Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
انواع تست‌هاي روانشناسي
تست هاي روانشناسي کاربردهاي متفاوتي دارند. از يک سو براي ارزيابي و اندازه گيري دقيق توانمندي هاي فردي نظير هوش، استعداد و …مورد استفاده قرار مي گيرند و از سويي ديگر در تشخيص و ارزيابي مشکلات و مسائلي که فرد با آن‌ها رو به رو است، مانند استرس، مهارت هاي ارتباطي و… همچنين نتايج بدست آمده از تست روانشناسي در بررسي علل، و ارائه راهکار جهت پويايي بيشتر و کارآمد‌تر شدن تاثير بسزايي دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين قسمت از بيتوته را دنبال کنيد تا با انواع تست‌هاي روانشناسي، کاربرد و ميزان اعتبار آن‌ها آشنا شويد.
تست‌هاي روانشناسي
تست هاي روانشناسي افراد را بر اساس تفاوت هاي فردي موجود در آن‌ها متمايز ساخته و فرد مي‌تواند از استعدادها و قابليت هاي خود، آگاه گردد.
افراد پس از انجام تست‌ها مي‌توانند براساس نتايج بدست آمده توانايي هاي خود را پرورش داده و براي زندگي آينده خود خط مشي مناسبي انتخاب نمايد.
همچنين نتايج به دست آمده از تست‌هاي روانشناسي افراد را مي‌توان با هنجارهاي گروه سني‌اش مقايسه کرد و اختلالات شخصيتي و رواني او را تشخيص داد.
آيا تست‌هاي روان شناسي کاربردي هستند و پاسخ آنها قابل استناد است؟
نمي‌توان انتظار داشت که تمامي فاکتورهاي شناختي صددرصد درست هستند، ولي مي‌توانيم بگوييم بطور نسبي پاسخگوي خيلي از موارد بوده ونتايج خوبي از آنها مي‌توان برداشت کرد.
انواع تست‌هاي روانشناسي
در روان شناسي تستهاي مختلفي براي سنجش زواياي گوناگون شخصيت واستعداديابي وجود دارد که در ادامه به بررسي چند نمونه از اين آزمون‌ها پرداخته‌ايم:
تست‌هاي چند وجهي
برخي از تست‌هاي چند وجهي به اين صورت است که با رسم اشکالي دو وجهي از افراد مي‌خواهند که اولين تصويري که در شکل مي‌بينند را بيان کنند و سپس تفاسيري از اين طريق کرده و نتايج اين تست‌ها بدين صورت تست که شما بطور نمونه کل گرا هستيد يا جزئي نگر و از اين طريق به افراد گفته مي‌شود که چه شخصيتي دارند.
اين تست‌ها بيشتر جنبه سرگرمي داشته هرچند نمي‌توان گفت به هيچ عنوان تفاسير اين تست‌ها صحت ندارند و تست‌هاي معتبري که شامل يک سري اشکال هستند در روان شناسي وجود دارد.
نوعي از اين تست‌ها تحت عنوان تست‌هاي «اندريافت موضوع» وجود دارند که در تشخيص‌هاي روانشناسي اين تست‌ها بيشتر براي کودکان مورد استفاده قرار مي‌گيرند.
تستهاي «روشاخ» هم نوع ديگري از اين تست‌هاي روان شناسي معتبر هستند که بصورت اشکالي با لکه‌هاي جوهر بوده وهر فرد بر طبق شخصيتي خاص به شکلي اين اشکال را برآورد مي‌کند.
البته مبحث شخصيت شناسي به گونه‌اي نيست که بتوان با بيان اين اشکال تنها اقدام به تعريف شخصيت افراد نمود زيرا شخصيت افراد گسترده و وسيع است و پارامترهاي مختلفي در تعيين آن دخالت دارد
از جمله اينکه فرد چگونه تفکر مي‌کند، درک وبررسي او از مفاهيم چگونه است، يا دهه‌هاي مختلف زندگي او چگونه سپري شده وموقعيت زندگي او چگونه است،درحال حاضر در چه شرايطي تصاوير تست را براورد مي‌کند.
• مهمترين نکته قابل توجه در تست‌هاي چند وجهي اين است که تفسير تست توسط چه کسي صورت مي‌گيرد ؟آيا اين فرد روان شناس است ويا فردي عامي است؟پس اگر افراد قصد دارند پي به زواياي شخصيت خود ببرند بهتر است از طريق يک متخصص اقدام به اين کار کنند.
انواع تست‌هاي روانشناسي
هوش هيجاني
يکي ديگر از تستهاي موثر در زندگي شخصي وحرفه افراد تست هوش هيجاني است؛ در گذشته گفته مي‌شد،افراد بايد تحصيلات بالاي دانشگاهي ويا معدل بالا داشته باشند که گفته شود موفق هستند
ليکن در حال حاضر اثبات شده است که ما معمولا از هوش عقلاني مان 20درصد در موفقيت‌هاي کاري وزندگي بهره مي‌گيريم درحاليکه آنچه باعث موفقيت در زندگي خانوادگي و شرايط کاري ما مي‌شود 80 درصد هوش هيجاني است. بنابراين سنجش هوش هيجاني حائز اهميت است.
تست‌هاي کاربردي پيش از ازدواج
در خصوص تستهاي پيش از ازدواج معمولا چند عامل مکمل يکديگر هستند؛ يکي از اين تست‌ها تست شخصيت است که از طريق آن مي‌توان دريافت که شخص چه ابعاد وجودي دارد و آيا دوطرف با ويژگي‌هاي شخصيتي هم همخواني دارند يا خير.
مورد ديگر تستي است که ميزان خلق را مي‌سنجد و اينکه به لحاظ شرايط خلقي زوج مي‌توانند همديگر را پذيرا باشند يا خير. پس از اين، تست‌هايي که مقياس عشق و رضايت زناشويي را مي‌سنجند و به بررسي اين موضوع مي‌پردازند که توقعات دوطرف از يکديگر در زندگي شامل چه مواردي مي‌شود.
تست هاي مهارت
انواع تست هاي مهارت براي موقعيت هاي شغلي مختلف وجود دارد از جمله تست هاي سنجش مهارت هاي رياضي و شفاهي، مهارت هاي تايپ، مهارت هاي کامپيوتري و مهارت هاي ورود اطلاعات يک کانديدا. اين دسته از تست ها هوش بنيادي و توانايي يک کانديدا در تفکر منطقي را بررسي مي کنند.
• تفسير تست تنها ملاک تشخيص روانشناسان نيست و در کنار اين کار مصاحبه باليني با مراجع و گرفتن شرح حال از وي نيز ضرورت دارد. گاهي مواقع ممکن است پاسخ سوالات متناسب با مصاحبه باليني نباشد و فرد سوال را درک نکرده باشد
زيرا گاها اين سوالات دو پهلو هستند وروان شناس مصاحبه را با نتايج تست مقايسه مي‌کند ومتوجه مي‌شود اين نتايج با هم انطباق ندارد وممکن است تست را دوباره اجرا کند و شرايط اعتبار را بدست آورد.
گردآوري: بخش روانشناسي بيتوته
mefda.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۹۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناجی مبتلایان به آلزایمر خواهد شد؟

آفتاب‌‌نیوز :

در طول چند سال گذشته، پیشرفت قابل توجهی در حمایت و درمان زوال عقل، هم در قالب داروهای جدید و هم درمان شده است. داروهایی که در سال گذشته معرفی شدند، به‌عنوان تغییردهنده بازی مورد استقبال قرار گرفتند و به نظر می‌رسد، اولین داروهایی هستند که پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهند. آلزایمر، شایع‌ترین شکل زوال عقل است که حدود ۶۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

درمان‌های جدید امید به آینده‌ای بهتر را برای ۹۰۰هزار نفری که در حال حاضر با زوال عقل در بریتانیا زندگی می‌کنند، شعله‌ور کرده است. آنان همچنین چالش‌هایی را که برای آماده‌سازی سیستم در تحویل این داروها در صورت تایید آنها با آن مواجه است، را آشکار کرده‌اند. برای اطمینان از اینکه افرادی که واجد شرایط هستند می‌توانند به این درمان‌ها در مراحل اولیه دسترسی داشته باشند، به تشخیص به موقع تایید شده توسط آزمایش‌های تخصصی نیاز است، با این حال، هنوز افراد زیادی وجود دارند که از این داروها سود نخواهند برد.

نقش هوش مصنوعی، نوآوری و فناوری در زوال عقل

در بریتانیا از هر سه نفری که امروز به دنیا می‌آیند، یک نفر در طول زندگی خود دچار زوال عقل می‌شود و هر ساله ۱۰ میلیون تشخیص جدید ابتلا به زوال عقل نیز در سراسر جهان ثبت می‌شود.

نباید فراموش کرد که زوال عقل، بیماری ویرانگر و لاعلاج است. مردم نیاز به حمایت، درمان و مراقبت دارند و ازجمله راه‌حل‌های نوآورانه برای کمک به آنان در خانه و زندگی مستقل حیاتی است.

بر اساس نتایج تحقیقات اخیر در این حوزه، بیش از دو سوم (۶۷درصد) پزشکان عمومی در بریتانیا مایل هستند در صورت تشخیص زوال عقل، فناوری‌های کمکی را برای بیماران خود تجویز کنند. انجمن آلزایمر با کمک مالی و جایزه ۴ میلیون پوندی زوال عقل، به ایجاد فناوری‌های کمکی هوش مصنوعی برای یاری افراد مبتلا به زوال عقل برای حفظ استقلال خود، پاداش می‌دهد.

نتایج تحقیق کنونی نشان داد که نیمی (۴۹درصد) از پزشکان عمومی گزارش کردند که اکثر بیماران مبتلا به زوال عقل در مراحل اولیه از فناوری در زندگی روزمره خود استفاده می‌کنند و از هر ۱۰ نفر (۶۹درصد) هفت نفر اظهار کردند که بیماران مبتلا به زوال عقل به‌طور فزاینده‌ای به فناوری به‌عنوان ابزار حافظه متکی هستند.

بسیاری از آنان گزارش کردند که فناوری‌های موجود را برای کمک به شرایط خود مانند استفاده از بلندگوی هوشمند برای فهرست خرید، تنظیم یادآوری در تلفن‌ها یا هشدارهای سفارشی برای یادآوری روشن بودن اجاق گاز تطبیق داده‌اند.

پیشرفت‌های دیجیتال برای حمایت از زوال عقل

این راه‌حل‌های موقت نقش اساسی ایفا می‌کنند، اما به اندازه کافی خوب نیست که ما فناوری خاصی برای این منظور طراحی نکرده باشیم.

جایزه انجمن آلزایمر، رقابتی بین‌المللی برای ایجاد ابزارهای شخصی و مبتنی بر فناوری برای افرادی است که در مراحل اولیه زوال عقل قرار دارند و به آنها کمک می‌کند تا مستقل زندگی کنند، زندگی با رضایت بیشتری داشته باشند و بتوانند کارهایی را که از آنها لذت می‌برند برای مدت طولانی‌تری انجام دهند.

مشارکت دادن افراد مبتلا به زوال عقل به این روش هم به نفع فرد و هم به نفع مبتکر است که می‌تواند از تجربیات منحصر به فرد فردی خود بیاموزد و محصول یا خدماتی ایجاد کند که بیشترین تاثیر مثبت را داشته باشد.

تابستان گذشته، این انجمن ۲۴ محصول نیمه نهایی را اعلام کرد. یکی از موارد اپلیکیشنی بود که جاده مجازی را در اختیار کاربران قرار می‌داد و این آزادی را ایجاد می‌کرد که مستقل و ایمن بدون پشتیبان راه برود.

یکی دیگر از این موارد، برنامه تلفن همراه مبتنی بر هوش مصنوعی بود که از ردیابی جغرافیایی برای یادگیری نیازهای خاص افراد مبتلا به زوال عقل استفاده می‌کرد.

نرم افزار هوش مصنوعی تعاملی Amicus Brain Innovations نیز در حال ایجاد برنامه دستیار گفتار مجازی است که می‌تواند کلمات جاافتاده را پر کند. این فناوری از پردازش گفتار و زبان برای گوش دادن به زبان‌پَریشی یا آفازی، علامت رایج زوال عقل استفاده می‌کند که باعث می‌شود فرد قادر به برقراری ارتباط واضح با دیگران نباشد.

فناوری‌های کمک‌کننده به استقلال مبتلایان به زوال عقل

این فناوری‌ها فوق‌العاده هیجان‌انگیز هستند و پتانسیل زیادی برای ارتقای استقلال بیشتر در میان افراد مبتلا به زوال عقل دارند. پیش از این، بیشتر فناوری‌های حامی زوال عقل طراحی شده بر روی تضمین و نظارت مراقبین تمرکز داشتند، در حالی که همیشه مهم است که هوش مصنوعی و نوآوری امکان استقلال را برای این افراد فراهم کنند. ما شاهد طرح‌هایی هستیم که ثابت نیستند، اما با شرایط متغیر و عملکرد شناختی فرد سازگار هستند، بنابراین، آنها را قادر می‌سازند برای مدت طولانی‌تری در خانه خود بمانند.

با این حال، ما به سختی سطح پتانسیل هوش مصنوعی را به ویژه در زمینه تشخیص بررسی می‌کنیم و  انتظار داریم طی پنج تا ۱۰ سال آینده شاهد پیشرفت‌های عظیمی باشیم.

با توجه به هزینه زوال عقل برای جامعه که در حال حاضر ۳۴.۶ میلیارد پوند در سال تخمین زده می‌شود، و ویرانی‌های ناشی از آن، باید از فناوری و فرصت‌های ارائه شده برای ایجاد آینده بهتر استفاده کنیم.

تشخیص زوال عقل با ابزاری جدید

برنامه دیگری که در کمک به این بیماران ارائه شده، ابزار کنگو اسپیک (CognoSpeak) است که با استفاده از عوامل مجازی برای درگیر کردن بیماران در آزمون‌های شناختی و تجزیه و تحلیل الگوهای زبان و گفتار آنان، ارزیابی سریع و کارآمدی را ارائه می‌دهد. از طریق مرورگر وب قابل دسترسی است و به بیماران امکان می‌دهد آزمایش را در خانه انجام دهند. آزمایش‌های اولیه نشان داده است که این ابزار در تشخیص بیماران آلزایمر از افراد سالم از نظر شناختی، ۹۰ درصد دقیق است.

در این ابزار، از یک عامل مجازی که روی صفحه نمایش داده می‌شود برای درگیر کردن بیمار در  مکالمه استفاده شده است. پرسشنامه با الهام از مواردی است که در مشاوره‌های سرپایی استفاده می‌شود سپس این ابزار از هوش مصنوعی و فناوری گفتار، برای تجزیه و تحلیل الگوهای زبان و گفتار استفاده می‌کند تا نشانه‌های زوال عقل، بیماری آلزایمر و سایر اختلالات حافظه را جستجو کند.

محققان اظهار کردند که ابزار معرفی شده می‌تواند نقش کلیدی در کاهش بار خدمات ارزیابی زوال عقل داشته باشد. این سیستم برای کار در بین مراقبت‌های اولیه و ثانویه طراحی شده است به این معنی که پس از راه‌اندازی کامل، پزشک عمومی می‌تواند فردی را که از حافظه شکایت دارد برای استفاده از این فناوری ارجاع دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مسمومیت ۵ نفر به علت خوردن قارچ سمی در کرمانشاه
  • فیک بیوتی
  • هوش مصنوعی به درمان آلزایمر کمک خواهد کرد؟
  • نتایج آزمون‌های مرکز تایید صلاحیت ایران مورد پذیرش جامعه جهانی
  • سربازان مشمول بخوانند
  • هوش مصنوعی ناجی مبتلایان به آلزایمر خواهد شد؟
  • تدوین سند سلامت روانی جامعه/ بیمه ها تمام خدمات روانشناسی را حمایت کنند
  • مسمومیت ۵ نفر به علت خوردن قارچ سمی
  • ارائه بیش از ۹۸ هزار ساعت آموزش به ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی زنجان
  • سلبریتی‌ها چه مهارت‌های جالبی دارند؟ | سرگرمی‌های خرد، ثروت‌هایی کلان