Web Analytics Made Easy - Statcounter

احزاب عراق چهار ماه بعد از رأی اعتماد به دولت جدید، در حال رایزنی هستند تا بتوانند وزاری چهار وزارتخانه بی‌وزیر مانده را نیز معرفی کنند.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، از آبان ماه گذشته که دولت جدید عراق به ریاست «عادل عبدالمهدی» رأی اعتماد گرفت، وزارتخانه‌های دفاع، کشور، آموزش و پرورش و دادگستری هنوز بی‌وزیر باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«محمد البلداوی» نماینده ائتلاف «البناء» اعلام کرد که احتمالا دو ائتلاف اصلی در عراق یعنی «الاصلاح» و البناء پیش از برگزاری جلسه پارلمان در شنبه آتی، نشست مشترکی برای هماهنگی برگزار خواهند کرد.

البلداوی تأکید کرد که هدف از نشست بین این دو ائتلاف، توافق بر سر معرفی نامزدهای وزارتخانه‌های بدون وزیر است.

وبگاه شبکه «العهد» عراق به نقل از نماینده البناء گزارش داد که «تحرکات سیاسی در جریان است تا زمانی برای برگزاری نشست مشترک بین دو ائتلاف اصلی البناء و الاصلاح تعیین شود».

وی ادامه داد: «ائتلاف الاصلاح هنوز تصمیم قطعی در خصوص نامزدهای [وزارت] دفاع اتخاذ نکرده و ائتلاف البناء نیز منظر این است که موضوع فالح الفیاض برای [تصدی] منصب معاون نخست ویر در مسائل امنیتی مشخص شود تا نامزد وزارت کشور معرفی گردد».

البلداوی در پایان اظهارات خود تأکید کرد، مشخص شدن تکلیف الفیاض منوط به موافقت همه فراکسیون‌های سیاسی به ویژه ائتلاف الاصلاح و البناء است.

چهارشنبه شب دوم آبان - بیست‌وچهارم اکتبر، پارلمان عراق به ریاست محمد الحلبوسی و با حضور برهم صالح رئیس جمهور این کشور، به ۱۴ وزیر کابینه پیشنهادی عادل عبدالهمدی و خود او، رأی اعتماد داد تا عبدالمهدی رسما نخست‌وزیر جدید عراق نام بگیرد اما با گذشت چهار ماه هنوز چهار وزارتخانه بدون وزیر مانده است.

«علی البدیری» نماینده ائتلاف الاصلاح به نقل از عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق گفت که اگر چهار وزیر باقی مانده در جلسه روز شنبه انتخاب نشوند، فراکسیون‌های سیاسی را مسئول عدم تکمیل کابینه اعلام می‌کند.

روزنامه «الصباح الجدید» به نقل از البدیری گزارش داد که «فراکسیون‌های سیاسی بر سر همه نام‌های مطرح شده توافق کردند تا بحران توقف برنامه دولت پایان یابد».

وی با اشاره به موافقت فراکسیون‌های سیاسی با نام‌های مطرح شده در خصوص وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، دادگستری، دفاع و کشور، اظهار داشت که در جلسه شنبه آینده پارلمان، در خصوص تعیین این وزرا بدون بازگشت به اختلافات، رأی‌گیری خواهد شد.

روزنامه «الشرق الاوسط» نیز امروز دوشنبه، به مسئله تکمیل کابینه دولت عبدالمهدی پرداخت و در گزارشی نوشت: «در حالی که انتظار می‌رفت فراکسیون‌های سیاسی تصمیم خود را در خصوص تکمیل ساختار کابینه قطعی کنند... این توافق‌ها تا کنون به نتیجه نرسیده است».

الشرق الاوسط ادامه داد، «ائتلاف‌های سائرون به رهبری مقتدی صدر رهبر جریان صدر و "الفتح" به رهبری هادی العامری، در خصوص اینکه فراکسیون‌های الاصلاح و الاعمار که سائرون وابسته به آن است و [فراکسیون] البناء که الفتح منتسب بدان است، جایگزین آن باشند، تصمیم خود را به صورت قطع اتخاذ نکرده‌اند».

«نعیم العبودی» عضو ائتلاف الفتح در پارلمان عراق به این روزنامه سعودی گفت که «تفاهمات و همگرایی‌هایی بین فراکسیون‌های سیاسی به ویژه بین الفتح و سائرون وجود دارد، ولی روند امور در راستای تفاهم است» و به سطح توافق نرسیده است.

«محمد الغزی» نماینده ائتلاف سائرون نیز به الشرق الاوسط گفت که «ما از عادل عبدالمهدی نخست وزیر می‌خواهیم که علت تأخیر ارسال نامهای نامزدهای چهار وزارتخانه مذکور را اعلام کند».

الغزی همچنین مدعی شد که «مسئله هم اکنون در اختیار عادل عبدالمهدی است، و او مسئول تأخیر [تکمیل کابینه] است نه فراکسیون‌های سیاسی».

چهارمین انتخابات پارلمانی عراق بعد از سقوط رژیم بعث، بیست و دوم اردیبهشت ۱۳۹۷ (۱۲ می ۲۰۱۸) در سراسر عراق برگزار شد و دادگاه فدرال عراق به عنوان دادگاه قانون اساسی این کشور بیست و هشتم مرداد ماه، نتایج انتخابات پارلمانی عراق را تأیید کرد تا بر اساس رایزنی‌های گروه‌های عراقی، سرانجام عادل عبدالمهدی برای نخست وزیری به رئیس جمهور معرفی شود. 

پارلمان عراق شامگاه چهارشنبه (۲۴ اکتبر) به ریاست «محمد الحلبوسی» و با حضور «برهم صالح» رئیس جمهوری، شماری از مقامات سیاسی ارشد و ۲۲۰ نماینده از مجموع ۳۲۹ نماینده تشکیل جلسه داد و به «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر مامور تشکیل کابینه جدید و چهارده وزیر پیشنهادی او رأی اعتماد داد. اکنون عراق، ده ماه پس از برگزاری انتخابات، در انتظار شناخت وزیر چهار وزارتخانه باقی‌مانده است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۷۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی

 ۲۰۰ روز از عملیات طوفان الاقصی می‌گذرد و در این مدت شاهد هستیم که برخلاف خسارت مالی و جانی سنگین روحیه مقاومت و سلحشوری در میان مردم غزه افزایش پیدا کرده و این مساله شرایط را برای رژیم صهیونیستی دشوارتر از گذشته کرده است، زیرا با گذشت بیش از شش ماه از جنگ ارتش رژیم صهیونیستی نتوانسته شرایط میدانی را به نفع اسرائیل تغییر دهد.

این در حالی است که دشوار‌تر شدن شرایط این روز‌ها انتشار اخبار استعفا در کابینه بنیامین نتانیاهو را نیز افزایش داده است. برای نمونه گزارش‌ها از این حکایت دارد که تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در مدت ۲۰۰ روز گذشته بسیار سنگین بوده و بر مبنای گزارش‌های رسانه‌های اسرائیل تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نظامی ارتش رژیم صهیونیستی کشته و حدود ۸۰۰۰ نفر نیز مجروح شده‌اند؛ و علاوه بر این حدود ۹۰۰ تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی نیز منهدم شده است.

به این ترتیب این حجم از تلفات و خسارت برای رژیم صهیونیستی بسیار سنگین بوده و شرایط را برای آن‌ها پیچیده‌تر کرده است. افزون بر این بعد از گذشت حدود شش ماه از جنگ همچنان نهاد و سازمان‌های اقتصادی و صنعتی رژیم صهیونیستی به دلیل ناپایداری امنیتی و درگیری نظامی در اراضی اشغالی تعطیل هستند و حجم خسارت‌های مالی ناشی از این تعطیلی حدود ۶۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

بنابراین مجموعه این خسارت‌ها هزینه سنگینی را به لحاظ اعتباری، سیاسی، امنیتی و اقتصادی بر پیکره شکننده رژیم صهیونیستی تحمیل کرده است. چنین مسائلی سبب شده این روز‌ها اتهام زنی‌ها بین فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی رژیم صهیونیستی شدت بگیرد. به شکلی که کابینه ائتلافی بنیامین نتانیاهو به دلیل اختلافات و استعفا در حال سرنگونی است. این شرایط جنگی بوده که تاکنون مانع از فروپاشی این کابینه شده است. در واقع چنانچه جنگ ادامه پیدا کند، برخی احزاب که به شکل ائتلافی در کابینه حضور دارند از آن خارج خواهند شد و در نتیجه کابینه نتانیاهو سقوط خواهد کرد.

این اختلافات در واقع سبب می‌شود که رژیم صهیونیستی از درون دچار فروپاشی شود. لازم به یادآوری است که چنین وضعیتی برای آمریکا و کشور‌های حامی رژیم صهیونیستی نیز بسیار نگران کننده است. به همین دلیل به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها از کابینه نتانیاهو عبور کرده‌اند و تنها هدف آن‌ها حفظ رژیم صهیونیستی است. البته داده‌های سیاسی و میدانی نیز نشان می‌دهد که بعد از جنگ غزه حتی اگر آتش بسی نیز برقرار شود، شرایط در جامعه صهیونیست‌ها ناپایدار خواهد بود و موج مهاجرت معکوس از اراضی اشغالی به سمت آمریکا و اروپا شدت خواهد گرفت.

شرایط اقتصادی ناپایداری که برای اولین بار در تاریخ رژیم صهیونیستی شکل گرفته سبب شده که به تازگی کنگره آمریکا کمک مالی چند ده میلیارد دلاری برای اسرائیل را به صورت فوری تصویب کند. این در حالی است که با توجه به رقابت انتخاباتی بین جمهوری‌خواهان و دمکرات‌ها نیز می‌توان گفت شرایطی خاکستری را در آمریکا شاهد هستیم. در واقع به نظر می‌رسد وضعیت به گونه‌ای است که آمریکایی‌ها احساس می‌کنند کابینه و رفتار تهاجمی بنیامین نتانیاهو هزینه سنگینی به لحاظ سیاسی و مالی برای آن‌ها به همراه دارد. لازم به یادآوری است که نتانیاهو تاکنون هیچ دستاورد سیاسی، نظامی و امنیتی به همراه نداشته است و نتوانسته وضعیت میدانی را در غزه کنترل کند. به همین دلیل احتمالا بعد از جنگ غزه درگیری‌های داخلی، اختلافات سیاسی و سقوط کابینه‌های متوالی در اراضی اشغالی سبب فروپاشی این رژیم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • انتقاد نماینده ولی فقیه از دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
  • اردوغان پس از دیدار با مقامات بغداد، وارد کردستان عراق شد
  • امضای یادداشت تفاهم راه توسعه میان ترکیه، عراق، قطر و امارات
  • ببینید | لحظه سکندری خوردن اردوغان پس از پیاده شدن از هواپیما؛ نخست وزیر عراق واکنش نشان داد
  • رئیس جمهور عراق به اردوغان:تعرض به شهرهای عراق را نمی‌پذیریم
  • اردوغان با استقبال نخست وزیر عراق وارد بغداد شد