Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@02:25:47 GMT

مطالبه جدی ما خودکفایی در تولید کاغذ است

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۷۴۷۷

مطالبه جدی ما خودکفایی در تولید کاغذ است

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مجمع ناشران انقلاب، صنف ناشران و تشکل‌های نشر در نامه‌ای خطاب به مسئولان دولتی خواستار حل مجدانه بحران کاغذ شدند. در آخرین روز‌های سال ۹۷ بحران کاغذ همچنان اصلی‌ترین دغدغه ناشران است. بحرانی که شدت‌ گرفتن آن در هفته‌های اخیر موجب تکاپوی بیشتر ناشران برای حل این مشکل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی حل‌نشدن این بحران و افزایش بی‌رویۀ قیمت کاغذ، صنف ناشران با همفکری تشکل‌های نشر در نامه‌ای از مسئولان دولتی خواستار پیگیری جدی برای حل معضل کمبود و گرانی کاغذ شدند و از دولت برای اهتمام در تولید ملی کاغذ و داخلی‌شدن آن مطالبه کردند.

ناشران در این نامه تنها راه حل‌شدن بحران کاغذ را خودکفایی در تولید این محصول اساسی دانسته و عمل به فرمایش‌های مقام معظم رهبری را در این خصوص به هیئت دولت یادآوری کرده‌اند. نهاد‌ها و تشکل‌های امضاکننده این نامه به قرار زیر است:

مجمع ناشران انقلاب اسلامی، انجمن اسلامی ناشران و کتابفروشان، انجمن فرهنگی ناشران آموزشی، انجمن ناشران کودک و نوجوان استان قم، انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، مجمع ناشران دفاع مقدس، انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان، مؤسسه فرهنگی‌هنری زنان ناشر، شرکت تعاونی خدمات فرهنگی دانشگاهیان پارسا، شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان استان قم

رونوشتی از این نامه به نهاد‌ها و افراد زیر ارسال شده است:
دفتر رهبر معظم انقلاب
اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
هیئت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
اعضای محترم کمیسیون محترم فرهنگی مجلس شورای اسلامی

متن این نامه به این شرح است:

باسمه‌تعالی
«سال حمایت از کالای ایرانی»
برادران گرامی.
جناب آقای دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول محترم رئیس جمهور
جناب آقای دکتر محمدباقر نوبخت، رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه کشور
جناب آقای دکتر رضا رحمانی، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
جناب آقای دکتر سید عباس صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
سلام‌علیکم
اهمیت کاغذ به‌عنوان مهم‌ترین نهاده مورد نیاز برای تولید فیزیکی کتاب و گردش صنعت نشر، بر کسی پوشیده نیست. در میان صنوف اقتصادی، صنف نشر شاید، بیشترین آسیب را از افزایش قیمت‌ها دیده است؛ اما واقعیت این است که این آسیب بزرگ به ساحت فرهنگ و علم و ادب در ایران قابل پیشگیری بوده و هست. سال‌ها قبل مقام معظم رهبری دردیدار با مدیران اجرایی، در خصوص اهتمام به تولید داخلی کاغذ، مؤکداً دستوراتی صادر فرمودند. اگر آن سال‌ها اهتمام شده بود و ما نیاز کشور را به‌صورت حداکثری با کاغذ ایرانی مطلوب برطرف کرده بودیم، نوسانات ارزی نمی‌توانست ظرف هفت سال سرمایه ناشران را به یک‌دهم برساند. ما ناشران، امروز از جنابعالی و سایر مدیران دلسوز اجرایی نظام با جدیت می‌خواهیم که اجازه ندهید این نقصان و وابستگی، آخرین رمق‌های ما ناشران را بگیرد و بزرگ‌ترین صنعت فرهنگی کشور را تهدید کند.

تدبیر کوتاه‌مدت و برنامه‌ریزی عملیاتی برای واردات و تنظیم بازار کاغذ که امروز دچار رشد غیرمنطقی قیمت شده، کاری لازم است؛ اما مطالبه جدی ما تمهید سرمایه‌گذاری زیربنایی در امر تولید کاغذ در داخل است. به هرحال می‌دانیم که نظام انقلابی ما مبتلابه دشمنی عنود و قدرتمند است و راه مقابله با چنین قدرت اهریمنی، تقویت استقلال و اتکا به توان و ظرفیت داخلی ایران عزیز است.

استعداد‌های خدادادی در ایران پرنعمت، همان طور که برترین فناوری‌های پیچیده و... را به ملت ایران هدیه کرد می‌تواند در صنعت و دانش تولید داخلی کاغذ مرغوب نیز ارمغان‌آور باشد. ما ناشران راه حل پایدار مشکل کاغذ را در اهتمام به خودکفایی تولید کاغذ می‌دانیم و مفاد زیر را از جنابعالی درخواست داریم:

ممانعت جدی دولت از خام‌فروشی کارخانه‌های تولید کاغذ و الزام آن‌ها برای تولید کاغذ مورد نیاز داخل.
تسهیل شرایط تولید کاغذ مرغوب داخلی و انجام حمایت‌های مؤثر اقتصادی از کارخانه‌های تولید کاغذ.
تکمیل فوری و راه‌اندازی کارخانجات و پروژه‌های نیمه‌تمام تولید کاغذ داخلی.
سرمایه‌گذاری ویژه دولت برای انتقال دانش، فناوری، و صنعت تولید کاغذ بر پایه تفاله نیشکر.
ما ناشران و اهالی کتاب در آستانۀ پنجمین دهۀ انقلاب اسلامی از جنابعالی می‌خواهیم ضمن طرح خواسته ما ناشران در هیئت محترم دولت، با کمک سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌های مرتبط دیگر، این فشار روانی و نقصان تکرارشونده را چاره‌جویی فرمایید. قطعاً ما ناشران نیز در مسیر خودکفایی در این عرصه و انجام دستور مقام معظم رهبری، یار و همراه و کمک‌کار شما خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: نامه ناشر کاغذ خودکفایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی

محمد حسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع تولید پنبه در سال زراعی جدید، قیمت منطقی خرید تضمینی و راهکارهای کاهش واردات و رسیدن به خودکفایی پرداخت.

تاثیر نرخ خرید تضمینی پنبه بر خودکفایی پنبه چیست؟

کاویانی: طبق قانون در شهریور قبل از کشت پاییزه نرخ خرید تضمینی باید اعلام شود، براین اساس هفته گذشته نرخ خرید تضمینی هرکیلو پنبه ۳۷ هزارتومان اعلام شد. این درحالی است که سال زراعی گذشته ۴۴ تا ۴۵ هزارتومان فروش می رفت.

با توجه به پایین بودن نرخ جهانی پنبه و تخصیص ارز نیما به واردات، صنعت نساجی به واردات رغبت بیشتری دارد و از طرفی نرخ ۳۷ هزارتومان انگیزه ای برای کشاورزان ایجاد نمی کند که سطح زیرکشت را افزایش دهند.

برنامه وزارت جهاد برای رسیدن به خودکفایی و سطح زیرکشت پنبه در سال زراعی جدید چیست؟

کاویانی: برنامه وزارت جهاد برای کشت پنبه در سال زراعی جدید ۱۱۸ هزارهکتار کشت پنبه است. 

بنابر تجربه سنوات قبل کشت پنبه زمانی برای کشاورز مقرون به صرفه است که قیمت آن ۳ برابر نرخ خرید تضمینی گندم باشد. در جلسه اخیر وزارت جهاد اعلام کردیم که امسال حداقل نرخ خرید تضمینی باید ۵۰ هزارتومان باشد تا برنامه سطح زیرکشت ۱۱۸ هزارهکتار محقق شود.

با توجه به آنکه عملکرد تولید پنبه ۲ تا ۳ تن در هکتار است و دیگر محصولات همچون سیب زمینی و پیاز ۶۰ تن و ۱۰۰ تن در هکتار است، از این رو امکان توسعه زراعت پنبه با دیگر محصولات وجود ندارد.

قیمت ماشین های پنبه بالاست که کشاورزان با درآمدفعلی قدرت خرید ندارند، از این رو کشاورزان انتظار دارند که هرکیلو وِش را با نرخ ۵۰ هزارتومان خرید تضمینی کنند، در غیراین صورت کشاورزان به سراغ کشت دیگر محصولات می‌روند.

وظیفه دولت و حاکمیت است که با پرداخت یارانه این خلا را پرکند، در غیراین صورت نمی تواند صنعت نساجی را وادار به خرید پنبه بالاتر از جهانی کند یا کشاورزان را مجبور به تولید محصولی کند که برایشان صرفه اقتصادی ندارد.

برآورد تولید پنبه در سال زراعی جدید همزمان با اولین سال برنامه خودکفایی پنبه به عنوان یکی از پنج محصول مهم راهبردی و استراتژیک چیست؟

کاویانی: تولید پنبه در تناوب زراعی با کشت دیگر محصولات و ایجاد اشتغال تاثیر بسزایی دارد، از این رو نباید انتظار داشته باشیم که کشاورزان با ارز نیما تولید و با ارز نیما به صنعت بدهند. 

برآوردها حاکی از آن است که در بسیاری از مناطق با نرخ خرید تضمینی ۳۷ هزارتومان به سبب ارزان بودن پنبه خارجی هم‌ کارخانه‌ها خریداری نمی‌کنند، کمااینکه هنوز محصول سال گذشته که هرکیلو وِش را ۳۰ هزارتومان خریداری کردند، نتوانستند در بازار به فروش رسانند.

با توجه به نرخ کنونی خرید تضمینی و شرایط بازار پنبه در دنیا، کشاورزان سطح زیرکشت محصول را نه تنها افزایش نمی‌دهند، بلکه سطح زیرکشت کاهش می یابد. براین اساس وظیفه دولت است که با ورود به بازار محصول کشاورزان را خریداری کند.

برآوردها حاکی از آن است که سطح زیرکشت پنبه به ۸۰ تا ۹۰ هزارهکتار برسد که با متوسط تولید ۳ تن وش در هکتار، مجموع تولید وِش به ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزارتن خواهد رسید که از این میزان ۷۰ تا ۷۵ هزارتن پنبه تولید خواهد شد. براین اساس با اختصاص ارز نیما به واردات و استمرار شرایط فعلی پنبه در بازارهای دنیا، صنعت نساجی رغبت بیشتری به واردات دارند به طوریکه پیش بینی می شود که میزان واردات پنبه از ۱۰۷ هزارتن فراتر رود.

راهکار رسیدن به خودکفایی پنبه و حفظ تولید این محصول استراتژیک چیست؟

 برای دستیابی به خودکفایی این محصول استراتژیک، باید حمایت همه جانبه از تولید صورت بگیرد.

علی رغم آنکه بیش از ۲۰ سال است که پیگیر خرید پنبه دانه به عنوان دانه های روغنی هستیم، اما متاسفانه نتیجه ای نگرفتیم. درحالیکه اگر پنبه دانه به عنوان دانه روغنی همانند دیگر دانه های روغنی لحاظ شود، به طوریکه امتیازات دانه های روغنی لحاظ شود. علاوه بر استحصال ۱۶ درصد روغن، تولید پنبه به واسطه دلگرمی کشاورزان به کشت افزایش می‌یابد.

تا سال ۸۲ به پنبه دانه همانند دیگر دانه های روغنی یارانه تعلق می گرفت و در شرایط کنونی حداقل ۱۰۰ هزارتن تولید تخم پنبه داریم که ۱۶ هزارتن روغن مطلوب از آن استحصال می شود‌. اما از سال ۸۲ تاکنون پنبه دانه از روغن کشی حذف شده است که با پرداخت امتیازات دیگر دانه های روغنی علاوه بر استحصال روغن، کنجاله سویا در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

دولت و وزارت جهاد کشاورزان را نمی تواند وادار به تولید پنبه ارزان کند، از این رو همانند اکثر کشورهای تولیدکننده پنبه باید یارانه به این بخش تخصیص دهد تا فرصت خودکفایی این محصول استراتژیک، بی نیازی از واردات، ایجاد اشتغال و تناوب کشت با دیگر محصولات را از دست ندهیم چرا‌که کشاورزان کشور با ارز آزاد تولید می‌کنند که براین اساس توان رقابت با پنبه خارجی را ندارند، از این رو مابه التفاوت ارز نیما و آزاد باید تحت عنوان یارانه در اختیار کشاورزان پنبه کار قرار بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • دیدار آلومینیوم و پرسپولیس بدون حضور زنان برگزار می‌شود
  • برگزاری بازی آلومینیوم اراک و پرسپولیس بدون حضور بانوان+عکس
  • تحریم فرصتی برای رسیدن به خودکفایی
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • سازمان لیگ: ورزشگاه یادگار امام تبریز برای حضور بانوان ایمنی ندارد
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • نامه به شورای نگهبان درباره معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال
  • پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی
  • پیگیری اخراج ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت کاغذ پارس