در دیگر کشورها ندارد. در حالی که در آمریکا و کشورهای اروپایی، فیس‌بوک همواره برای مبارزه با اخبار دروغین در شبکه اجتماعی خود عملکرد سریع و ضربتی داشته است. برنامه‌نویسان کشور مولداوی در مصاحبه اخیر خود با وب‌سایت BuzzFeed News ادعا کردند که از زمان درخواست آنها برای مقابله با اخبار جعلی و دروغین در این کشور ۳ سال می‌گذرد، اما فیس‌بوک در این ۳ سال اعتنایی به درخواست این برنامه‌نویسان نداشته و به تازگی تصمیم به حذف اخبار جعلی از شبکه اجتماعی خود در این کشور گرفته است. این برنامه‌نویسان در مصاحبه خود گفتند که با استفاده از یک افزونه موفق شدند لیست کاملی از اکنات‌های فیک و جعلی در این کشور را جمع‌آوری کنند و از سال ۲۰۱۶ تلاش کرده‌اند که گزارش این اکانت‌های جعلی را برای فیس‌بوک ارسال کنند.

اما تلاش‌های این افراد تا چند وقت پیش بی نتیجه ماند تا جایی که بالاخره در ژانویه ۲۰۱۹ تصمیم گرفتند به‌طور مستقیم با یکی از کارکنان شرکت فیس‌بوک در آمریکا ارتباط برقرار کنند. فیس‌بوک هم گفته که از ابتدای ژانویه این گزارش‌ها را با دقت مورد بررسی قرار داده و اعلام کرده که گزارش‌های این برنامه‌نویسان کمک زیادی به حذف اکانت‌های جعلی از این شبکه اجتماعی کرده است. البته این اولین‌بار نیست که چنین مشکلی گزارش می‌شود. برنامه‌نویسان وب‌سایت فرانسوی Hoaxbuster هم اخیرا اعلام کردند که برای ارتباط با شرکت فیس‌بوک با چنین مشکلاتی مواجه شده‌اند. یافته‌ها نشان می‌دهند که ابزار فیس‌بوک برای گزارش این دسته از اکانت‌ها اصلا کارآمد نیست و اینکه فیس‌بوک گزارش‌های ارسال‌شده از طرف شرکت‌های معتبر همتای خود را ابتدا در اولویت قرار می‌دهد و اهمیت زیادی به شرکت‌ها و موسسات مستقل نمی‌دهد. این مساله موجب می‌شود که اکانت‌های فیک بتوانند به کارشان ادامه دهند بدون اینکه فیس‌بوک به آنها توجه کند. برای مثال در مولداوی کمپین‌های روسی متعددی وجود دارند که فیس‌بوک باید با آنها مقابله کند.

سوءاستفاده هکرها

سوءاستفاده هکرها از پرسشنامه فیس‌بوک تازه‌ترین چالش برای این شرکت است. نفوذ به دیتای فیس‌بوک در پاییز ۲۰۱۸ موجب لو رفتن اطلاعات بیش از ۳۰ میلیون کاربر این شبکه اجتماعی شد. چند ماه بعد هم مشخص شد که فیس‌بوک به برخی افراد پولداده تا یک اپلیکیشن را روی دستگاهشان نصب کنند که اطلاعات مرتبط با عادت‌های روزانه آنها در استفاده از اسمارت‌‌فون‌هایشان را جمع‌آوری می‌کرد. حال گزارش‌های جدید نشان می‌د‌هند که برخی از نظرسنجی‌های موجود در پلت‌فرم فیس‌بوک به منظور جمع‌آوری اطلاعات برخی از کاربران مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

طبق گزارش خبرگزاری سی‌ان‌ان، فیس‌بوک هفته گذشته شکایتی را در دادگاه کالیفرنیا مطرح کرده و در آن دو برنامه‌نویس با نام‌های «آندره گورباچوف» و «گلب سلاچفسکی» را مورد اتهام قرار داده است. این دو برنامه‌نویس که ساکن اوکراین هستند، اخیرا چند پرسشنامه در فیس‌بوک طراحی کرده‌اند که در آنها سوالاتی از جمله «آیا خون پادشاهی در رگ‌های شماست؟» و «رنگ چشمان شما چه چیزی را درباره شخصیت شما نشان می‌دهد؟» را مطرح کرده بودند. فیس‌بوک معتقد است این دو برنامه‌نویس اوکراینی با استفاده از چنین سوالاتی قصد دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران را داشته‌اند.

زمان که کاربران فیس‌بوک در این تست‌ها شرکت می‌کردند، از آنها خواسته می‌شد که یک افزونه را در مرورگر خود نصب کنند که این افزونه به هکرها امکان نفوذ به دستگاه کاربر و سرقت اطلاعات او را می‌داد. نام کاربر، سن و لیست دوستان اطلاعاتی بودند که هکرها می‌توانستند از کاربران سرقت کنند و با استفاده از این دیتا دوستان کاربر را هدف تبلیغات هدفمند خود قرار می‌دادند. فیس‌بوک گفته جامعه هدف این هکرها عمدتا کاربران روسی و اوکراینی بوده‌اند که در نتیجه آن مجموعا ۶۰ هزار کاربر مورد حمله قرار گرفته و اطلاعاتشان لو رفته است. این اولین باری نیست که از پرسش‌نامه‌های فیس‌بوک سوءاستفاده می‌شود و همین سال پیش بود که موسسه کمبریج آنالیتیکا محکوم به جمع‌آوری اطلاعات میلیون‌ها کاربر فیس‌بوک شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۷۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: سرکوب دختران دانشجو در آمریکا یک رسوایی است

ناصر کنعانی؛ سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با انتشار تصاویری از برخورد خشونت آمیز پلیس آمریکا با زنان و دختران دانشجو در این کشور در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: «چشم‌انداز دیگری از آزادی بیان و احترام به حقوق زنان در آمریکا از نگاه تصاویر؛ سرکوب دانشجویان دانشگاه تگزاس به جرم اعتراض علیه جنایات رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا در نوار غزه. رسوایی...»

بیشتر بخوانید: کنعانی: به توافقات بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم

سخنگوی وزارت خارجه پیشتر نیز در واکنش به اعتراضات گسترده دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین نوشته بود: برغم میل مقامات رژیم جعلی و جنایتکار اسرائیل و حامیان آنها، افکار عمومی جهان بیدار شده و مصمم به متوقف کردن جنایات جنگی در نوار غزه و کرانه باختری و سپردن جنایتکاران به محاکم صالحه بین‌المللی و اجرای عدالت در حق آنان است.

دانشجویان دانشگاه شهر تگزاس امروز پنجشنبه به وقت محلی در اعتراض به جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل در غزه و در حمایت از مردم فلسطین تجمع کرده و شعار دادند که به دخالت نیروهای پلیس انجامید.

به گزارش شبکه ای بی سی آمریکا، حداقل 20 دانشجو به دست نیروهای پلیس بازداشت شده‌اند. دانشجویان در شعارهای خود ارتش اسرائیل را یک سازمان تروریستی نامیدند.

در این راستا «گرگ ابت» فرمانده تگزاس گفته است که باید تمامی دانشجویان ضداسرائیلی بازداشت شوند. او اعتراضات ضد جنگ در غزه را به «یهودستیزی» تعبیر کرد.

او گفت: «دانشجویانی که در اعتراضات مملو از نفرت و یهودی ستیزی شرکت می‌کنند باید از هر دانشگاهی در ایالت اخراج شوند.

این تجمعات اعتراضی نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور و نیز نگرانی‌های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

در حالیکه هر روز پرده جدیدی از جنایات ارتش تروریست صهیونیستی برملا می‌شود و رژیم صهیونیستی حتی به توصیه‌های ظاهری دولت آمریکا برای توقف نقض قوانین بین‌المللی، تجاوز و تنش آفرینی در سطح منطقه‌ای و پرهیز از انجام جنایت جنگی گسترده علیه کودکان و زنان بیگناه و بیماران و مجروحان بی اعتنایی می‌کند، ارائه حمایت‌های مالی کم سابقه به ماشین جنگی رژیم صهیونیستی و وتوی عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد و بطور همزمان مقابله با اعتراضات خودجوش دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی، نشان دهنده دوگانگی آشکار بین مواضع ظاهری و رفتار سیاسی آمریکاست.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228423 برچسب‌ها آمریکا

دیگر خبرها

  • کنعانی: سرکوب دختران دانشجو در آمریکا یک رسوایی است
  • سرکوب دختران دانشجو در آمریکا یک رسوایی است
  • هشدار/ این دو موبایل دیگر بروزرسانی دریافت نخواهند کرد
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد
  • دستگيري جاعلان مدراک در کرمان
  • هاآرتص رسوایی‌های نتانیاهو و کابینه‌اش را لیست کرد
  • جاعلان مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند
  • دست اسرائیل از آستین واتس‌اَپ بیرون زد/ کشتار کاربران فلسطینی با نقض حریم اطلاعاتی
  • تصاویر واقعی از گوگل پیکسل ۸A منتشر شد/ پرچمدار گوگل در رنگ‌های جدید در راه است
  • رسوایی در برزیل: روی تیته آب دهان انداختند!